Populära Soffstilar (115 Foton): Högteknologiska Och Moderna, Skandinaviska, Engelska, Barock, Country, Imperium Och Moderna Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Populära Soffstilar (115 Foton): Högteknologiska Och Moderna, Skandinaviska, Engelska, Barock, Country, Imperium Och Moderna Stilar

Video: Populära Soffstilar (115 Foton): Högteknologiska Och Moderna, Skandinaviska, Engelska, Barock, Country, Imperium Och Moderna Stilar
Video: Victorian Furniture- Antique Victorian Furniture Styles 2024, April
Populära Soffstilar (115 Foton): Högteknologiska Och Moderna, Skandinaviska, Engelska, Barock, Country, Imperium Och Moderna Stilar
Populära Soffstilar (115 Foton): Högteknologiska Och Moderna, Skandinaviska, Engelska, Barock, Country, Imperium Och Moderna Stilar
Anonim

Designers har cirka 50 huvudstilar som används idag inom inredning, liksom många av deras grenar och variationer. Att förstå soffans stilar är nödvändigt för att du ska kunna välja rätt för resten av dina inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Moderna trender från XXI -talet

Högteknologisk

En modern tolkning av technotil, bokstavligen från engelska. högteknologi översätts som "högteknologi".

Högteknologiska eller lounge soffor kännetecknas av enkelhet i geometriska former och lugna monokromatiska färger. Oftast föredras svart, vitt, grått, silver och metalliskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä används extremt sällan, snarare kan soffan vara på metallkromade ben, som kommer att överlappa med andra element i interiören. Moderna högteknologiska tyger används för klädsel.

Loft

Idag har Loftet blivit en av de moderna stilarna som återskapas i vanliga lägenheter med hjälp av sina kanoniska element - tegel, betongväggar, öppna kommunikationer.

När det gäller sofforna ges företräde åt lakoniska modeller av ljusa färger. För skapandet används material som verkar oförenliga vid första anblicken - plast och rostfritt stål i kombination med äkta läderklädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Stilen kom på modet i början av 1900 -talet. Dess skapare inspirerades av den kubistiska estetiken och etniska stilarna hos afrikanska och indiska folk. Det är en blandning av geometriska former, exotiska material, etniska och blommiga tryck, som tillsammans blir ett element av lyx.

För att skapa möbler användes traditionellt ovanliga naturmaterial - elfenben, ädla trädslag, bambu, för klädsel - exotisk hud av en haj, stingray, krokodil, ål.

Idag är det få som har råd med en sådan lyx, därför använder tillverkare vid massproduktion efterlikning av ädla material

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Eco

Stilen skapades i motsats till urbanism, för dem som är trötta på konstgjord högteknologi och strävar tillbaka till naturen.

Endast naturmaterial och naturliga färger används för att skapa soffor . De kan ha knutar, en speciell struktur på trädet och upprepa dess naturliga former. Det är osannolikt att det är mjukt - oftare liknar eko -soffor grovhuggade opolerade bänkar utan dekor, men avtagbara kuddar med lock av naturmaterial kan ligga ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Nautisk

En soffa i nautisk stil är idealisk för ett lanthus, eftersom sådana element i inredningen skapar en känsla av sommar och avkoppling.

Detta är en vanlig stoppad soffa klädd i blåvita textilier eller brunt läder, som kan ha en åldrad och sliten effekt. Det måste kompletteras med andra "marina" element i interiören - korgar, ankare, rep, skal och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patchwork

Patchwork är en lappstilsstil som är otroligt populär just nu. En lapptäcke ser bra ut i vilken stil som helst, den kan vara söt och enkel, eller väldigt elegant och snygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa en färdig soffa med sådana klädsel, eller du kan uppdatera en gammal genom att sy ett omslag av små tygbitar

Boho

Denna stil är mycket distinkt, rik, rik på djärva färger. Han har inga regler, huvudsaken är att interiören i lägenheten speglar din egen essens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan ska vara knäböj, bred och säkert bekväm, enkel i formen utan krusiduller som kommer att överbelasta interiören.

Ge företräde åt klädsel i naturliga färger som är glädjande för ögat. Nyanser av bär, himmel, hav och blommor är välkomna.

60-70-talet

Denna retrostil är tillbaka på modet, men det är inte charmigt att återskapa atmosfären i lägenheten, som påminner om en lägenhet från sovjettiden. Det räcker med att låna några element därifrån, inklusive en soffa.

Det ska vara kompakt, utan överdriven dekoration, men samtidigt med en annan form. Strikt och kantigt, snyggt, med släta kurvor är populära . De förenas av konceptet - soffan måste nödvändigtvis vara på benen, vanligtvis trä, men förkromade alternativ är möjliga. Tack vare dem kommer det att se lätt och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Militär

Denna stil är brutal och funktionell, så den är perfekt för män.

En soffa i militärstil ska ha en strikt geometrisk form, lite grov. Efterbehandling bör göras i minimalistisk stil. Tillverkad av läder eller duk, den kan dekoreras med heraldiska element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fusion

Det är en blandning av olika samtida stilar som kännetecknas av en djärv kombination av former, nyanser och texturer. Skiljer sig i sin oförutsägbarhet och fullständiga frånvaro av stilramar - allt kan blandas.

Fusionssoffor finns alltså inte direkt, det här är en inredningsstil där till exempel en soffa i engelsk stil och en fåtölj med Boho-touch kan samexistera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att din lägenhet ska se snygg och inte smaklös ut, föredra enkla former, men ljusa och rika färger som passar bra med varandra.

Steampunk

Steampunk är ångmaskinernas epok som har utvecklats med tiden till en populär inredningsstil. Han förnekar användningen av syntetiska material och accepterar endast naturliga material.

Viktigast av allt, en Steampunk -soffa kan inte tillverkas i modern stil, helst om den inte är särskilt ny . Du kan köpa den på en loppis eller en antikvitetsbutik - renoverad och i gott skick.

En relativt ny stil, som också kallas "shabby chic". Det är särskilt populärt bland älskare av vintageartiklar och lätt vårdslöshet i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel bör vara sammet eller läder, bas - trä, metallbeslag (helst brons). Den klassiska engelska modellen av Chester -soffan är idealisk.

Bild
Bild

Shabby chic

Som regel har soffor artificiellt åldrade, slita ben och armstöd, vilket framkallar en speciell atmosfär av bohemisk chic.

Ljusa färger råder; de kan antingen vara helt vita eller med ett blommigt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Denna stil har återfått sin popularitet idag, den skapades på grundval av traditionerna i antikens Grekland och Rom.

Soffor i klassisk stil är nödvändigtvis dekorerade med sniderier, överlägg, annan pretentiös inredning, förgyllning

Bild
Bild

För tillverkning används endast naturmaterial, det kan inte finnas imitationer under ett träd. Dessutom är de dekorerade med blommönster eller bilder av hjältar från myter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest klassiska av alla, den här eleganta gästsoffan kommer aldrig att gå ur moden

Historisk

Gotiskt

Sofforna i gotisk stil är ganska tunga, med geometriska armstöd och hög rygg. Soffan måste verkligen dekoreras med sniderier med blommiga och arkitektoniska motiv. Dessutom kan soffan dekoreras med en baldakin som är fäst vid spirorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning använder de beslag av naturligt trä, järn eller brons och täcker dem med naturläder, som idag ibland började ersättas med konstgjorda.

Barock

När du skapar möbler i denna stil har dekorelement av imponerande storlek alltid använts. Bland dem finns skickliga sniderier, metallfigurer och mosaiker gjorda av flera träslag.

Benen på soffor har en komplex figur, ofta är de gjorda i form av djurtassar. Brokad, gobelängsmaterial, siden och sammet används för klädsel.

I varje land har barock funnit sin manifestation, till exempel är rysk barock populär hos oss. För att förstå vad det är, räcker det med att påminna om folksagorna - alla möbler är dekorerade med sniderier och mångfärgade målningar. Denna stil för att skapa moderna soffor har överlevt till denna dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rokoko

Denna stil var det perfekta utsökta slutet på barocktiden. Sådana modeller av soffor som "canapes" (i form av flera anslutna fåtöljer), "schäslonger", "barter" (fåtöljer) dök upp. Soffor ska inte bara vara vackra, utan också bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen måste innehålla snidade mönster, stuckaturer, amormasker. Eftersom denna period var mode för Kina, används silke gobelänger som visar blommor, pagoder och kineserna själva i traditionella kläder för klädsel.

Empire stil

Namnet på denna stil är översatt från franska till "lyxigt", det har sitt ursprung i Frankrike under Napoleons regeringstid. Det kännetecknas av lugn och ordning; interiören måste ha många speglar, pelare och gesimser.

På soffor spelas benens roll av lejontassar, spjut, sköldar och andra delar av militära tillbehör. Mahogny används i skapandet av traditionella modeller, moderna soffor gör med imitation.

Bild
Bild

Dekorationen innehåller alltid antika motiv. Figurer av människor och djur, spjut, pilar, lagerkransar kan finnas i klädselns prydnad.

Träytorna är släta, blankpolerade, belägna med brons och förgyllning. Färgschemat är ljust - rött, blått, vitt, mörka färger, alltid med närvaro av guld.

Denna stil har flera grenar, en av dem är den stalinistiska empirestilen, som har sitt ursprung i Sovjetunionen på 30-50-talet, men fortfarande är populär . Denna stil är lyxig och majestätisk, den kännetecknas av speciell pompa, eftersom den har absorberat de mest eleganta funktionerna i barock, Napoleon -stil, sen klassicism och Art Deco.

Bild
Bild

Alla möbler från den här eran är vanligtvis mörka i färg, de spelar i kontrast med ljusa väggar. Sofforna är gjorda av naturligt trä med lädertäcke eller tapetsering. De upprätthålls i strikt utförande, utan överdriven inredning och nåd, de känner monumentaliteten och storheten i en svunnen tid.

Viktorianskt

En mycket eklektisk stil som blandade gotik, renässans, barock, rokoko, imperium och nyklassicism. Dessutom, under denna period av sin storhetstid, började människor resa mycket, så inslag av stilar från avlägsna länder började läggas till europeiska stilar, som assimilerades till en "orientalisk stil".

För tillverkning av soffor används ädla trädarter av röda nyanser . Burgund, blå, grön, brun plysch användes för klädseln; förgyllning användes i stor utsträckning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern eller jugendstil

Modernitetens tid faller i slutet av XIX - början av XX århundraden. Dess huvudprincip är tillbaka till naturen, därför används blommor och växter, svanar, flytande former med snygg stilisering i dekorationen. Moderna material börjar användas - metall, glas, men trä överges inte heller.

Sofforna är dekorerade med blommönster med släta vågiga kombinationer. Färgschemat är mjukt, pastell - askigt, blekrosa, blått, ljusgrönt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolonial

Stilen fick sitt namn på grund av det faktum att Old England erövrade nya territorier, grundade kolonier i olika delar av världen, gjorde sina egna ändringar i deras interiör och lånade karakteristiska designfunktioner av dem.

Kolonial stil innebär användning av uteslutande naturmaterial och ovanliga inre element

Det är viktigt att du kan välja olika modeller av soffor, valet är inte begränsat. Men de måste verkligen göras i en vintagestil. Det kan till exempel vara en soffa med en klassisk massiv ram, läderklädsel, kompletterad med färgade kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

Som i Country -stil används naturmaterial här, enkelhet och miljövänlighet välkomnas. Stugan är inte accentuerad på bagateller, den är mer praktisk och lakonisk.

Soffan i chalet-stil är något grov, den ska mestadels vara åldrad, enkel i formen, med naturläderklädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk grupp

Orientalisk

Denna stil har en speciell magnetism, har sin egen magi och förtrollande atmosfär. Den innehåller många populära stilar, både arabiska och asiatiska. Var och en av dem har sina egna unika egenskaper, så det är svårt att förväxla det med andra. Låt oss överväga de mest populära destinationerna:

Bild
Bild

Japanska

Sofforna, gjorda i japansk stil, har tydliga, lakoniska linjer, minimal inredning och inget mer. De är alltid gjorda i ett lätt lugnt färgschema som främjar lugn och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiska

Mycket lik japanska, men ljusare och mer färgstark. Sofforna är vanligtvis ganska låga, gjorda av mörkt trä, dekorerade med rött klädsel med guldmönster.

Huvudregeln är att alla möbler i rummet, inklusive soffan, ska ordnas enligt Feng Shui

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska

Soffor i turkisk stil är fulla av ljusa färger, prydnader och invecklade mönster. De har ofta snidade dekorationer.

Klädseln är nödvändigtvis gjord av textilier - dyr och av hög kvalitet, dekorerad med broderi och guld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marockansk

När du skapar möbler används bara naturmaterial, soffor är vanligtvis mycket låga, mjuka, med plysch- eller textilklädsel, som är fylld med ljusa färger.

Själva soffan kan vara monokromatisk, men den kommer definitivt att ha många färgglada kuddar som kommer att glädja ögat.

Detta är inte bara en möbel - det är ett verkligt konstverk som ger inredningen en speciell orientalisk lyx.

Bild
Bild

Afrikansk

Afrikanska safarisoffor är ganska tunga, något grova, gjorda av naturligt trä och klädda i djurskinn eller imiterar djurfärg.

Det bör dock vara så likt naturligt som möjligt, eftersom konstgjorda material praktiskt taget inte används - allt är naturligt, lite grovt och brutalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indiska

Interiören i indisk stil ser ljus och harmonisk ut; det innebär användning av naturmaterial med obligatorisk närvaro av handgjorda. Interiörartiklar är gjorda av elfenben, sten, trä.

Soffan kan vara av trä, med inslag av eleganta sniderier eller rotting i rotting. Det bör kompletteras med ljusa flerfärgade kuddar som betonar den unika smaken.

Bild
Bild

Skandinaviska

Soffan i skandinavisk stil är minimalistisk men ändå robust och praktisk. Denna möbel är en nyckelelement i vardagsrummets inre. Den ska samtidigt ha en unik stilren design med lakoniska linjer och vara bekväm och bekväm.

Väggar i skandinavisk interiör är vanligtvis vita, så soffan fungerar som en ljus accent i rummet . Det kan vara rött, blått, grönt, senap och svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

medelhavs

Medelhavet betyder två stilar - italienska och grekiska. Låt oss överväga dem båda.

Italienska

Stilen präglas av sofistikering och lyx, uttryckt i soliga mjuka nyanser. Klädda möbler är inte traditionella för denna stil, de dök upp mycket senare, men i en modern inredning är det omöjligt att klara sig utan en soffa.

Soffan ska vara låg, med en rundad sänggavel och stora armstöd, och för att den ska se ut som äkta italienska möbler måste du välja en modell med en lämplig textilfinish i varm mörkbeige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

grekisk

Företräde ges till en snövit färg, som kompletteras med en ljusblå varvat med gult och terrakotta. Soffan är vanligtvis gjord av grovt, obehandlat trä, vilket kan ha en bleknad effekt.

Bild
Bild

Franska

Denna stil har alltid varit ett exempel på elegant och elegant, och det förblir så än i dag. I synnerhet förblir soffan inte bara bekväma stoppade möbler, utan också huvudelementet i interiören.

Detta är en snidad modell med graciösa ben i stil med Marie Antoinette . Lyxen betonas av lyxiga klädsel av satin, siden eller sammet.

Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Själva den engelska stilen anses vara en av de klassiska trenderna, eftersom den är lika återhållsam och elegant. Genom att använda minst ett element i ditt hem, till exempel en soffa, kan du ge äkta brittisk charm till ditt vardagsrum, värt de bästa husen i London.

Den traditionella modellen för engelsk stil är Chesterfield -soffan , vilket är väldigt populärt. Den har en distinkt form och igenkännbara quiltade element som gör den olik alla andra modeller. Mörkläderklädsel är vanligtvis att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikansk

En mycket multietnisk stil, där stilarna hos olika folk som immigrerade till Amerika från Europa blandades. Sedan de första amerikanska nybyggarna var från gamla England har kulturen i just detta land satt det största avtrycket på den amerikanska stilen.

Soffor i amerikansk stil är alltid stora och mjuka . De ser respektabla ut tack vare imitation av dyra material. Oftast föredras ljusa nyanser, den dominerande färgen är vit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Namnet på denna stil översätts som "rustikt", så det används vanligtvis för att dekorera hus eller sommarstugor

Soffor i lantlig stil är nödvändigtvis gjorda av naturmaterial, i samma naturliga färgschema. Traditionellt är detta trä brunt, naturligt gult eller varmt guld, och smide kan också användas. Klädseln är alltid gjord av textilier med rutigt eller blommigt mönster.

Rekommenderad: