Gult Sovrum (65 Bilder): Ett Sovrum I Gula Toner, Gult Inuti Ett Smalt Mörkgult Och Orange Sovrum, Design Av Ett Gulgrönt Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Gult Sovrum (65 Bilder): Ett Sovrum I Gula Toner, Gult Inuti Ett Smalt Mörkgult Och Orange Sovrum, Design Av Ett Gulgrönt Sovrum

Video: Gult Sovrum (65 Bilder): Ett Sovrum I Gula Toner, Gult Inuti Ett Smalt Mörkgult Och Orange Sovrum, Design Av Ett Gulgrönt Sovrum
Video: MAKEOVER I SOVRUMMET! Inredningsvlogg 2024, Mars
Gult Sovrum (65 Bilder): Ett Sovrum I Gula Toner, Gult Inuti Ett Smalt Mörkgult Och Orange Sovrum, Design Av Ett Gulgrönt Sovrum
Gult Sovrum (65 Bilder): Ett Sovrum I Gula Toner, Gult Inuti Ett Smalt Mörkgult Och Orange Sovrum, Design Av Ett Gulgrönt Sovrum
Anonim

Interiörer i gul färg kan pigga upp dig med en blick. Människor som utstrålar en positiv attityd vänder sig oftast till denna design av ett sovrum. En sådan ljus och djärv designlösning kan effektivt förvandla ett hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgbetydelser och regler för dess användning

Gult väljs inte ofta för sovrumsdekoration, eftersom ett sådant rum bör ge god vila. Men du kan vända dig till sådana efterbehandlingsalternativ om rummet är mörkt och en liten mängd naturligt ljus tränger in i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt psykologi är gult ett naturligt antidepressivt medel, därför att i en så positiv atmosfär blir en person mer självsäker och glömmer många problem.

Det rekommenderas att applicera på en sådan design av ett sovrum, inte bara för älskare av saftiga nyanser, utan också för deprimerade människor: när du är i ett sådant rum, deprimerande tankar avtar och humöret stiger.

Men det är värt att komma ihåg att gult inte är lämpligt för personer med rastlös sömn eller sömnlöshet, eftersom det utstrålar energi. Men för ugglor, hårt uppvaknande från sömnen, är det gula rummet perfekt

Det är ingen hemlighet att gult är varmt. Med hjälp av sådana finish kan du dekorera ett sovrum så att det verkar mer bekvämt. Soliga färger kan liva upp många interiörer och lysa upp den tråkigaste ensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ursprungliga färgschemat lyfter inte bara stämningen och gör rummet mer bekvämt, utan justerar också utrymmet beroende på nyansen. Detta är både en fördel och en nackdel.

Till exempel ger en rik färg visuellt ytor närmare, från vilka ett sovrum kan verka mycket mindre, så det rekommenderas att ägare till rymliga rum tillämpar ett sådant färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är rädd för sådana djärva designbeslut kan du bara dekorera en av väggarna i rummet i gult.

Hur kan gula nyanser användas i sovrummet?

Gult är rikt på nyanser. Många av dem kan användas för att liva upp ett utrymme eller göra det ljusare. Till exempel kan du hänvisa till detta färgschema om sovrummet ligger på norra sidan. Friskt vitt ljus kommer inte att klara denna uppgift, eftersom det under sådana förhållanden kommer att se grått ut.

Denna färg är idealisk för ett smalt sovrum med låga väggar . Hon kan visuellt göra rummet mer proportionellt, och det kommer att se fyrkantigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gul färg i rummet kan vara både den huvudsakliga och accentfärgen. Det andra designalternativet är mycket populärt idag. Så en av väggarna kan dekoreras i rika gula färger. Oftast väljs utrymmet bakom sängen för detta.

Bild
Bild

Positiva och energiska färger finns inte bara i inredningen i rummet, utan också i möbler. Sådana föremål är särskilt attraktiva och ser märkbara ut mot bakgrunden av neutrala väggar och golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan återuppliva interiören med hjälp av ljusa textilier. Dessa kan vara vackra och ljusa gardiner, mysiga kast, filtar, kuddfodral eller golvmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan späda ut atmosfären och lägga till doft med hjälp av gula tillbehör. Till exempel, mot bakgrund av ljusa väggar, kommer fotografier eller målningar med citronramar, gula bordslampor, vaser etc. att se spektakulära ut.

Bild
Bild

Det rekommenderas att välja möbler och dekorativa element för en ljus finish, vars färg inte går ihop med det. Till exempel, mot bakgrunden av bleka beige eller vita väggar, kommer mörkgula eller ljusgula objekt att se mer märkbara och mer attraktiva ut.

För ljusa och bleka föremål riskerar att lösas upp i sådana interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra rummet ljusare och mer originellt kan du dekorera taket med gult . En sådan designlösning kommer att göra sovrummet mer bekvämt och soligt. Men denna design är inte lämplig för låga tak i "Chrusjtjov".

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken färg kombineras med?

Alternativen är:

  • Energisk färg ser harmonisk ut i ensemblen med vita, gråa och svarta toner .
  • Uppfriskar sovrummet kombination av gult med grönt och turkost .
  • För att skapa en saftig och ljus komposition kan du vända dig till tandem gul med en orange eller röd nyans . Men det är värt att överväga det faktum att ett sådant färgschema så småningom kommer att tröttna och överväldiga ägarna med sin mättnad.
  • Gult kan kombineras med kontrasterande toner. Det kan till exempel vara olika nyanser av lila, brunt eller blått .

Vid utformningen av ett sovrum i gula toner bör du undvika överdriven övermättnad med ljusa och saftiga toner, eftersom du riskerar att bli trött snabbt av en sådan miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Positiva färger ser harmoniska ut i olika stilar. Tillhörigheten av gult till en viss stil beror på dess nyans.

  • Till exempel, ljusgula och gyllene färger i kombination med naturligt trä i mörk nyans och bruna toner kan tillskrivas de permanenta klassikerna.
  • Gult är också lämpligt för mer moderna stilar som högteknologi eller popkonst . I detta fall bör den slås med lämpliga inre element och tillbehör.
  • Kombinationen av en mjukare citronskugga med en ljusblå, ljusbrun eller ljusgrön färg gör att du kan forma sovrummet är inrett i stil med Provence eller rustikt land .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och belysning

I ett gult rum är både naturlig och konstgjord belysning lika viktiga. Om rummet ligger på solsidan kan en taklampa med varmt ljus och lämpliga golvlampor nära sängen placeras i den.

Bild
Bild

Om sovrumsfönstren vetter mot norr, bör du vända dig till takkronan, varifrån ett ljusare och tätare ljus kommer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt vald belysning i kombination med gul väggdekoration gör rummet visuellt större och rymligare.

Möbler i ett sådant sovrum ska stå i kontrast med dekorationen. Moderna tillverkare erbjuder ett stort utbud av olika alternativ för konsumenterna att välja mellan.

Föremål av naturligt trä eller möbler med ett vitt polermedel kommer att se harmoniska ut på en gul bakgrund. Denna design kan skapa en mer naturlig miljö med mjuk ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör accenter

I ett attraktivt varmgult rum är närvaro av tillbehör av detta sortiment tillåtet. Till exempel, mot bakgrund av ljusa citronväggar, ser gardiner i en ljusgul nyans, överkast, kuddar, inredning och olika tillbehör av en ljus nyans harmoniskt ut. Sådana detaljer kan göra interiören mer bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer gardiner för ett sådant rum, bör du föredra modeller som är ett par toner ljusare än väggdekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orange sovrum: funktioner för att skapa solkomfort

Varma toner inkluderar en saftig orange färg. Det bör användas försiktigt i inredningen, särskilt om sovrumsfönstren vetter mot söder.

Överbelasta inte ett rymligt rum med ett stort antal föremål i rika orange nyanser, eftersom en sådan design kommer att excitera nervsystemet, och det är inte nödvändigt i ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av ett litet antal tillbehör i ljusorange färger är acceptabelt. De kommer inte att vara irriterande med sin färg, men de kommer att lägga till komfort och värme i rummet.

Positiva färger har många varma nyanser som du kan vända dig till för ditt sovrum. Det kan till exempel vara persika, aprikos eller terrakotta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har valt en ljusorange nyans för att dekorera rummet, kan du vända dig till liknande och ljusare tillbehör för att komplettera det.

Vackra inredningsidéer

Mot bakgrund av gula väggar kommer ett vitt tak och ett laminerat golv, en mörkbrun säng, en vit garderob och ett vitt sängbord att se harmoniskt ut. Komplettering av en sådan ensemble bör vara sängkläder i grågula toner och ljusorange gardiner.

Bild
Bild

I sovrummet med en tät gul färg kommer en voluminös dubbelsäng med baldakin, en liten randig bänk med vita ben och en mörkgul fåtölj att se spektakulär ut. Interiören kan kompletteras med vita gardiner med gula blommotryck, en ljus matta på ett mörkt laminat, lampor i smidesjärn och målningar med mörkbruna ramar.

Bild
Bild

Om du gillar kontrasterande miljöer kan du vända dig till orange väggdekoration och placera en mörkbrun säng med vita sängkläder mot denna bakgrund, liksom mörka sängbord med vita inlägg. Komplettera interiören med ljusa målningar med mörka ramar över sängen, en orange vas, vita bordslampor och en orange filt.

Bild
Bild

Mot bakgrund av ljusgula väggar kan du placera en vit hög säng med vita sängkläder och kuddar dekorerade med blå mönster. Vita skåp med blå lampor hittar sin plats i närheten.

Rekommenderad: