Fällbar Ottoman (26 Bilder): Dubbel Och Enkel Glidande I Längd Och åt Sidan

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Ottoman (26 Bilder): Dubbel Och Enkel Glidande I Längd Och åt Sidan

Video: Fällbar Ottoman (26 Bilder): Dubbel Och Enkel Glidande I Längd Och åt Sidan
Video: Gallhålans naturreservat, ett litet naturområde med stor vildmarkskänsla. Härryda kommun 2024, April
Fällbar Ottoman (26 Bilder): Dubbel Och Enkel Glidande I Längd Och åt Sidan
Fällbar Ottoman (26 Bilder): Dubbel Och Enkel Glidande I Längd Och åt Sidan
Anonim

Ottomanen kombinerar funktionerna i en soffa och en säng. Under dagen är det lämpligt för avkoppling, måltider, sammankomster med vänner och på natten blir det en bekväm sovplats. Olika mönster gör att du kan välja en modell för vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En fällbar soffa blir den optimala lösningen för moderna bostäder. Sådana möbler är populära bland ägare av små lägenheter, där var tionde centimeter räknas. Oftast har modellen rygg och armstöd, och i utfällt tillstånd liknar den en säng.

Bild
Bild

Fördelar med en ottomansk soffa:

  • Enkel transformationsmekanism . Vem som helst kan räta ut soffan, själva strukturen är hållbar.
  • Förekomsten av en inbyggd låda . Det kan användas för att ta bort sängkläder, vilket sparar utrymme. Dessutom är lådan också lämplig för förvaring av säsongsartiklar som inte passar in i skåp.
  • Lönsamt pris . Sådana möbler är lägre än en dubbelsäng, och är samtidigt mer funktionella.
  • Byggsäkerhet, lång livslängd . Transformationsmekanismens lakoniska natur minimerar risken för dess för tidiga nedbrytning.
  • Olika färger . Soffor är gjorda av material i olika nyanser, dekorerade med ritningar och mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen kan användas som en permanent säng, det kommer att vara oumbärligt när du besöker släktingar och vänner. Soffan kan placeras i sovrummet, vardagsrummet eller arbetsrummet. Om så önskas är stolar gjorda av samma material komplett med en möbel - i detta fall får du en komplett uppsättning.

Bild
Bild

Vyer

En speciell egenskap hos soffan är att den tillverkas i olika storlekar och former baserat på konsumentens behov. Det finns både mycket små modeller och mer massiva möbler.

Bild
Bild

Den fällbara soffan ottoman är indelad i följande typer.

Ett sovrum

Ett praktiskt alternativ för en studiolägenhet. Tucked det ser ut som en soffa. När det används som en säng rekommenderas det att köpa en ortopedisk madrass.

Bild
Bild

Lastbil

Soffans storlek intar en mellanliggande position mellan dubbel- och singelmodellerna. Lämplig för avkoppling av en person som älskar att ligga på sängen medan du sover.

Bild
Bild

Dubbel

När den är utfälld kan ottomanen inte skilja sig från sängen. Tack vare sina stora dimensioner kan den enkelt passa två personer.

Bild
Bild

Hörn

Kompaktitet är den största fördelen med en sådan modell. Det ligger i hörnet av rummet, eftersom det bara har ett armstöd på ena sidan.

Ofta är möbler utrustade med ben.

Bild
Bild

För barn och ungdomar

Modellerna kännetecknas av sin färgglada design och lilla storlek. De är dekorerade med bilder av djur, seriefigurer, så barnet kan välja en ottoman med sina favoritkaraktärer. Möblerna är tillverkade av högkvalitativa allergivänliga material och utrustade med fack för förvaring av leksaker.

Bild
Bild

Sofforna är indelade efter ramtyp, trä eller metall. Det sista alternativet kännetecknas av den största styrkan och hållbarheten, men träet är inte rädd för rost och det har de bästa estetiska egenskaperna.

Transformationsmekanism

Innan du köper en ottoman, studera hur det utvecklas. Var och en av de typer av transformationsmekanismer har fördelar och nackdelar som är förknippade med en viss persons personliga preferenser. Det finns både skjutbara längdmöbler och glidning åt sidan.

Bild
Bild

De mest populära är följande modeller:

bok … Den enklaste typen av ottomansk soffa. En speciell egenskap är det faktum att du kan sova även på utfällda möbler. För att räta ut ottomanen lutar sätet tills ett klick visas och sänks sedan ner. Vem som helst klarar denna operation, även ett barn.

När du installerar möbler är det nödvändigt att lämna ett litet avstånd mot väggen så att ryggstödet passar i ett rakt läge.

Bild
Bild

Eurobook . Trots namnet har modellen lite att göra med en bok.

Bild
Bild

Klicka-gag . Den ottomanska fick sitt namn på grund av det ljud som hörs när den fälls ut. Modellen liknar en bok med den skillnaden att den använder en förbättrad transformationsmekanism.

Ryggstödet är fixerat i olika vinklar, inklusive i viloläge för vila.

Bild
Bild

Material och fyllmedel

Vid tillverkningen av en ottomansk soffa tas både naturliga och syntetiska material. Vid beställning av möbler kombinerar de nyanser, texturer, kombinerar monokromatiska och prydda tyger:

  • Särskild adel och goda yttre egenskaper är modeller gjorda av läder, velour, mocka.
  • Mjuk textilklädsel , de är lätta att rengöra, de bleknar mindre med tiden.
  • Soffor i konstpäls , kommer att se extravagant ut och komplettera den moderna interiören.
Bild
Bild

Den ottomanska bekvämligheten beror på valet av fyllmedel. Den måste behålla sin form, låta luft passera igenom och inte rulla av under drift. Modeller med ett fjäderblock kommer att ersätta en ortopedisk madrass: de följer ryggradens kurvor, tål betydande vikt och ger naturlig ventilation. Polyuretanskum, struttofiber, holofiber används som syntetiska fyllmedel.

De är lätta, hållbara och flexibla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en ottoman, ta hänsyn till hur och var den ska användas. Modeller med träramar är lämpliga för vardagsrummet, eftersom det i detta fall inte kommer att behöva läggas ut och fylla möblerna varje dag, och strukturen kommer att hålla längre.

Samtidigt kan sådana möbler ha små dimensioner, eftersom de bara kommer att användas för dagvila.

Bild
Bild

Vägen ut ur transformationsmekanismen beror på personens personliga preferenser: det är lättare för någon att räta ut boken, för andra är det viktigt att ha en justerbar rygg på en "klick-gag" -soffa.

Stor vikt läggs vid utseendet på möblerna. Det väljs beroende på rummets design och korrelerar med färgschemat för interiörartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Modeller med en strömlinjeformad form ser original ut . Smidiga linjer, rundade kanter skapar en känsla av mjukhet, lätthet och komfort. Om du använder ottomanens design med material med abstrakta mönster, blommiga ornament, får du en ottoman för en modern inredning.

Bild
Bild

Älskare av minimalism kommer att gilla denna hörnsoffa-ottoman med ben, gjorda i en färg. Om en mättad nyans väljs kan den kombineras med väggar i en kall nyans - grå, vit.

Sådana möbler är också lämpliga för en inredning, som är baserad på kontrasterande toner.

Bild
Bild

Ett annat alternativ är att kombinera träelement och textilier. Tyger av beige, sand, vaniljnyanser kommer att betona ädelheten i naturligt trä, samtidigt som designen kommer att vara fri från pretentiöshet på grund av användningen av ett minimum av dekorativa element.

Rekommenderad: