Fällbar Barnsoffa (47 Bilder): Skjutbara Soffor åt Sidan Och Framåt, Mini-sängar Och Fåtöljer I Rummet För En Tjej Och En Tonåring

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Barnsoffa (47 Bilder): Skjutbara Soffor åt Sidan Och Framåt, Mini-sängar Och Fåtöljer I Rummet För En Tjej Och En Tonåring

Video: Fällbar Barnsoffa (47 Bilder): Skjutbara Soffor åt Sidan Och Framåt, Mini-sängar Och Fåtöljer I Rummet För En Tjej Och En Tonåring
Video: Dining Room Design(@sk furniture design store) 2024, April
Fällbar Barnsoffa (47 Bilder): Skjutbara Soffor åt Sidan Och Framåt, Mini-sängar Och Fåtöljer I Rummet För En Tjej Och En Tonåring
Fällbar Barnsoffa (47 Bilder): Skjutbara Soffor åt Sidan Och Framåt, Mini-sängar Och Fåtöljer I Rummet För En Tjej Och En Tonåring
Anonim

Den utfällbara soffan passar även i en liten plantskola, eftersom den inte tar mycket plats när den monteras. Efter omvandlingen erhålls ett bekvämt sovutrymme, vilket inte är sämre än en säng. Tillverkare utrustar de flesta modellerna med lådor för förvaring av linne, vilket gör att du kan maximera utrymmet för spel.

Barnsoffor är säkra även för spädbarn 1, 5-2 år. Och det kommer inte att vara svårt att välja den som är lämplig i form och färg, eftersom det finns modeller av olika mönster till salu: för pojkar och flickor, ungdomar och förskolebarn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Raka soffor är mest efterfrågade. Det finns modeller i olika storlekar, från kompakta till breda. Om rummet i rummet är mycket litet, var uppmärksam på deras typ, till exempel en stol-säng. I en mer rymlig plantskola kan den användas som ett tillägg till huvudsängen. Och vid behov, och som en hopfällbar säng.

Soffan är en kombination av en soffa och en säng . På grund av asymmetrin ser den ovanlig och snygg ut. Ryggstödet skyddar mot kontakt med en kall vägg. Sådana modeller är utrustade med ortopediska madrasser, vilket kommer att vara en fördel när man väljer möbler för ett skolbarn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det skulle vara trevligt att köpa en hörnsoffa till en rymlig plantskola. Genom att utöka den kan du få en sovplats för två barn. Under dagen kommer det att vara bekvämt att spela eller vara värd för en stor grupp vänner. Små hörnsoffor som rör sig åt sidan är också populära. De är dekorerade med asymmetriskt placerade stötfångare eller kuddar. Som regel är de jämförbara i bredd med en stol.

Ett annat alternativ är modulärt . Barnet kommer att kunna ändra situationen efter hans humör: sätt ihop delar till en struktur eller lämna puffar för spel.

Du kan köpa en transformerande soffa i ett rum där två barn bor. Demonterad, det skiljer sig nästan inte från en vanlig våningssäng. Överkanten är inhägnad, och du kan klättra uppför en metallstege.

Den nedre delen kan användas för att sova eller leka, beroende på kuddarnas position. Den monterade strukturen ser ut som en rak soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av dessa modeller viks inte - du får en soffa, över vilken sängen är fixerad. I det här fallet tillhandahåller tillverkare linnefack i dem.

För yngre barn är en annan typ av transformatorstruktur lämplig . Det är arrangerat enligt principen för en utrullningsbar soffa: den nedre kojen glider ut under den övre. Kuddarna tas bort från sätet, och det blir också en säng. Våningssoffor hjälper till att få ut det mesta av utrymmet, särskilt när flera barn bor i samma rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Barnsoffan fungerar i ca 7 år, varefter utbyte eller restaurering krävs. Vilka punkter måste beaktas för att inte ångra köpet?

Låt oss börja med utseendet på möblerna . Ett barn under 5 år kan tycka om en minisoffa i form av ett hus, en bil eller en mjuk leksak. Det är viktigt att det finns sidor på alla sidor - permanenta eller avtagbara.

För äldre barn kan du köpa en soffa med en mer bekant form, men ovanliga färger.

Flickor gillar ofta modeller i pastellfärger, vita och olika nyanser av rosa. De kan dekoreras med knappar, volanger och söta kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Både tjejer och pojkar kan älska en soffa med seriefigurer, roliga bilder eller smycken. Ibland kompletterar tillverkare en neutral designsoffa med ovanliga kuddar. När barnets smak förändras kan de ersättas med andra. Pojken kan också tycka om detaljerna som får möblerna att se ut som ett rymdskepp, en bil eller en robot.

En tonåring och ett barn över 7-8 år kan erbjudas en asymmetrisk design i kontrasterande färger . Eller köp en vanlig soffa med tillbehör tillverkade i olika stilar och ändra dem efter ditt humör.

Detta kommer att skapa en annan anledning att ta initiativ och öva kreativt tänkande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utdragbar soffa behöver dock inte vara mittpunkten i en plantskola. Modeller av traditionell form, harmoniskt blandade i inredningen, ser inte sämre ut. Andra parametrar är mycket viktigare:

  • hållfasthet, tillförlitlighet och säkerhet i konstruktionen;
  • sängens höjd och storlek, bekvämt för barnet;
  • närvaron av en madrass av hög kvalitet med en tjocklek på 8 cm;
  • användning av miljövänligt material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En barnsoffa måste inte bara stå emot frekventa transformationer, utan också aktiva spel. Därför rekommenderar experter att välja utrullningsbara soffor och dragspelmodeller för barn och grundskolebarn.

Dessutom måste du kontrollera om det sticker ut hårda delar och vassa hörn. Fästelement och mekanismer måste döljas säkert. Lådor för linne måste placeras på guiderna.

Om en utfällbar soffa ofta används för att sova, var uppmärksam på dess fyllning. Det kan vara fjäderbelastat och fjäderlöst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vår

Oberoende fjäderblock ger ryggradens mest bekväma position under sömnen, men de används sällan vid tillverkning av soffor.

Fjädrarna är inte anslutna till varandra, de är förpackade i fat separat . Eliminerar ytvibrationer.

Bonnel är ett system med fjädrar anslutna till varandra, täckta med ett annat material - hästhår, polyuretanskum. Har en ortopedisk effekt. Ju mer tunna fjädrar, desto mer manifesterar det sig.

Denna typ av fyllning är bäst för barn över 7 år och tonåringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlös

Möbler med fjädrande fyllmedel kan endast användas för barn upp till 7 år. De är också indelade i 2 grupper.

  • Styvt - block och gjutet polyuretanskum, polystyrenkulor. För vanlig sömn är material från denna grupp att föredra.
  • Mjukt skumgummi, syntetisk vinterisator, durafil, holofiber. Passar endast gästsoffor.

Det är lätt att kontrollera fyllmedlets densitet - tryck bara på ytan. Om det plattar ut snabbt betyder det att styv förpackning har använts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Möbeltillverkare har utvecklat över 10 glidmekanismer. Men inte alla tillåter dig att hålla din kropp i en bekväm position. För barnsoffor används system som skapar den mest bekväma sovytan.

  • Rulla ut - Kompakt och pålitlig mekanism, även ett barn klarar den. För att fälla ut soffan, dra bara i öglan på framsidan, och ryggen sänker sig. Samtidigt blir strukturen något lägre, så att det blir bekvämt för barnet att klättra på det. Kanten visar sig vara platt, utan knäck och stötar. Det är värt att uppmärksamma modeller med gummerade hjul - de kommer inte att förstöra golvet med frekvent användning.
  • " Dragspel " - består av ett säte och ett ryggstöd fällt i två. Om du drar i öglan glider sätet framåt och skapar en plats att sova. Ett barn kommer att kunna hantera denna mekanism självständigt från cirka 7 år. Vid montering är sofforna små i storlek, ofta finns det avtagbara lock i satsen. Men sovdelen kan vara ojämn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Delfin " - används i hörnmodeller. Det finns alternativ där delfinmekanismen kombineras med en utrullningsmekanism. Skiljer sig i hög hållfasthet, eftersom ramen är tillverkad av stål. Sovrummet är rymligt och vissa soffor är lämpliga för två barn. En vuxen kommer dock troligen att behöva lägga ut en sådan soffa.
  • " Click-gag " - en struktur i omvandlingen av vilken endast den övre delen är involverad. Det finns en mellanliggande position mellan monterad och utfälld när du kan lägga dig i soffan. Under sömnen fördelas belastningen med ortopedisk rustning. Mer lämpligt för en tonåring kommer barnet inte att klara mekanismen på egen hand.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper, kontrollera hur bekvämt en viss modell kan läggas ut, och om det är lätt för ett barn att hantera den.

Dimensioner

Det är bättre att välja soffans dimensioner med en marginal. Längden bör vara 50 cm mer än barnets höjd. För att bestämma den optimala bredden på sovutrymmet, be barnet att lägga sig med armarna ut mot sidorna.

Längden på vanliga soffmadrasser börjar från 186 cm och bredden från 60 cm. Men sådana soffor passar bara de minsta. Bekväma modeller anses vara 80 cm breda. De mest populära sofforna är 190 cm långa och 90 cm breda. Den maximala måtten på kajen är 200x150 cm.

Bild
Bild

Om du är osäker på om en soffa kommer att passa in i det utrymme som är tilldelat den, löser du problemet som en designer

  • Rita en plan över rummet med huvudelementen i inredningen, markera på det i vilken riktning dörrarna öppnas.
  • Klipp rektanglar ur papper som har samma storlek som den monterade och demonterade modellen av den valda modellen.
  • Prova olika placeringsalternativ. Du kan göra samma sak med resten av möblerna och hitta på ett nytt arrangemang.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av ramen används trä, plywood, metall. Var och en av materialen är bra på sitt eget sätt.

  • Metall slaktkropp - hållbart, låter dig skapa modeller av ovanliga former. Används i modeller för äldre studenter eller i kombination med andra material.
  • Trä - miljövänligt material, men om det inte har bearbetats ordentligt kommer det inte att hålla länge. Huvuddelen av ramen är av trä och limade balkar används för sidodelarna.
  • Ram i plywood endast möjligt i små soffor. Den är lätt men hållbar - produkten kommer att hålla i cirka 10 år.

De mest pålitliga modellerna, vars ram består av flera material. Som regel är detta en vikmekanism av metall och en kropp av plywood eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel av naturmaterial orsakar inte allergier, slits inte med tiden, men det är svårt att ta bort smuts från det. För att göra rengöringen enklare kan du köpa flera ersättningsskydd av samma material.

De som tillåter användning av syntet bör titta närmare på följande material

  • Teflonbelagda tyger anses vara de mest fläckresistenta. Mjuk, behaglig vid beröring.
  • Chenille - rengörs lätt från fläckar, gnuggar inte bort.

Jacquardtyger är inte lämpliga för barnmöbler, eftersom det är omöjligt att ta bort smuts från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel i inredningen

Du kan inte bara leka med hjältarna i din favorit saga, utan också sova i en famn. Denna soffleksak kan användas för att ersätta barnets första spjälsäng. En sådan modell kommer omedelbart att uppmärksamma sig själv, därför är det önskvärt att dess färg kombineras med plantskolans allmänna färgschema.

Bild
Bild

Mest troligt kommer ett barn över 3 år att sova bredvid seriefigurer. Då blir soffan mittpunkten i barnkammaren.

Bild
Bild

En soffa med en lakonisk form och ganska lugna färger är också lämplig för ett barnrum. Tack vare fjärilskuddar ser han ut som en vuxen, men inte alls tråkig.

Bild
Bild

Alternativ för en liten plantskola. Under dagen kommer en ljus, bekväm soffa att dekorera tonåringarnas rum. Och på natten blir det till en våningssäng.

Bild
Bild

Fällbara möbler är praktiska inte bara som en viktig plats att sova. Denna kompakta stolsäng är ett andra alternativ för gästen.

Rekommenderad: