Öppna Hyllor För Böcker: Smala Bokhyllor Av Trä För Hemmabibliotek Och Andra Modeller, Avståndet Mellan Hyllorna

Innehållsförteckning:

Video: Öppna Hyllor För Böcker: Smala Bokhyllor Av Trä För Hemmabibliotek Och Andra Modeller, Avståndet Mellan Hyllorna

Video: Öppna Hyllor För Böcker: Smala Bokhyllor Av Trä För Hemmabibliotek Och Andra Modeller, Avståndet Mellan Hyllorna
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, Maj
Öppna Hyllor För Böcker: Smala Bokhyllor Av Trä För Hemmabibliotek Och Andra Modeller, Avståndet Mellan Hyllorna
Öppna Hyllor För Böcker: Smala Bokhyllor Av Trä För Hemmabibliotek Och Andra Modeller, Avståndet Mellan Hyllorna
Anonim

Människor har alltid oroat sig för säkerheten i sitt hembibliotek. Numera erbjuder möbelmarknaden ett stort urval av alla typer av hyllor, skåp och hyllor för att placera böcker, bland vilka du alltid kan välja det alternativ som passar din inredning bäst. I vår recension kommer vi att prata om öppna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hyllor är en mångsidig förvaringslösning för böcker, leksaker och små prydnadsföremål. De har ett antal fördelar jämfört med fasta skåp.

  • Öppna hyllor avlastar utrymmet visuellt. Detta gäller särskilt när de installeras i en studiolägenhet eller ett litet rum.
  • Tillgänglighet och tydlighet för allt som läggs på hyllan. Detta gör det lättare att hitta den utgåva du vill ha.
  • Estetisk komponent. Hyllor och deras inre innehåll kan fungera som en dekorativ möbel, en ljus accent eller till och med ett riktigt konstobjekt.
  • Öppna hyllor är alltid billigare än skåp av samma material. Detta beror på det faktum att designen inte ger ramar, dörrar och en mängd olika möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men, om du planerar att köpa en öppen hylla, kom ihåg att du kommer att behöva den mest noggranna vården av dina böcker.

På öppna hyllor är föremål inte skyddade från damm på något sätt, de måste rengöras regelbundet, och detta skapar ytterligare hushållssysslor.

Öppna hyllor kräver upprätthållande av perfekt ordning, annars väntar en obekväm, slarvig inredning och en ständig känsla av stök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det öppna rackets läge i förhållande till fönstret misslyckas kan ultravioletta strålar falla på hyllan, de kan orsaka utbrändhet och blekning av föremål.

Det är helt enkelt omöjligt att lägga vissa föremål på öppna hyllor, eftersom de inte passar in i inredningen

Öppna hyllor är mindre rymliga. Detta beror på det faktum att föremål kan fällas in i vanliga skåp och fyller modulvolymen maximalt. På sådana hyllor är saker ordnade så att de ser estetiskt tilltalande ut, så en del av den användbara volymen förblir oanvänd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns följande modeller av öppna hyllor:

  • typiska ställningar;
  • hörnmodeller för publikationer;
  • ställ med inbyggda skåp;
  • produkter med ovanlig geometri.

Alla hyllsystem av öppen typ kan villkorligt delas in i två stora grupper: med och utan bakvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggen finns på alla golvmodeller med flera hyllor som lutar sig mot väggen och hålls på plats av vikten av innehållet. Samma möbler är ibland gjorda i form av en kombination av flera små hyllor, fixerade högt över golvet.

Under de senaste åren har öppna hyllor utan bakvägg blivit mycket populära . De används ofta som en extra partition vid zonindelning av ett rum. Dessa är ljusa, luftiga strukturer, de skapar inte en känsla av trängsel i rummet och hindrar inte tillgången till solljus i rummet. Oftast placeras sådana ställ för att separera rekreationsområdet i vardagsrummet eller kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika material används för att skapa hyllor

  • Spånskiva Är ett av de vanligaste alternativen. Dess främsta fördel är dess låga kostnad. När de används med spånskiva av hög kvalitet kan dessa modeller vara mycket hållbara. De är lätta att montera och lätta i vikt. Sådana modeller kan endast användas inuti uppvärmda rum. Inte konstruerad för tung last.

Bild
Bild
Bild
Bild

Array - vanligtvis används tall, ek eller ask. Sådana produkter tål en större belastning än spånskivemodeller. Trähyllor ser väldigt bra ut, de blir ofta en oberoende inredningsartikel. Nackdelen med sådana produkter är deras höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast - vanligtvis är dessa ställningar prefabricerade föremål. Fördelarna med sådana konstruktioner inkluderar låg vikt, stor färgvariation och låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg - ett av de mest budgetalternativ. Det implementeras huvudsakligen på handgjord nivå. Perfekt för förvaring av små föremål i garage eller verkstäder.

Bild
Bild

Metall - den här typen av hyllor används vanligtvis i lagringsförvaring, där ibland tunga föremål måste placeras. Men hemmodeller är också populära - de kan användas för att placera krukväxter, mat eller arbetsredskap. De monteras ganska snabbt och tål betydande vikt, behåller sin funktionalitet i flera decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Hylldesign bör motsvara den allmänna stilistiska lösningen för interiören. Det kan harmoniskt passa in i rummets övergripande utseende eller tvärtom bli en ljus accent i rummet . Oftast lagras böcker på hyllorna i öppna hyllor - i detta fall bör böckernas vikt och storlek beaktas.

Den genomsnittliga belastningen på varje hylla i stället varierar i intervallet 5-15 kg, hyllorna måste tåla en sådan belastning . Böcker kan ha olika volymer, om du äger ett stort bibliotek, ta först mått och justera avståndet mellan enskilda hyllor. Och naturligtvis bör alla rackkonstruktioner vara så ergonomiska som möjligt. Ordna böckeraderna så att böckerna inte hänger från hyllorna, men samtidigt förvaras de inte för djupt. I det första fallet kan det vara traumatiskt, och i det andra är det helt enkelt ineffektivt.

Bild
Bild

Det är inte på något sätt en praktisk metod där publikationer placeras horisontellt på hyllorna, eftersom det blir ganska svårt att hitta rätt exemplar av boken. Dessutom finns det alltid en risk att de bästa böckerna faller på någons huvud under sökningen. Det optimala konstruktionsdjupet bör variera mellan 35-50 cm, och höjden och bredden bör bestämmas enbart av dina behov och personliga smak.

Racket måste vara extremt pålitligt och ha starka fästelement. Detta gäller särskilt i familjer med små barn - de kan klättra på hyllor eller hänga på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips: I hem med barn bör du inte köpa karusellställ, stativmodeller, produkter med lådor och glasstrukturer. De är inte säkra för småbarn.

Exempel i interiören

Öppna hyllor är inte bara en plats för böcker. De kan fungera som en elegant inredning.

För ett omfattande bibliotek är breda, helväggiga hyllor lämpliga

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum är det bättre att göra ett val till förmån för höga, smala modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna hyllor används ofta för rymdzon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av ovanliga former ser väldigt intressanta ut. De kan vara gjorda av trä eller plast.

Rekommenderad: