Poplin Och Satin För Sängkläder (8 Foton): Vilket är Bättre? Likheter Och Skillnader I Tyger, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Poplin Och Satin För Sängkläder (8 Foton): Vilket är Bättre? Likheter Och Skillnader I Tyger, Recensioner

Video: Poplin Och Satin För Sängkläder (8 Foton): Vilket är Bättre? Likheter Och Skillnader I Tyger, Recensioner
Video: Jag rättar recensioner 2024, April
Poplin Och Satin För Sängkläder (8 Foton): Vilket är Bättre? Likheter Och Skillnader I Tyger, Recensioner
Poplin Och Satin För Sängkläder (8 Foton): Vilket är Bättre? Likheter Och Skillnader I Tyger, Recensioner
Anonim

Sängkläder ska inte bara vara vackra, utan också trevliga vid beröring, allergivänliga och av hög kvalitet. På en säng täckt med sådant linne sover man bra, och en god sömn är nyckeln till gott humör hela dagen. Så det är bättre att ta frågan om att välja en säng med fullt ansvar.

Vävnadslikheter

Det bästa alternativet är naturliga tyger av bomull, linne, siden . De andas, absorberar vatten perfekt, utsätts inte för elektrifiering och är allergivänliga. Tyger tillverkade av olika naturfibrer har sina egna fördelar och nackdelar.

Lintyger är grova och kräver noggrann strykning. Sidentextiler är för dyra; dessutom glider de och kyler kroppen. Den obestridliga ledaren bland naturliga textilier är bomullstyg. De kan vara 100% naturliga och blandade (med tillsats av syntetfibrer). Oftast används grov calico, satin och poplin för tillverkning av sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Satin är ett tyg i 100% bomull (mycket sällan med syntetiska inneslutningar) med dubbla vävar. En av trådarna är tunn tvinnad, vilket ger satintyget dess distinkta glans och mjukhet. Graden av trådens krökning bestämmer textilens glansstyrka. Den sömlösa sidan har en liten grovhet, detta förhindrar att linnet glider av sängen. Satin kännetecknas också av en hög vävtäthet - upp till 130 trådar per 1 kvm. centimeter.

Uppsättningar av detta tyg absorberar perfekt fukt, svalna i värme och tillräckligt varma på vintern, andas, elektrifierar inte och orsakar inte allergisk avstötning. De "krymper" inte, är hållbara och starka. För att sy sängkläder används flera typer av satin - blekta, enfärgade och tryckta.

Den dyraste typen av satintyg är satinjacquard - med ett konvext mönster på ytan. Det är nödvändigt att stryka det inifrån och ut och i något fuktigt tillstånd.

Bild
Bild

Nu om poplin . Tidigare tillverkades poplintyg av siden, nu - av bomull, ibland med syntetiska tillsatser. Det speciella med poplin är en enkel vävning (grov calico) av varp- och inslagstrådar av olika tjocklek, vilket ger ett mönster av ett litet ärr på tyget. Skilj mellan blekt, vanligt färgat, mångfärgat och tryckt poplin.

Hygroskopisk, antistatisk, andningsbar, hållbar och allergivänlig - detta är en ofullständig lista över fördelarna med detta underbara tyg. Det rynkar praktiskt taget inte, behåller sin form perfekt, krymper eller sträcker sig inte under tvätt. Priset på poplin är lågt, ungefär inom kostnaden för grov calico, men enligt taktila känslor är poplin mycket trevligare och lättare.

Nu har satin och poplin med bilder som skapar en illusion av volym dykt upp på marknaden. Om du föredrar originallösningar i inredningen och inte drar dig för nya intryck, prova sängkläder från sådana tyger.

Bild
Bild

Grundläggande skillnader

Poplin har en lägre densitet jämfört med satin, men på grund av detta är den lättare och luftigare. Poplin, till skillnad från satintyger, är också benägen att tappa, särskilt under värmebehandling (högtemperatur tvätt, strykning). Ett mönster på satin kan skapas i processen att väva trådar (satin -jacquard, tryckt satin), på poplin - bara genom att färga eller skriva ut en bild.

Jämförelse av fördelar och nackdelar

Satin Poplin
Förening 100% bomull, syntetiska inneslutningar är mycket sällsynta 100% bomull, syntetiska inneslutningar är mycket sällsynta
Tvättning Tål tvätt vid höga temperaturer, avsedd för 300-400 tvättar Vid 30 grader kan den kasta, avsedd för 120-200 tvättar
Strykning Lätt att stryka och deformeras inte vid strykning Kräver noggrann strykning
Känslor från taktil kontakt Utmärkt, tyget är delikat, slätt Mjuk, lätt, behaglig att röra vid
Pris Hög Prisvärd
Bild
Bild

Vilket är bättre?

Vad ska man välja för sängkläder - satin eller poplin? Varje tyg har många fördelar, så konsumenterna rekommenderar att de styrs av sina intryck: känna på de textilier du väljer, titta på färgerna på de erbjudna uppsättningarna, beräkna din ekonomi. Satin är dyrare än poplin, men också mycket mer hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt konsumentrecensioner föredrar majoriteten fortfarande poplinsängar, eftersom förhållandet mellan pris och kvalitet på textilier är optimalt. När du väljer ett färdigt kit rekommenderas köparna att inte tveka, vika upp tyget för att kontrollera dess naturliga natur. Om ett svagt sprakande hörs, vävs också syntetiska trådar i tyget . En liten andel av dem är tillåten, även användbar - tyget blir mer hållbart, rynkor mindre, etc. Om det finns mer än 50% konstgjorda trådar är det bättre att inte använda sådant tyg för att göra sängen. Det låter inte luft passera, absorberar fukt och statisk elektricitet.

Rekommenderad: