Gör-det-själv-hängstol (39 Bilder): Hur Man Gör PVC-rör Enligt Ritningar Hemma? Schemat För Att Göra En Hängande Stol Av En Båge Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-hängstol (39 Bilder): Hur Man Gör PVC-rör Enligt Ritningar Hemma? Schemat För Att Göra En Hängande Stol Av En Båge Och Andra Material

Video: Gör-det-själv-hängstol (39 Bilder): Hur Man Gör PVC-rör Enligt Ritningar Hemma? Schemat För Att Göra En Hängande Stol Av En Båge Och Andra Material
Video: DIY - Hemlig bokförvaring 2024, Maj
Gör-det-själv-hängstol (39 Bilder): Hur Man Gör PVC-rör Enligt Ritningar Hemma? Schemat För Att Göra En Hängande Stol Av En Båge Och Andra Material
Gör-det-själv-hängstol (39 Bilder): Hur Man Gör PVC-rör Enligt Ritningar Hemma? Schemat För Att Göra En Hängande Stol Av En Båge Och Andra Material
Anonim

Älskare av originalitet försöker göra sitt hem inte bara mysigt, utan också annorlunda än andra. Hängande stolar, som har blivit mycket populära, kan spela en viktig roll i detta. Men när du gör dem kan du möta vissa problem. Låt oss överväga de viktigaste fallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man PVC -rör?

Den lättaste i vikt är versionen av polyvinylkloridrör. PVC -rör reagerar inte på klimatpåverkan , resistent mot skador, lätt att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att använda ett rör på minst 20 . Ritningen hjälper till att identifiera designfel. PVC -rör kan enkelt skäras hemma utan att använda specialskivor. Det bör förstås att när du använder beslag kommer figuren att bli fyrkantig i form.

Bild
Bild

För att göra en rund bas behöver du mycket bussningar, stolen kommer att visa sig ha en mycket stor diameter. H o Du kan också lösa detta problem, till exempel genom att böja röret under påverkan av värme . Detta kan göras med en hårtork och en rund yta. Det blir lättare att öka lutningsvinkeln om sand hälls inuti röret, det hjälper till att värma röret mycket snabbare.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att en rund stol av PVC -rör tål en genomsnittlig vikt för en vuxen.

En fyrkantig bas kommer att vara idealisk för en bräcklig person . Alternativt bör stolens sits vara gjord med ett vertikalt rör.

Bild
Bild

Tillverkningsplan från en ring

Bågen som form används ofta för tillverkning av den gångjärniga ramen på en skalstol med hjälp av macrame-metoden, för ett tygstolsöverdrag, en hängmatta, en kokong, en stol på en träbotten. Du kan göra en ring av ett metallrör och metallplast . En metallgymnastikapparat med samma namn är också perfekt om den finns.

Bild
Bild

Den färdiga ramen på hängstolen kan täckas med skumgummi, vadderad polyester, tyg, flätad med vinstockar eller snören. Du kan bearbeta kanterna med band eller dekorativa flätor, dekorera med pärlor.

Bild
Bild

Verktyg och material

Hängramen i trä används oftare för rakare former. Träpallar används ofta som grund för dessa stolar . Det kan vara individuella plankor eller färdiga strukturer som helt enkelt sågas in i de nödvändiga blocken.

Bild
Bild

För deras tillverkning av rack- och pinionstrukturen i en hängmatta behöver du:

  • hacksåg eller sticksåg;
  • borra;
  • träborrar;
  • sandpapper för ytbehandling.
Bild
Bild

Metallplast kommer att vara ett utmärkt material för att göra en stolram. Rörets diameter bör väljas mer än 3,5 cm.

Metallplast är lätt att såga, det behöver inte böjas med hjälp av specialutrustning , eftersom de säljs i form av vikar, vilket innebär att de redan har en rund form. För att göra en ring behöver du: självgängande skruvar, en skruvmejsel, en trä- eller metallhylsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallrör utgör den mest hållbara ramen för alla stolformar , om än rund, om än ansluten upptill och avvikande i form nedåt. Svetsning hjälper i denna fråga. Arbetsflödet kommer att kräva en skicklig man och en rörbockningsmaskin. Men den här ramen kommer att vara den tyngsta, vilket innebär att den kommer att kräva stark fastsättning. Detta alternativ kommer att vara det mest tidskrävande.

Bild
Bild

Tillverkning

Inledningsvis måste trädet formas, slipas och blötläggas i insektsmedel och lackeras från vädret. Den är fixerad vid skarven med trälim, kompletteras vid behov med självgängande skruvar eller bussningar.

Bild
Bild

Basen av metallplast är lätt att fästa i ringen . Fästning sker med hjälp av en trä- eller plasthylsa med mindre diameter, fixerad med rostfria skruvar på båda sidor av fogen, utan att gå utöver hylsan.

Bild
Bild

Processen att böja ett metallrör är ganska prosaiskt i närvaro av specialutrustning . Viss erfarenhet av maskinen krävs. Rörets böjning formas vid behov.

Bild
Bild

Svetsning kräver speciellt spel och skicklighetsnivå . Det rekommenderas inte att arbeta med svetsning utan speciella färdigheter. Antalet vidhäftningar beror på önskad form. Det kan vara en vanlig duplicerad cirkel, eller det kan vara en stolform.

Bild
Bild

Ramen är klar, hur gör man en stol av den?

Att göra en trästol

Den enklaste styva fåtöljen är av trä. Den kan användas både på terrassen och i rummet. Styrbågarna i massivt trä ger hängstolen estetik, naturlig harmoni och naturlighet . Det finns flera tillverkningsalternativ: det vanligaste alternativet är en stol med selar. Det liknar en liten tron i form, är upphängd som en barns gunga. Det andra alternativet ser ut som en hängmatta, men istället för ett vävt tyg används en lamellbas.

Bild
Bild

Det mest framträdande utseendet är en fåtölj i halvklotet . Vi kommer att klara det. Om du har en träpall till hands kan det vara en stor hjälp för att göra en hängstol i trä. Om det inte finns där köper de träblock som inte är tunnare än 3 cm, deras längd är 0,6 m. För att en person ska kunna sitta bekvämt i en stol måste själva sfären vara minst 1,2 m hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju längre guider för cirkeln, desto mindre häftklamrar kommer den att ha . Bredden på en sådan guide bör vara minst 3,5 cm, den kommer att bära en persons vikt. 2 typer av halvcirkelformade ramstyrningar skärs. Det bör finnas lika många av dem, en art är 10 cm kortare än den andra. De viks enligt principen för en smörgås: en lång guide går ner från ovansidan, vid korsningen limmas den på den korta. Fogen fixeras med en självgängande skruv.

Bild
Bild

Den andra guiden uppifrån blir kort, den ansluter till den långa botten. Två guider kommer ut, de håller ihop längs varandra, och lederna i mitten kommer att bilda en fyrkantig streckad linje. Använd trälim för limning . Färdiga längsgående styrningar är också fixerade med självgängande skruvar. Det bör finnas minst 3 sådana vertikala styrningar.

Genom sin plats relativt den runda ramen kommer de att likna apelsinskivor som sjunker uppifrån och ner.

Bild
Bild

De är fästa i mitten av de övre och nedre delarna av sfären, divergerar längs omkretsen till sidorna. Alla element rengörs med sandpapper. Den färdiga stolen är behandlad från parasiter och lackerad, upphängd . En vadderad polyestermadrass är placerad inuti och täcker hälften av sfären. Det rekommenderas inte att använda små kuddar, de kommer hela tiden att falla ut.

Bild
Bild

Hemlagad hängmatta stol

En av hängstolarna är ett tygalternativ. En sådan stol kommer att vara ett utmärkt tillfälle för oerfarna hantverkare att öva . En steg-för-steg-plan hjälper dig att göra en hängmatta hemma. Det är nödvändigt att förbereda en flik av tätt tyg som mäter 1, 1 m med 0,8 m, trådar, 2 rep på 2 m för att göra selar, en trästång 1 m (ofta sticklingar från trädgårdsredskap används), en symaskin, överlock eller tejp för kantbearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tygets kant måste skyddas från att riva upp med hjälp av en lämplig mulning.

Två sidor med en längd av 1, 1 m är böjda, bildar en reserv för selens placering och sys på en symaskin . Repfickan måste vara minst 5 cm bred. De är gängade i färdiga fickor, bundna med en ring på stolparna. Den hängs i trädgården eller från en balk. Denna design kommer att vara lätt, vilket betyder att den inte kräver en metallbas. Det är möjligt att lägga till kuddar eller göra en hängmatta för 2 personer.

Bild
Bild

Hur väver man en originalmodell?

En hängande stol gjord av en båge för gymnastik, skapad av macrame, skulle vara ett utmärkt alternativ för en neststol på dacha. För en stol gjord med makrame måste du förbereda två ringar med en skillnad i diameter på minst 30 cm, mer än 3 cm i omkrets . Bågen måste vara av en metallbas. Du kommer också att behöva tjocka klädstreck, en spets för flätning, två stavar (om du bara behöver ett "bo", då kommer stavarna att vara minst 6, fogens lindning ersätts med att fixera bågarna med en tjock fläta vid samma avstånd), en syl, ett måttband, PVA -lim, handskar, måttband, vikter för duken, dekorativa element som önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Repet för tillverkning måste vara starkt och slätt . Trådens ändar kan smältas eller beläggas med lim för att förhindra att kanten lossnar. Sitsen är gjord med en ring med en mindre diameter. Tvärvävning används med en övre övergång över 1 och en nedre övergång under 2 huvudtråd, med en ytterligare övre övergång över 3 och en nedre övergång under 4 trådar.

Steg högst 1 cm. Eller byt ut mot platta knutar i rutmönster.

Det färdiga sätet måste flätas med en spets i ändarna och dras åt med knutar. Samma sladd fixerar en ring med en större diameter, ett avstånd på minst 15 cm.

Bild
Bild

Mitt emot lindningen placeras ryggen, ryggens uppgång fästs med stavar. Dess höjd är justerbar efter behag. Stavarna är fästa med en fläta. Vidare är ringarna förbundna med herkuliska eller fyrkantiga platta knutar.

Om macrame -färdighetsnivån är hög kan alla andra knop användas.

Dekorativa föremål kan användas för att dekorera stolen . En frans är gjord av fria trådar. Den färdiga stolen är ansluten till selarna. På framsidan blir linjeflödet bredare än på baksidan.

Bild
Bild

Tillbehör

Vanligtvis, när man gör en stol med mäns händer, löses problemet med ramen enkelt, men med kuddar kan till exempel allt vara mycket mer komplicerat. Och färdiga lösningar är alltid mycket populära.

Därför är det ganska enkelt att köpa sådana tillbehör på Internet eller i en gardinsömnadssalong.

Vanligtvis används kuddar som sittplats, nackstöd eller sängbotten . Sätena är gjorda i kvadratisk form eller i form av en mjuk pannkaka. Nackstöd görs ofta i form av en rulle. En mjuk bas som en madrass kommer att tilltala ägare av en kokongstol eller en modell av metall.

Bild
Bild

En filt som passar kuddarna kompletterar ensemblen perfekt, gör den komplett för en bekväm vistelse. Samma vissa tillverkare erbjuder specialöverdrag för utomhusalternativ från regn eller sol . När du väljer dessa produkter bör du noggrant mäta din egen produkt.

Bild
Bild

Rekommendationer

När stolen är klar är det bara en fråga om upphängning. Fästmetoderna för hängstolen beror alltid på typen av tak . Trä kräver skruvning av en metallplatta på självgängande skruvar; du kan komplettera den med en järnring. Det är bättre att installera en ankarkrok med en ring i ett betongtak.

Bild
Bild

Om det finns hålrum i betongtaket måste de initialt behandlas med ett kemiskt ankare ., det är en speciell komposition redo att användas. Efter fyllning av hålrummen skruvas ankaret in. Stolen hängs först efter 2 dagar. Om du måste fixa den hängande stolen i ett rum med sträcktak, måste du först ta bort den (eller exponera ett visst område), använd ett långt ankare med en gängad ärm. En ring skruvas fast i ärmen och döljs sedan under dekorativa överlägg.

Bild
Bild

Korrekt skötsel av möbler kommer att förlänga livslängden avsevärt, det är bättre att torka av träelement med en trasa och polera och avfetta och måla järnelement för att undvika korrosion eller metallförstöring.

Tyg- eller trådelement måste torkas noggrant.

När du planerar din utplaceringsplats, välj en som ger en bekväm inställning till stolen . I huset ska det inte komma i kontakt med andra möbler, men på gatan är det bättre att placera det under ett visir eller på verandan. Tja, huvudkravet för en hängande stol är förmågan att svänga.

Rekommenderad: