Bean Bag (49 Foton): Stora Bönsäckar För Gatan Och Modeller I Rummet, Fyllningar Och Tyger

Innehållsförteckning:

Video: Bean Bag (49 Foton): Stora Bönsäckar För Gatan Och Modeller I Rummet, Fyllningar Och Tyger

Video: Bean Bag (49 Foton): Stora Bönsäckar För Gatan Och Modeller I Rummet, Fyllningar Och Tyger
Video: ✅ TOP 5: Best Bean Bag Chairs 2021 2024, Maj
Bean Bag (49 Foton): Stora Bönsäckar För Gatan Och Modeller I Rummet, Fyllningar Och Tyger
Bean Bag (49 Foton): Stora Bönsäckar För Gatan Och Modeller I Rummet, Fyllningar Och Tyger
Anonim

Om det finns mycket utrymme i huset, men inte tillräckligt med komfort, är det dags att skaffa en bönväska. Den väskliknande stolen låter dig slappna av och varva ner helt. Dess icke-standardiserade utseende kommer att bli en höjdpunkt i interiören. I artikeln kommer vi att berätta vad en Bean Bag -stol är och hur den kan se ut i olika versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

" Böna" översätts från engelska till "bönor" och "väska" - "väska ". Men visuellt ser stolen mer ut som en påse med fyllmedel, vars granulat liknar bönor vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kom med en rolig väska i Italien 1967 . Den ramlösa stolen började bli populär, och företag från många länder började sin produktion.

De gjorde sina egna tillägg, vilket idag gjorde det möjligt att ha produkter av olika storlekar och former med olika fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolens design består av två påsar - inre och yttre (dekorativa) . Det inre locket skapar en villkorlig form och håller fyllmedlet. Den externa versionen ser attraktiv ut, den kan ha ett monokromatiskt eller brokigt mönster. Ibland är omslaget utformat med en story och är en fotboll eller en rolig figur av en väntande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värdet av bönsäckmodellen är att den tar formen av människokroppen. Detta gör det möjligt att helt slappna av muskelsystemet och vila gott. Förutom komfort har bönsäcken andra fördelar.

  • Den ramlösa stolen är lätt och mobil. Den är fylld med viktlösa granulat som gör att du kan flytta möbler till valfri del av rummet.
  • Påsen med fyllmedlet är helt säker, den är allergivänlig, har inga hårda element och skarpa hörn, så föräldrar köper ofta sådana stolar för barn.
  • Bean Bag är original och ger en kreativ touch till alla interiörer.
  • Stolen är lättskött, du behöver bara ta av locket och tvätta. Läderalternativ är ännu mer praktiska, bara torka av produkten med en fuktig trasa.
  • Tack vare det avtagbara omslaget kan väskans utseende enkelt ändras: till exempel på sommaren kan den kläs i färgglada bomullstyg och på vintern - i stickade eller pälsöverdrag. Förresten, den första italienska bönsäcken var gjord av päls, designarna kallade den "sjöborre".
  • En ramlös stol är praktisk eftersom du alltid kan lägga till fyllmedel om väskan sjunker med tiden. Styrofoam är lätt att köpa på en järnaffär.
  • Tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller till olika prispunkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att vara objektiv bör du prata om nackdelarna med bönpåsar:

  • produkten är skrymmande, kräver mycket utrymme;
  • periodisk hygienisk behandling är nödvändig, eftersom påsen ligger på golvet och ofta rör sig i rummet;
  • förlorar sitt utseende med tiden, så fyllmedlet måste läggas till och det torkade locket ska bytas till ett nytt;
  • det är bekvämt att sitta på stolen, men det är obehagligt och svårt att gå upp;

väskan ligger på golvet, så på vintern är det riktigt kallt i den, och till och med ett pälsöverdrag sparar inte från drag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sortiment av fåtöljer

Till salu hittar du ett stort sortiment av Bean Bag -stolar. Deras mångfald beror på de många typerna av tyger, ojämlika fyllmedel och de mest bisarra formerna . Större föremål kan användas utomhus, medan mindre föremål kan användas inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslag

Omslagen och sammansättningen av fyllmedlet för gatumöjligheter är vattentäta. Tygerna behandlas med en impregnering som kan avvisa smuts. Hemmodeller väljs enligt andra kriterier. I rummet, särskilt för barnkammaren, försöker de köpa produkter som är behagliga att ta på. Under alla omständigheter ska tygerna inte lätt smutsas, eftersom de måste ligga på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Fyllmedel faller in i två huvudkategorier - syntetiska och naturliga. Konstgjorda alternativ inkluderar granulat av expanderad polystyren, polypropen, holofiber. Materialen är lätta, följer snabbt formen på en sittande person och är lätta att ta hand om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många gånger fler naturprodukter som kan fyllas i en påse, men de används extremt sällan, trots deras 100% miljövänlighet . Detta beror på de underskattade prestandaegenskaperna. Till exempel är påsarna fyllda med spannmål för tunga och höalternativen kan inte tvättas. Kvalster och andra insekter växer i torrt gräs, fjädrar eller ull. Men de som har tillräckligt med pengar för att fylla en påse med kaffebönor kommer att få en trevlig stol på alla sätt, med sin favorit kaffe arom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Låt oss nu prata om former. Designers fantasi är gränslös, och till och med en väska kan formas som ett päron, en boll, en banan eller en mjuk ramlös puff. Vi erbjuder dig att bekanta dig med de mest populära typerna av bönsäckstolar.

Päron (eller droppe) . Den klassiska och mest populära modellen för denna typ av möbler. Formen på päronet föreslår ett rymligt säte och ett ryggstöd som stöder överkroppen. I en sådan väska kan du bekvämt sitta ner och till och med sträcka benen, vilket kommer att lindra spänningar och vila bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boll . Den ramlösa bollformade stolen finns i olika storlekar från kompakta dagispuffar till stora väskor för en skön sömn.

Bild
Bild

Boll . En av sorterna av en sfärisk väska. Omslaget på denna modell upprepar mönstret på en fotboll.

Fåtöljen kommer att tilltala en pojke som är sugen på sportspel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kudde . På påsen i form av en kudde kan du sitta i sittande eller liggande läge - allt beror på inställt läge (vertikalt, horisontellt). En stor modell har plats för en grupp gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Banan . Barn gillar formen på den tropiska frukten, du kan sadla den som en häst, eller lägga dig som på en båt. För vuxna produceras stolar som skiljer sig helt från bananfrukten, men har samma namn på grund av den böjda basen. Dessa alternativ är bättre lämpade för en bekväm sittställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära analoger

Det är svårt att navigera i ett stort antal ramlösa möbelmodeller, att välja en bra produkt från den bästa tillverkaren. Vi har utarbetat ett urval av populära modeller för dig, kanske hjälper de dig att göra ditt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppstoppad djurförvaringssäckstol

En intressant barnversion av en multifunktionell jacquardstol. Du kan inte bara sitta på den utan också förvara mjuka leksaker - i genomsnitt passar cirka 90 bitar i en puff. Modellen innehåller ett bekvämt handtag som du enkelt kan flytta runt i rummet . Produkten har ett relativt lågt pris, eftersom priset inte inkluderar fyllmedel. Nackdelen är instabiliteten i volymen, det beror på antalet leksaker som placeras i puffen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pappa poff

En populär päronformad fåtölj. Väger endast 2 kg, tål en belastning på 120 kg, storlek - 130x90 cm. Utrustad med bekväma handtag för rörelse. Tillverkaren erbjuder ett urval av 9 färger och ett budgetpris. Oxfordtyg innehåller vattentät impregnering . Nackdelen är att med tiden sjunker stolen och fyllmedlet måste läggas till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flagman Milk Boss

Päronfåtöljen i äkta kalvskinn har ett spektakulärt utseende och tillhör premiumklassen. Innehåller en väldefinierad, bekväm rygg. Fyllmedlet är expanderat polystyren och naturligt gåsdun. Denna modell behåller värmen, kräver inga extra sängkläder och är lättskött . Nackdelarna inkluderar tung vikt - 15 kg och hög kostnad.

Rekommenderad: