Installera En Hängmatta: Hur Man Hänger Den Hemma Eller I En Lägenhet? Hur Fixar Man I Taket? Regler För Val Av Fästelement

Innehållsförteckning:

Video: Installera En Hängmatta: Hur Man Hänger Den Hemma Eller I En Lägenhet? Hur Fixar Man I Taket? Regler För Val Av Fästelement

Video: Installera En Hängmatta: Hur Man Hänger Den Hemma Eller I En Lägenhet? Hur Fixar Man I Taket? Regler För Val Av Fästelement
Video: Gelia Elskola - Vägguttag & lamputtag - 4) Byta jordat uttag 2024, Maj
Installera En Hängmatta: Hur Man Hänger Den Hemma Eller I En Lägenhet? Hur Fixar Man I Taket? Regler För Val Av Fästelement
Installera En Hängmatta: Hur Man Hänger Den Hemma Eller I En Lägenhet? Hur Fixar Man I Taket? Regler För Val Av Fästelement
Anonim

De flesta tror att en hängmatta bara kan användas för avkoppling under naturliga förhållanden, men denna åsikt är felaktig. Å ena sidan uppfanns ett sådant föremål för att hänga det mellan träd, men det är också ganska lämpligt i ett rum. En person, utan att lämna sitt hem, vid en lämplig tid för sig själv, kan sitta i en hängmatta och njuta av en vilande gunga. Men innan du har kul hängmattan måste hängas ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

För att hänga en hängmatta med egna händer måste vissa krav följas

  1. Taket i rummet måste vara minst 2 m. För att utföra omvända positioner måste taken vara minst 2 m 20 cm.
  2. För att fixa hängmattan korrekt bör man komma ihåg att storleken mellan fästelementen beräknas beroende på takets höjd: upp till 3 m - 0,6 m; 3,5 m - 0,7 m; 3, 5 - 0,8 m.
  3. De nödvändiga indrag från väggarna bör observeras: framför och bakom produkten - 150 cm, på båda sidor av den - 100 cm.
  4. I avsaknad av vissa färdigheter är det bättre om fästelementen installeras av en specialist.
Bild
Bild

Val av sittplats

Att börja det är nödvändigt att bestämma platsen där du kan koppla av i en hängmatta. Det är tillåtet att installera en hängmatta på en balkong, på en loggia eller i ett rum. Här bör du ta hänsyn till vad ämnet kommer att behövas för. Till exempel köper vissa människor en hängmatta för att titta på filmer och läsa, andra vill bara beundra landskapet utanför fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande produkt kan hängas mellan motsatta och mellan angränsande väggar … Här måste du ta hänsyn till det faktum att väggarna måste vara kapital. Det mest lämpliga är tegel- eller betongväggar, och följande väljs för fästelement: ankarbultar, plattor för fästelement, produkter med ett ögla.

Du kan också hänga en hängmatta på en vägg av gips eller andra lösa material, men det är mycket svårare att klara av här, medan fästelementens tillförlitlighet minskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka fästen att använda?

I vissa fall kan avståndet mellan två fästelement vara kortare än produktens hela storlek. Men det är bättre om detta avstånd är större, då finns det en chans att justera produktens position med hjälp av repen.

Fästelement är det viktigaste när du hänger en produkt . Baserat på typen av hus- och golvplattor, vanliga ankare kan användas som är väl lämpade för massiva plattor, eller deras vikningstyper , kännetecknad av närvaron av hjälpelement, som representeras av vikbara delar. De senare är lämpliga för plattor med ihåliga kärnor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att hänga produkten från taket kan du använda vanliga rep , men i vissa fall kommer kedjor att vara till nytta. Speciellt när en mängd olika hängmattor är installerade. Förutom ankarbultarna är det möjligt att göra cirkulär metallplåt takfäste med krok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjdberäkning

Vid beräkning av höjden bör följande regler beaktas

  1. Fästhöjden beräknas enligt avståndet mellan fästpunkterna. Avståndet mellan fästelementen måste vara dubbelt så högt.
  2. När platsen på väggen där infästningen ska göras tillhör passagerområdet är det för särskild säkerhet bättre att göra fästelementen högre än höjden på den högsta personen som bor i lägenheten.
  3. Det är optimalt när fästelementen är placerade på ett avstånd som inte överstiger nivån på en utsträckt arm, så att produkten kan hängas upp och tas bort utan att spendera mycket tid.
  4. När avståndet mellan fästelementen är ganska stort (upp till 6 m) och det är nödvändigt att produkten inte placeras i mitten, utan något mot väggen, för att anpassa hängmattans läge, rekommenderas det att placera det mest avlägsna stödet högre än det närmaste.
Bild
Bild

Således kan vi dra slutsatsen att det är bättre att installera fästelement på en höjd av 1 m 80 cm från golvytan … Om avståndet mellan fästelementen är 300-350 cm, kan de fixeras något lägre och gå tillbaka 1 m 50 cm från golvet.

Om du tänker installera en hängmatta med lameller kan fästena placeras något lägre än rekommenderat. Förutom, det är bättre att välja den minsta storleken på rep, vilket inte tillåter att produkten sjunker, och den kommer att vara spänd.

Höjden på fästelementen beror på avståndet från golvet … Praktiken visar att det är bättre att vila i en hängmatta som sträcks högre än i en som ligger nära golvytan. En win-win-variant är bildandet av 2 öglor på alla rep så att det blir möjligt att hänga hängmattan i 2 positioner: den säkraste positionen (när det är möjligt att sätta fötterna på golvet) och den traditionella (när produkten är högre).

Bild
Bild

Praktisk installationsguide

Innan installationen är det värt att visuellt fastställa bekvämligheten med produktens placering … Det är inte så lätt att göra det ensam, du behöver en partner. Du måste ta hängmattan med repen fästa vid den och fästa kanterna på de avsedda områdena på fästelementet och justera sedan repen till önskad storlek. Kontrollera om någon möbel kommer att störa den enkla gungningen av hängmattan och om det finns ett stöd att skjuta av.

Du bör vara medveten om att produkten inte ska sjunka mycket, annars blir resten i den inte särskilt bekväm.

Bild
Bild

I lägenheten

När platsen och höjden har valts kan du börja installera fästelementen. Ett okomplicerat, budgetmässigt och säkert sätt är att använda ankarbultar … För ett sådant fall kan en rundad eller krokad ankarbult med en bredd på 1 cm och en längd på 6-8 cm användas. Vid installation i en putsad tegelvägg krävs hjälpbrickor.

På planerade platser hål ska göras , en borr används för detta. Om du följer råden måste du först göra ett hål med minsta diameter (till exempel 0,6 cm), sedan öka det till 1 cm. Ta bort skräp från det resulterande hålet, sätt in ankare och medan du håller ankarspetsen dra åt muttern helt . Det är allt kvar häng en hängmatta.

Bild
Bild

Om avståndet mellan stöden hemma överstiger produktens storlek, behövs extra rep för tillförlitlighet. Det finns flera sätt att placera din hängmatta på dessa ben . Det rekommenderas att göra en knut i repets ändar. Skjut sedan in den fria änden av repet i hängmattans ögla och öglan på den resulterande knuten. Samma steg krävs för det andra repet. På så sätt kommer alla rep att fästas på produkten. Det sista steget är att fästa ändarna på repet till ankaren. När den senare är en krok, räcker det bara med knutarna på repet, och om fästet kommer med ett ögla, kommer karabiner fortfarande att behövas.

För större komfort kan du bilda två knop i repets ändar med ett avstånd på 200-400 mm mellan dem, så att det blir möjligt att fixa hängmattan i två lägen: högre och lägre.

Efter att äntligen ha bestämt dig för antalet noder bör du börja bilda dem. Det rekommenderas att använda siffran åtta knop när du hänger hängmattan. När det har bildats fästs det på fästelementet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför

För att hänga en hängmatta på ett träd, förbise inte platsen under den. Från detta område bör stenar, grenar och alla element tas bort från vilka du kan bli skadad om hängmattan välter och personen faller.

När platsen har bestämts och rensats bör du fortsätta till installationen. Det finns många sätt att hänga en hängmatta från träd, men vi kommer att titta på två av de enklaste och mest bekväma . Först måste du fästa rep på produkten. En knut bildas på ena sidan av repen, en siffra-åtta knop rekommenderas. Nu trycks änden av repet, där det inte finns någon knut, in i hängmattans öra och öglan på knuten i den andra änden av repet. Detta kommer att säkra den i alla ändar av hängmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Repet är nu fäst vid trädet. Detta kan göras på två sätt . Den första föreskriver inte användning av en karbin. Detta är fallet när repets fria ände är fäst vid trädet. Men i den andra metoden kommer karbiner att behövas. För att göra detta knutas en knut vid repets fria ändar, en karbin är fäst vid dem. I enlighet med repets storlek görs det nödvändiga antalet varv runt stammen, sedan fästs karbinhaken.

Rekommenderad: