Strykskåp (33 Bilder): Enheten För Skjut- Och Viknings-, Vik- Och Väggmekanismer, Moderna Modeller Med Spegel

Innehållsförteckning:

Video: Strykskåp (33 Bilder): Enheten För Skjut- Och Viknings-, Vik- Och Väggmekanismer, Moderna Modeller Med Spegel

Video: Strykskåp (33 Bilder): Enheten För Skjut- Och Viknings-, Vik- Och Väggmekanismer, Moderna Modeller Med Spegel
Video: Vika en räv | Origami fox | super enkelt och gulligt | knåpidé 2024, Maj
Strykskåp (33 Bilder): Enheten För Skjut- Och Viknings-, Vik- Och Väggmekanismer, Moderna Modeller Med Spegel
Strykskåp (33 Bilder): Enheten För Skjut- Och Viknings-, Vik- Och Väggmekanismer, Moderna Modeller Med Spegel
Anonim

Arrangemanget av vardagen vilar som regel på sköra kvinnliga axlar. Mängden uppgifter varje kvinna utför varje dag tar mycket tid och ansträngning, och strykning är inget undantag. Du kan avsevärt underlätta denna process, samt spara värdefulla meter bostadsyta, med hjälp av en strykbräda inbyggd i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Förvisso har varje kvinna, efter strykning, en fråga om var den ska placeras så att den inte stör och förstör inredningen i rummet. Tack vare den senaste utvecklingen visade det sig vara ganska enkelt och enkelt att lösa detta problem. En garderob med inbyggd strykbräda är en bra lösning för alla som uppskattar ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa detta problem.

Jämfört med en vanlig strykbräda har den inbyggda modellen många fördelar.

De främsta fördelarna med denna konfiguration inkluderar enkel användning … Det finns ingen anledning att bära och vika brädet efter avslutad strykning. Hon gömmer sig bara i garderoben. Dessutom är den säkert fixerad inte bara i olika positioner utan också i olika vinklar tack vare en bekväm transformeringsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tack vare denna inbyggda design sparar betydligt utrymme i rummet , vilket är särskilt viktigt för små lägenheter, studiolägenheter, liksom för alla andra lokaler i ett litet område. Och själva garderoben tar praktiskt taget inte plats i rummet och ser ganska estetiskt tilltalande ut. Du kan välja en modell i samma stil som de redan installerade interiörartiklarna.
  • Den tveklösa fördelen med en garderob med inbyggd skiva är möjligheten att installera denna design i alla rum , oavsett om det är ett vardagsrum, kök, hall eller till och med en korridor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Oavsett modell har den inbyggda strykbrädan en egen enhet. Strukturen består av en strykyta, ett stöd och en transformationsmekanism. Det svåraste elementet i denna design är mekanismen genom vilken brädan dras ut ur skåpet och fälls ut i önskat läge.

Både en låda och ett specialelement som skruvas fast på strykytan kan användas som stöd. Strykytan i sig skiljer sig inte från en vanlig bräda, dess plats beror på modellen. Initialt kan strykytan vara antingen horisontell eller vertikal. Som regel kan utformningen av många modeller inta flera positioner.

Bild
Bild

Transformationsmekanismen beror också på typen av modell. Olika enheter kan användas som ytterligare element utformade för en bekvämare layout av brädet.

Fjäderblocket gör det mycket lättare att styra strukturen. Vissa modeller har en släde fäst vid strykbrädan, tack vare vilken strukturen glider ut vid rätt tidpunkt. Ibland är denna konfiguration dessutom utrustad med dörrstängare.

Deras närvaro gör att du enkelt kan vika och fälla ut strykytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på placeringen i skåpet är de inbyggda brädorna indelade i två huvudtyper - vikning och glidning.

Hopfällbar

Vikbrädan är placerad i skåpet i upprätt läge. Det kan fixeras både på väggen och på skåpdörren. Fixeringen av denna struktur utförs antingen med hjälp av en speciell spak eller med hjälp av en magnet.

För att få brädet att fungera måste du lossa det från spärrarna och vika det åt sidan och sedan fälla ut stödet och justera önskad höjd. När strykningen är klar utförs dessa steg i omvänd ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den fällbara designen kan också ha ett något annorlunda format - ett snyggt väggskåp med bräda och spegel. Det ser ut som ett enkelt skåp med en speglad yta, bakom dörren som det finns ett litet utrymme för en strykbräda. För att få brädet att fungera måste du flytta dörren med en speglad yta åt sidan och sänka brädet till ett horisontellt läge.

Med denna designlösning kan du visuellt utöka utrymmet. Tillverkare har olika konfigurationer av denna design. Skåpsdörren kan vara gångjärnig, eller den kan glida till höger eller vänster sida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Infällbar

Ett lika bekvämt alternativ är en infällbar hopfällbar strykbräda. Som regel är det installerat i lådorna i alla garderober eller byråer. Ibland ligger brädan i köksenhetens låda.

Strykbrädan inbyggd i skåpet har en något annorlunda design jämfört med vikversionen. Här är basen, eller snarare dess breda del, fäst från båda sidor till styrningarna. Till skillnad från den hopfällbara versionen är den infällbara designen mycket kompakt. Designen, eller snarare strykytan, kan vikas i två, eller så kan den helt passa in i en låda.

För att börja stryka måste du dra ut lådan, fälla ut ytan och fixa den i önskat läge. Om den utdragbara versionen är utrustad med en yta som inte kan fällas ut, kan rutan i vilken ytan är placerad som regel omvandlas till önskat läge.

I denna utföringsform går frontpanelen för enkelhets skull att placera brädan från ett vertikalt tillstånd till ett horisontellt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns alternativ till försäljning där det förutom strykytan finns plats för andra saker. Ett skåp för förvaring av en dammsugare och en bräda är det bästa alternativet för små lägenheter, liksom för ägare av studiolägenheter.

En hopfällbar eller utdragbar version av brädan kan också placeras i ett hörnskåp. För att göra detta måste du köpa en struktur med en svängningsmekanism som smidigt utvecklas i två riktningar. Dessutom tillverkar vissa tillverkare en konvertibel garderob, där, förutom strykbrädan, fällbara hyllor är monterade. En mycket bekväm konfiguration som gör att du kan vika både redan strykad tvätt och förbereda föremål för strykning.

Dessutom har dessa skåp hyllor på vilka du kan lägga järnet och andra föremål som används i strykprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Strykytan kan presenteras i flera versioner.

  • Det billigaste materialet är Spånskiva … Med tiden blir brädor av sådant material ojämna, eftersom detta material deformeras på grund av exponering för het ånga.
  • Mer pålitligt och hållbart material är trä .

För att en sådan yta ska vara resistent mot fukt och höga temperaturer behandlas den med speciella föreningar.

Bild
Bild
  • Bordsskivor för brädor tillverkas också tillverkad av metall … Det är mycket starkare och mer hållbart än trägolv. Höga temperaturer och luftfuktighet är inte skrämmande för dem. Det finns hål i ytan för ångpassage. Som regel är bänkskivor av massiva metallplåtar tunga.
  • Lättare ytor är gjorda metallnät … Detta nät är mer ånggenomsläppligt och lättare, men mindre hållbart än en bänkskiva i metall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom tillverkar vissa tillverkare bänkskivor från en special termoplast kännetecknas av lätthet, styrka och motståndskraft mot ånga. Den enda nackdelen med termoplastiska bänkskivor är det höga priset.

Omslag, liksom bänkskivor, är gjorda av olika material. Den vanligaste bomullen med metalltråd. Tack vare denna kombination stryks saker snabbare på grund av god värmeöverföring.

Det finns omslag gjorda helt av bomull. För att mjuka upp ytan, samt för att förhindra att det bildas märken på saker, används filt.

Bild
Bild

Dimensioner

Varje inbyggd strykbräda har en längd och bredd baserat på den bredaste punkten på bordsskivan. Skivans storlek, oavsett typ, beror på skåpets dimensioner.

De mest kompakta är skjutbrädor. Bredden på strukturen varierar mellan 35-50 cm, och den är som regel något mindre än lådans bredd. Lådans längd är som regel alltid större än konstruktionens längd och beror på längden på ytan som ska strykas. För modeller med en icke-vikbar yta är den mer än 100 cm, och för modeller där strykytan viks på mitten är den mer än 50 cm. Höjden på hela strukturen överstiger vanligtvis inte 13-15 cm.

Bild
Bild

Vikbrädans längd, inbyggd vertikalt, beror på skåpets höjd och är mindre med 30-40 cm. Bredden på ett sådant skåp beror på bredden på strykytan. Skillnaden mellan storlekarna sträcker sig från 12 till 20 cm. Skåpets djup är inom 6 till 12 cm. Dimensionerna på själva bänkskivan är 128x38 cm.

Strykbrädans höjd i uppvikt tillstånd är direkt beroende av installationen av skåpet, eftersom skivans stödelement vilar mot strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett strykskåp måste du först och främst vara uppmärksam på dess dimensioner och korrelera dem med platsen för den avsedda installationen. Dessutom är det nödvändigt att se till styrkan hos själva den inbyggda strukturen.

För att göra detta, även i butiken, måste du fälla ut det och se fästelementens tillförlitlighet. För brädor med gångjärnsfäste måste du dessutom vara uppmärksam på spärrarnas tillförlitlighet i vertikalt läge. Fästdonens tillförlitlighet är en garanti för att strukturen vid frekvent användning inte kommer att rivas ut tillsammans med skåpsväggen.

När du väljer ett skåp med inbyggt bräda är det bättre att uppmärksamma en design med en vridmekanism som gör att du kan ställa ytan i önskad vinkel. Vid utfällning roterar brädet 180? och är fixerad i det optimala läget var 15?

När du väljer är det bättre att vara uppmärksam på skåp med ytterligare hyllor och nischer, tack vare vilket du kan placera många nödvändiga små saker.

Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

De vackraste och snyggaste skåpen är utan tvekan spegelskåp. Denna minigarderob passar perfekt in i vilken stil som helst. Idag finns det många alternativ på marknaden, inte bara i storlek, utan också i färgscheman. Själva spegeln, fixerad på fasaden, kan dekoreras med en baguettplatta längs omkretsen.

Du kan installera en sådan låda inte bara i rummen, välja max i färg och storlek, utan också på den isolerade balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns tillräckligt med utrymme kan du installera större modeller, där det förutom brädan också finns plats för en trappstege.

Förutom speglar kan fasaderna på sådana skåp dekoreras med målningar eller andra element som matchar rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om skåp med integrerade strykbrädor i följande video.

Rekommenderad: