Moderna Eldstäder (38 Bilder): Design Av En Elektrisk Eldstad I Stil Med "klassisk", öppen Spis Vägg Med En Spegel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Eldstäder (38 Bilder): Design Av En Elektrisk Eldstad I Stil Med "klassisk", öppen Spis Vägg Med En Spegel I Interiören

Video: Moderna Eldstäder (38 Bilder): Design Av En Elektrisk Eldstad I Stil Med
Video: 2019 Christmas Home Tour Entire Home #Decor #Complete 2024, April
Moderna Eldstäder (38 Bilder): Design Av En Elektrisk Eldstad I Stil Med "klassisk", öppen Spis Vägg Med En Spegel I Interiören
Moderna Eldstäder (38 Bilder): Design Av En Elektrisk Eldstad I Stil Med "klassisk", öppen Spis Vägg Med En Spegel I Interiören
Anonim

Moderna eldstäder med sin närvaro skapar en unik atmosfär i huset och väcker romantiska idéer. Design från den traditionella klassiska eldstaden till den högteknologiska eldstaden är alltid en kreativ utmaning för inredare.

Eldstaden är en klassiker som fortsätter att vara trendig , som kännetecknar privat hemägande från den bästa sidan, förknippas med komfort och lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ger inte bara en viss status med sitt utseende, utan kan också vara ett effektivt uppvärmningsmedel. En klassisk öppen spis är en ganska omfattande enhet som tar upp ett stort område i rummet. För att dekorera det korrekt måste du följa vissa regler.

Bild
Bild

Allmänna trender

Om du har en idé om att köpa en kamin i euro, är det värt att komma ihåg att det kommer att vara nödvändigt att utrusta hela rummet eller köket i samma stil. I det här fallet är eldstaden "utgångspunkten" för designkonceptet. I fallet när värmeenhetens stil är "modern" måste dekorationen av rummet göras i en liknande anda.

Det finns en hel klass med värmeenheter - elektriska eldstäder , som för det mesta efterliknar konventionella enheter. Om de ger värme, är det bara det som gör att du kan värma ett litet rum; sådana enheter är närmare kategorin värmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Eldstaden i klassisk stil är i stadig efterfrågan. Det är vanligt att avsluta sådana enheter med rika sniderier, dyr beklädnad. Dimensionsuppvärmningsanordningar är vanligtvis inbyggda i väggen.

Designen kan vara väldigt varierande . Tillverkare från Apenninhalvön dekorerar ofta eldstäder med marmor, fransmännen använder klinkerplattor och andra material. Dimensionsvärmesystem från England står oftast inför träpaneler, i vissa fall kan du hitta gjutjärn.

Portalen, kaklad i konservativ anda, finns inte bara nära eldstäder i klassisk stil; elektriska eldstäder kan också dekoreras med ovanstående material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I klassiska värmesystem är skorstenen täckt med ett hölje, som också är dekorerat.

Lantlig stil är också mycket populär . Det kännetecknas av enkelhet och korthet. Landinspirerad inredning betonar det omedelbara livet i landet.

Detta är förståeligt: eldstaden har varit "universums centrum" i huset i många århundraden och samlat alla familjemedlemmar runt den under den kalla årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och stil

Dessa anmärkningsvärda enheter har alltid kännetecknats av viss massivitet och till och med tyngd. Portaler, som gjordes i form av bokstaven "D", ansågs klassiska. I den nedre delen fanns ett fack för stockar, ovanför det fanns en eldstuga och ännu högre - en skrymmande trästång. Längst upp var ett trapetsformat hölje. Han stängde skorstenen direkt.

Stora eldstäder är lämpliga i ett kök med en yta på mer än 25 kvadratmeter.

Bild
Bild

Som bränsle i vår tid används de vanligtvis:

  • ved;
  • kol;
  • gas.

Värmeanordningar står ofta inför naturliga grova stenar, särskilt i lantlig stil. Sådana mönster ser väldigt attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design är alltid ett experiment med stilar ., som ingen annanstans manifesteras kreativitetens frihet: det finns inga stela ramar som dikterar reglerna för att dekorera denna underbara enhet. Det är inte ovanligt att hitta värmesystem dekorerade med kakel, med vilka spisar kantades i Ryssland under de senaste århundradena. Du kan också ofta hitta massiv inredning i samband med hårda Skandinavien.

Även optimistiska indiska motiv i eldstadens design ser ganska organiska ut i en viss inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmoderna trender

Som du kan se finns det ingen stel dogma i dekoration, vi talar om en kreativt omarbetad eklekticism av stilar. Denna faktor kan också förklara framväxten under de senaste åren av den eklektiska "etno" -stilen, som framgångsrikt syntetiserar en mängd interiörer. Till exempel ser en vägg med en spegel ut - en klassiker som aldrig kommer att gå ur mode - ser väldigt fräsch och original ut i sin "etno" -prestanda.

Denna stil absorberar organiskt både urbana motiv från en modern metropol och element från "djup antikvitet".

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har den högteknologiska stilen blivit utbredd. Kredon i denna riktning är användningen av den mest avancerade tekniska utvecklingen.

Du kan ofta hitta intressanta konfigurationer som vid första anblicken är långt ifrån den konservativa "eldstaden" -genren:

  • prisma;
  • romber;
  • sfärer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används för tillverkning av eldstäder:

  • glas;
  • legerat stål;
  • värmebeständigt glas.

Moderna värmeenheter utmärks av hög effektivitet och funktionalitet. Funktionsprincipen har faktiskt inte förändrats: varm luft från värmeenheten sprids genom alla rum genom ventilationssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppfinnaren av eldstaden är fortfarande okänd, men det faktum att han var ett geni är tveksamt.

Designen, som uppfanns för tusentals år sedan, fungerar framgångsrikt under 2000 -talet. Den enda nackdelen med stora värmesystem är överdriven bränsleförbrukning. Det finns modern teknik som effektivt löser detta problem.

Bild
Bild

Alternativa alternativ

Bio-öppen spis är en modern värmeenhet från 2000-talet, den kan användas i alla rum. Installationsarbete ger inga problem.

Denna enhet fick sitt namn på grund av att den inte lyfter fram:

  • sot;
  • sot;
  • aska;
  • aska.

En sådan enhet kräver inte heller en huva - en massiv portal: förbränning sker på grund av biobränsle.

Eldstaden kräver ett litet område i rummet; den kan väggmonteras, placeras i ett hörn eller till och med placeras på ett bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppfinningen dök upp i slutet av sjuttiotalet av förra seklet i Italien. Gradvis började intresset för sådana uppvärmningsanordningar öka. Efter en kort tid uppskattades bioeldarna av lägenhetsdesignerna.

Orsakerna är enkla:

  • kompakthet;
  • miljövänlighet;
  • lågt pris;
  • oberoende av el, gas.

Sådana enheter kom till Ryssland med en fördröjning, bara under de senaste åren började efterfrågan på dem sakta men stadigt växa.

Nu varierar kostnaden för sådana enheter runt märket 30 tusen rubel. Detta gäller både golvstående och väggmonterade system.

Bild
Bild

Huvudenheten är eldstaden, liksom behållaren med brännare som finns i den. Biobränsle hälls i en separat tank. Lågan regleras med en speciell öppnare - reglage.

Bioeldstaden är klar utomhus med vackra material, bland vilka de vanligaste är:

  • hållbart specialglas;
  • stål;
  • marmor;
  • granit.
Bild
Bild

Eldstaden säljs ofta med keramiskt "trä", som görs en-till-ett med naturliga trä stockar. Under bränningen finns det en fullständig illusion om att det är vedeldning.

Blocket där förbränningsprocessen äger rum är tillverkat av värmebeständigt rostfritt stål; deformation hotar det inte.

Bild
Bild

Design

Bio spis Sentakia GBF-1007 kan installeras på bord eller golv. Det kan vara ett bra komplement till inredningen. Du kan titta på lågan från båda sidor; förbränningskammaren är täckt med en skyddande skärm av tjockt glas.

En sådan anordning har effektiv effektreglering. Eldstaden är gjord i borstat rostfritt stål och ser diskret och lakoniskt ut.

Bio spis Sentakia ART-01 Kan väggmonteras eller infällas. Det finns en dubbel värmebeständig vägg på baksidan, som på ett tillförlitligt sätt skyddar möblerna från närvaron av höga temperaturer.

Bild
Bild

Karossen är tillverkad av värmebeständigt rostfritt stål, insidan är svartmålad. Det finns ett främre glas på förbränningskammaren.

Mått:

  • bredd: 790 mm;
  • höjd: 590 mm;
  • djup: 190 mm;
  • totalvikt: 15,6 kg;
  • förbränningskammare med en volym på endast 1 liter.
Bild
Bild

Bio spis Sentakia GBF-2005 gjort på ett sådant sätt att du själv kan tänka ut dess design. Denna faktor stimulerar kreativitet och låter dig förverkliga dina egna idéer.

Skrivbord Sentakia TF-01 gjord av tvåskiktigt rostfritt stål, inuti fodralet är det färdigt med keramik.

Sentakia M1 kan läggas på bordet. Dess mått är 27 x 20 cm. Det runda fodralet finns i både svarta och silverfärger. Väger bara 4,5 kg och kan vara en värdig inredning.

Rekommenderad: