Utrullningsbar Soffa För Barn: En Säng Som Rullar Ut Framåt Och åt Sidan, Funktioner I "Filya" -modellen

Innehållsförteckning:

Video: Utrullningsbar Soffa För Barn: En Säng Som Rullar Ut Framåt Och åt Sidan, Funktioner I "Filya" -modellen

Video: Utrullningsbar Soffa För Barn: En Säng Som Rullar Ut Framåt Och åt Sidan, Funktioner I
Video: IKEA FRIHETEN Sofa Bed Assembly Guide 2024, April
Utrullningsbar Soffa För Barn: En Säng Som Rullar Ut Framåt Och åt Sidan, Funktioner I "Filya" -modellen
Utrullningsbar Soffa För Barn: En Säng Som Rullar Ut Framåt Och åt Sidan, Funktioner I "Filya" -modellen
Anonim

Barnrummet är en avskild plats för barnet, där han säkert kan leka, studera och koppla av. För att ge barnet mer ledigt utrymme köper många föräldrar en utrullningsbar soffa.

Detta är fördelaktigt inte bara när det gäller funktionen hos en sådan säng, utan också när det gäller pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av mekanismer

Den utrullningsbara soffan fungerar tack vare en speciell mekanism, som består av rullar fästa på insidan av sätet. När remmen dras tvingar rullarna ramen att röra sig för att öka soffans yta. Således kan du få en rymlig sovplats utan användning av stor fysisk styrka.

Det utdragbara systemet kan vara av tre typer: standard, slip-on-roll-out och "dragspel".

Med standardsystemet skjuts ramen framåt och viks i mitten av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Roll-up-versionen är ett system där sätet rör sig nedåt och en extra kudde placeras i det resulterande tomrummet. Och för att fälla ut soffspelet behöver du bara dra ut ramen med ett speciellt band.

Oavsett fällningssystem, tillåter varje typ dig en platt och rymlig koja. Men bredden på ytan varierar beroende på soffans modell.

För ett barnrum köps oftast en produkt med ett standardsystem, eftersom även ett litet barn klarar det. För resten av mekanismerna är det nödvändigt att tillämpa vissa insatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare urvalskriterier

Efter att ha bestämt rullningsmekanismen måste du vara uppmärksam på fyllmedlet. Barnets bekväma och säkra plats beror på honom.

Följande material används oftast för att fylla soffor:

  • Sintepon - skiljer sig åt i lätthet, flexibilitet och hållbarhet. Den har goda värmeisoleringsegenskaper, är giftfri och är inte utsatt för deformation. Materialets enda nackdel är oförmågan att passera luft, vilket är orsaken till barnets svettningar.
  • Polyuretanskum - har förmågan att behålla sin ursprungliga form även efter flera års regelbunden användning. Den har låg värmeledningsförmåga och vattenbeständighet, samt bra ljudisolering. Nackdelarna med materialet inkluderar instabilitet för exponering för solljus och lätt brandfarlighet, där det börjar släppa ut toxiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Periotec - känd för sin motståndskraft och hållbarhet. Det orsakar inte allergiska reaktioner och är inte en källa till reproduktion av mikroorganismer. Detta material har god luftväxling och hög komfort, men är inte resistent mot fukt.
  • Holofiber - ett miljövänligt och hygieniskt material med styrka, lätthet och hållbarhet. Det lämpar sig inte för deformation, är resistent mot påverkan av patogener och är inte nyckfullt att ta hand om.
  • Latex - har ortopediska egenskaper, vilket gör att den kan följa kroppens konturer. Med detta fyllmedel kan du fördela den totala belastningen, vilket är bra för barnets fysiska hälsa. Dessa egenskaper bidrar till den höga kostnaden för latex, och därför blir en soffa med detta fyllmedel dyr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barnrum väljs övervägande fyllmedel utan fjädrar för att eliminera risken för skada på barnet.

När du väljer en utfällbar barnsäng måste du vara uppmärksam på klädseln. Soffan kan stoppas med valfritt tyg, oavsett om det är corduroy, velour eller ekoläder. Läderprodukter är kända för sin skönhet, men de är helt instabila för mekaniska skador. Dessutom är de väldigt dyra. Den teflonbelagda soffan är vattentät och lätt att rengöra, vilket är den främsta anledningen till att du köper den till en plantskola.

Kvaliteten på klädseln påverkar direkt kostnaden för möbler ., och om föräldrarna inte har medel för ett dyrt köp måste du fokusera på dina möjligheter. Det viktigaste är att soffan har en högkvalitativ och enkel mekanism och består av ett säkert fyllmedel. Vid behov kan föräldrar köpa ett speciellt skydd som på ett tillförlitligt sätt skyddar produkten från olika skador. Fördelen med ett sådant köp är att om det blir smutsigt kan locket enkelt tas bort och tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och utrustning

När man väljer barnmöbler bryr sig föräldrarna först och främst om barnets säkerhet och komfort. Men för ett barn är utseendet det viktigaste i produkterna. Det är viktigt för honom att allt i sovrummet matchar hans fantasier. Av denna anledning bör köpet av en bäddsoffa involvera den lilla drömmaren.

Barnmöbler ska ha ljusa mönster och unika mönster . Barn är oftast intresserade av soffor med ovanliga former med ljusa mönster. Till dem producerar tillverkare många olika modeller, till exempel "Filya", "Bear", "Alisa".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filyas barnsoffa är intressant för sin ursprungliga design. Den kombinerar oproportionerliga runda och rektangulära sidoryg, vilket gör produkten unik. Om så önskas kan ryggstödet fällas ut åt sidan, vilket gör att du kan få en stor kaj. Denna modell har bekvämt en stor förvaringslåda under sätet.

Förutom de viktigaste urvalskriterierna är det viktigt att överväga hela uppsättningen möbler. Barnrummet har inte alltid tillräckligt med utrymme för flera förvaringssystem.

Därför kan du i möbelbutiker hitta modeller av utrullningsbara soffor med extra lagringsutrymme. Det kan vara lådor under madrassen eller inbyggda lådor i armstöden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa mönster är tillverkade med en sidopanel med små hyllor. Det finns modeller som har en minivägg på baksidan av sängen.

Barnsoffor är nästan alltid utrustade med skyddande stötfångare .så att barnet inte bara känner sig bekvämt, utan också tryggt. Om ett barn har en stark rörlighet i en dröm, måste föräldrar först och främst vara uppmärksamma på förekomsten av sidor på produkten.

Rekommenderad: