DIY Hängmatta (39 Bilder): Hur Man Gör Det Hemma Av Tyg Enligt Ritningar Med Mått? Hemmagjorda Hängmattor Av Trä. Att Göra Ett Ställ

Innehållsförteckning:

Video: DIY Hängmatta (39 Bilder): Hur Man Gör Det Hemma Av Tyg Enligt Ritningar Med Mått? Hemmagjorda Hängmattor Av Trä. Att Göra Ett Ställ

Video: DIY Hängmatta (39 Bilder): Hur Man Gör Det Hemma Av Tyg Enligt Ritningar Med Mått? Hemmagjorda Hängmattor Av Trä. Att Göra Ett Ställ
Video: How to Make a Hammock - Step by Step Instructions 2024, April
DIY Hängmatta (39 Bilder): Hur Man Gör Det Hemma Av Tyg Enligt Ritningar Med Mått? Hemmagjorda Hängmattor Av Trä. Att Göra Ett Ställ
DIY Hängmatta (39 Bilder): Hur Man Gör Det Hemma Av Tyg Enligt Ritningar Med Mått? Hemmagjorda Hängmattor Av Trä. Att Göra Ett Ställ
Anonim

En bra och trevlig vila utanför arbetstiden är mångas dröm, och för att förverkliga det fullt ut måste du skapa alla nödvändiga förutsättningar för detta. Du kan ta en paus från allt och alla både i huset och i naturen, på landet, vid havet, men det viktigaste är att ha maximal komfort. För att skapa en avslappningszon för dig själv var som helst, är det bäst att ha en hängmatta som du kan använda när som helst. Köpta produkter kan inte alltid tillfredsställa alla behov, därför är det bästa alternativet att göra en hängmatta på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Hängmattan uppträdde i Europa tack vare Christopher Columbus resor , som efter att ha besökt Bahamas märkte att lokalbefolkningen hängde hängmattor mellan träden - så de sov. Sjömännen, efter att ha provat detta alternativ för vila, tog det i bruk och använde det på fartyget, vilket var mycket trevligare och bekvämare än att sova på hårda hyllor.

I den moderna världen finns hängmattor i lägenheten, på landet och under fältförhållanden .… På grund av designens enkelhet och möjligheten att använda den i olika situationer har en mängd olika produkter dykt upp.

De flesta alternativen kan köpas i butiken genom att välja den modell du gillar, men det är mycket trevligare att göra en hängmatta med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna prylar kan vara olika i design, storlek och typ av placering . Om du har en önskan om att göra en hängmatta med dina egna händer, måste du väl förstå vad du har att göra med och vad du ska ha med dig. Den viktigaste punkten i förberedelsen är valet av en specifik version av produkten och samlingen av allt du behöver för arbete. För att göra en hängmatta stark och pålitlig måste du följa alla instruktioner för tillverkning, korrekt rita en ritning av den framtida produkten och implementera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialberäkning och ritning

Beroende på vilken version av hängmatta som kommer att väljas för tillverkning, bör du förbereda materialet och göra ett mönster. De vanligaste alternativen inkluderar en ramlös hängmatta, samt en hängmatta som skapats med vävtekniken.

För det första alternativet är det viktigt att korrekt beräkna storleken på tyget från vilket hängmattan kommer att skapas . Det optimala tygstycket anses vara 230x150 cm, vilket garanterar bekvämligheten i den framtida designen.

För tillverkning kan du köpa ett specialiserat tätt tyg eller använda ett gammalt material som inte längre behövs, det viktigaste är att det är ganska starkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid beräkning av storleken på den framtida produkten är det värt att fokusera på tillväxten av familjemedlemmar eller de som kan använda den. Den optimala längden på tygsnittet är summan av höjden för den högsta användaren av hängmattan och 60 cm, vilket ger komfort vid användningen . Efter att ha ritat ett mönster på tyget och lämnat avstånd i kanterna från 4 till 6 cm kan du börja sy produkten.

Om en vävningsmetod valdes för att skapa en hängmatta måste du välja det optimala vävmönstret , vilket inte kommer att vara ett problem under arbetets gång. För en sådan produkt rekommenderas att köpa tjocka trådar, men du kan hitta starka rep eller sladdar hemma. De vanligaste alternativen för att sticka en hängmatta är virkning eller rätstickning. Beräkningen av storlekar utförs på samma sätt som med en ramlös modell, vilket gör att du kan skapa en bekväm, ganska djup struktur där en person kan slappna av helt utan att oroa sig för sin säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg

För att göra en hängmatta med egna händer måste du fylla på med allt du behöver. Listan över de viktigaste enheterna och verktygen ser ut så här:

  • skarp och stark sax;
  • måttband eller centimeter;
  • en symål av rätt storlek eller en symaskin;
  • hållbart material;
  • remsor för att skapa en ram för en framtida design;
  • borra och borra;
  • spade eller borr för installation av hängmattestöd;
  • hammare, tack vare vilken du kan fixa korgfoten på ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om hängmattan skapas med sticktekniken måste du ha följande verktyg och material:

  • krok eller stickor av rätt storlek;
  • sax;
  • synål;
  • rep eller stark tråd för stickning;
  • en borr för att fästa en hängmatta på ett stöd;
  • trälister för att fästa en hängmatta;
  • spade eller borr, om strukturen kommer att fästas på en stationär bas;
  • rustning för att skapa en bas för en hängmatta.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att samla de nödvändiga verktygen måste du kontrollera deras prestanda. Vid användning bör säkerhetsreglerna följas strikt.

Tillverkningsalternativ

När du skapar en hängmatta med egna händer hemma måste du bestämma hur den framtida produkten ska se ut, tänka på materialvalet för den och bestämma vilken typ av konstruktion. För att göra en snygg och bekväm hängmatta själv kan du använda andras idéer genom att titta diagram över färdiga produkter på Internet … Beroende på var exakt enheten kommer att placeras - hemma eller i frisk luft - är det värt att välja material för tillverkning. Om en hängmatta skapas för placering i en lägenhet, kan den göras av en filt eller av gamla jeans , om det finns tillräckligt med dem är det viktigaste att materialet är starkt och trevligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att placera en hängmatta utomhus det är värt att använda mer hållbara material som tål atmosfäriska fenomen. När du skapar en hängande kokong från en presenning kan du vara säker på dess styrka, men det är bäst att ta bort strukturen under regn eller extrem värme så att produkten inte försämras. Hängmattans ram måste vara stark för att bära vikten för alla i den. Förutom pålitligt tyg måste du använda slitstarkt trä, vilket ger form till en korghängmatta eller andra alternativ där en bas behövs.

En lika viktig punkt är skapandet av ett stöd som hängmattan kommer att hänga på, därför måste du hitta stark rustning och korrekt ansluta dem till en enda helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av de olika alternativen för hängmattornas design och metoderna för deras placering på stödet, finns det olika alternativ för tillverkning av dessa produkter, som kräver olika monteringsmetoder och egen inventering.

Tyg på öglor

För att skapa en hängmatta i tyg som håller fast öglorna måste du ha en komplett uppsättning verktyg och material samt känna till arbetsordningen. Listan över nödvändiga saker kommer att se ut så här:

  • 2,5 eller 3 meter hållbart material;
  • 20 öljetter;
  • träklossar lika med hängmattans bredd (2 st.);
  • stora metallringar genom vilka selar kommer att dras (2 st.);
  • metallkrokar som krävs för att hänga upp produkten (2 st.);
  • tjock sladd med en längd på minst 20 meter.
Bild
Bild

För att få önskat resultat är det värt att överväga processen att skapa en hängmatta steg för steg

  1. Vi börjar med att skapa ett mönster.
  2. Vänd kanterna på den färdiga tygbiten och sy på en symaskin. Om materialet är mycket tätt och inte smulas, kan de sidor som kommer att fästas på trästängerna fällas ner.
  3. På den färdiga duken är det nödvändigt att markera de platser där öglorna kommer att placeras. De måste vara lika långt ifrån varandra.
  4. Hål görs i stället för märkena med hjälp av en prästkniv eller nagelsax.
  5. Placera öglor på tyget och placera dem med höger sida uppåt på rätt sida av tyget.
  6. Jämna ut materialet, lägg ett block bredvid det och markera de platser där hålen för repet ska borras.
  7. Dra repet genom varje ögla och varje hål i stången. Säkra alla rep till ringen.
  8. Kroken måste fästas på ett stöd, sätt sedan på en ring med en hängmatta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gör allt exakt enligt instruktionerna blir resultatet en hängmatta väldigt snygg, vacker och viktigast av allt bekväm.

Hängmatta swing

Hängmattan kan ha olika former. Det mest praktiska alternativet för att läsa böcker och koppla av i upprätt läge är en hängmatta . För att göra en sittande version av allas favoritprodukt för avkoppling måste du ha en båge och tjockt tyg. Det är bäst att skapa en hängmatta från en metallbåge och välja dess diameter individuellt. För att arbeta måste du ha med dig:

  • högkvalitativ tät materia 3x1,5 meter;
  • rund båge med en diameter på 90 cm;
  • en bit vadderad polyester, lika stor som materialet för hängmattan;
  • reps tejp upp till 10 m lång;
  • symaskin;
  • sax.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsförloppet kommer att innehålla ett antal punkter

  1. Gör ett mönster på tyget och få två identiska rutor med en sidlängd på 5 m.
  2. Vik varje ruta 4 gånger.
  3. Skapa en cirkel genom att mäta 65 cm från ett hörn och rita en halvcirkel. Gör den andra cirkeln på samma sätt.
  4. Det är nödvändigt att markera de platser där selarna kommer att vara, för vilka cirkeln viks 4 gånger och strykas. En av linjerna ska ha en vinkel på 45 ° från böjningen, och det andra paret av linjer bör ha en vinkel på 30 ° från böjarna.
  5. Enligt samma princip måste du skära den syntetiska vinteristern, sedan ansluta alla delar, fästa dem med stift och göra spår för fastsättning av tejpen.
  6. Med en symaskin måste du sy två identiska lock och sedan ansluta dem. Vi lägger en ring mellan dem.
  7. Knyt ett repband till bandet, som ska delas upp i 4 identiska snitt.
  8. Den fria delen av remmarna är knuten till ett säkert stöd - och hängmattans gunga kan användas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ tar inte mycket plats, stör inte vid rengöring, det kan lätt skakas ut, vilket är en obestridlig fördel. Bekväm, mobil och lätt att tillverka, svänghängmattan hittar sin plats i alla hem eller på bakgården.

Korg

Den flätade hängmattan är mycket vanlig. Detta kräver ett starkt rep eller rep och förmågan att väva korrekt. För att skapa en produkt med dimensioner på 2,5x0,9 m måste du förbereda följande verktyg och material:

  • lameller med en tjocklek av minst 1,5 mm (2 st);
  • vävmaterial (du kan göra en hängmatta med macrame -tekniken) - klädstreck, längden ska vara cirka 200 meter och diametern bör vara minst 8 mm;
  • skarp sax;
  • borra med borr;
  • trälack, antiseptisk och pensel;
  • 2 metallringar.
Bild
Bild

Processen att skapa en flätad hängmatta ser ut så här:

  1. förbered remsorna genom att borra hål i dem i steg om 4-5 cm;
  2. klipp av 20 meter rep för att fästa hängmattan, dela 150 meter i 6 segment om 6 meter vardera;
  3. trä varje rep genom hålet i den förberedda stången och knyt en knut;
  4. välj ett vävmönster, skapa celler, vars storlek inte ska vara mindre än 7 cm;
  5. efter avslutad vävning av produkten fästs repets ändar i knutar till den andra stången;
  6. gör fästelement på metallringar, anslut dem med knutar med en hängmatta;
  7. kontrollera styrkan på den färdiga produkten och lägg den på stödet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med förmågan att väva snabbt och vackert kan du skapa en bekväm och snygg hängmatta på kortast möjliga tid, vilket ger dig en plats för en bekväm vila.

Gjort av trä

Om du vill skapa en trähängmatta för trädgården kan du använda olika material, samtidigt som du får en ganska tuff, men mycket bekväm produkt. Det är bäst att bygga en plats för vila från rotting eller från en bar, men du kan hitta mer originalalternativ. För att arbeta måste du ha följande material och verktyg:

  • två lameller 2 meter långa och sidorna 2 och 3 cm breda;
  • virke med en sektion på 30x40 mm;
  • 10 meter starkt rep;
  • fläck och lack, pensel;
  • en såg för att skära trä;
  • borra med borr;
  • sandpapper eller slipmaskin;
  • måttband eller centimeter och markör.
Bild
Bild

Låt oss analysera processen för att skapa en hängmatta från en bar

  1. Skapa en bas genom att såga plankorna i två 60 cm bitar. Nästa steg är att klippa 40 plankor 40 cm långa och 80 plankor 15 cm långa.
  2. På plankornas sidor, efter att ha dragit sig tillbaka 5 cm från kanten, är det nödvändigt att borra hål. På stängerna måste 4 hål göras med samma indrag.
  3. När alla hål är klara slipas, färgas och lackeras trädelarna.
  4. Förbered 4 repstycken 2,5-3 meter långa och trä sedan var och en av dem genom hålen enligt diagrammet.
  5. I ändarna av hängmattan måste du knyta en stark knut, vars kant kan bearbetas med eld för fästningen.

Att göra en hängmatta i trä är inte för svårt, men det kommer att krävas mycket material och arbete för att få ett anständigt resultat i slutändan. Du kan göra en rottinghängmatta, men för detta är det viktigt att kunna väva den korrekt och fästa den ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra ett ställ

För att fästa en hängmatta kan du använda material till hands eller göra ett stativ med egna händer . Oftast kan du se ett stativ av metall och trä. För att skapa det första alternativet behöver du rör och möjlighet att laga dem, och det andra kan göras av alla som vet hur man hanterar trä. För att arbeta måste du ha:

  • virke med en sektion på 10x10 cm i mängden 3 bitar om 2 och 3 meter;
  • fick syn på;
  • borra och borra;
  • skruvmejsel och skiftnycklar;
  • klämmor;
  • en hammare;
  • M16 bultar, 2 cm - 6 st., 3 cm - 4 st., Brickor och muttrar, minst 10 st.;
  • 2 krokar;
  • lack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stativet är skapat så här:

  • förbered en bas från två balkar 180 cm vardera, hållare från två balkar 2 meter vardera, avfasade i kanterna med 45 °, stöd från två balkar 35 cm vardera, avfasade vid 45 ° på ena sidan, ben från två balkar 150 cm vardera med en avfasning under 45 ° på båda sidor;
  • när allt är klart måste du göra hål för bultar och bucklor för lock och muttrar;
  • enligt schemat är det nödvändigt att montera strukturen;
  • det färdiga stället kan lackeras.

Om du strikt följer instruktionerna och schemat som valdes för att skapa stativet, kommer stativet att vara starkt och pålitligt, tål en vikt på upp till 150 kg och kommer att fungera i många år.

Bild
Bild

Hemgjord hängmatta vård

För att en hemlagad hängmatta ska hålla så länge som möjligt måste du ta hand om den ordentligt. Produkter som inte har träelement måste tvättas då och då i en skrivmaskin eller för hand använda vatten med en temperatur som inte överstiger 60 °. Om materialet är mycket tätt kan det vara det rengör med en dammsugare . För långsiktig service är hängmattan värd det skjuta under den kalla årstiden, utan att lämna den utanför i regnet och intensiv värme.

Om du tar hand om en hemlagad hängmatta, kontrollerar dess integritet, rengör den i tid och åtgärdar eventuella problem, kan du använda produkten i många år och få maximal komfort från användningen.

Bild
Bild

Det är också viktigt att inspektera träkonstruktioner, torka av dem i tid, behandla problemområden och lacka minst vartannat år .… Att ta hand om hemlagade hängmattor är inte svårt, men utan det kommer produkten snabbt att misslyckas och kan hota säkerheten för den som använder den.

Rekommenderad: