Spegelskåp I Korridoren (34 Bilder): Roterande Modeller För Korridoren Med En Spegel På Dörren

Innehållsförteckning:

Spegelskåp I Korridoren (34 Bilder): Roterande Modeller För Korridoren Med En Spegel På Dörren
Spegelskåp I Korridoren (34 Bilder): Roterande Modeller För Korridoren Med En Spegel På Dörren
Anonim

Ingången till ett hus eller en lägenhet ska vara harmonisk och funktionell. Spegelskåp utför båda dessa funktioner i en modern hallinredning. De låter dig rationellt placera saker, vilket visuellt gör rummet rymligare och ljusare.

Särdrag

Speglar spelar en viktig roll i det inre av korridoren. De låter dig utvärdera ditt utseende innan du lämnar huset, för att fixa ditt hår eller huvudbonad. Men korridorens storlek tillåter dig inte alltid att hänga en separat spegel på väggen. I det här fallet är det den perfekta lösningen att placera den på skåpdörren.

Bild
Bild

Garderoben kan i sin tur innehålla inte bara kläder, utan också andra saker. En mängd olika modeller, former och färger gör att du kan välja en produkt för varje smak.

Ett väl valt alternativ kan bli ett fullvärdigt inslag i interiören och till och med en riktig dekoration av entréområdet.

Fördelar

Många köpare har redan uppskattat fördelarna med skåp med spegel:

  • Sparar utrymme . Ett sådant skåp eliminerar inte bara behovet av att tilldela ett separat utrymme för spegeln. Coupé -modeller utrustade med skjutdörrar kräver inte ledigt utrymme för att öppna dem. Och om du väljer en inbyggd garderob kan du använda rummet så effektivt som möjligt.
  • Funktionalitet . Kapaciteten hos de flesta skåp låter dig placera ytterkläder, skor, accessoarer och många andra saker i dem. Beroende på produktens storlek och interna innehåll kan du lagra lätta kläder, leksaker och till och med hushållsapparater i den. En sådan garderob kommer att vara en räddning för ägare av små lägenheter. Samtidigt, om korridoren inte är tillräckligt upplyst, kan du installera ett övre visir med spotlights på produkten.
  • Skönheten . Oavsett vilken inredningsstil du föredrar kan du hitta den skåpmodell som passar dig. Utbudet av tillverkare inkluderar utsökta klassiska modeller, ultramoderna alternativ och till och med romantiska garderober i Provence-stil.
Bild
Bild

Dessutom kan även själva spegeln ha vilken form som helst. Detta kan vara ett speglat ark i hela skåpets höjd eller en liten spegel dekorerad med ett slags ram. Och fototryck, laser och sandblästring, konstmålning, glasmålningar och andra tekniker kan göra möbler till ett verkligt konstverk:

  • Visuell effekt. Speglade ytor reflekterar ljus, expanderar visuellt utrymmet och gör det ljusare. Denna teknik är särskilt användbar för ägare av små korridorer.
  • Tillgänglighet. På den moderna marknaden finns både elit dyra modeller och prisvärda alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Följande former utmärks:

Hetero. Skåp med raka linjer är de mest populära. Sådana modeller ser bra ut i en korridor av valfri storlek

Bild
Bild

Hörn. Dessa skåp är särskilt lämpliga för små fyrkantiga korridorer. De tar plats i korsningen mellan två väggar, så att du kan använda den så effektivt som möjligt

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiell. Denna typ av skåp har en ovanlig form. Modeller kan vara runda, konkava och till och med asymmetriska (i form av en våg). Intressanta konturer av produkterna ger lust till interiören, vilket gör korridoren mer elegant

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns följande typer:

  • Garderober. Den mest populära typen av garderober som installeras i korridoren är den skjutbara garderoben. Den skiljer sig från standardmodeller i en glidmekanism. Dörrarna glider smidigt åt sidan, vilket inte kräver något utrymme för att öppna dem, utökar installationsalternativen och sparar användbart golvutrymme.
  • Gunga. Modeller med dörrar som svänger fram köps av ägare till små lägenheter. Om det inte finns plats för en dubbel garderob i korridoren, kan ett smalt pennfodral med speglad dörr eller ett litet hörnskåp vara en bra lösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad. Vissa modeller kombinerar två olika typer av öppningar. Till exempel kan den centrala modulen i ett hörnskåp utrustas med en gångjärnsdörr, och sidodelen kan innehålla en glidstruktur

Bild
Bild

Inbäddad. Förutom skåp finns även inbyggda modeller. Sådana mönster kännetecknas av frånvaron av topp- och bakytor (och ibland sidoväggar). De upptar helt det utrymme som tilldelats dem vid reparationsstadiet

Fördelen med sådana alternativ är betydande platsbesparingar, liksom lägre kostnad jämfört med konventionella skåp. Den enda nackdelen är omöjligheten att flytta strukturen.

Bild
Bild

Snurra. Denna ovanliga moderna uppfinning har redan blivit kär i många köpare. Ett litet smalt skåp är fixerat på specialfästen. På ena sidan finns öppna hyllor, och på den andra en solid speglad fasad. Med en enkel rörelse kan du vända produkten, dölja innehållet från nyfikna ögon och göra den till ett stort spegelark. Således sparar du plats i korridoren och får en bekväm spegel som kan roteras i vilken vinkel som helst

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För närvarande är följande områden vanliga:

Klassisk föreslår elegans och diskret lyx. I sådana interiörer är trämodeller med svängdörrar eller skjutbara garderober med imitation av svängdörrar lämpliga. Klassikern i en modern tolkning möjliggör konventionella glidstrukturer. Färgintervallet inkluderar naturliga tretoner, samt vita, beige och svarta.

Konstnärlig gravering, ritmönster på speglar, förgyllning är tillåtet. Skåpet kan vara rakt eller hörn, men inte radiellt. Tydlighet i former och svårighetsgrad av linjer välkomnas här.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stil provence tillåter inte heller för moderna mönster. Pastellfärger (främst vita, beige och ljusgrå), trä eller dess imitation, metalldetaljer i skuggan av "brons" - det här är de karakteristiska egenskaperna hos möbler i denna stil. Dessa garderober är enkla men eleganta. Carving och ljusa mönster kan användas som dekoration.
  • Garderober i stil minimalism så lakoniskt som möjligt. Vanligtvis är dessa speglade garderober utan ritningar och annan inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern gäller även moderna trender. Denna stil möjliggör dock originalitet, ovanliga former, kombinationer av kontrasterande toner. Om bara skärmen speglas, är resten av produkten vanligtvis gjord i naturliga tränyanser (oftare "wenge" eller "beige") eller ljusa färger. Sådana skåp har ofta ytterligare öppna hyllor och galgar och kan dekoreras med olika mönster och dekorativa skär.
  • Modeller i stil högteknologisk och techno välkomnar neutral kallskala (svart, vit, grå), förkromad metall. Sådana skåp är antingen helt gjorda av spegelduk eller kombinerar speglar med blanka ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper är det värt att överväga storleken på korridoren och den plats som du är redo att fördela för skåpet, dess form och yta. En viktig punkt är den inre fyllningen av produkten. Tänk på vad du exakt ska förvara i garderoben, vilka fack (hyllor, hängare, etc.) kommer att vara användbara för dig.

Välja design och färg, fokusera på stilen i det inre av rummet . Kom ihåg att om du gör alla dörrar speglade blir effekten av att expandera utrymmet större. Det är dock värt att överväga att speglar speglar all inredning.

Om väggen mittemot skåpet är fylld med olika möbler, lådor och annat, riskerar du att få intrycket av en liten rörig hall istället för effekten av ett rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Om korridoren har en smal långsträckt form är det bättre att placera skåpet längs den korta väggen. I en fyrkantig hall är det bästa alternativet att placera skåpet längs hela väggen. Om dörrarna till många rum öppnas in i korridoren, är endast ett litet smalt skåp lämpligt här. Den mest framgångsrika platsen för honom blir området vid ytterdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Den ursprungliga modellen med Eiffeltornet är ett utmärkt val för en modern hall. Röda element ger krydda till produkten, vilket gör det till en höjdpunkt i rummet.

Bild
Bild

En inbyggd garderob med förgyllning och blommönster passar perfekt in i den lyxiga barockinredningen. Den dekorativa ramen döljer produkten som en stor bild och skapar en enda komposition med inredningen i rummet.

Bild
Bild

För finsmakare av diskret elegans kommer en klassisk garderob i skuggan av "valnöt" att vara ett utmärkt val. En liten spegel låter dig se till att bilden är felfri innan du lämnar huset. En öppen hängare är ett praktiskt och bekvämt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda modellen, helt gjord av spegelduk, fördubblar visuellt hallen. Detta underlättas av den lakoniska inredningen och frånvaron av onödiga detaljer på den motsatta väggen.

Rekommenderad: