Panel (140 Foton): Vad är Det? Idéer För Väggdekorativa Paneler På Duk I Orientalisk, Art Deco Och Andra Stilar, Från Kottar Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: Panel (140 Foton): Vad är Det? Idéer För Väggdekorativa Paneler På Duk I Orientalisk, Art Deco Och Andra Stilar, Från Kottar Och Andra Material

Video: Panel (140 Foton): Vad är Det? Idéer För Väggdekorativa Paneler På Duk I Orientalisk, Art Deco Och Andra Stilar, Från Kottar Och Andra Material
Video: Driv upp träd från ekollon , kastanj , hasselnöt ! Odla ekollon i vas - Odla eget miniatyrträd i vas 2024, Maj
Panel (140 Foton): Vad är Det? Idéer För Väggdekorativa Paneler På Duk I Orientalisk, Art Deco Och Andra Stilar, Från Kottar Och Andra Material
Panel (140 Foton): Vad är Det? Idéer För Väggdekorativa Paneler På Duk I Orientalisk, Art Deco Och Andra Stilar, Från Kottar Och Andra Material
Anonim

Paradoxalt nog bidrar den skyhöga variationen av inredningsalternativ som setts under de senaste decennierna inte mycket till en verklig ökning av inomhusmångfalden. Som i tiden med ett begränsat urval av efterbehandlingsmaterial, föredrar de flesta mänskligheter ett par av de mest populära lösningarna, som är kända för sin låga kostnad med en viss estetik och korrekt hållbarhet. Väggar målade eller klistrade över med även den mest utsökta tapeten är dock lite corny. En panel kan vara en utmärkt lösning på problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

På ett sätt borde panelen inte ens kallas ett efterbehandlingsalternativ, eftersom den lika gärna kan anses vara en av de typer av konst. Detta är ett slags mosaik eller mönster som smidigt flyter in i en mosaik för större realism . Som ett resultat kan en bild sättas ihop helt från fragment av ett eller annat material, men det händer också annars - en riktig bild används som ett mittobjekt, bara trädet som visas på den kryper ut ur ramen, grenar vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det visar sig att panelen är en korsning mellan en ritning, applikation och en tredimensionell figur.

Att bestämma de exakta proportionerna av de namngivna komponenterna för hela genren som helhet är problematisk, eftersom allt beror på hur skaparen såg sitt skapande i varje enskilt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna paneler kan klassificeras enligt ett stort antal olika kriterier. Först och främst är det värt att förtydliga att en sådan dekorativ inredning i dag oftast är gjord i en väggversion, även om tidigare paneler kunde placeras inte bara på väggen, utan också på taket och till och med golvet! Anledningen till att dagens prover övervägande är vertikala ligger på ytan: golvexempel ska inte präglas om du inte vill stubba hela tiden och den volymetriska bilden är alltid vackrare och effektivare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidigare var en panel i varje fall ett komplext manuellt arbete, men idag är detaljerna för den gjorda av alla tillgängliga material och i olika tekniker, till exempel quilling, kanzashi, decoupage, tovning och så vidare . Tillverkarna har dock redan insett att för vissa är detta inte bara ett alternativ för att inreda sitt eget hem, utan också en möjlighet till självuttryck, därför kan självhäftande modulära 3D-uppsättningar på kartong hittas som tillval- med ram för bild.

Detta är inte längre så mycket ett byggmaterial som det är en produkt för kreativitet, men du kan antingen bara öva på det eller förvandla din lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast klassificeras dock panelen efter materialet från vilket den är tillverkad . Det finns många alternativ, och var och en av dem är värd en mer detaljerad övervägande.

Vävnad

Tygpaneler är bra eftersom de allra flesta moderna hemmafruar har minst minimal kompetens i att arbeta med sådant material och kan göra paneler med egna händer. För att göra detta behöver du inte ens köpa materialet speciellt, eftersom alla gamla tygbitar kan användas, från servetter till klippband. Det finns inga strikta krav på materialvalet heller - någon gör ett hantverk av filt, behagligt att röra vid, men säckväv kommer att göra det faktiskt.

Ihållande hantverkskvinnor tillverkar till och med paneler stickade av ull, där varje tygbit ursprungligen gjordes speciellt för väggapplikation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Om damernas favoritmaterial för hantverk är tyg, vet representanterna för det starkare könet nästan universellt hur man arbetar med trä. Som i exemplet ovan på tygpaneler kan du välja två helt motsatta taktiker . Tekniskt enklare är att sätta ihop en tredimensionell bild från material som inte kräver speciell extra bearbetning, men initialt lämpar sig för konceptet - för denna roll är till exempel en vinstock eller grenar lämpliga, om de är lämpliga i kompositionen. Alternativt kan bilden läggas ut även från tändstickor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan taktik innebär en mycket större mängd arbete, men panelen kommer att visa sig vara mer exklusiv och elegant. Vi pratar om snidade hantverk från brädor.

Denna lösning har ytterligare en fördel - om du gör alla nödvändiga delar för hand behöver du inte leta efter färdiga träbitar som kan ersätta det erforderliga fragmentet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av sten

Du kommer att se fullvärdiga stenmålningar relativt sällan - om vi pratar om naturlig granit eller marmor, så är det vansinnigt dyrt, och det kommer definitivt inte att fungera i den handgjorda versionen. därför de flesta av stenpanelerna representerar en applikation skickligt monterad från små flerfärgade stenar och skal, som alltid kan samlas på stranden av reservoarer.

Alternativt finns det också sålda (och handgjorda) paneler gjorda av konststen eller mjukare sorter av naturliga råvaror som polystone och Himalaya salt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grafisk

Denna typ av panel är fortfarande ganska sällsynt, men tydligen förutser detta alternativ en ljus framtid och stor popularitet. Brännpunkten är målningen tryckt på duken. I princip kan det vara en vanlig teckning, innesluten i en stor fotoram, men sedan verkar föremålen som visas på den krypa ut lite utanför det trånga utrymmet . Så det ritade trädet fortsätter med en riktig tredimensionell kvist, liksom en stenig kulle, delvis bestående av småsten.

Samtidigt finns det en ännu mer avancerad version av sådana paneler, när de ursprungligen trycktes på en 3D -skrivare och har en relief.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramisk

Vid ett tillfälle var denna typ av panel en av de mest populära-en gång, bara tack vare stuckaturgjutningen, var det möjligt att göra bilden tredimensionell, samtidigt som den förmedlade funktionerna i relieffet av alla tredimensionella föremål. Idag är det inte längre nödvändigt att vara ett enastående geni för att vara engagerad i att skulptera från samma gips, men det finns andra material, till exempel kallt porslin.

Texturerat gips kan också användas som förbrukningsvara. I det senare fallet är det dock värt att ringa befälhavaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

När folk pratar om plastpaneler, menar de vanligtvis inte en uppsättning applikationer från enskilda delar, utan en plastbakgrund, som bara är grunden för hantverk. Idag blir det inte svårt att köpa en dekorativ plastpanel som visar ett visst naturlandskap . I sig självt har det naturligtvis fortfarande inte rätt att bli uppringd så högt, men om du tar med de avbildade föremålen utanför panelens tvådimensionella ramar med hjälp av ytterligare detaljer får du bara en panel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Tillsammans med sten tillhör metallpaneler kategorin inredning som de flesta husägare inte kan göra med sina egna händer. Men de förfalskade detaljerna i ett sådant hantverk ser extremt fördelaktiga ut i alla interiörer och får dig att uppfatta själva rummet och dess ägare helt annorlunda, som inte var giriga efter en så exklusiv finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av glas och speglar

En glaspanel behöver inte alltid ha åtminstone någon form av tomt, tvärtom - den förmedlar vanligtvis bara en viss geometrisk form. Effekten av detta går dock inte förlorad alls - det kommer att vara ovanligt för dina gäster hur ovanligt glaset är inskrivet i interiören. Om befälhavaren någonstans har ett stort antal bitar av flerfärgat glas till hands, kan du gå ännu längre och ändå försöka skriva en bild.

Med detta sagt är glashantverk mycket uppskattade för att vara likgiltiga för slitage då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegellösningar är än så länge ännu mindre vanliga än glaslösningar, men de är mycket relevanta i en situation när rummet inte har tillräckligt med ljus . På grund av den stora mängden bländning de skapar kan ett rum se olika ut varje gång, vilket innebär att det kan vara en win-win för små men smakfullt inredda utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från ovanliga material

I sin strävan att skapa en verkligt unik heminredning använder moderna kreativa människor de mest oväntade materialen till hands. För kvinnor är blommatema som regel närmast, särskilt eftersom du med hjälp av halm, torkade blommor, löv och kottar kan skapa ett mycket bra landskap. Du kan dekorera den med riktiga fjärilar, om ägarna naturligtvis inte föraktar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vart i det är inte nödvändigt att utnyttja temat torkade blommor - det finns andra kreativa idéer . Till exempel kan du skriva en bild från flerfärgade pärlor eller ballonger. Nyligen har flerfärgad italiensk pasta börjat komma på mode - det här är också ett bra alternativ för att skapa en väggkomposition. Slutligen avbröt ingen öllock, särskilt eftersom deras färgschema kan kompletteras med liknande lock från andra drycker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till sist, panelen kan helt enkelt skulpteras eller åtminstone dekoreras med stuckaturelement . Män kommer förmodligen att komma ihåg den pålitliga och hållbara epoxin först, men hantverket kan tillverkas av papier-mâché.

Vissa människor försöker göra paneler även av plasticine, men då måste vi komma ihåg att den enklaste barns sorten av detta material börjar smälta i den vanliga sommarvärmen, och vi måste ta något dyrare och komplexare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Det finns inga strikta begränsningar för formuläret för panelen. I många fall representerar den inte alls en ritning alls och är bara en geometrisk figur, därför kan den enkelt vara rund, rektangulär, rombisk eller i form av en spiral.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en bild visas i mitten av panelen är det helt omöjligt att tydligt beskriva dess form . För det första, i sådana fall förlorar dekorationen nästan alltid sin tvådimensionalitet och blir tredimensionell. För det andra, även på ett plan, börjar enskilda element "krypa ut" bortom fotoramar, medan en sådan "kärlek till frihet" inte bara inte är förkastlig, utan tvärtom lovvärd - det gör hantverket unikt.

Således är det möjligt och till och med nödvändigt att experimentera med geometri när man gör paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Professionella designtjänster idag är inte billiga, men det är viktigt att kunna sätta in en panel i en inredning ur stilistisk synvinkel. På andra sidan, på Internet har de grundläggande principerna för att skriva in något i varje stil länge beskrivits, och även om du inte får ett mästerverk första gången kan du åtminstone vara stolt över att du provade det, och det blev bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk stil

Öst är ett för brett begrepp, så det är värt att skilja mellanösternmotiven från de japanska eller kinesiska. I det första fallet bör keramiska plattor eller mosaik betraktas som material, och färgschemat bör väljas huvudsakligen i vita och blå nyanser med små stänk av rött. Fjärran Östern antar redan helt andra material - bambu, rotting, rispapper eller tyg . Färgschemat kommer också att vara annorlunda - vitt och rött för Japan och gult och rött för Kina.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Denna stil har namnet "talande" - det kan översättas som "konsten att dekorera". Enkelt och smakfullt, blygsamt, trivialt - det här är alla egenskaper som inte alls är inneboende i denna stil. Art Deco kräver en betonad nåd, denna trend försöker bokstavligen förvandla allt som kommer till hands till ett mästerverk. I de flesta fall är det bokstavligen nödvändigt att se till att smyckena har en tomt - bar geometri är sällan lämpligt här.

Samtidigt är det viktigt att gå bort från platituder och fokusera på något helt originellt och unikt, och allmänna silhuetter är mycket viktigare än små detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boho

En av de få fortfarande oavslutade stilarna beskrivs som lätt och avslappnad, hemliknande mysig. Dess "signatur" -material är olika tyger med riklig användning av garn, ull, tandtråd som extra dekoration. Macrame i en sådan interiör kommer att se ut på sin plats.

Färgschemat är vanligtvis glatt, men utan alltför sura toner, i en något dämpad prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Strängt taget är Provence bara en av landets varianter, men denna stil har ett stort antal anteckningar av ekostil. Inuti kan och bör du bara använda de material som kan erhållas och bearbetas med egna händer under byns förhållanden, men det är inte under några omständigheter förbjudet att använda råa naturmaterial, till exempel samma blommor.

Om du vill använda en riktig bild i inredningen, se till att den visar samma lugna pastorala landskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

I gamla dagar var inte alla rika, men under de senaste århundradena var det bara mycket rika människor som verkligen brydde sig om inredningen, så klassikerna är aldrig fattiga. Hennes signaturfärger är guld och silver, som oftast kombineras, om inte bara med vitt, sedan med en ljusröd ton.

Gipslister, dyra smidda metalldelar, ett stort antal dyra vävda rester eller speglar - allt detta är element som bara kommer att betona rikedom och aristokrati för byggnadens ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Standardlandet är en slags välmående by, där det finns ett överflöd av allt du kan göra med dina egna händer. Följaktligen passar moderna material inte där på något sätt, men vävda och stickade lappar, trädekor eller keramiska element kommer att vara ganska lämpliga.

Måttlighet i detta fall bör inte observeras, eftersom landet är ett rikt byliv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Ett gott gammalt loft imiterar ett försök i tuffa industriella förhållanden och i avsaknad av stora pengar för att skapa någon form av hemkomfort. Eftersom resten av inredningen är ansvarig för svårighetsgraden, läggs tyngdpunkten vid val av panel just på det pittoreska och icke-standardiserade, utan strävan efter olämplig chic.

Pittoreskt gammalt drivved och teckningar brända på plywood, inslag av metallteknik eller till och med stadsfototapeter - allt detta är lämpligt för genomförandet av idén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic

Denna term är fortfarande inte allmänt känd, men förgäves - rummen designade i stil med shabby chic är helt enkelt slående i sin äkthet. Du verkar falla in i det förflutna! En panel som passar in i en sådan inredning bör skapas av material som stod till förfogande för någon mer eller mindre förmögen älskarinna för hundra år sedan . Då var de flesta smyckena inte fabrikstillverkade, utan gjordes av känsliga kvinnliga händer - från band, pärlor, knappar, tygstycken.

En viktig punkt: alla element ska vara mycket lätta, inte ge intryck av monumentalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil

Miljövänliga medel tillverkade av naturmaterial, utan nyfikna skadliga syntetmaterial. För resten begränsar ingen dig längre - använd stenar och grenar, torra löv och blommor, palmfibrer, jute och så vidare.

Observera att allt detta bör hanteras minimalt, i extrema fall - på "gammaldags" sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steampunk

Namnet på stilen översätts till "ångkärl" och det säger allt. Lägg maximal vikt vid teknogenik, med metall och glas i form av någon form av utrustning, så kan du späda dem med natursten eller läder. Alla rattar och växlar är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tomter

När man beslutar om panelens tema är det viktigt att bygga på både preferenserna för rumsägaren och den allmänna stämning som den kan skapa. Till exempel, i vardagsrummet till ägaren, som älskar att ägna sig åt tankar, blir det väldigt färgstarkt att slå temat för årstiderna . Samtidigt har varje element i panelen vid första anblicken ingen djup innebörd, men tillsammans får du en helhetsidé - en vintersnögubbe av bomull, en vårkvist med knoppar, sommartorkade blommor och höstgula löv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret ser världskartan, huggen ut i en träbit, bra ut - detta är både snyggt och informativt till viss del . En uggla kommer att se vettig ut i biblioteket - oavsett vad den är gjord av förblir den fortfarande en symbol för visdom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis kretsar kvinnliga ämnen ofta kring målningar av naturligt ursprung . Kvinnor behöver vanligtvis inte hård teknik, men de kommer att uppskatta panelerna med djur eller fåglar. I det här fallet är det naturligtvis värt att göra rabatt på var dekorationen ligger - samma rosor är till exempel relevanta för vardagsrummet, och i köket bör panelen vara antingen "ätbar" eller gjord av färskaste material. Om värdinnan i rummet kombinerar sofistikering och engagemang i självförbättring kan en ballerina vara mycket lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gör en panel av billiga skrotmaterial själv, kan du till och med sikta på kortlivade säsongsteman . I vårt land är det vanligt att dekorera ett hus för nyåret - så panelen kan mycket väl monteras av just denna anledning, särskilt om alla komponenter efter semestern kan försiktigt demonteras och döljas tills nästa gång. Det centrala elementet kan mycket väl vara en bild med tjurfinkar målade på det, och det kan "fortsättas" med bomullssnö och en julgran gjord av riktiga nålar och kottar.

Enligt samma princip kan du göra en påskpanel, där en del av kompositionen kommer att visas på duken, och allt annat kommer att ligga framför den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Panelen som inredningselement är anmärkningsvärd eftersom den är lämplig för att dekorera alla rum. I alla fall, Det finns några regler som hjälper dig att placera din komposition så att den ger smak till designen, snarare än att se ut som det femte hjulet i en vagn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några tips som hjälper dig att få det rätt

Glöm aldrig att panelen ska överlappa med resten av de inre elementen . Naturligtvis är det den främsta accenten på rummets skala, men det är vettigt att välja det efter material, färger och till och med textur så att föremål som liknar en viss egenskap är någonstans i synfältet hela tiden.

Tack vare detta ser designen av rummet, samtidigt som den förblir varierad, samtidigt holistisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Accenten, som i detta fall är panelen, döljs aldrig . Ingenting bör blockera eller distrahera från utsikten över sådan inredning. Även om själva dekorationen är mindre än en hel vägg, är det bättre att inga möbler står nära den, och vanliga målningar ska också hängas någon annanstans, annars stör de uppfattningen.

Om du har många möbler och du inte kan frigöra en enda vägg, men du verkligen vill starta panelen, överväg alternativ för att placera den på golvet eller taket, men med samma förutsättningar - ingenting bör blockera utsikten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att knyta panelen till panelen till den roll som detta rum spelar i ditt hus . I sovrummet är det vanligt att bli av med alla onödiga tankar och koppla av lugnt, därför dyker de enklaste geometriska formerna ofta upp ovanför sängen. Barn kommer inte riktigt att uppskatta geometriens estetik, så det är värt att välja något för barnkammaren. I badrummet är det viktigt att komma ihåg att inte bara tomten måste vara marin, utan också själva materialet, annars kommer ditt konstverk inte att hålla länge under de destruktiva effekterna av vatten och ånga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Panelen är en konst av visuell karaktär, vilket innebär att det är meningslöst att prata om sådana dekorationer utan att ha konkreta exempel framför ögonen. Det första fotot visar ett exempel på hur vackert du kan slå ett vanligt gäng ängsblommor. En sådan installation fängslar med sin fräschör och tredimensionalitet, ger en verklig känsla av maj. Bakgrundens estetiska effekt uppnås med tyget, som är speciellt fixerat på en träram med veck.

Bild
Bild

Det andra verket är en modell inte bara för god fantasi, utan också för anständig uthållighet . Kompositionen visade sig också vara mycket varm och obeskrivligt sommar, och till och med det faktum att det inte finns några naturmaterial i hantverkets komposition hindrade det inte. Blommor virkas av trådar med hjälp av makrame -teknik, och fjärilar sätts skickligt ihop från ett stort antal små pärlor. Samtidigt satte författaren sitt hantverk in i en ram för att dra en analogi med en målning, men panelen i detta fall är tredimensionell, vilket skapar effekten av närvaro.

Ett sådant extremt hemlagat hantverk passar in i alla stilar som country eller närstående.

Bild
Bild

Det tredje exemplet visar tydligt att det inte alltid är meningslöst att samla havsstenar . Ett liknande resultat är bara möjligt tack vare en subtil konstnärlig instinkt - skaparen måste först tydligt föreställa sig resultatet och sedan välja hundratals småstenar så att var och en av dem skulle falla på plats både i storlek och i skugga. För att skapa sådana hantverk måste du vara ett fan av ditt hantverk, men du kan också beundra resultatet oändligt.

Bild
Bild

I slutändan hindrar ingenting dig från att använda flera olika material samtidigt i samma dekoration för att maximera det unika i ditt skapande.

Det fjärde hantverket är intressant genom användning av ett så ovanligt material vid tillverkning av paneler som läder .- den lägsta jordbiten och trädkronorna är definitivt gjorda av den. Resten av elementen kommer att få betraktaren att pussla över vad de är gjorda av, men det här är ännu mer intressant.

Rekommenderad: