En Pistol För Polyuretanskum (57 Bilder): Vilken är Bättre Att Välja, Enheten För Ett Professionellt Verktyg, Modeller Av Tillverkaren Kraftool

Innehållsförteckning:

Video: En Pistol För Polyuretanskum (57 Bilder): Vilken är Bättre Att Välja, Enheten För Ett Professionellt Verktyg, Modeller Av Tillverkaren Kraftool

Video: En Pistol För Polyuretanskum (57 Bilder): Vilken är Bättre Att Välja, Enheten För Ett Professionellt Verktyg, Modeller Av Tillverkaren Kraftool
Video: JUST NU: SD överväger misstroende mot miljö och klimatminister Per Bolund 2024, Mars
En Pistol För Polyuretanskum (57 Bilder): Vilken är Bättre Att Välja, Enheten För Ett Professionellt Verktyg, Modeller Av Tillverkaren Kraftool
En Pistol För Polyuretanskum (57 Bilder): Vilken är Bättre Att Välja, Enheten För Ett Professionellt Verktyg, Modeller Av Tillverkaren Kraftool
Anonim

Polyuretanskum används ofta i reparationsarbeten. För högkvalitativ och snabb applicering av detta material är den idealiska lösningen att använda en speciell pistol. Idag erbjuder konstruktionsutrustning och verktygstillverkare ett brett utbud av tätningsmedelpistoler. Om du förstår de funktioner som de väljer kan du köpa en högkvalitativ och pålitlig modell för långvarig användning.

Enhetens funktioner

Idag presenteras ett brett utbud av verktyg på hyllorna, bland annat uppmärksammas en pistol för arbete med polyuretanskum. Det låter dig enkelt dosera den nödvändiga mängden polyuretantätningsmedel till rätt plats. Polyuretanskum används för att fylla sömmar vid installation av dörrkarmar, fönster och fönsterbrädor, sluttningar och trösklar, samt olika sprickor och hål. En tätningsmedelspistol bör finnas till hands för varje hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en hel del fördelar med en pistol, jämfört med en konventionell tätningscylinder

  • Ekonomisk konsumtion . Verktyget är utformat på ett sådant sätt att det utgående materialet självständigt doseras. Detta gör att du nästan tre gånger kan minska skumförbrukningen. Jämn fördelning av produkten har en positiv effekt på sömmens kvalitet.
  • Praktisk och bekvämlighet . Pistolen fungerar genom att dra i avtryckaren. Mekanismen är praktisk, eftersom skummet kommer ut i små mängder och fyller bara tomrummen. Om du bara använder en burk tätningsmedel är det svårt att hantera det höga flödet av skum. Det fyller inte bara i sömmarna, utan träffar också föremål och väggar.
Bild
Bild
  • Lätt att arbeta på svåråtkomliga platser . Det smala verktygsfatet gör att skum kan hällas även i svåråtkomliga områden. Detta gäller särskilt för att fylla luckor i taket.
  • Återanvändning av skumbehållaren . Pistolen kännetecknas av närvaron av speciella ventiler som är ansvariga för täthet. Om arbetet redan har utförts och tätningsmedlet kvarstår i cylindern, förhindrar pistolen att det härdar, och i framtiden kan det användas igen. Om du bara arbetar med en skumcylinder kan du kasta den, för i en öppen cylinder stelnar skummet snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringspistolen kommer att hålla länge om du känner till dess egenskaper och hur det fungerar. Med förbehåll för de grundläggande användningsreglerna kommer verktyget att hålla mycket längre. Glöm inte att tätningsmedlet är osäkert, eftersom det är mycket brandfarligt och kan orsaka allvarlig irritation om det kommer i kontakt med öppna delar av kroppen eller i ögonen.

Bild
Bild

Innan du använder pistolen bör du studera hur det fungerar:

  • Skaka först tätningsmedelsflaskan väl, placera den vertikalt på en plan yta och skruva försiktigt fast pistolen på den med verktyget upptill. När cylindern är ordentligt fastsatt på pistolen är det nödvändigt att vända strukturen. Pistolen måste vara i botten, detta är dess arbetsställning. Den måste hållas stadigt i handtaget.
  • Först måste du rengöra ytan som tätningsmedlet ska sprutas på. För bättre vidhäftning kan den fuktas något. Det är lämpligt att arbeta med tätningsmedlet vid rumstemperatur.
Bild
Bild
  • För att öka intensiteten av skumleverans från pistolen behöver du inte trycka på avtryckaren med mer kraft, det räcker för att dra åt kontrollskruven något. Trycket bidrar till att materialet snabbt frigörs, så du bör först förbereda hela utrymmet där du vill hälla skummet. Detta gör att du kan utföra arbetet effektivt och korrekt organisera konsumtionen av tätningsmedlet.
  • När du arbetar med verktyget är det lämpligt att bära speciella handskar, overaller och skyddsglasögon. Om du behöver ta bort överflödigt tätningsmedel från ytan är det strängt förbjudet att göra det med händerna. För detta ändamål måste du ha en spatel eller åtminstone en vanlig trasa till hands.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att skumma en vertikal söm, börja längst ner och arbeta dig uppåt. Det är denna ordning som gör att du kan kontrollera den enhetliga fyllningen av tomrum med material. När pistolmunstycket stiger högre kan du omedelbart se resultatet av att fylla skarven. Detta gör att du kan analysera och bestämma behovet av tryckreglering.
  • Efter avslutat arbete måste pistolen rengöras. För att bli av med kakskum bör du använda ett lösningsmedel. Rengöring av verktyget efter avslutat arbete levererar dess livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När arbetet med pistolen stoppas även i några minuter, ska cylindern alltid stå upprätt. Det är värt att utesluta direkt solljus från att träffa det, och även arbeta med det borta från öppen eld.
  • Om skum kvarstår i cylindern efter att ha utfört alla uppgifter, behöver pistolen inte kopplas bort, eftersom det håller skummet i flytande tillstånd. För att åter applicera tätningsmedel måste du först rengöra pistolmunstycket, annars kan verktyget gå sönder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och konstruktioner

Innan du väljer en specifik pistolmodell måste du först bekanta dig med dess designfunktioner.

Produkten består av flera separata element:

  • Produktkropp. Den kan vara gjord av plast eller metall. Bättre kvalitet är metall teflonbelagda vapen.
  • Fatet är ett viktigt element i verktyget eftersom det är ansvarigt för att generera skumstrålen. Den innehåller en nålstång.
  • Pistolgreppet ska sitta bekvämt i handen. En avtryckare är placerad på den, som är ansvarig för att justera tillförseln av tätningsmedel. Genom att trycka på avtryckaren börjar avgasventilen röra sig.
Bild
Bild
  • Munstycket presenteras som ett verktygstips. Han ansvarar för mängden sprutat skum. Du kan använda utbytbara munstycken för att skapa önskad tätningsmedelsström.
  • Adapter eller reducerare. Dess uppgift är att säkra skumcylindern, eftersom det är genom den som tätningsmedlet börjar strömma in i verktygssystemet. Den har en ventil som styr satsmatningen av tätningsmedlet.
  • Justeringsskruven eller hållaren sitter på pistolens baksida. Han är ansvarig för trycket av skummet som kommer in i verktygsfatet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet från vilket pistolen för polyuretanskum är gjord spelar en mycket viktig roll vid valet, eftersom produktens varaktighet beror på det.

Tillverkare använder olika material vid tillverkningen av monteringspistolen

  • Lågkvalitativ plast . Produkterna är billiga och kan inte återanvändas. De kan kallas för engångsbruk. Plastverktyget kan bara användas för en cylinder av tätningsmedel, varefter du helt enkelt kan kasta det. Och kvaliteten på arbetet uppfyller inte alltid alla krav om du använder ett sådant verktyg.
  • Högkvalitativ plast . Produkter tillverkade av detta material är efterfrågade, eftersom slagfast plast är av utmärkt kvalitet och lätthet. När du arbetar med ett sådant verktyg blir handen inte trött och kvaliteten på arbetet utförde positivt överraskningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall . Metallpistoler av hög kvalitet är ett klassiskt val. De kännetecknas av tillförlitlighet, användarvänlighet och hållbarhet. De kan rengöras och vid behov även demonteras.
  • Teflonbelagd metall . Pistoler tillverkade av detta material är professionella och är ganska dyra. Det unika med teflon -sprutning är att skummet inte håller sig särskilt mycket till det, så denna pistol kan enkelt rengöras efter användning.
Bild
Bild

Valbara kriterier

Idag finns det ett stort urval av högkvalitativa, snygga och hållbara polyuretanskumpistoler till salu, men du kan också köpa ömtåliga verktyg som kan slängas direkt efter första användningen.

För att göra rätt val måste du vara uppmärksam på flera kriterier

Populariteten hos tillverkaren och den valda modellen. Det är värt att läsa recensioner om denna produkt

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produktdesign. Det är bättre att välja en modell av metall än plast. Tunnan och ventilerna måste vara exklusiva av högkvalitativ metall, detta förlänger produktens livslängd. Du bör ge ditt val till en hopfällbar design. Om verktyget blir igensatt av skumrester kan det demonteras för rengöring.
  • Handtagets kvalitet och dess position i handen. När du arbetar med en pistol ska handtaget vara bekvämt i handen, inte glida.
  • Produktkostnad. Billiga verktyg kommer inte att hålla länge, du bör fokusera på medelprispistoler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar när du köper en pistol för montering av vätska omedelbart i satsen att ta en speciell vätska för att rengöra den. När allt kommer omkring behöver verktyget rengöring av hög kvalitet från tätningsmedelsrester efter varje användning av produkten. Det är absolut nödvändigt att fråga säljaren om garantin för den köpta produkten, så att den i händelse av ett verktygsfel kan returneras till butiken. Och, naturligtvis, bör den kompletta uppsättningen med produkten innehålla instruktioner för dess användning från tillverkaren.

Bild
Bild

Professionell

Professionella pistoler är utformade för regelbundet arbete med tätningsmedel. De kommer att hjälpa till att utföra en enorm mängd arbete. Enheterna kännetecknas av ett robust fodral, som är tillverkat av metall av utmärkt kvalitet. Vissa modeller har också teflonbeläggning.

Alla professionella modeller kännetecknas av bekväm åtkomst till instrumentets innerrör för att snabbt och enkelt rengöra produkten från torkat skum. Alla typer av professionella pistoler har ett utmärkt tätningscylindermonteringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för produkten spelar också en viktig roll . Minimipriset för ett professionellt verktyg för att arbeta med tätningsmedel är 800 rubel.

Tysk utrustning " All-metal " från märket Kraftool är ett utmärkt exempel på professionell utrustning. Det kännetecknas av funktionalitet och tillförlitlighet, samt enkel rengöring efter användning. Denna modell är utrustad med en avtagbar pip för enkel rengöring av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästet för tätningsmedelsflaskan är av mässing, och själva verktygskroppen är gjord av en kopparlegering, som skyddar mot mekaniska skador. Det är hållbart. Produktens täthet förhindrar att tätningsmedlet härdar inuti, vilket gör det möjligt att använda en halvtöm cylinder i framtiden.

Om vi pratar om nackdelarna med pistolen, kan vi notera dess stora vikt. Om du använder verktyget länge börjar handen bli trött. Produkten kännetecknas av ett högt pris, men det lönar sig fullt ut, eftersom verktyget kan användas i cirka sju år.

Bild
Bild

Professionell modell Matris 88669 Tysk produktion väcker uppmärksamhet med ett kraftigt metallhölje, täckt med en teflonbeläggning, vilket förhindrar att skummet fastnar fast på de inre elementen. Rengöring av tätningsröret går snabbt och enkelt, precis som andra delar av verktyget. Efter att ha använt pistolen är det tillräckligt att rengöra munstycket med ett speciellt munstycke och torka det från utsidan.

Alla delar av modellen är gjorda av "tsam" metalllegering, därför kännetecknas den av tillförlitlighet och hållbarhet. Det bekväma handtaget har extra skydd mot att klämma fingret, eftersom det finns två stopp på det. Den tunna pipen gör att du kan arbeta även på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Nackdelarna med denna modell är att den måste förvaras i ett separat fodral. Om teflonbeläggningen repas under rengöringen förlorar den sina egenskaper. Vissa köpare klagar över den dyra modellen, men mycket snart lönar sig verktyget.

Modell Matequs Super Teflon är en av de mest kända italienska tillverkade pistolerna. Verktygets unika design främjar bildandet av flexibelt skum. Tätningsmedlet, som kommer in i verktygets insida, expanderar, vilket bidrar till dess plasticitet.

Bild
Bild

Modellen är utrustad med en nål med en diameter på 4 mm, vilket gör att du kan klara även vida sömmar på bara ett pass. Produktens design gör att du kan välja en ekonomisk försörjning av tätningsmedel, vilket gör det möjligt att installera fem fönster med bara en skumcylinder.

Det ergonomiska handtaget gör att du kan arbeta med verktyget länge. Den har en nylonbeläggning som motstår glidning. Pistolen kan enkelt demonteras för rengöring, eftersom alla anslutningar är gängade. Verktygets delar är tillverkade av högkvalitativ metall och belagda med teflonbeläggning, så skummet fastnar inte särskilt mycket på dem.

Bild
Bild

Modell Matequs Super Teflon kännetecknas av hållbarhet. På ventilerna finns tätningar av högkvalitativt gummi, som inte bara är ansvariga för produktens täthet utan också tål perfekt kontakt med lösningsmedlet. Den avsmalnande näsan gör att du kan fylla till och med svåråtkomliga luckor.

Detta alternativ har en hög kostnad. Instrumentet måste rengöras noggrant för att inte skada teflonbeläggningen.

Bild
Bild

Amatör

Om du utför reparationer själv och behöver använda ett tätningsmedel för att installera flera dörrar eller fönster, behöver du inte köpa ett professionellt verktyg för engångsarbete. Ett brett utbud av amatörpistoler säljs. De är billigare än de professionella alternativen.

En utmärkt version av monteringspistolen för amatörer är modellen Stayer Econom Tysk produktion. Det kännetecknas av styrka, eftersom det har ett rostfritt tätningsmedelsrör. Det kan inte tas bort för intern rengöring, så sköljning av lösningsmedel måste användas för att ta bort tätningsmedelsrester. För att fixera tätningsmedelsflaskan sticker ett gängat grepp av aluminium ut. Verktygsutlösaren är också aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att använda verktyget många gånger är det nödvändigt att rengöra fatet efter varje användning med ett rengöringsmedel. Detta undviker att blockera röret. Tätningsmedelsförsörjningssystemet kännetecknas av närvaron av en kulventil vid inloppet och en nålmekanism vid utloppet.

Bland fördelarna med denna modell är rimliga kostnader, bekvämt grepp och aluminiumkropp av hög kvalitet. Nackdelarna med verktyget inkluderar en icke-separerbar design. Det gängade greppet är endast lämpligt för vissa tätningsmedelscylindrar. Om du inte rengör munstycket efter arbete kommer skummet efter ett tag att vara mycket svårt att ta bort från röret.

Bild
Bild

Den billigaste pistolen för användning av tätningsmedel är modellen Atoll G-116 , men det kan användas många gånger om enheten rengörs i tid. Pistolen har en bred kant på den plats där cylindern är fixerad. Detta gör att du snabbt kan byta ut en tom cylinder till en ny. Närvaron av en hel tråd gör att du kan fixa tätningsmedlet på ett tillförlitligt sätt för vidare användning.

Modellens obestridliga fördelar Atoll G-116 är bekvämlighet och lätthet. Instrumentets kropp är tillverkad av aluminium, därför kännetecknas det av enkel underhåll. Nackdelarna med verktyget inkluderar frånvaron av en propp framför avtryckaren, vilket kan leda till att fingrarna kläms. Kontinuerlig användning av rengöringsmedel över tiden påverkar tätheten hos gummiringarna på ventilerna negativt.

Bild
Bild

Det ledande märket för pumputrustning och elverktyg i Ryssland är Virvlande företag … Det tillverkar skumpistoler av hög kvalitet med metall av hög kvalitet. Dess produkter är återanvändbara och kan köpas till ett överkomligt pris. Det tunna fatet gör att du kan arbeta även på svåråtkomliga platser. Bekvämt handtag underlättar långsiktigt arbete. Rimligt pris och utmärkt kvalitet kombineras framgångsrikt i märkets produkter.

Bild
Bild

Blast extra ljus - en modell från en kinesisk tillverkare, som efterfrågas trots att alla delar är helt tillverkade av plast. Den största fördelen med denna pistol är dess lätta konstruktion. Den har ett omfattande och bekvämt grepp, så även om du arbetar länge med en sådan pistol blir handen inte trött. Denna modell är utrustad med en nålventil som pålitligt håller skummet.

För att justera tätningsmedlets flöde måste du vrida verktygets böjda spak. Blockering av tätningsmedelsförsörjningen utförs också med en spak. Det måste föras in i ett speciellt spår.

Bild
Bild

Till nackdelarna Blast extra lätta modeller det faktum att verktyget ska rengöras omedelbart efter användning, eftersom det härdade skummet är mycket svårt att ta bort från plast. Närvaron av en bred hållare gör att du snabbt kan byta cylindern, men pistolen kommer inte att hålla länge på grund av plastkonstruktionen. Det är nödvändigt att undvika att tappa pistolen, eftersom den omedelbart bryts av stark mekanisk påverkan.

Tillverkares översikt

Idag finns ett brett urval av amatör- och professionella polyuretanskumpistoler till salu. För att köpa en kvalitetsprodukt bör du vara uppmärksam på verktygstillverkarens popularitet. Populära märken har redan etablerat sig som de bästa tillverkarna, och många recensioner har redan lämnats på deras produkter.

Betyg av de mest efterfrågade tillverkarna av pistoler för arbete med tätningsmedel

Tyskt företag Kraftool erbjuder verktyg av hög kvalitet som kännetecknas av mångsidighet och tillförlitlighet. Verktygen är tillverkade av hållbar metall. De reglerar skumflödet perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tyskt märke Matris erbjuder snygga kvalitetspistoler för riktiga proffs. De är gjorda av högkvalitativ och hållbar kopparlegering, teflonsprutning gör verktygen enkla att rengöra. Noggrannhet och bekvämlighet är styrkorna hos denna tillverkares produkter.
  • Företag Soudal är en känd tillverkare av polyuretan -aerosolskum och -tätningsmedel, samt utrustning för professionella hantverkare. Dess produkter finns representerade i 130 länder och representationer i 40 länder. Märkets pistoler har metallmekanismer med en högkvalitativ teflonbeläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tyskt märke Hilti har varit tillverkare av byggmaskiner sedan 1941. Polyuretanskumpistoler är några av de bästa i världen.
  • Bland de ryska tillverkarna av anläggningsmaskiner förtjänar företaget uppmärksamhet " Varangian " … Den erbjuder professionella tätningsmedelspistoler av kvalitets teflonbelagd metall. Gummerade handtag säkerställer bekväm hantering. Lätt kropp, beprövad mekanism och prisvärda pistoler från "Varyag" efterfrågade bland amatörer och proffs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kontrollerar jag?

Innan du använder pistolen är det absolut nödvändigt att kontrollera om det finns läckor och kvarhållande av ventiler.

Du kan själv utföra en sådan kontroll hemma:

  • Du behöver en flaska lösningsmedel.
  • Du måste fästa spolningen, skruva loss justerskruven något och dra i avtryckaren flera gånger tills vätska dyker upp.
  • Koppla sedan bort cylindern och låt verktyget stå en dag.
  • Dra sedan i avtryckaren igen. Om vätska sprutar från munstycket betyder det att pistolen är hermetiskt försluten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Innan du använder en pistol för polyuretanskum måste du noggrant läsa instruktionerna, som innehåller flera viktiga punkter:

  • Alla gängade anslutningar måste dras åt något före användning, eftersom de kan lossna under transporten.
  • För att kontrollera ventilerna för läckage måste du fylla pistolen med rengöringsvätska och lämna den i ett dygn. Om du sedan drar i avtryckaren och sprutar vätska fungerar mekanismen normalt.
  • Innan du ansluter cylindern till pistolen måste du först skaka den väl i flera minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När en cylinder byts måste pistolen vara överst.
  • Om skum kvarstår i cylindern efter arbete kan verktyget förvaras tillsammans med cylindern, men pistolen ska vara placerad högst upp.
  • Om cylindern förblir tom efter byggnadsarbetet, måste den tas bort, pistolen måste rengöras och sköljas med ett lösningsmedel för ytterligare lagring. Det är strängt förbjudet att lämna pistolen utan rengöring, eftersom den inte längre kommer att kunna utföra sina funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med en monteringspistol måste du följa råd från specialister:

  • alla platser som måste fyllas med skum måste rengöras från smuts och damm och fuktas något med vatten;
  • arbete bör utföras i varmt väder, så att fukt avdunstar långsamt, den optimala temperaturen är 20 grader;
  • När du arbetar med en pistol ska cylindern alltid vara överst, annars kommer bara gas ut ur verktygsröret;
  • sömmarna upptill ska fyllas med skum när tätningsmedelscylindern fortfarande är full, efter det måste arbetet utföras uppifrån och ner. Sömmarna i botten fylls i sist;
  • om cylindern är halvtöm, måste arbetet utföras från mitten och gradvis flytta ner, och efter att cylindern har ersatts med en ny, blåsa ut de övre sömmarna;
  • om det är nödvändigt att arbeta i djupa sömmar eller under taket, hjälper en flexibel förlängning att komma in på sådana svåråtkomliga platser.
Bild
Bild

När arbetet är gjort bör du utföra åtgärderna för vård och rengöring av verktyget:

Om skumcylindern är halvtomt kan den användas i framtiden. Du behöver inte skruva loss tätningsmedlet och tvätta pistolen, tvärtom bör du bara torka av munstycket på verktyget från det återstående skummet med en trasa fuktad med aceton eller annat lösningsmedel och lägga pistolen med en cylinder för förvaring. I denna form kan tätningsmedlet användas i fem månader

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om flaskan är tom, skruva loss den.
  • För att rengöra verktyget ordentligt är det värt att skruva fast burken med lösningsmedel. Passera sedan vätskan genom hela mekanismen. Detta förhindrar att skummet torkar ut inuti.
  • För extern rengöring av pistolen kan du använda en trasa fuktad i aceton.
  • Om skummet inuti pistolen har torkat kan du demontera det med egna händer och rengöra de inre delarna.

Rekommenderad: