Garderob (61 Bilder): Vad är Det, Välj Vita Och Svarta Trebladsmodeller För Kläder, Storlekar Av Enbladig Version För Ett Litet Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Garderob (61 Bilder): Vad är Det, Välj Vita Och Svarta Trebladsmodeller För Kläder, Storlekar Av Enbladig Version För Ett Litet Sovrum

Video: Garderob (61 Bilder): Vad är Det, Välj Vita Och Svarta Trebladsmodeller För Kläder, Storlekar Av Enbladig Version För Ett Litet Sovrum
Video: Så skapar du ditt drömsovrum - IKEA Heminredarna 2024, Maj
Garderob (61 Bilder): Vad är Det, Välj Vita Och Svarta Trebladsmodeller För Kläder, Storlekar Av Enbladig Version För Ett Litet Sovrum
Garderob (61 Bilder): Vad är Det, Välj Vita Och Svarta Trebladsmodeller För Kläder, Storlekar Av Enbladig Version För Ett Litet Sovrum
Anonim

Ju mer vi lever, desto fler saker får vi. Och redan från födelsen uppstår frågan var man ska förvara dem. En gång i tiden användes kistor, korgar för detta, och senare - byråer, nu använder de garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I olika ordböcker kan du läsa att garderoben är en plats för förvaring av saker.

Garderoben uppfanns för att förvara en klänning tillbaka på 1500 -talet. Den var gjord av massivt trä och var därför tung, skrymmande och dyr. Och först på 1800 -talet, när fabriker började producera skåpmöbler, blev garderober tillgängliga för fler köpare.

Nu kallas denna möbel för kläder, ibland klädsel. Synonymer för begreppet "garderob" är "garderob", "garderob". I moderna modeller av sådana skåp kan saker inte bara hängas utan också läggas på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna möbel har blivit ett nödvändigt medel för säker förvaring av säsongsartiklar och ett sätt att skydda mot damm och utbrändhet.

Trots de olika definitionerna av konceptet kallar experter en garderob en möbel som har väggar, botten, topplock, dörrar och ibland ben. Ett utmärkande drag i garderoben är svängdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Om du försöker klassificera alla garderober kan kriterierna vara:

  • form och designfunktioner,
  • storleken,
  • antal dörrar
  • material.
Bild
Bild

Former och designfunktioner

Varje garderob i utseende kan vara linjär eller kantig. I detta fall har den linjära versionen en rektangulär form med sväng- eller radiedörrar.

Ett exempel på ett linjärt skåp är ett smalt pennfodral som endast kan användas för en bar med en galge.

En resväska är ett litet skåp för ett sovrum. Den har ett minsta antal hyllor och en liten bar för flera hängande föremål. En sådan möbel kan inte kallas en garderob, eftersom den lagrar vardagliga saker "för imorgon".

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora förvaringsutrymmen används för resten av kläderna. Till exempel ett hörnskåp.

Detta är en plats att förvara alla sorters saker från underkläder och sängkläder till hattar och paraplyer. Ett sådant föremål är kantigt längs bakväggen, medan dess fasad kan vara både rektangulär och radie.

En del av hörnskåpet kanske inte alls har dörrar utan bara öppna hyllor. Oftast är hörnmodeller designade, eftersom det inte alltid är möjligt att välja möbler i butiken efter hörnets storlek och interiören.

Chiffoniern kan vara en av modulerna i möbeluppsättningen. Den obestridliga fördelen med sådana möbler är dess rörlighet. Om så önskas eller är nödvändigt (till exempel vid reparationer) kan den enkelt omplaceras till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna artikel är också bekväm att kombinera med andra typer av möbler, till exempel med en byrå.

Eftersom hörnskåpet är en mer komplex modell har det några designfunktioner:

  • g - formad garderob tar upp hela hörnet,
  • radie jämnar ut hörnen och gör dem säkra,
  • trapetsformad låter dig fästa andra linjära moduler,
  • en triangulär passar in i många saker, men "äter upp" allt hörnutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och antal dörrar

Valet av garderobens storlek beror på antalet saker som måste placeras i den och på funktionaliteten.

  • Enkla blad pennfodral - detta är ett smalt högskåp från 30 cm brett. Som regel har den en skivstång med axlar, men det finns många modeller. Lådan kan delas in i flera vertikala sektioner: på ovansidan - för saker som vägs, på botten - hyllor eller lådor. I det här fallet kan det också finnas flera dörrar (en ovanför den andra).
  • Reseväska Är en tvådörrars garderob med eller utan ben. Bredd - från 50 cm, djup - 50-60 cm.
  • Mellanvåningen är vanligtvis installerad på en garderob med tre eller fyra dörrar … Sådana stora garderober är mer stabila för att rymma en extra hylla för saker och är därför säkrare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är standardvärden. Men de kan ändras på begäran av kunden. Samt höjden:

  • vilken garderob som helst kan vara låg (till exempel för barn);
  • låg, med en optimal höjd;
  • hög med en mezzanine.

Således kan garderobens höjd vara från en och en halv till två och en halv meter. Och om bredden på ett litet pennfodral börjar från 30 cm, kan ett hörnskåp ta upp till 2,4 m längs en vägg.

Detsamma är fallet med djup: ett grunt skåp har dimensioner på 50 cm, djupet på ett hörnskåp beror på modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tidigare gjordes möbler endast av massivt trä. Materialet som användes talade om en persons rikedom. Nu, tillsammans med trä, används andra råvaror, som är billigare, enklare och lättare att underhålla.

Följande traditionella och icke-traditionella material används för tillverkning av skåp:

Träuppsättning . Garderober gjorda av ek, tall, björk och al är mer hållbara. De är mycket attraktiva i utseende. Ett sådant skåp i sig kommer att berätta om ägarens välbefinnande eller om hans skickliga händer. Föremål som lagras i en trägarderob luktar alltid gott.

Det enda som ägarna till sådana möbler behöver vara försiktiga med är buggar - barkbaggar, vedmaskar och shashel.

Bild
Bild
  • Spånskiva - det mest populära materialet som standardmöbler är gjorda av. Ett spånskåp kan monteras och demonteras flera gånger, men varje gång kommer dess utseende att försämras. Spånskiva sväller med vatten, brinner ut i solen. Detta måste beaktas när du väljer en plats för en garderob.
  • Träfiberskiva - träfiberplatta (hårdplatta), från vilken bakväggarna och botten av lådor för skåp är gjorda.
  • MDF (MDF) - det mest populära materialet i Europa för tillverkning av möbler. Skillnaden mellan spånskiva och MDF är sågspånets storlek. Bildligt talat är spånskivor spån som passerar genom en köttkvarn och MDF är sågspån krossat av en mixer. Detta material har alla fördelar med trä, men samtidigt är det mycket billigare. Dessutom är MDF miljövänligt jämfört med spånskiva.
Bild
Bild
  • Trasa garderoben hjälper de som är spända för pengar eller behöver en bärbar version av garderoben. Ett garderobstycke av tyg är enkelt att montera, väger lite, men samtidigt kan det se ut som en vägversion utan krusiduller eller vara vackert dekorerad. Dörrarna till en sådan garderob stängs med dragkedjor.
  • Plexiglas Är ett annat modernt material som används för tillverkning av skåp. I detta fall kan hela skåpet eller bara dörrarna vara tillverkade av frostat eller korrugerat plexiglas.

Som beslag används trä, faner, metall, plast, plexiglas och vanligt glas

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Stilen på alla möbler beror på rummets storlek och dess design.

  • Linne garderob i klassisk stil finns i både stora och små rum. De är rektangulära eller radiella. Köpare väljer ofta wenge -färg. En vit garderob med spegel och guldlist är en klassiker i sin renaste form.
  • Konstruktivism Är en kombination av rationalism och logik. Sådana möbler kommer inte att ha dekorationer. Det viktigaste är funktionalitet och bekvämlighet i allt. Populära stilfärger är vit, svart, gul, blå och röd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Benad garderob i medelhavsstil Är ett handgjort föremål. För sin tillverkning används myr ek eller tall. Olika Medelhavsländer använder olika färgpaletter. Grekarna gillade de kalla nyanserna, och italienarna gillade de varma. Efter att ha målat sådana möbler med vit akrylfärg kommer den att täckas med en patina. Antik garderob - en kanon i medelhavsstil.
  • Kitsch - super extravagant stil. De som bestämde sig för att använda den i designen hånar öppet över designtraditioner och stiftelser. Olika former och färger kan appliceras här. Därför ser det ofta smaklöst ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence - det här är korthet, enkelhet, nåd. Om du tittar noga på våra mormors bostäder i byarna kan du hitta sådana möbler där. Det ger mys och värme till ett lanthus.
  • Om stil högteknologisk vi kan säga "moderna klassiker" för unga. Detta är fallet när plexiglas, frostat glas och metall kan användas för att göra en linneskåp. Nyanser av ljusa färger, mycket metalliskt - det här är en högteknologisk stil.
  • Grovt bearbetade brädor, knuffade ihop till en okomplicerad struktur - så här kan en stilgarderob se ut Land … En bra hantverkare dekorerar fasaden med sniderier. Och det kommer att bli klart omedelbart att dessa möbler är gjorda med själ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stil avantgarde - accepterar inte standarder. Det är en blandning av olika riktningar.
  • Loft Är en vindfrihet gjord med gula, gröna och tegelfärger. LoftIndustry kan till och med acceptera ett skåp av metall.
  • Minimalism lätt att utföra. Det finns ingen pretentiöshet här. Enkel geometri och lugnande färger är karakteristiska drag i denna stil.
  • Stil garderob modern Är trä, glas och metall. Sådana möbler kan dekoreras med böjda element, eftersom huvudidén med stilen är jämnhet, kombinerat med flexibilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Garderober i stil popkonst kommer ofta med flerfärgade väggar och dörrar. Sådana modeller ser ljusa och färgglada ut. Det är inte värt att sätta sådana möbler i sovrummet (särskilt för barn) på grund av den irriterande effekten på nervsystemet.
  • Mycket intressanta möbler i stil tekno … Men detta gäller bara enskilda modeller. Det kan finnas många hängande skåp och ovanliga föremål här.
  • Det finns modulära hörnskåp på möbelmarknaden i stil Art déco … Eftersom denna stil har införlivat de nationella kulturerna i Asien och Afrika, Europa och Indien, är färgerna och linjerna väldigt olika här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Ibland verkar det som om rummet ska inredas i en specifik stil med traditionella färger.

Men det är värt att förstå hur dessa färger kommer att påverka dem som ständigt möter ögonen. Genom att känna till särdragen i effekten av en viss färg på en persons välbefinnande blir det lättare att bestämma valet av möbler.

Alla färger är indelade i kallt (till exempel blått, lila) och varmt (till exempel gult eller orange). Men kyla eller värme beror på interaktion med andra toner: grönt bredvid gult blir varmt och bredvid svart - kallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en avkopplande effekt, välj en pastellfärgad gulgrön garderobsfasad. Och välj en gulorange garderob för barnen.

Ljusblå möbler ger dåsighet. Men den blå tonen är psykologiskt överväldigande.

Rött är färgen på psyko-emotionell upphetsning. En stor mängd av det kommer att vara irriterande, och den uppsatta accenten i form av inredning kan se intressant ut.

Lite lila på lila kommer att ge lugn och en viss sexualitet.

Den mest populära färgen i sovrummet är brun. Du kan spela på kontrasten mellan nyanser av skåpet och golvet, och då kommer rummet att verka mjukt och varmt. Om alla möbler är mörkbruna, kan ett sådant rum se "tungt" ut.

Bild
Bild

Högteknologiskt stål i kombination med nyanser av gult eller beige är lämpligt för inredningen i garderoben och hela rummet. Också en bra kombination ger blank metall och ultramarin.

Vitt kombineras bäst med någon annan färg så att rummet inte ser ut som ett sjukhus. Det kan vara grundläggande eller ytterligare.

Svart ser bra ut. Men det måste vara korrekt kombinerat. Annars kommer alla möbler i en mörk färg att få rummet att se oroande och kallt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Garderobens utformning beror på materialet från vilket fasaden är gjord. De mest kända dörrarna är gjorda av spånskiva eller MDF med en spegel. Men spegelytan kan användas på ett annat sätt.

Skär till exempel ut små cirklar och limma dem på dörrarna. Det kommer att se intressant ut i barnrummet. Du kan också rita blomsterblad eller stjälkar runt dessa detaljer, och då kommer en sådan design att vara nära Provence -stilen.

En spegel på dörrarna hjälper till att visuellt förstora rummet och ytterligare belysa det. Detta är en bra väg ut för små rum. Men installera inte speglar framför sängen, för att inte vara rädd för din egen reflektion på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasaden kan målas med akrylfärger. Men det är bättre att täcka garderoben för barn med möbellack så att det håller längre. Som dekoration bör du använda lister, dekorativa blommor, tjocka trådar eller garn, samt plastbeslag.

Frostad plexiglasdörr med blommönster är vacker och ädel. Men du kan lägga ett fotografi eller någon teckning på glaset. Om du installerar punktbelysning inuti skåpet, kommer sådana dörrar att skapa extra komfort i rummet när ljuset är tänt.

Moderna garderober är ofta bakgrundsbelysta. Denna design gör att du inte kan inkludera andra ljuskällor när du behöver hitta något. Om bakgrundsbelysningen inte tillhandahålls kan du installera den själv med hjälp av trådbundna eller trådlösa lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

Skåpfyllningen är en förvaringsanordning i det inre. Beroende på möbelns storlek kan fyllningen vara annorlunda. Maximalt händer det:

  • bar för att hänga kläder,
  • flera galgar,
  • lådor eller behållare,
  • korgar för olika små saker (till exempel skor),
  • hyllor utan dörrar,
  • hyllor med dörrar,
  • knyta kvinnor.
Bild
Bild
Bild
Bild

En stor garderob är konventionellt uppdelad i 3 nivåer:

  • övre hyllor för sällan använda föremål,
  • mittområde för ständig användning,
  • nedre området - skohyllor och tunga föremål.

Var ska man lägga den?

Platsen för installation av garderoben beror på dess storlek och dimensioner av rummet. Innan du köper en färdig produkt bör du noggrant mäta avståndet, och inte glömma om golvlister och radiatorer.

I ett litet rum är det mer lönsamt att använda ett linjärt skåp längs väggen eller en hörnmodell. Detta gör att du får ut det mesta av ditt utrymme. Till exempel för ett rum på 14 kvm. m. ett pennfodral är lämpligt. Den kan spikas på väggen på ett avstånd av cirka en halv meter från golvet. Då blir det möjligt att sätta en ottoman eller en stol på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stora rum kan en tredelad och fyrdelad garderob bli en skiljevägg för att skilja arbetsområdet från rastplatsen. Baksidan av skåpet är ofta markerad under hyllorna eller dekorerad med fotopapper och målningar (fotografier).

Typiska lägenheter har nischer. Om så önskas kan en linneskåp göras av dem. Färdiga lönemöbler kan också installeras där.

Bild
Bild

På tal om skåpets rationella placering måste du fundera på om dess plats kommer att störa andra familjemedlemmar. Till exempel, om en garderob för klänningar används av alla människor som bor i detta område, bör du inte lägga den i sovrummet eller barnkammaren. Annars kan du väcka dina barn eller make när du väljer kläder. Vardagsrummet är mer lämpligt för en enda garderob.

Om det finns flera sådana möbler i huset, bör en vara i barnkammaren. För tonåringar är personligt utrymme mycket viktigt. För en tjej kommer en sådan garderob att vara ett erkännande av hennes oberoende. Låt henne dekorera det som hon vill, och se till att utrusta möblerna med en spegel.

Om garderoben är ett element i headsetet kan du sätta det på det sätt som är bekvämt för de boende eller enligt instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Välj lämplig garderobsmodell för varje rumstyp.

Till exempel räcker det med en dubbel garderob för ett tonåringsrum. Vit ädel färg i kombination med lila kommer att skapa en känsla av samma maximalism som finns hos unga män

Ett rosa rum för en prinsessa måste innehålla en garderob. Det kan vara stort och praktiskt. Och om det inte finns någon spegel på fasaden, bör den placeras på insidan av dörren

Bild
Bild
Bild
Bild

2 garderober och en byrå kommer framgångsrikt att passa in i ett sovrum i Provence-stil. Glasfasaden ser särskilt imponerande ut i en sådan miljö. Transparenta dörrar kan bara betona stilens enkelhet

En stor hörngarderob kan placeras i vardagsrummet. Sådana möbler med radiekonfiguration kommer att se särskilt imponerande ut. På grund av det stora antalet dörrar är det lätt att ta sig därifrån. En sådan garderob kommer inte bara att vara funktionell och bekväm, utan också ergonomisk även i ett litet rum. Sådana möbler förkroppsligar den elegans som skapats med kunskapen om psykologin om en bekväm tillvaro

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En modulär sovrumssvit innehåller flera garderober samtidigt. Detta möbelalternativ är bekvämt för möjligheten att kombinera det för valfri rumsstorlek

När du använder en speglad front drar skåpet fördel av utrymme och ljus. Rummet kommer att se större och mycket mer intressant ut

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob är ett måste. Möbeltillverkare erbjuder ett stort urval garderober för varje budget. Köp en färdig produkt eller gör en individuell beställning - köparen bestämmer. Kanske skulle någon till och med vilja göra det på egen hand.

Det viktigaste är att det är vackert, pålitligt, funktionellt och alla gillar det.

Rekommenderad: