Stolar För Köket Med Armstöd (81 Bilder): Vita Och Orange, Gula Och Lila, Gröna Köksstolar, Modemodeller 2021

Innehållsförteckning:

Video: Stolar För Köket Med Armstöd (81 Bilder): Vita Och Orange, Gula Och Lila, Gröna Köksstolar, Modemodeller 2021

Video: Stolar För Köket Med Armstöd (81 Bilder): Vita Och Orange, Gula Och Lila, Gröna Köksstolar, Modemodeller 2021
Video: Most Comfortable Dining Chairs in 2021 Reviews - Top 5 Picks 2024, April
Stolar För Köket Med Armstöd (81 Bilder): Vita Och Orange, Gula Och Lila, Gröna Köksstolar, Modemodeller 2021
Stolar För Köket Med Armstöd (81 Bilder): Vita Och Orange, Gula Och Lila, Gröna Köksstolar, Modemodeller 2021
Anonim

Möbler väljs vanligtvis sist vid design. Det är vettigt - det finns ett stort urval av köksapparater, bord och stolar i butikerna. Du kan alltid välja vad du gillar. Men om pallar oftare köps för små kök, kan mer intressanta möbler, till exempel stolar med armstöd, tillåtas för stora rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Beroende på utseende, design, höjd, är alla stolar för köket indelade i flera typer.

Klassisk köksversionen utan armstöd har ett vanligt sittdjup och ryggstöd;

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid pallen det finns inga rygg- och armstöd, det glider fritt under bordet;

Bild
Bild
Bild
Bild

Bar stolen kan vara i form av en pall, en klassisk stol eller en stol med armstöd. Ett särdrag är benens höjd;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn barnstolen är en speciell design med ett ryggstöd som fixerar barn;

Bild
Bild
Bild
Bild

Äta middag en stol med armstöd (en fåtölj eller en halvstol) är den mest bekväma av alla typer, eftersom den har ett ryggstöd och en plats för en bekväm position av händerna, men också den största.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Matstolar är gjorda av många material, vilket gör att de kan presenteras vackert i det inre av köket.

  • Trästolar - ett dyrt men vackert alternativ som låter dig använda sådana möbler i kök i motsvarande stil. Det lackerade träet kommer att hålla länge.
  • Rotting låter dig väva ovanligt vackra saker och göra köket mysigt och hemtrevligt. Rottingens styrka gör att du kan skapa kvalitetsmöbler, och ytterligare sittdynor kommer att göra dem ännu mer bekväma.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stolar från en metallram kan vara helt tillverkad av metall eller kombineras med ett annat material. Oftast är det denna möbel som är utrustad med hjul för fri rörlighet för tunga stolar.
  • Plast stolar är efterfrågade både bland lägenhetsägare och ägare av hus och sommarstugor. De representeras av det bredaste sortimentet. Men billiga alternativ har en obehaglig lukt och är sköra nog.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • möbel tillverkad av kompositmaterial den mest prisvärda när det gäller pris och kvalitet, men inte särskilt hållbart.
  • Stol från fanerad MDF mycket lik trä, men ingen krökt linje är gjord på den.
  • Målad MDF är kanske den mest eleganta, men inte motståndskraftig mot mekaniska skador. Därför kombineras sätet med metallben.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Laminerad spånskiva Är en populär budgetköksstol. Eftersom laminatet kan ha en helt ovanlig färg blir det inte svårt att välja stolar för någon inredning.
  • Halvstolar i härdat glas - en mycket vacker lösning för ett stort kök med ett glasbord. Sådant glas är allergivänligt, lätt att rengöra, luktfritt. Den speciella tekniken för färgning av glas "Lacobel" låter dig köpa inte bara transparenta stolar, utan också möbler i ljusa färger. För enkel användning kan du lägga kuddar eller skinn på sätena.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Bekvämligheten med en matstol beror direkt på dess storlek. Det ska vara fritt och bekvämt för både rygg och armar och ben. Matbordet ska vara tillräckligt högt för att vila fötterna helt på golvet, med underbenet och låret i 90 graders vinkel. Barstolar bör ha ett fotstöd för detta ändamål. Sitsens höjd kan ändras med modeller med höjdjustering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Djupet på en standardsits är vanligtvis 40-45 cm, då vilar stolen inte under knäna. Standardbredden är också cirka 40 cm. Om standarddjupet passar många måste bredden väljas individuellt innan du köper, särskilt eftersom en stol med armstöd kan vara obekväm på grund av denna parameter. Baksidan är vertikalt rak eller i en vinkel på 2-5 grader. För personer med ont i ryggen är denna indikator mycket viktig, liksom matstolens mjukhet.

Ett annat viktigt kriterium är möbelns vikt: för möjligheten till mobil omläggning används ljusstolar.

Färg

Färgvalet av halvstolar ska vara i harmoni med resten av möbler, gardiner, golv, väggar. Stolar kan vara en länk mellan alla objekt eller en ljus accent på den allmänna bakgrunden. Du kan lösa problemet med färgen på matstolar genom att använda överdrag, kappor, sittdynor eller byta klädsel på en stoppad stol.

Den valda färgen hjälper till att presentera designidén positivt:

  • I ett träkök kan stolar ha naturliga färger som trä, wenge, men kan målas med vit akrylfärg, som imiterar antiken.
  • Ljust färgade stolar kommer att göra köket soligt, regnbåge, upplyftande. Det viktigaste är att inte överdriva det med en mängd olika färger. Anpassad lila balanseras ut med mörkgrön. Men kombinationen av lila och blått kommer att placera färg accenter på ett helt annat sätt, beroende på mängden av en viss färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vita stolar passar kanske alla interiörer. Svart - för många. Men kombinationen av vitt och svart är en tidlös klassiker som gör köket utsökt ädelt.
  • Orange stolar "solsken" kommer att göra köket mysigt och varmt. Gula blir väldigt vackra och oväntat kombinerade med röda.
  • Den blå färgen orsakar aptit, och i stora mängder - apati. Så du måste välja den gyllene medelvägen, vilket gör köket till en plats för avkoppling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljusgröna fåtöljer med armstöd (mjukt klädsel, blommor) ger lugn till interiören. Kombinationen av ljusgrönt och lila kommer att accentuera sådana klädsel.
  • Det är bättre att liva upp vinröda stolar med en pulverfärg (kanske en nyans av rosa) eller kontrast med ljusgrön eller citron.
  • Små kök behöver en kompetent kombination av ljus och mörkt. Det som blir mest smutsigt (hällar, arbetsbord) kan vara mörkt, men gardiner, stolar - ljusa, till exempel en brun spis och bord i kombination med beige eller grädde gardiner och matstolar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är svårt att avgöra valet av färg eller inredningen i köket är av komplexa färger, kan du köpa transparenta möbler. Det kommer att lindra rummets färgomfång och visuellt öka utrymmet.

En typ

Matstolar med armstöd finns i tre typer.

Mjuk : mellanmjukt säte, rygg och armstöd för en bekväm sittställning vid matbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hård : konstruktion helt och hållet av fasta material. De är lätta att ta hand om, de är hållbara, men det är obehagligt att sitta på dem länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad : sätet (och / eller armstöd, rygg), på vilket ett naturligt eller konstgjort mjukt lager är placerat, är stoppat med tätt tyg eller läder. Dessa stolar är bekväma att sitta på, men de behöver extra vård, ibland byte av klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka stolar i köket misslyckas snabbare, eftersom de absorberar lukt, tappar sin elasticitet, utsätts för smuts, men det är mycket bekvämare att sitta på dem. För klädsel av matstolar används material av olika styrka: från mindre hållbar lätt chenille, thermohacquard, bomull, skotskydd till äkta läder.

Detta inkluderar också följande:

  • Arpatek och ekoläder (alternativ för konstläder);
  • Fläsk- eller kalvläder (ett alternativ för billigt äkta läder);
  • Tät chenille, chenille jacquard, mocka, gobeläng (representanter för täta tyger).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av klädsel beror på den förväntade mängden smuts: en färgad gobeläng för små barn och djur kommer att vara en frestelse. Därför ställs följande krav för klädsel: fuktavvisande egenskaper eller enkel skötsel av materialet samt hållbarhet.

Efter typ av konstruktion klassificeras köksstolar enligt följande:

  • Monolitiskt (lämpligt för stora kök),
  • Fällbara (de hjälper till i en liten lägenhet, eftersom extra stolar kan fällas och tas bort från köket),
  • Stapelbar (bekväm att rengöra, men det finns få sådana modeller bland stolar med armstöd).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Hur många epoker och århundraden människor har upplevt, så många möbler finns. De utmärks av enkelhet och pretentiöshet, funktionalitet och bekvämlighet.

  • Klassisk stolarna är av trä. Men då kan begreppet "klassiker" läsas på olika sätt: hårda trästolar med armstöd från det sovjetiska förflutna kan kallas klassiska, men en halvstol med snidade vita ben, ett blått blommigt gobeläng och samma rygg är en levande exempel på den urklassiska stilen.
  • " Provence " - det här är också ett träd, men utan pretentiöshet. Sitsen kan ha en liten kudde trimmad med duk eller i ett blommigt omslag. Själva stolen kan vara en naturlig färg eller täckt med vit patina akrylfärg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skandinaviska stilen representerades ursprungligen endast av trä, nu används både plast och metall. Hur som helst är kortfattning, enkelhet, en viss svårighetsgrad viktigt.
  • Det verkar som i japansk stil stolar är inte särskilt hedrade. Men de har mycket intressanta modeller av matstolar med välbekanta ben, såväl som utan dem, men med rygg och armstöd. Japanerna använder naturliga träfärger, men glöm inte nationella motiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Orientalisk stilen liknar japanska, men ljusare, mer färgstark. Även om det finns mer bekanta alternativ. Det finns både hårda halvstolar och mjuka och kombinerade.
  • Högteknologisk - det här är kromstål, glas, eventuellt plast. I kökets allmänna interiör kommer det att se fascinerande ut, men det är svårt att kombinera med andra stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Moderna stilar som ljus plast, glas. Beroende på stil kan en explosion av färger eller ett lakoniskt minimum av färg användas.
  • Wien stolar är bokträ böjda under ånga, av vilka eleganta möbler är gjorda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Det kan finnas flera anledningar till att dekorera matstolar.

  • Lust att ge ett enhetligt utseende till köket.
  • Behovet av att uppdatera interiören.
  • Lusten att dekorera rummet för en specifik händelse i en specifik stil (till exempel att träffa året för den röda tuppen).
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används kappor och omslag för dekoration. De kan dekoreras med rosetter, krusiduller, en stor dekorativ knapp.

Omslag kan stickas, inklusive teman, till exempel nyårskepsar eller snögubbar. Dessutom kan du för nyåret dekorera själva stolarna med glitter, oförstörbara julgransdekorationer och små presenter till gästerna. Barnstolen kan dekoreras med ett mönster på sätet eller ryggen. För att färgen ska hålla längre måste den täckas med möbellack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Efter att ha vant sig vid det klassiska möbelarrangemanget (alla stolar måste vara desamma) är det svårt att föreställa sig andra designalternativ. Ändå är de det.

  • Alla stolar kan ha olika utföranden: med eller utan rygg, med eller utan armstöd, olika mönster, men de är gjorda i samma färg.
  • Det motsatta alternativet är stolar av samma design - med armstöd, men i olika färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alla stolar kan vara gjorda av samma material, men samtidigt i en annan designlösning.
  • Matstolar kan ha samma eller olika färger, men kontrasterar alltid olika mönster för att ge intryck av lätthet hos sidostolarna och tyngden hos de sista.
  • På grund av ryggstödets höjd kan du leka med olika stolar på ett intressant sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alla stolar kan tillverkas i samma stil, men samtidigt vara olika i design, färg, klädsel.
  • Bland gruppen stolar runt matbordet accentueras en stol, det vill säga av en annan design eller färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Efter att ha förstått de typer, typer och material som används vid tillverkning av stolar med armstöd kan du börja välja. Utrymme runt matbordet kommer att vara en avgörande faktor, men det finns andra.

Du måste tänka på följande egenskaper:

  • Pris;
  • Material;
  • Design;
  • Konstruktionstyp;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Styrka;
  • Bekvämlighet;
  • Resistent mot fukt;
Bild
Bild
  • Vårdmetod;
  • Rörlighet;
  • Överensstämmelse med interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Orsakerna till en köksstol med armstöd är:

  • Sitter bekvämt;
  • Ge högtidlighet;
  • De ser solida ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns en nackdel som kan uppväga: behovet av mycket utrymme. Endast hopfällbara typer av konstruktioner är lämpliga för små kök.

Kända tillverkare och recensioner

Det finns flera tillverkare som konsumenter oftast talar om:

  • Italienska Dall agnese gjord i stil medeltiden. Köpare gillar dem för sin bekvämlighet och bekväma vistelse.
  • Eames DSW Är en mängd olika stolar med typiska bendesigner. Köpare noterar minimalismen i designen och hållbarheten hos halvstolarna.
  • Ekoläderprodukter från företaget " Aura " köpare älskar kvaliteten på finishen och bekvämligheten.
  • Handla om Vitryska stolar positiva recensioner bara om skönhet, men kvaliteten ligger efter.
  • Theodore Alexander (USA) erbjuder en helt ovanlig design av matstolar, vilket noteras av kunder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika exempel och alternativ

En stor familj kommer gärna att sitta vid ett stort bord på dessa stolar med avtagbara kuddar, eftersom de förkroppsligar rustik lugn och komfort.

Bild
Bild

Kombinationen av klassisk och industriell stil är en ovanlig upptäckt hos designern.

Bild
Bild

Lika vita, men helt annorlunda design, stolar i lantlig stil kommer perfekt att dekorera köket och matsalen i denna stil.

Bild
Bild

Mys, lugn, lugn - det är vad vi ser i denna inredning, där korgfåtöljer och barstolar framgångsrikt har hittat en plats för sig själva.

Rekommenderad: