Klädda Möbler För Köket (45 Foton): Kökshörn Med Och Utan Sovplats, Val Av Möbler För Små Och Stora Kök

Innehållsförteckning:

Video: Klädda Möbler För Köket (45 Foton): Kökshörn Med Och Utan Sovplats, Val Av Möbler För Små Och Stora Kök

Video: Klädda Möbler För Köket (45 Foton): Kökshörn Med Och Utan Sovplats, Val Av Möbler För Små Och Stora Kök
Video: Mija Kinning och Trendenser ihop med Ballingslöv - del 1 2024, April
Klädda Möbler För Köket (45 Foton): Kökshörn Med Och Utan Sovplats, Val Av Möbler För Små Och Stora Kök
Klädda Möbler För Köket (45 Foton): Kökshörn Med Och Utan Sovplats, Val Av Möbler För Små Och Stora Kök
Anonim

I arrangemanget av ett modernt kök är varje element viktigt. När det gäller att köpa möbler måste du välja mellan vanliga och stoppade. Samtidigt kännetecknas stoppade möbler för köket av sin speciella komfort och funktionalitet. Materialet i den här artikeln hjälper dig att göra ditt val, berätta om typerna av stoppade möbler för köket, dess funktioner och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Klädda möbler som köps för arrangemang av köket innehåller olika typer av produkter. Detta inkluderar hörn, soffor, fåtöljer, pallar, banketter och stolar. Produkter från varje grupp har sina egna egenskaper.

Beroende på tillverkningsmaterial och konstruktionstyp skiljer de sig åt när det gäller livslängd och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Klädda kökshörn är kantiga bänkar med mjuka säten och rygg. Detta är en rammöbel av kompakta mått med en standard sitthöjd och bredd . Det är utformat för arrangemang av stora lokaler och rymmer flera användare. I de flesta fall är hörnen utrustade med en inre låda under sätet. Fördelarna med sådana möbler är kapacitet, platsbesparing, variation av färglösningar. Hörnen skiljer sig åt i form och design. De kan vara rundade, med eller utan sidoelement.

Andra mönster är utrustade med ryggstöd, hyllor, minirack och kuddar . Benstöden skiljer sig åt i form och höjd. Sådana möbler är designade för 5-8 års daglig användning. Den kan ha olika typer av klädsel, motståndskraftig mot fukt och vatten. Andra alternativ är utrustade med bordsskivor bakom ryggstöden. Sidorna kan ha lådor av utdragbar eller hopfällbar typ.

Hörnen är symmetriska och asymmetriska, med ett stort vänster eller höger hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor

Mjuka soffor för köket är raka, hörn, burspråk, radie. Liksom hörnen är de indelade i alternativ med och utan armstöd, de kan ha en styv och fri fixering . Till skillnad från hörn är de tillverkade inte bara av träbearbetningsprodukter, vilket gör dem mer hållbara. Likheten med hörnen är närvaron av en kompakt kaj. Till skillnad från hörn är kökssoffor mer varierade i designen. De kan väljas för att inreda ett kök i vilken inredning som helst. De skiljer sig åt i transformationsmekanismen, har ofta inre lådor för att lagra saker. Dessutom skiljer sig antalet fack på grund av storleken på själva strukturerna.

Mjuka soffor för köket kan ha en kaj inte bara för 1, utan också för 2 användare . Beroende på deras storlek kan sådana möbler installeras i kombinerade rum. Typen av produktkörning kan vara rak, kantig, radie, modulär. Transformationsmekanismen är vikning, utdragning, lyftning, utrullning. Vissa ändringar möjliggör vikning i sidled.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer

Klädda stolar, utvalda för arrangemang av kök, är element för att skapa den mest bekväma atmosfären i rummet. Som soffor används de för rymdzon . De kan användas för att separera olika funktionella områden i köket. Sådana möbler har en mjuk sits och rygg i olika höjder och tillverkas med eller utan armstöd. Modifieringarna är stationära och fällbara.

Den andra typen kan användas för att ta emot sena gäster över natten . Sådana möbler är kompakta och tar inte mycket plats när de monteras. Stolar för att ordna köket är ihopkopplade och utgör en uppsättning med en soffa. Dessutom köps de för att ordna rekreationsområden i rymliga kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

De skiljer sig åt i höjd och form på ryggen, har mjuka och hårda armstöd, olika höjder på stöden . Deras nackdel är att det är olämpligt med enskilda produkter i små rum. Fördelarna är olika design, former och färger. Klädda fåtöljer för köket kan dekorera interiören i ett rymligt kök-vardagsrum, som ligger i ett burspråk eller i mitten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallar och stolar

Klädda pallar och stolar är oumbärliga möbler för många kök. De är placerade nära matbordet, matchande i samma färgschema och design med matgruppen. Baserat på stilens särart kan produktens baksida täckas med klädsel med olika tjocklekar och fyllningsformer . Benen kan ha olika former och höjder. De är raka, böjda, kombinerade.

Formen på stolar och pallar är fyrkantig och rund . Beroende på matgruppens utformning kan uppsättningen stoppade möbler för köket innehålla både stolar och pallar. Dessutom är antalet element alltid ihopparade.

Deras tillverkningsmaterial matchar alltid råvaran i soffan eller hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Banketter och puffar

Bänkar för kök är kompakta bänkar som skiljer sig åt i närvaro eller frånvaro av rygg och form. Lakoniska alternativ kännetecknas av svårighetsgraden av linjer och geometriska former . Samtidigt har de flesta mönster interna lagringssystem. Banketter kan ha lådor och hyllor, några av dem är utrustade med mjuka mattor och kuddar för bekvämare sittplatser.

Puffar för kök köps mindre ofta, men de är ofta praktiska funktionella element i arrangemanget av dessa lokaler . De flesta av dessa modeller har en inre låda för förvaring av stora föremål. Öppningssystemet är gångjärn, puffarnas dimensioner är små, dessa är möbler av ramtyp med standardhöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Vid tillverkning av stoppade möbler för arrangemang av kök används olika råvaror. Prisvärda produkter tillverkas av plywood, spånskiva och MDF . Dessa material skiljer sig inte åt i hållbarhet, sådana möbler fungerar inte mer än 7-9 år, under förutsättning av noggrann hantering. Trä motsvarigheter är miljövänliga, de är mer praktiska och pålitliga. Förutom andra råvaror används metall i produktionen. Stödelement, ryggstödslister och transformationsmekanismer är gjorda av den. Produkterna är fyllda med polyuretanskum, syntetisk vinterisator och i vissa utföranden ett fjäderblock. Som ett stoppmaterial för stoppade köksmöbler använder varumärken oftast konstläder. Textilinsatser är inte så praktiska, tyget är vattengenomsläppligt och dåligt rengjort.

Färglösningar av produkter kan vara mycket olika . Idag anses krämiga, ljusgrå, sandiga och beige vara populära nyanser. Mer praktiska färger är pistage, brun, mocka, kaffe, vinrött, senap, kärrtoner. Klädda köksmöbler av sandorange och grafit är på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av stoppade möbler för köket beror på ett antal faktorer. De viktigaste är området i ett visst rum, dess perspektiv och layout, headsetets placering, dörrar, fönsteröppningar. För ett litet kök väljs kompakta möbler, medan dess mängd är minimal . Det kan till exempel vara ett hörnuppsättning med ett litet bord. Möbler för ett litet rum ska vara kompakta och lakoniska.

Mjuka stolar eller pallar, bänkar, fåtöljer eller minisoffor kommer att se bra ut i den . Färgen på objekten ska vara praktisk, men inte för mörk. Mörka toner överväldigar visuellt begränsat utrymme. Formen på produkterna ska vara strömlinjeformad, klädmaterialet ska vara praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett rymligt kök kan du köpa en bekväm funktionell transformerande soffa . Modeller med koja och låda för linne kan kompletteras med ett par fåtöljer, valda i samma stil och design som soffan. Modulära möbler kan också tas in i ett stort kök och välja de mest funktionella enheterna med förvaringssystem.

Färgen på möblerna ska kombineras med inredningens bakgrundslösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi erbjuder 10 exempel på ett framgångsrikt val av stoppade möbler för att ordna kök i olika storlekar och layouter

Kompakta fåtöljer för ett runt bord som element i matgruppens zonindelning

Bild
Bild

Ett funktionellt hörn med en sovplats och ottomaner som en viktig accent i köksinredningen

Bild
Bild

En uppsättning möbler för köket, bestående av ett kompakt hörn och pallar med stoppade säten

Bild
Bild

Hörnsoffa med höga ryggar som ett sätt att indela ett rum i två funktionella zoner

Bild
Bild

Ett urval av stolar dekorerade med tyg och sniderier för ett klassiskt kök

Bild
Bild

Trästolar med stoppade ryggar och säten, valda för att inreda ett rymligt engelskt kök

Bild
Bild

Ett hörn med armstöd och läderklädsel valt för att inreda ett rum med öppen planlösning

Bild
Bild

Klädda möbler med originaldesign inuti ett ljust kök, en uppsättning i form av ett hörn, pallar och ett bord

Bild
Bild

Stoppade möbler i radie-stil med stolar som accent på matplatsen

Rekommenderad: