Sovplats I Köket: Välj En Ottoman, Bänk Och Fåtölj, Design Av En Köksplats. Hur Organiserar Man En Sovplats Med Stoppade Möbler?

Innehållsförteckning:

Video: Sovplats I Köket: Välj En Ottoman, Bänk Och Fåtölj, Design Av En Köksplats. Hur Organiserar Man En Sovplats Med Stoppade Möbler?

Video: Sovplats I Köket: Välj En Ottoman, Bänk Och Fåtölj, Design Av En Köksplats. Hur Organiserar Man En Sovplats Med Stoppade Möbler?
Video: Ottoman Empire (1299–1922) Military March "Ceddin Deden" 2024, April
Sovplats I Köket: Välj En Ottoman, Bänk Och Fåtölj, Design Av En Köksplats. Hur Organiserar Man En Sovplats Med Stoppade Möbler?
Sovplats I Köket: Välj En Ottoman, Bänk Och Fåtölj, Design Av En Köksplats. Hur Organiserar Man En Sovplats Med Stoppade Möbler?
Anonim

I små lägenheter, och ännu mer i enrumslägenheter, uppstår ofta frågan: hur man utrustar en sovplats i köket? Och det finns många alternativ för att lösa detta problem. Allt beror på storleken på själva köket och möjligheten att dela det i zoner. Men även i det minsta köket kan du utrusta en sovplats så att den inte tar mycket plats, men det kommer att lösa problemet när du till exempel behöver ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Du kan organisera en sovplats från en mängd olika möbler, huvudsaken är att den passar in i huvudinredningen.

Det enklaste och mest budgetalternativet är en hopfällbar stol . På dagtid kommer det att fungera som ett bekvämt säte, och på natten blir det en säng för en sen gäst. Det är bra för ett sådant tillfälle att ha en madrass för en bekväm sömn. Det är bättre att placera stolen så att den står mot väggen eller nära fönstret och inte stör någon när den fälls ut. Det är bra om det passar in i interiören och matchar färgschemat med andra dekorativa element.

Bild
Bild

När du använder en viss stil kan en köksbänk vara placerad i matsalen . Den kan vara av trä eller med en mjuk sits. I alla fall kan denna möbel också användas som en tillfällig sovplats, förutsatt att det kommer att vara nödvändigt att placera en madrass eller en mjuk filt där.

Bild
Bild

En vanlig bänk kan också utföra olika funktioner . Under dagen är detta en bekväm sittplats medan familjen samlas runt bordet. Dessutom är sådana modeller oftast en lagringskapacitet. Om det behövs blir bänken lätt till en mycket kompakt sovplats, inte för bekväm, men ganska acceptabel att spendera en eller två nätter på den.

Bild
Bild

Ett bättre val skulle vara en ottoman eller soffa ., som kan vara av en mängd olika modeller. Skillnaden mellan dem är att ottomanen som regel inte har rygg, eller att den kan ersättas av vackra kuddar. Soffan har både rygg och armstöd, men samma höjd. Båda kan perfekt komplettera köksdesignen. Och dessutom kan de bekvämt rymma en gäst eller till och med två. Många moderna modeller är trots allt utformade på ett sådant sätt att de rör sig isär. Och om köksutrymmet tillåter, kommer sådana möbler att dekorera alla rum.

Bild
Bild

I ett litet utrymme är det bäst att använda ett hörn för att placera möbler . Detta kommer att spara utrymme bra. Alla hörnsoffor i kombination med ett bord fungerar som en bekväm matplats. Och det är inte svårt att utrusta den som en säng.

Bild
Bild

Ett stort kök innebär obegränsade möjligheter . Du kan dela den i zoner. Och alla stoppade möbler kan se bra ut i ett sådant utrymme. Och även ett stort headset vore lämpligt. I det här fallet kan du enkelt ta emot flera gäster bekvämt.

Bild
Bild

Det bästa alternativet för ett litet kök, där själva utrymmet kräver installation av kompakta föremål, arrangemang av en sovplats, som med hjälp av en speciell mekanism vecklar ut sig som en hylla på ett tåg . Och under dagen upptar det inget utrymme alls och förvandlas till en vanlig vägg. Det är sant att för utrustningen på en sådan original plats måste du ansluta alla dina designförmågor så att allt detta ser harmoniskt ut och passar in i det övergripande interiören. Men en sådan idé med syftet att spara utrymme och ordna en viloplats är till och med värt att bjuda in en designer som kompetent kommer att planera utrymmet och en specialist som kommer att väcka denna idé till liv.

Bild
Bild

Valet av möbler beroende på stil

När du utrustar en säng måste du inte bara fokusera på rymden, utan också på rummets allmänna stil. När allt kommer omkring förutsätter varje stil också sina egna inredningsartiklar, som i en ser bra ut, och i den andra kan de helt enkelt döda hela idén. Så du bör också styras av detta.

När du väljer en stil loft en utfällbar hylla med en mjuk läderyta kan komma upp, som i en enkel rörelse återvänder och blir en del av väggen. En skinnsoffa är också lämplig, som kan placeras i en separat sittgrupp eller helt enkelt i en speciell nisch om köket inte är särskilt stort.

Bild
Bild

Modern stil kan innefatta arrangemang av en säng med en fällstol, soffa, hörn, liten bankett. Allt detta kan användas djärvt, komplettera med dekorativa element.

Bild
Bild

Östlig stil kommer framgångsrikt att kompletteras med en mjuk soffa täckt med mattor och kuddar. En ottoman är också lämplig, som också kan dekoreras med kuddar. Mjuka fåtöljer kommer att vara ett tillägg till ett sådant rekreationsområde. En sådan rymlig och bekväm sovplats kan skapas i ett stort kök. Men om en orientalisk stil väljs i ett litet kök, är det fullt möjligt att installera en kompakt soffa, men mjuk och mysig.

Bild
Bild

Provence stil en soffa eller ottoman, klädd med tyg i känsliga färger, passar bra, blommor passar som mönster. Enkla trä- eller korgmöbler kommer att se bra ut bredvid en sådan soffa.

Bild
Bild

Chalet eller rustik stil kan innebära placering av en träbänk. Men den ska vara tillräckligt bred och bekväm så att du ibland kan lägga en madrass på den, göra sängen och förvandla den till en improviserad säng.

Bild
Bild

Design exempel

I vilket kök som helst, även det minsta, kan du alltid utrusta en sovplats, som exemplen nedan anger. Dessutom kan du alltid välja material, nyanser, möbler och inredningselement så att allt ser harmoniskt och snyggt ut.

En sådan liten soffa passar in i ett hörn i många kök och gör en mysig tidsfördriv i köket. Ett litet bord, färgade kuddar kompletterar detta hörn. Det ser särskilt fördelaktigt ut mot bakgrunden av ett stort fönster

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett smalt och långt kök låter dig också behärska utrymmet ordentligt och ordna föremål i det så att alla ska trivas. Det finns en plats för ett arbetsområde och för en matplats och för en mysig soffa som passar vid fönstret. I ett sådant kök passar naturligtvis inte ett stort antal gäster. Men för ett litet företag är tanken bra

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är underbart när det finns en möjlighet att ha en sådan nisch. Det är svårt att tänka sig en bekvämare plats i köket. En bred ottoman med kuddar fungerar som en bra dekoration, och dessutom kan du placera de nödvändiga sakerna nedan. Här är TV: n mycket bekvämt placerad på väggen

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet kök kan en sovplats se ut så här. Allt är mycket blygsamt, kompakt och snyggt. Saker kombineras med varandra och ser generellt harmoniska ut, vilket skapar mys i ett mycket litet kök

Bild
Bild
Bild
Bild

Så här kan du ordna ett litet utrymme på ett så elegant och originellt sätt. Här finns inget överflödigt, allt det väsentliga. Men det finns en plats där du kan vila och till och med sova, äta middag och spendera tid med en kopp te

Bild
Bild

Detta alternativ är lämpligt för att spara utrymme. På dagtid, framför oss är bara en hylla med dekorativa element eller böcker. Och vid behov förvandlas en del av väggen till en sovplats, ganska bekväm. Resten av utrymmet, utan att det påverkar utrymmet, upptar de nödvändiga möblerna, som är oumbärliga i köket

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer rymliga rum gör att du kan dela in köket i zoner och ordna alla nödvändiga skåp, hyllor, sängbord - vad värdinnan vill. Ett separat utrymme upptar ett matbord med stolar. Och det finns en plats för en tillräckligt stor soffa som kan dras isär och rymma gäster på den

Bild
Bild
Bild
Bild

Och om takets höjd tillåter, är det möjligt att vända och utrusta ett utmärkt sovrum precis på andra våningen. Och samtidigt kan du ta emot gäster vid bordet, mata dem frukost eller middag. Och någon kan lugnt vila från vägen på en mysig andra nivå. En sådan modern och vacker lösning är sannolikt möjlig i ett privat hus, men även i en lägenhet kan du komma med ett sådant alternativ och placera en hylla för att sova under taket

Bild
Bild

I allmänhet beror allt på ägarnas själva fantasi och naturligtvis på ekonomiska möjligheter.

Det finns väldigt många lösningar, du behöver bara välja och förstå vad som är mer lämpligt i varje specifikt fall.

Rekommenderad: