Pennfodral (59 Bilder): Hörnmodeller Med Hyllor För Kläder, En Smal Version I Sovrummet, En Kolumn Med Glas

Innehållsförteckning:

Video: Pennfodral (59 Bilder): Hörnmodeller Med Hyllor För Kläder, En Smal Version I Sovrummet, En Kolumn Med Glas

Video: Pennfodral (59 Bilder): Hörnmodeller Med Hyllor För Kläder, En Smal Version I Sovrummet, En Kolumn Med Glas
Video: Top 100 Wall shelves ideas - Creative floating shelf design ideas 2021 2024, Maj
Pennfodral (59 Bilder): Hörnmodeller Med Hyllor För Kläder, En Smal Version I Sovrummet, En Kolumn Med Glas
Pennfodral (59 Bilder): Hörnmodeller Med Hyllor För Kläder, En Smal Version I Sovrummet, En Kolumn Med Glas
Anonim

Designerna har förkroppsligat den ursprungliga lösningen för möbelkonstruktionen i ett pennfodral, där den vertikala storleken överstiger de horisontella parametrarna. Det har blivit ett oumbärligt fynd där rummet i rummet inte tillåter att placera traditionella modeller, men det finns ett behov av det. Pennfodralet kombineras med andra inredningsartiklar och skapar intressanta kompositionslösningar. Glöm inte den praktiska sidan - med ett minimum ockuperat område är dess kapacitet mycket större än klassiska motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Ett pennfodral är en hög men grund struktur som används för att lagra linne, kläder eller hushållsartiklar. Det finns en linnemodul, ett skåp, ett alternativ för förvaring av skor och kläder, ett fodral för disk och hushållsartiklar. Sådana modeller kan placeras i vardagsrum eller sovrum, i köket eller i badrummet, i korridoren eller vardagsrummet. För olika användningsändamål kommer de att utföras med sina egna egenskaper.

Det finns alternativ när pennfodralet består av flera separata moduler, som placeras ovanpå varandra vertikalt och fästs ihop med band.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska modeller av smala pennfodral består av en stor sektion eller är indelade i flera beståndsdelar och kan innehålla:

  • skivstång för kläder;
  • horisontella hyllor;
  • lådor;
  • lådor med fack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det, så att golvkonstruktionen inte av misstag välter fästs den på väggen eftersom ju smalare och högre kolumnen är, desto mindre stabil är den. Det finns alternativ för upphängda högtalare som inte kommer i kontakt med golvet. Skåpet kan vara med en spegel på frontpanelen, en-dörr eller två-dörr, med en tom frontdel eller med en intressant design, glas är möjligt-allt beror på de funktioner som det är avsett för.

Vid behov kompletteras designen med lockiga ben, gesimser och invändig belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Designlösningarna för pennfodralen förvånar fantasin med sin variation. Ett funktionellt alternativ kan hittas för alla ändamål. Det kan antingen vara en fristående produkt eller en integrerad del av ett modulkomplex:

  • Hörnskåp-pennfodral: består av en främre del och två sidoväggar, monterade i en vinkel på 90 grader, placerade i hörnet av rummet. Fasaden levereras med en glasdörr, om vitrinskåpet tillhandahålls. Baserat på storleken är produkten tillverkad enkelbladig eller dubbelbladig. Det finns stängda och öppna alternativ där dörrar inte tillhandahålls alls;
  • Garderob pennfodral: den främre delen är döv för att inte uppmärksamma det lagrade innehållet. En stor spegel kan placeras på dörren, vilket är mycket bekvämt för att passa kläder. Inuti finns det nödvändigtvis en stång för galgar, den är stationär eller infällbar, samt ett lådsystem;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kolumnskåp: ibland skiljer sig detta alternativ från andra möbler, eftersom dess mått är lika i bredd och djup. Den används för dekorativa ändamål, som en rymddelare - den kan placeras både nära väggen och utanför den. Dessa modeller har delvis öppna utrymmen med glas eller med en dörr;
  • Hängande skåp: den är fäst på väggen och kommer inte i kontakt med golvet, den används oftast i köket eller i badrummet, den främre delen utförs i en tom version eller med glas. Sådana produkter är något kortare än deras golvstående motsvarigheter;
  • Vitrinskåp: fasaden på ett sådant pennfodral är gjord med glas, och speglar används på innerväggarna. Hyllorna är gjorda av glas, det kan finnas LED -bakgrundsbelysning. Det finns alternativ för en- eller tvådörr med ett lås på dörrarna.

Valet av skåpsmodell beror till stor del på rummets dimensioner, dess inredning och även den funktionella belastning som den kommer att användas för beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Genom sitt funktionella syfte kan skåpen delas in i universella och specialiserade modeller. Universella typer används för inredning av vardagsrum, och specialiserade typer används i badrummet eller i köket, där hög luftfuktighet och temperaturförändringar råder. Huvudmaterialet för tillverkning av pennfodral är massivt trä av barrträd eller lövträd eller träbearbetningsprodukter.

Bild
Bild

Låt oss karakterisera andra material:

  • Naturligt trä: lövträd - asp, lind, ek, al, bok, karelsk björk, ask, valnöt - värderas särskilt för tillverkning av möbler. Gran och tall är av mindre värde. Det naturliga mönstret av trästruktur vid sågning ser väldigt imponerande och dyrt ut, de mest prestigefyllda finsmakarna anser att wenge;
  • Träbearbetningsprodukter: dessa är möbelskivor gjorda av massivt träavfall. Som regel har de alla ett konstgjort lamineringsskikt som imiterar ett sågat snitt i trä. Laminering skapar effekten av att skydda möbelarket, vilket ger det en mjukhet och glans. För produktion använder vi limmade träskivor, lamellskivor, trälaminerade limmade brädor, spånskivor, träfiberskivor;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Polymerplast: oftast används akryl, det är hållbart, bekvämt för rengöring med tvättmedel, behåller färger och glans, är resistent mot repor, är inte rädd för fukt. Det används i badrums- och köksprodukter;
  • Metall: använd lätta aluminiumlegeringar som fasadfinisher och dekorationselement för köksmöbler och badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelprodukter tillverkade av massivt naturligt trä värderas mycket högre än analoger från träbearbetningsavfall. Naturmaterial kommer att hålla i mer än ett decennium och behålla sina ursprungliga egenskaper även efter restaureringsarbete. Sådana produkter avger inga giftiga ämnen under drift; oftast fungerar skicklig carving som dekoration.

Skåp med plast, metall eller härdat glas är billigare, men inte mindre praktiskt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Designfyndet för möbeltillverkare - ett pennfodral antar en mängd olika storlekar av färdiga produkter.

Den mest populära är bredden på 50 cm - detta är standardstorleken för förvaring av sängkläder och diskar. Sådana mått är dock inte alltid lämpliga i små lokaler. Om ett icke-standardalternativ krävs, kan en modell 40 eller till och med 35 cm bred bli det smalaste skåpet. Naturligtvis begränsar detta funktionen något, men om du delar in det i flera vertikalt öppnade sektioner, så kan sätten att lagra föremål expandera betydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på pennfodralet spelar en betydande roll för strukturens övergripande utseende. Hur harmoniskt denna parameter kommer att passa in i interiören kommer att skapa ett generellt intryck inte bara av själva möblerna utan också av hela designen av rummet som helhet. Den färdiga kompositionen ser ut som föremål av samma höjd, men den kan vara annorlunda. Låga modeller av pennfodral är upp till 1, 80 meter och höga motsvarigheter når upp till 2, 5 meter.

En viktig roll vid valet av den färdiga produktens vertikala storlek spelas av takhöjden i rummet.

Det finns väldigt lite utrymme i rummet, och en garderob för förvaring av saker behövs fortfarande, denna situation kommer att korrigeras med hörnalternativet. Dessa mönster är 50-80 cm breda på sidoväggarna och höjden varierar från 1,80 till 2,5 meter. Det är svårt att förvara sängkläder på hörnhyllor, men andra saker kan placeras där utan risk att bli skrynkliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Lika olika som former och storlekar på skåp är, så skiljer de sig från varandra i färger. De kan beställas i valfritt färgschema och design. Mycket beror på materialet från vilket strukturen kommer att tillverkas:

  • Om det går till jobbet naturligt trä , dess färger är naturliga och mångsidiga - wenge, mjölk ek, rustik ek, locarno äppelträd, vit, italiensk valnöt.
  • vit färg möbler anses vara aristokratisk chic. Det gör visuellt utrymmet bredare, luftigare och en sådan inredning ser högtidlig ut. Snövit skåpfasader används ofta i badrum, vilket betonar huvudidén i detta rum - renlighet. Vita toner är i perfekt harmoni med metall och glas, denna färg har en enorm potential för kreativitet;
Bild
Bild

Svarta ytor ge alla garderober en monumental soliditet. En sådan interiör ser återhållsam ut, med en del av officiellism och korthet. Intensiva svarta fungerar bra med nästan vilken inredning som helst, men de kräver minimal detalj. Matta ytor ser de vackraste ut, men glansen kommer inte att lämna någon likgiltig. Svarta möbler är en utmaning för originaliteten, all dess sofistikering krävs av designern, det finns en balansgång på gränsen till smak och chockerande;

Bild
Bild
  • Intressant möbelalternativ valnöt färg . Det ser ädelt och ljust ut, dess ton är rik, mörkbrun med en subtil nyans av vinrött eller grått. Denna färg är i harmoni med nästan hela intervallet i interiören, mest fördelaktigt i kombination med varma toner. Produkter med en nötskugga ser mjuka, diskreta ut, men samtidigt lockar de stor uppmärksamhet. Valnötskåp skapar en mysig atmosfär;
  • Traditionellt har det hållit handflatan i många år färg bok . Den har sin egen palett av nyanser som sträcker sig från ljus till mörk. Bok hittar sin tillämpning i nästan vilken modern design som helst. Känslan av naturlighet, värme och harmoni uppstår i ett rum med boktonade möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av nyanser varierar takhöjden, rummets yta, antalet föremål i möbelsammansättningen. Det rätta färgvalet avgör hur enkelt och bekvämt det kommer att vara att omges av en viss inredning.

Bild
Bild

Intern fyllning

Varianterna av skåppenna kan vara enkla eller dubbla. Designen på den främre delen är dekorerad med inredning, eller en stor spegel är placerad på dess yta. Traditionellt är den övre delen av skåpet reserverat för förvaring av stora saker som inte används i vardagen - väskor, resväskor, hattlådor, säsongsskor. I mitten är de mest populära föremålen eller sakerna som är praktiska att titta på, ta ut och sedan lägga undan. Mindre efterfrågade objekt tas ner.

Bild
Bild

Skåpets pennfoders inre innehåll beror på syftet för vilket det är avsett. Det är bekvämt att förvara tvätten med modeller med lådor, horisontella hyllor, samt en korg inbyggd i strukturen. För hushållsartiklar är lådor med hyllor i olika höjder och avdelare lämpliga. Disken är lätt att använda om de placeras på strukturella torktumlare eller hyllor, och kläderna placeras bäst i en garderob med en hängare.

Du bör vara särskilt försiktig när du väljer en garderob med liten bredd för kläder. Det är nödvändigt att mäta storleken på galgarna och sedan lägga till ett par centimeter till för volymen kläder som ska hänga på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende funktioner

Oavsett hur miniatyr skåpet kan verka, döljer det utrymmet i rummet. Om du inte kan klara dig utan är tanken på placeringen av sådana möbler särskilt noga. Vid val av skåp bör särskild uppmärksamhet ägnas när när det måste ingå i ett redan etablerat interiörsystem … Den tar inte bara hänsyn till strukturens dimensioner, utan dess form, färgpalett, detaljer i detaljer och funktionalitet.

Bild
Bild

Detta är inte en lätt uppgift, men det finns traditionella designtekniker för att göra det enklare:

  • Symmetriskt arrangemang av två identiska strukturer: denna metod skapar en nisch där andra detaljer om möbelsammansättningen läggs till - en säng, en soffa, en imiterad öppen spis, en ansluten tv -enhet. Denna metod används ofta när du behöver lägga till garderober för ett sovrum eller vardagsrum;
  • Arrangemang längs öppningarna på fönster eller dörrar: utrymmet mellan väggen och fönsteröppningen är symmetrisk på båda sidor, så att sätta ett pennfodral där anses vara en bra designfynd. I denna situation ser en garderob med ett hörnelement bra ut, och denna metod används bäst för vardagsrummet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använd endast skåpet på ena sidan av öppningen: denna metod är lämplig om urtaget är placerat asymmetriskt i mitten, i förhållande till väggarna, medan ena sidan är större än den andra. Att ta en sådan plats under garderoben skulle vara en bra lösning. Vanligtvis finns en sådan layout i korridoren, men den kan också vara i vardagsrummet;
  • Plats för nisch: om rummets design har en eller två nischer kommer det att vara mycket enkelt att montera skåpet där, huvudsaken är att möblerna är i harmoni med rummets allmänna stil. Om du tar bort garderoben i en nisch kan även ett litet vardagsrum rymma till exempel ett bord eller en byrå. Nischer finns i korridoren, där ett pennfodral kommer att vara ett bra ställe att förvara gatukläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så att skåpet inte kontrasterar med interiörens färg väljs det att ha samma nyans på väggarna eller så lik som möjligt färgen på de befintliga möblerna. Det måste alltid komma ihåg att höga strukturer visuellt uppfattas som en arkitektonisk detalj i rummet, därför bör det inte finnas någon känsla av främmande eller hopande när du installerar ett pennfodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Problemet när du väljer möbler är det begränsade området i rummet där det ska placeras. Pennfodralet rymmer ett stort antal saker i ett begränsat område, fungerar också som en original inredningsdetalj:

Vardagsrum . I vardagsrummet ser ett pennfodral, utformat som en vitrinskåp med glasfasad, vackert ut mot den allmänna bakgrunden. Set är placerade inuti, liksom föremål som bär en dekorativ belastning. Traditionellt är dörrar dubbelbladiga, även om enkelbladiga alternativ inte är ovanliga. Sådana hörnskåp av naturligt trä är mycket eleganta. De tar lite plats, men de dekorerar alla vardagsrum. Modellerna med inre belysning är särskilt imponerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum . Sovrummet behöver en garderob där du kan förvara sängkläder, filtar, sängkläder. Det dominerande ämnet för ett sådant rum är sängen, så pennfodralet ska inte vara skrymmande, särskilt om rummet är litet. Intressanta alternativ från sammansättningen av skåp, pennfodral, monterade ihop. Detta är ett mycket kompakt och praktiskt alternativ, som används när det är nödvändigt att placera en garderob i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barns . För det inre av ett barns rum spelar tillgängligheten på ledigt utrymme en primär roll, därför är möbler utvalda där så kompakta och funktionella som möjligt. Från år till år har barn nya hobbyer, saker, utbildningsmaterial - allt detta kräver lagringsutrymme. Utformningen av möbelns fasad väljs utifrån den allmänna idén om inredning, samt med hänsyn till barnets ålder och kön. Lakoniska lösningar i stil med minimalism är perfekta för tonåringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hall . När vi planerar korridoren står vi inför problemet med dess lilla kapacitet. Vanligtvis kan du inte klara dig utan en garderob här. Ytterkläder, skor, hattar, paraplyer - vi är vana vid att placera allt detta där. Ett pennfodral hjälper till att lösa även denna svåra uppgift. Det händer att korridoren är så liten att det inte är möjligt att ordna förvaring av ytterkläder där, sedan används en lättversion av pennfodralet som innehåller plats för saker och dess dörr är utrustad med en stor spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum . Behovet av att förvara olika småsaker och kosmetika finns också i badrummet. För detta renhetstempel är skåp-pennfodral med plastbelagda fasader praktiska, som inte är rädda för fukt och extrema temperaturer. Sådana konstruktioner är utrustade med hyllor, lådor, avdelare. Badrumsskåp ska vara så ergonomiska som möjligt utan att ta extra plats, så att de är fristående eller hängande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök . När du köper ett pennfodral för köket, ta hänsyn till rummets dimensioner och andra inredningsartiklar som finns där - ett köksset, ett kylskåp, en spis. Designlösningen för köksskåpet inkluderar utdragbara sektioner, korgar, lådor, ett system med hyllor. Sådana skåp-pennfodral kan fungera som en bar, vara en plats för förvaring av rätter eller mat.

Rekommenderad: