Stolar För Köket (59 Foton): Mjuka Köksstolar Och Fällbara Stolar Med En Koja, Andra Modeller I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Stolar För Köket (59 Foton): Mjuka Köksstolar Och Fällbara Stolar Med En Koja, Andra Modeller I Inredningen

Video: Stolar För Köket (59 Foton): Mjuka Köksstolar Och Fällbara Stolar Med En Koja, Andra Modeller I Inredningen
Video: Inredning - Lantliga Stolar 2024, April
Stolar För Köket (59 Foton): Mjuka Köksstolar Och Fällbara Stolar Med En Koja, Andra Modeller I Inredningen
Stolar För Köket (59 Foton): Mjuka Köksstolar Och Fällbara Stolar Med En Koja, Andra Modeller I Inredningen
Anonim

Förutom de redan bekanta stolarna och pallarna kan stolarna mycket väl ta plats i köksmiljön. De ser inte bara mer personliga ut, utan gör det också möjligt att bo bekvämt. Förutom klassiska modeller presenteras dessutom mer kompakta och ergonomiska alternativ för valet av köpare.

Särdrag

I den moderna klassificeringen av möbler har fåtöljer länge upphört att vara möbler för att sitta vid låga bord. Från andra rum flyttade de till köket. Detta beror inte bara på att köket ofta kombineras med vardagsrummet, utan också möjligheten att öka personlig komfort. Till skillnad från andra sittmöbler har stolar sina egna egenskaper:

  • mjukt säte och ryggstöd med en speciell lutning;
  • armstöd;
  • stor bredd och djup.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom alla köksmöbler, även om det är en matgrupp, utsätts för tung belastning och måste uppfylla ett antal grundläggande krav:

  • strukturell styrka;
  • fuktbeständighet, brännbarhet av material;
  • enkel rengöring;
  • användarvänlighet;
  • kompakthet;
  • attraktiv design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns tre huvudtyper av fåtöljer i köket

  • Äta middag … De kan förstås som alla på vilka du kan sitta vid bordet för att äta.
  • Bar (snurrande och normal), som ligger nära racket. Halvbarstolar utmärks också - de används för kaffe, tebord och på andra lämpliga platser.
  • I ett modernt kök kan sittplatser fördelas. En separat plats intas av fällbara modeller , som används som extrasäng. Vissa produkter har förvaringslådor.

Det finns inga ortopediska stolar för köket, men bekvämligheten med sådana möbler kan uttryckas i formen av dess komponenter. En konkav sits med en rundad, något upphöjd kant, samt en liten böjning på ryggen, gör att du kan lindra spänningar och slappna av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt deras definition skiljer sig följande typer, beroende på beläggning och förpackning:

  • mjuk - med ett fyllnadsskikt på minst 10 cm (detta inkluderar även fjäderblock);
  • halvmjukt - med en liten mängd vaddering under locket.

Stela, liksom alla sorter som skiljer sig från de vanliga, kan kallas halvstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialet som används är av stor vikt - inte bara produktens tillförlitlighet beror på det, utan också dess utseende. Eftersom konstruktionen av moderna sittplatser kan vara komplex är det bäst att överväga alla huvudkomponenter separat.

Ram

På baksidan av stolen finns lameller, stänger eller rör som ger den önskad form. Olika råvaror används som material för dessa delar.

  • Metall - dess främsta fördel är dess styrka och hållbarhet. I motsats till tillförlitlighet kan det göra stolen ännu tyngre.
  • Trä lättare och kan hålla i mer än ett dussin år. Synliga trädelar kommer att dekorera fåtöljen och ge den respektabilitet. För att göra möbler mer överkomliga används ofta substitut (MDF, plywood och liknande) - de har ingen speciell styrka, men på grund av deras förmåga är de efterfrågade.
  • Plast är det mest mångsidiga och billigaste materialet, används ofta bara för att dekorera fåtöljer. I ramen förstärks plastdelar vanligtvis med metallinsatser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom alla köksstolar är konstruerade för långvarig och intensiv användning är det inte bara komponenternas kvalitet som är viktigt, utan också deras anslutning. Till exempel, när det gäller träbaserade paneler, kommer den limmade fjäder-och-spåranslutningen att vara mer tillförlitlig, eftersom häftklamrar och skruvar förstör materialets struktur.

Bas

Den mest iögonfallande, men nödvändiga delen av någon stol kan kallas dess stöd. Grunden kan vara:

  • 4 ben;
  • 1 ben;
  • breda stöd som är en fortsättning på rygg eller sits;
  • alla typer av mönster av ovanlig form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många modifieringar med olika positioner av stöden i förhållande till varandra, men huvudkravet här är deras stabilitet. Därför kan vilket material som helst användas för 4 ben, inklusive trä eller plast. Men för en halvstol med 1 ben är metall att föredra - det är nästan omöjligt att vända eller bryta ett sådant stöd.

Stolar med 1 stöd kan sluta med ett kors eller en rund bas . Oftast används dessa modeller för att utrusta barområdet. Dessutom kan mekanismer byggas in i basen som gör att du kan justera produktens höjd och rotera sätet runt dess axel. I det här fallet är det bättre att vägra hjul, även med bra lås.

Och för att inte skada golvet och inte lämna bucklor bör du ta hand om fodren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Förutom skönheten i stolskyddet bör du vara uppmärksam på andra egenskaper - taktila, smutsavvisande och hygieniska. Bland klädseltygerna kan du hitta både slät och fleecy. Velour, jacquard, flock, chenille, mattor är särskilt populära . Mer moderna beläggningsalternativ är mikrofiber och skotskydd. Stolen kommer att se ut som ny även efter några år och kräver minimalt underhåll utan ansträngning.

Tygklädsel ser mysigare ut, men det finns ett alternativ för de som gillar. Läder används ofta som överdrag - ett av de dyraste och mest hållbara materialen. Billigare analoger är dess artificiella substitut - de är mindre hållbara, men de dekorerar möbler ganska bra och fungerar som dess skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Stolens parametrar beror direkt på dess syfte. Detta gäller främst sätet. För matsalar bör dess bredd inte vara mindre än 36 cm - det är tillräckligt för att en person ska tillbringa lång tid bekvämt vid bordet. Säker, För ökad bekvämlighet kan den ökas till 45 cm eller mer … För breda modeller kommer helt enkelt inte att kunna passa bakom en vanlig bordsskiva och kommer att se alltför skrymmande ut. Höjden från golvet till sätet måste vara tillräcklig för att rymma matbordet.

Djupet på den mellersta köksstolen är mellan 45 och 50 cm . För djupare modeller är ryggstorleken viktig. Om det lutar starkt bakåt blir det helt enkelt omöjligt att äta i den här positionen.

Det antas att stolarna ska ha hög rygg (40 cm eller mer), modeller med nackstöd är inte särskilt vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små friheter är tillåtna med barstolar. Sittplatsen kan vara ganska smal och ryggen är låg - upp till mitten av kroppen. Naturligtvis blir det inget bra ryggstöd i det här fallet, men de flesta köpare föredrar just en sådan lätt version.

En separat kategori av stolar som kan omvandlas till en koja är föremål för andra standarder . Minsta bredd på sätet, som senare kommer att bli en del av madrassen, börjar från 60 cm, djupet är 50-70 cm. De bredare modellerna kan redan kallas soffa. Sovrummets längd vid utfällning är 190 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Förutom att stolen strikt måste motsvara sitt syfte, är det nödvändigt att tänka på sitt utseende. Det finns många stilistiska trender som återspeglas i form av sådana möbler . Det mest begripliga är den klassiska designen av en fåtölj med armstöd och mycket inredning - snidade detaljer, skär, patina. Eftersom klädsel också anses vara en prydnad här, väljs tyger med mönster och glänsande trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Biomorfa egenskaper finns i några av stolarna under den senare perioden . Det enklaste exemplet är en tulpanformad fåtölj. Huvuddragen är rundade, flytande linjer och avvisandet av traditionella ben. Det finns också fler slutna modeller med futuristiska armstöd och rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta moderna designers strävar dock efter att lätta strukturen på alla möjliga sätt, för att göra den mer lakonisk. Beroende på riktning är både tydlig geometri och avvisning till förmån för ovanliga övergångar möjliga . Oftast kan ryggstödet ändras, och armstöden kan vara helt frånvarande eller gå ihop med andra detaljer.

För att inte överbelasta bilden bör klädseln vara monokromatisk eller med ett enkelt monokromt mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en stol för köket blir enkelt med några enkla tips

  • Först måste du bestämma om deras antal och arrangemang. Mer massiva och vikbara modeller placeras vanligtvis längs väggen, i hörnet. Och lätt och kompakt - runt bordet, så att de något hindrar passagen. Det är bra om barstolarna åtminstone delvis rullas under disken.
  • Möbelstilen och inredningen ska vara allmän. Annars riskerar stolarna att se överflödiga ut. Detta gäller såväl den övergripande formen som texturen och färgen på klädseln.
  • Matstolen får inte vara för mjuk eller ha ett alltför välvt säte med ryggstöd. Eftersom sådana möbler används ofta och intensivt utvärderas bekvämligheten först och främst. Denna indikator kan bara kontrolleras i praktiken - i ett möbelshowroom.
  • För att stolen ska behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid är det nödvändigt att utvärdera dess praktiska funktion. Det är bättre att välja syntetiska klädsel som är motståndskraftig mot rivning och nötning, motståndskraftig mot nedläggning och opretentiös att underhålla.
  • Stolar brukar kosta lite mer än stolar. Men när man jämför komfort och skönhet blir fördelarna uppenbara. Korrekt valda kvalitetsmaterial garanterar en lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ett kök med en vackert inredd inredning har vanligtvis en speciell atmosfär av komfort och välbefinnande. Här upptar den centrala platsen matbordet och matchande stolar. En sådan ensemble måste ha något gemensamt - material, textur, färgschema, konturer av enskilda detaljer.

Bild
Bild

Praktiken visar att på grund av formen och storleken är mjuka stolar mer organiskt kombinerade med ett runt eller ovalt bord.

Bild
Bild

I köket ska du inte vara begränsad till bara fåtöljer eller stolar - de passar bra med varandra. Dessutom kan deras design skilja sig åt - det viktigaste är att inte gå utöver kökets allmänna färgschema.

Bild
Bild

Samma princip används för att experimentera med färg och form. Flerfärgade stolar med samma konturer kan placeras runt bordet. Eller om möblerna är små kan deras form vara något annorlunda.

Bild
Bild

För att förhindra att fällstolen ser skrymmande ut måste du välja neutral, monokromatisk klädsel för den och välja en kompakt omvandlingsmekanism.

Bild
Bild

Till skillnad från rejäla kökshörn och soffor kan du välja lätta och kompakta mini-stolar med ett tunt ben. För att förbättra effekten är det bättre att välja vitt eller svart, och även välja en glasskiva. En sådan uppsättning kommer att se fräsch, snygg och ultramodern ut.

Rekommenderad: