Ljuskronor I Fashionabla Stilar (67 Foton): Minimalism Och Art Deco, Kinesiska Och Amerikanska, Engelska Och Barock, Steam-punk Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Fashionabla Stilar (67 Foton): Minimalism Och Art Deco, Kinesiska Och Amerikanska, Engelska Och Barock, Steam-punk Och Andra

Video: Ljuskronor I Fashionabla Stilar (67 Foton): Minimalism Och Art Deco, Kinesiska Och Amerikanska, Engelska Och Barock, Steam-punk Och Andra
Video: Interior Design Styles | ART DECO | Style Expression Series | aseelbysketchbook 2024, April
Ljuskronor I Fashionabla Stilar (67 Foton): Minimalism Och Art Deco, Kinesiska Och Amerikanska, Engelska Och Barock, Steam-punk Och Andra
Ljuskronor I Fashionabla Stilar (67 Foton): Minimalism Och Art Deco, Kinesiska Och Amerikanska, Engelska Och Barock, Steam-punk Och Andra
Anonim

En ljuskrona är ett unikt element i belysning och interiören i alla rum. Beroende på dess utseende kan den inte bara komplettera designen utan också bli dess visuella centrum och ställa in stilen för ditt sovrum, kök, vardagsrum.

Det är inget överraskande med det faktum att det idag finns ett stort antal hela trender och riktningar för att dekorera denna inredningsdetalj. Att hitta en ljuskrona som är lämplig när det gäller kvalitet och visuellt utseende är inte så svårt. Ibland är det tillräckligt att ha en uppfattning om hur du skulle vilja se ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna riktningar

Nyligen har olika moderna stilar blivit allt populärare. Detta beror på det faktum att det i dessa områden är mycket lättare att välja vilken typ av ljuskrona som passar in i nästan alla interiörer. Dessutom underlättas valet av den enorma variationen i armaturernas övergripande design och inredning.

Det är värt att notera att moderna trender inte alls är begränsade till flera moderna eller högteknologiska alternativ. De flesta av dem representerar ett nytt tag på en sedan länge bortglömd klassiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

Till exempel, ljuskronor i chalet stil, även känd som "jakt" stil, blir populärare, vilket är direkt relaterat till dess dekoration funktioner. I allmänhet kännetecknas lampor av denna stil av avsiktlig elakhet och massiv utseende. Alpina herdar ansågs en gång vara grundarna till denna trend och dekorerade sina hus med lampor, vars skapelse var inspirerad av naturföremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu observeras denna tradition till fullo. En ljuskrona i chaletstil kan likna nästan vad som helst: ett grovt stenblock, en stor isskärva, en bit trä. När du skapar ett sådant inslag av inredning och belysning kan djurhorn, oftast konstgjorda, delar av mörkt trä eller smidesjärn användas.

En av jaktstilens huvudregler är ljuskronans imponerande storlek. Om du inte följer den kommer lampan helt enkelt att gå vilse i sin egen inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Årgång

Vintage är också populärt. Denna riktning tappar aldrig sin relevans, eftersom den alltid vinner på grund av formernas elegans och smidighet.

I allmänhet är vintage typ av lampor lämplig för alla som älskar sofistikering och en liten touch av antiken i utformningen av sitt hem.

Ljuskronan kan till exempel dekoreras under en klassisk gatlampa. Koppar, mässing och brons används ofta vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil

För kännare av lätthet, naturlig skönhet och hälsosäkerhet är den så kallade ekostilen lämplig.

I detta fall är den enda och okränkbara regeln användningen av naturmaterial vid tillverkningen av ljuskronan.

Så till exempel kan du hitta lampor, vars ram är gjord av olika träslag, bambu, vävd av en vinstock eller halm, huggen av ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic

Mindre välkänt, men är också ganska populärt, är shabby chic riktning.

Det kännetecknas av uttalade funktioner i hemmakomfort, lätt romantik och mildhet.

Problemet är att inte alla salonger eller specialaffärer kan erbjuda dig shabby chica hängande ljuskronor.

Bild
Bild

Sådana lampor kan dekoreras med en mjuk ullfinish, eftersom utformningen av ett rum i denna riktning kräver en kombination av stoppade möbler och dess omgivning.

Den gyllene regeln för shabby chic är överflödet av handgjorda, det vill säga handgjord inredning.

Till exempel är virkade lampskärmar dekorerade med mönster i form av blommor ganska populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Mycket enklare och billigare är minimalistiska ljuskronor. Som regel är dessa taklampor som inte bara sparar ledigt utrymme utan också lockar uppmärksamhet med sin lakonism. Smidiga och ljusa former, bristen på ett överflöd av inredning - allt detta gör att du kan använda sådana ljuskronor för att dekorera ditt rum i vilken modern design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Futurism

Naturligtvis är inte bara retroriktningar populära idag. Industriella, techno eller till och med futuristiska stilar har hittat sin plats i tillverkningen av belysningselement. Dessa kan vara LED-lampor med mycket ovanlig form, som utför en rent dekorativ funktion, eller fullfjädrade ljuskronor i en modern design som "UFO" eller "Saturn".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Förutom populära moderna stilar, som började få relevans först relativt nyligen, finns det klassiska trender. De har varit kända inom interiör- och belysningsdesignkulturen i många år, men de har fortfarande inte tappat sin relevans och har bara anpassat sig lite till moderna trender.

Art déco

Ljuskronor i art deco-riktning förblir ganska välkända. Denna stil kombinerar framgångsrikt sofistik och sofistik, medan ljuskronorna inte alls ser medvetet massiva och pompösa ut. Deras inredning domineras av inkluderingar av motiv från Grekland eller Egypten, och av färgerna är svart eller chokladbrun att föredra.

Det är anmärkningsvärt att Art Deco takkronor är bra även för rum med en genomsnittlig takhöjd, eftersom de framgångsrikt kan spara ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Barockstilen, som har sitt ursprung i det antika Italien, tappar inte heller sin relevans bland finsmakare av klassisk design. Det kännetecknas av en sådan funktion som en kombination av ovanliga texturer, linjer, färger. När det gäller taklamporna lockar barockkronorna uppmärksamhet med en lyckad kombination av pomp och lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är det flerskiktade ljuskronor, vars huvudmaterial är äkta glas. Varianter av flerfärgat glas och kristall kan också användas.

Barock visar ovanliga designlösningar för belysningsarmaturer, tack vare komplexa linjer och inredning i form av skal, blommor, antika ljusstakar.

Kristallnyanser ger ett mjukt men ändå starkt och iögonfallande ljus, vilket gör dessa ljuskronor till det perfekta valet för ett rymligt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Empire stil

En annan klassisk trend är den stalinistiska empirestilen, som ofta också kallas kejsarrikestilen. Detta är en ganska ovanlig lösning för att dekorera belysningselement, men det har också förtjänat sin popularitet.

Den stalinistiska imperiets stil kännetecknas av uppnåendet av storhet och pompans stil på bekostnad av klassiska material och tekniker. Ljuskronor av denna typ utmärks av strikta former av former och symmetri i armarna. I dekoration är användningen av element från ett militärt tema, formen på vingar, lagerblad och örnar populär.

Kroppen på en ljuskrona i empirestil är vanligtvis brons eller gyllene. Kärnans form är vanligtvis päronformad, och en ganska massiv kedja används för att fästa ljuskronan i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

Den gotiska stilen, som kom till oss från medeltida England, erbjuder ett större urval när det gäller inredning. Dessa kan vara ljuskronor i form av en trä- eller metallbåge, separata lampor är fästa på den, som lockar med sin enkelhet och minimalism.

Å andra sidan föreslår Gothic också möjligheten att använda mer komplexa former som liknar olika väv och mönster.

I inredningen ges företräde oftast till öppet ornament, användningen av element som druv- eller ekblad, murgröna och vinstockar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cyberpunk

Mycket mer specifik är cyber-punk-stilen, som har funnit sin tillämpning i utformningen av belysningselement. I det här fallet är ljuskronorna rikligt dekorerade med olika mekaniska element, kugghjul, täta trådar, gångjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etnostilar

Många professionella belysningstillverkare är inspirerade av etniska och nationella influenser. Det är inte förvånande att, som i fallet med den allmänna utformningen av rummet, kan du välja en ljuskrona i en specifik etnisk stil för att kröna hela interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns det idag många etniska trender inom design. De vanligaste etniska stilarna för belysningsarmaturer:

  • Kinesiska . Detta är en stil som är slående i sin nästan fullständiga frånvaro av något permanent koncept. Sådana ljuskronor kan ha en strikt kubisk form, eller omvänt, ett mycket elegant och smidigt utseende. I inredningen finns det som regel olika specifika motiv som hieroglyfer, löv och bambuskott.
  • engelsk , aka brittisk stil, lockar med tydlighet och enkelhet. Dessa är klassiska, eleganta lampor dekorerade med pastellfärger av tyg.

Sådana ljuskronor skapar effekten av värme, komfort och lugn. Dyrare modeller är gjorda av brons eller andra tunga legeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom centraliserad belysning inte är särskilt populär i USA, Amerikansk ljuskronans stil är lakonisk. Det kan vara en kristall- eller kristallampa med en koppar- eller mässingsram.

Kanske är huvudfunktionen användningen av de mest naturliga och miljövänliga materialen. Mycket uppmärksamhet ägnas inte bara åt kvaliteten utan också till funktionaliteten hos sådana belysningselement;

Populärt nu Skandinaviska stilen kallas också kallhavsstilen. Detta är helt motiverat av särdragen hos en sådan design av lamporna. Det kännetecknas av ovanliga färgscheman, som en grumlig himmel, naturlig rå bärnsten eller en sandstrand. Ljuskrona former, tvärtom, utmärks av enkelhet och minimalism, vilket är en mycket framgångsrik kombination, som lockar en sådan medelhavsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Arab lampornas stil är bokstavligen prickig lyx och hög kostnad. Samtidigt är det inte nödvändigt att använda dyra material som naturligt guld, eftersom effekten uppnås genom att kombinera dekorativa element och former. Oftast har arabiska ljuskronor nyanser i form av kupoler eller bollar, dekorerade med ett överflöd av olika lockar och hängen. Lockiga perforeringar av plattor är också vanliga;
  • Marockansk stil - det här är ljuskronor som bokstavligen är vävda av de tunnaste trådarna av silver, mässing eller brons. En sådan utsökt filigran är utformad i form av komplexa former som en sexkant och dekorerad med ett glasmålningsfönster av flerfärgat glas;
  • grekisk lampans stil är oupplösligt kopplad till antiken och myternas tid. Som regel är dessa ganska massiva smidda ljuskronor av hängande typ, som är fixerade med kedjor. Plafonds är gjorda i form av facklor, skålar och element i form av lagerblad används ofta som dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att hitta rätt ljuskrona för ditt hem är inte så svårt, trots det stora överflödet av olika stilar och trender. För att belysningselementet ska se harmoniskt ut och komplettera ditt övergripande interiör i ditt hem, glöm inte följande tips :

  • Det är inte alltid nödvändigt att fokusera på centraliserad belysning av rummet. Du kan spara utrymme och välja en ljuskrona som passar den övergripande stilen och komplettera belysningen med en vägglampa eller en golvlampa. Glöm dock inte att du behöver en ljuskrona och en golvlampa i samma stil;
  • I vardagsrummet måste du välja en stor ljuskrona modell. Gotiska alternativ eller en flerskiktad lampa i empirestil är perfekta;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer en ljuskrona för sovrummet bör du inte glömma komfort och mysighet. Det idealiska alternativet anses vara art deco, shabby chic eller engelsk stil. Som regel är det dessa ljuskronor som enkelt passar in i nästan alla rumsdesignalternativ;
  • Glöm inte att det finns diodkronor för hemmet, som inte bara kan utföra en dekorativ funktion. De kan vara ett bra alternativ för ett litet rum som en korridor;
  • Hängande takkronor är i allmänhet endast lämpliga för rum med högt i tak eftersom de kan kräva för mycket extra utrymme. Vissa minimalistiska stilar som art deco kan dock användas framgångsrikt även i små utrymmen.

Rekommenderad: