Garderob I Barnkammaren (50 Bilder): Alternativ Med Förvaringslådor För Leksaker, Kläder Och Andra Saker, Modeller Med Hyllor Och Hyllor För Läroböcker

Innehållsförteckning:

Video: Garderob I Barnkammaren (50 Bilder): Alternativ Med Förvaringslådor För Leksaker, Kläder Och Andra Saker, Modeller Med Hyllor Och Hyllor För Läroböcker

Video: Garderob I Barnkammaren (50 Bilder): Alternativ Med Förvaringslådor För Leksaker, Kläder Och Andra Saker, Modeller Med Hyllor Och Hyllor För Läroböcker
Video: ULTIMATE KID & BABY ORGANIZATION! Toys, Clothes, Books, Craft Supplies + More! 2024, April
Garderob I Barnkammaren (50 Bilder): Alternativ Med Förvaringslådor För Leksaker, Kläder Och Andra Saker, Modeller Med Hyllor Och Hyllor För Läroböcker
Garderob I Barnkammaren (50 Bilder): Alternativ Med Förvaringslådor För Leksaker, Kläder Och Andra Saker, Modeller Med Hyllor Och Hyllor För Läroböcker
Anonim

Ett barnrum är en hel värld för ett barn. Det händer ständigt någonting i det, något pysslas, limmas, dekoreras. Här träffas de med vänner, firar födelsedagar, lagrar alla nödvändiga saker hos den lilla ägaren. För att ordning, skönhet och bekvämlighet ska regera i detta rum är det nödvändigt att fylla detta rum med sådana möbler som uppfyller alla dessa krav. Många föräldrar köper ett kompakt funktionellt skåp för detta.

Bild
Bild

Särdrag

Inköpta möbler för ett barnrum bör ha följande fördelar:

  • Miljövänlighet - den måste vara tillverkad av naturmaterial;
  • Säkerhet - måste vara obrytbar, stark, utan skarpa hörn;
  • Funktionalitet - innehålla olika lådor, ställningar, krokar och hyllor så att leksaker, kläder, böcker får plats i den;
  • Möjligheten att växa med barnet - dessa möbler bör ha en modelleringsfunktion, där det finns möjlighet att omvandla skåpet för barnets tillväxt;
  • Skönhet - alla barn älskar ljusa färger, så barnet ska tycka om garderoben i barnkammaren;
  • Komfort - alla hyllor och lådor i garderoben ska vara tillgängliga för barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler till en förskola bör du ta hänsyn till barnets kön. Pojkar präglas av möbler med karaktärer från serier om supermän, bilder av bilar och robotar. För tjejer är produkter som liknar en saga lämpliga, som innehåller detaljer med förgyllning, teckningar av älvor, blommor, växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tonåringar behövs mer seriösa och avslappnade alternativ. Skolbarns huvudaktivitet är studier, så barnets uppmärksamhet bör inte lockas av miljön. Produkten ska också ha bekväma hyllor för böcker och skolmaterial.

Dessutom ska garderoben i barnrummet matcha interiören i hela rummet.

Tack vare det rätt valda färgschemat för möbler kommer hela rummet att se harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Garderoben är den viktigaste möbeln i barnkammaren. Den innehåller nästan alla barnets föremål. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av barnmöbler. Barngarderober kan vara raka, inbyggda, hörn. Varje möbelalternativ har sina egna fördelar och nackdelar.

Till salu kan du se följande typer av barns garderober:

  • Skåp har skjutdörrar. Denna design sparar utrymme i rummet. Den innehåller ett fack med hyllor och lådor;
  • Dubbel garderob - den klassiska versionen av möbler, innehåller hyllor, lådor och en klädhängare;
  • Garderob med mezzaniner låter dig öka det användbara utrymmet i garderoben. Alla onödiga saker för närvarande placeras högst upp i skåpet. Det finns också en rad hyllor, lådor och krokar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnvägg är en uppsättning olika hyllor, lådor, korgar, klädhängare, monterade i en enda designstruktur. Oftast är det uppdelat i 4 sektioner: för kläder, för böcker, för kläder, för linne.

Bild
Bild
  • Modul har möjlighet att expandera hyllor, skåpdjup, hängande galgar till en annan höjd. En sådan garderob växer med barnet;
  • Kuggstång främst avsedd för ett barn som går i skolan. På den kommer han att placera böcker, material för modellering, teckning, konstruktörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du köper en garderob för ett barn måste du ta hänsyn till åldern för den framtida ägaren av produkten. Föräldrar bör ta hänsyn till att för spädbarn från 1 till 6 år köper de en garderob med en dörr. Det bästa alternativet skulle vara storleken 150x80. Den är något mindre än en vuxen garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barn från 6 till 10 år bör modell 107x188x60cm köpas. Ett barn i denna ålder kanske redan kan tjäna sig själv och klara av en tvådörrars garderob med hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tonåringar, köp en rymlig garderob eller garderob. De idealiska måtten för denna produkt är 230x120x50cm. Skolbarn har redan mycket mer saker än småbarn, så de behöver fullfjädrade strukturer som når taket. Det är bäst att placera hängaren i garderoben på en höjd av 70-80 cm från golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det har alltid ställts höga krav på barnkläder. För ett barn vill föräldrar det allra bästa, och möbler är inget undantag. Tillverkare erbjuder barns garderober från följande material:

  • Plast är inte särskilt hållbar, så produkter som är gjorda av den är endast lämpliga för äldre studenter. De är små garderober eller byråer;
  • Solitt trä - miljövänligt material. Perfekt för barnens sovrum. Det är känt för sin hållbarhet och praktiska. För tillverkning av barnmöbler används ek, björk, tall oftast;
  • Spånskiva - det billigaste materialet. När du köper sådana möbler måste du söka efter ett certifikat, vilket indikerar tillstånd att använda produkten i barnrummet. Detta material kan förånga skadliga ämnen vid uppvärmning;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • MDF - tillgängligt material. Den finns i olika former och färger. Tack vare denna variation ökar antalet stilar och trender inom möbeldesign;
  • Textil . Moderna designers erbjuder vägghållare i tyg som alternativa och bärbara möbler. Jämfört med andra material är dessa skåp ganska mjuka och kan vikas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Möbler i barnkammaren har ett särskilt ansvar. Det är utformat för att säkerställa ordning och renhet i rummet, för att hjälpa barnet att ordentligt organisera arbetsytan, lagra saker och föremål. Eftersom nästan alla barnets saker finns i barnrummet, är det nödvändigt att placera garderoben så att det är bekvämt för barnet i alla åldrar och han enkelt kan hantera det själv.

Huvudsyftet med garderoben i barnens sovrum är bekväm distribution av föremål och deras förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

För yngre barn behövs enkla mönster i form av en enda dörr med låga leksaker. För yngre elever blir han också förvarare av skolmaterial, plasticine, färger, album och andra bagateller. För denna ålder är mer komplexa modeller lämpliga i form av produkter med hyllor, dörrar, krokar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn som går på gymnasiet krävs mångsidiga möbler. Det här är redan fullvärdiga produkter med många lådor, ställningar, hängare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För leksaker

Det är mycket viktigt för ett barn att ha en plats i garderoben för att lagra leksaker. Det kan bara vara öppna hyllor där du kan placera nallar eller legokonstruktörer. För mindre föremål behöver du ett skåp med lådor så att små delar inte går förlorade i barnets stora rum.

Om föräldrar är oroliga för att stora mjuka leksaker samlar damm på hyllorna kan du köpa en garderob med omfattande transparenta lådor. I dem blir fluffiga produkter inte övervuxna med damm.

Bild
Bild

För pojkar är praktiska och funktionella garderober bäst. Ett bra alternativ är ett garderobshylla. Den har många nivåer, hyllor, fack. Pojkar kommer att lagra konstruktörer och diverse utrustning i den.

För tjejer är en designmetod för att välja en garderob viktig. Ljusa möbler med olika dekorativa element och en spegel är välkomna. Produkter med hyllor är lämpliga för tjejer, men de gillar inte riktigt slutna lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kläder

Att välja en garderob bör beaktas med en sådan aspekt som tillgänglighet. Barnet ska självständigt kunna använda dessa möbler.

En sådan produkt ska inte ha skarpa hörn och olika delar som du av misstag kan ta tag i.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderoben ska vara utrustad med galgar, krokar eller en strömavtagare för kläder. Lådor är lämpliga för linne. Skorna förvaras i den nedre delen av skåpet för enkel åtkomst av barnet.

Kläder och skor ska placeras efter säsongen. Saker som inte används ofta läggs bort på de övre hyllorna och mer efterfrågade - närmare mitten.

En garderob kommer att vara ett elegant alternativ för kläder. Den rymmer en stor mängd kläder. En egenskap hos garderoben är möjligheten att byta kläder direkt i den, eftersom den är mycket stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För andra saker

En modern barngarderob är en mångsidig produkt fylld med alla typer av hyllor, ställningar, lådor, krokar och andra praktiska egenskaper som gör livet lättare för en liten ägare av möbler.

Bild
Bild

Garderoben ska ha en plats att förvara alla saker, till exempel material för kreativitet. Detta inkluderar markörer, klippböcker, färger, pennor, hobby och hantverksartiklar. Barn har inte många intressen, men med åldern har barnet fler och fler aktiviteter, och med dem växer behovet av en ökning av användbara behållare och hyllor för förvaring.

Så att ordningen, inte kaos, råder i rummet, bör du välja medelstora lådor eller korgar för saker i garderoben. För växande skolbarn, bör du välja skåp där det finns lådor och hyllor i olika höjder och bredder, eftersom många barn gillar sport och lägger inventarier där.

Bild
Bild
Bild
Bild

För läroböcker

Ett skåp för läroböcker och böcker ska ha god lagringskapacitet. Ju äldre barnet, desto fler läroböcker kommer han att ha, så hyllorna för böcker måste klara en viss belastning.

Bild
Bild

Det bästa alternativet skulle vara en produkt med nedre hyllor med dörrar och övre öppna fack. För böcker måste du välja ett enkelt skåp utan krusiduller. Hyllorna i garderoben ska inte vara breda så att böckerna bara kan placeras på en rad. Detta är den mest bekväma konfigurationen för ett barn.

Produkten kommer att se original ut, bestående av hyllor och skåp fördelade nära väggen i form av en trappa. Detta arrangemang kommer att maximera utrymmet i rummet och distribuera läroböcker i garderoben.

Om det är planerat att lagra sällsynta böcker och tidskrifter under en längre tid, bör en sektion med dörrar tilldelas för dem så att sidorna inte blir gula av solljus och tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En garderob är ett viktigt element i ett barns rum. Han behåller alla den lilla mästarens hemligheter och hemligheter. Det är lämpligt att välja möbler för barnkammaren med barnet. Han måste definitivt tycka om henne.

Om du väljer möbler för barnkammaren bör du tänka i förväg om själva färgschemat och stilen i rummet. Den modulära designen kommer att se vacker ut. Det kommer att stå i centrum i rummet nära väggen. Ljusa färger, en original uppsättning lådor och galgar kommer att dekorera alla barns rum. Om en garderob köps, bör den placeras med ryggen mot väggen, och bredvid det finns ett skrivbord så att det är bekvämt för barnet att använda det.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett av alternativen för att inreda ett rum för ett barn kan vara ett marint tema. Denna design är mer lämplig för en pojke. Fartygets element kan ritas på fasaden. Istället för galgar kan rep (rep) användas för att hänga kläder eller krokar i form av ett ankare. Hela interiören i rummet ska motsvara ett visst tema.
  • För tjejer är en produkt som liknar en prinsessvagn i lugna gröna eller orange toner lämplig. Den kan ha snidade handtag, original spegelkant, lådor som liknar lådor med pärlor. Det skulle vara lämpligt att placera en sådan exklusiv nära prinsessans säng. Möbler i skandinavisk stil kommer att se ovanliga ut i barnrummet. Ljusa färger och glans på dörrarna ger rummet luftighet och ömhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av möbler för ett barnrum är ett ansvarsfullt företag. Det kräver ett särskilt tillvägagångssätt och noggrann förberedelse. Efter att ha studerat denna information kan du förvandla ditt barns rum till en magisk och fantastisk sagovärld som han definitivt kommer att gilla.

Rekommenderad: