Garderober (71 Bilder): Design Av Möbler För Kläder I Rummet Och Typer Av Modeller Med Rullgardiner, Installation Under Trappan I Ett Privat Hus, Välj Storlek

Innehållsförteckning:

Video: Garderober (71 Bilder): Design Av Möbler För Kläder I Rummet Och Typer Av Modeller Med Rullgardiner, Installation Under Trappan I Ett Privat Hus, Välj Storlek

Video: Garderober (71 Bilder): Design Av Möbler För Kläder I Rummet Och Typer Av Modeller Med Rullgardiner, Installation Under Trappan I Ett Privat Hus, Välj Storlek
Video: Guidad tur hos Rustikunik Design 2024, April
Garderober (71 Bilder): Design Av Möbler För Kläder I Rummet Och Typer Av Modeller Med Rullgardiner, Installation Under Trappan I Ett Privat Hus, Välj Storlek
Garderober (71 Bilder): Design Av Möbler För Kläder I Rummet Och Typer Av Modeller Med Rullgardiner, Installation Under Trappan I Ett Privat Hus, Välj Storlek
Anonim

En garderob är en oersättlig möbel i varje hem eller lägenhet. Valet av denna möbel bör bemötas med stort ansvar. Användarvänligheten och underhållet beror på pålitligheten och kvaliteten på skåpet. Efter att ha gjort rätt val behöver ägaren inte tänka på att reparera nyligen köpta möbler eller om de kommande kostnaderna för en annan modell för förvaring av garderob.

Särdrag

Tillverkare producerar många modeller av garderober för förvaring av kläder. De har olika designfunktioner.

Skåpet kan vara:

Direkt . Detta är en fristående produkt som kan installeras längs en vägg i alla rum. Vanligtvis är sådana möbler stora. Detta är en av de första modellerna som slog ut på marknaden.

Bild
Bild

Linjär . En sådan möbel är inbyggd i en speciell nisch. Med dess hjälp utförs ofta zonindelning av rymden. Modellen är bekväm att förvara saker i små rum eller med en icke-standardiserad layout.

Bild
Bild

Inbyggt . För att montera en sådan modell behöver du en bas (del av väggen, golvet och takytan). Den överväldigande majoriteten av sådana produkter tillverkas på beställning. Beroende på basens konfiguration produceras endast den främre delen (i vissa situationer tillverkas ytterväggarna dessutom).

Bild
Bild

Hörn . En modell som har blivit populär bland ägarna av små rum. På grund av den vinklade designfunktionen sparar ett sådant skåp utrymme. Oftast är hörnskåp utrustade med svängdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla tillverkare erbjuder kunderna ett stort urval av möbelmodeller för förvaring av kläder. Tack vare detta kommer alla att kunna välja den optimala produkten för sig själva, inte bara vad gäller designfunktioner, utan också i design, storlek, färg, tillverkningsmaterial och andra indikatorer.

Visningar

Garderober är triangulära, trapetsformade, femkantiga, radie, rektangulära. Tillverkare tillverkar också Tiffany -möbler (modulsystem). Skåp, beroende på modell, kan utrustas med olika typer av dörrar: gunga, dragspel eller fack.

De två sista alternativen är den bästa lösningen för installation i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svängdörrar är kända för sin hållbarhet, vilket uppnås på grund av mekanismens enkelhet.

Hallskåp är ofta utrustade med ben eller hjul. Det finns också produkter till salu utan dem.

Möbler med hjul eller ben anses vara bekväma. Om det behövs kan den enkelt flyttas från en plats till en annan, vilket underlättar inte bara drift utan också rengöring av lokalerna.

Många korridormodeller kompletteras med ett stort antal lådor. Det är bekvämt att förvara små garderobsprodukter (halsdukar, hattar, handskar, vantar), paraplyer och skovårdsprodukter (borstar, klibbiga rullar, grädde och skoprutor) i dem.

Tillverkare tillverkar ofta multifunktionella garderober för ett rum. De utrustar produkter med ytterligare hyllor för väskor eller kosmetika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det produkter på marknaden:

  • med rullgardiner;
  • infällbar;
  • snurra.

Beroende på dina personliga preferenser kan du välja mellan klassiska och moderna garderober samt halvantika alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet av de flesta möbeltillverkningsfabriker inkluderar garderober för barnkammaren. De kan göras i form av ett hus, häckande dockor. Vanligtvis är det här produkter av ljusa nyanser med ljusa skär eller fototryck med seriefigurer eller djur.

Ett utmärkande drag för barns garderober är deras lilla storlek, vilket gör möblerna praktiska för ett barn att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Förvaringsskåp för kläder presenteras med följande moduler:

  • med lådor;
  • med en byrå;
  • med en kantsten.
  • med öppna nischer.

Sådana ytterligare element gör möbler mer funktionella. Låda, byrå, kantsten eller öppna hyllor - extra förvaringsutrymme för olika små föremål. Tack vare sådana modeller är det lättare att hålla ordning i rummet.

Förresten, de flesta moderna tillverkare fokuserar på mångsidigheten och användarvänligheten i skåp, så det återstår bara att välja den modell du gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillverkar också garderober. Det kan vara en, två, tre eller fyra dörrar med eller utan mezzanine. Vissa modeller är endast tillgängliga med en stång som tillåter vertikal förvaring av kläder (på galgar), andra kompletteras med horisontella system (hyllor, lådor).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på rummets storlek kan du välja möbler med optimal höjd, bredd och djup.

Ett underskåp är lämpligt för ett rum med lågt i tak eller en plantskola. Sådana modeller kommer inte att tynga ner utrymmet och störa det visuellt. Fördelen med små höjdskåp är användarvänlighet för personer med liten och medellång höjd, så för att nå de övre hyllorna behöver du inte stå på en stege eller stol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Garderober är gjorda av olika material. Det här skulle kunna vara:

  • solitt trä;
  • MDF;
  • Spånskiva av plywood;
  • rotting;
  • stål eller aluminium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De dyraste skåpen är gjorda av dyra trädslag … Naturliga trämöbler ser dyra och eleganta ut. Förutom höga estetiska kvaliteter är en annan fördel med en sådan möbel hållbarhet.

Garderober av massivt trä kan behålla sin visuella attraktion i årtionden. Dessutom är de helt säkra för människor och djur, eftersom de inte avger giftiga ämnen.

Bild
Bild

möbel från spånskiva och MDF mycket billigare än naturliga träprodukter. Dessa material produceras genom torkning och sedan varmpressning av flis och fibrer. Spånskivor och MDF -skåp kännetecknas av ett förmånligt pris, miljösäkerhet och enkelt underhåll.

Om den yttre beläggningen skadas kan emellertid sådana möbler avge farliga flyktiga ämnen som påverkar människors hälsa negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utsökta möbler inkluderar produkter rotting (torkade stjälkar av en tropisk palm). Sådana skåp, tillsammans med trä, klassificeras som premiumprodukter. De som vill spara pengar kan titta närmare på konstgjorda rottingmöbler. Utåt skiljer det sig inte från den "naturliga" analogen, men det kostar flera gånger billigare. Konstgjorda rottingmöbler, tack vare modern teknik, har hög hållfasthet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp tillverkad av stål och aluminium - de mest hållbara produkterna. Sådana alternativ köps emellertid sällan för bostäder, eftersom de ser för asketiska ut, vilket inte kommer att ge komfort till hemmiljön. I grund och botten är de installerade på kontor. Sådana möbler tål tunga mekaniska belastningar, stötar, fall. Skiljer sig i en lång livslängd.

Färger

När det gäller färgerna, här är fantasin gränslös. Tillverkare tillverkar skåp i olika färgvariationer: från ljusa till mörka toner. Skåpmöbler är svart, blå, grön, gul, röd, beige, vit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära färgerna är dock naturliga. När du väljer färger på framtida möbler är det värt att komma ihåg att mörka nyanser har förmågan att absorbera naturligt solljus, och vita, tvärtom, förbättrar det.

Baserat på denna funktion, för förbättring av mörkare rum, är det bäst att titta närmare på skåp med en vit, mjölkaktig eller beige nyans. För ett rum på solsidan kan du plocka upp mörka modeller (wenge, cederträ, zebrano, italiensk valnöt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets allmänna inredning och utformningen måste beaktas. För moderna ljusa stilar (fusion, popkonst) är originalskåp med icke-triviala färger (lila, gul, ljusgrön, blå, etc.) lämpliga. För en inredning i loft eller minimalistisk stil är monokroma nyanser eller en kombination av dem perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Garderober i sovrum för förvaring av kläder är vanligtvis standardstorlekar. Skåpets bredd beror på antalet dörrar. För produkter med 2 dörrar varierar måtten vanligtvis från 100 till 150 cm, med tre - från 150 till 130. Djupet på standardhyllor är 60 cm.

Dessa är de optimala storlekarna för både lätta och skrymmande vinterkläder.

Det finns också möbler med ett djup av 45 cm. I "mindre" produkter är galghållaren placerad vinkelrätt (det vill säga saker kommer att hänga "mot" dörrarna, och inte i sidled). Detta är inte alltid bekvämt. Vanligtvis köps sådana modeller för installation i smala korridorer eller korridorer. Standardhöjden på seriella garderober ligger i intervallet 220-240 cm (till taket).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa företag tillverkar skräddarsydda skåp. I det här fallet skapas produkter på grundval av noggranna mätningar av kundens rum. I en sådan situation kommer skåpets dimensioner att skilja sig från de vanliga, men skillnaden kommer inte att vara särskilt signifikant.

Intern fyllning

Fyllningen av skåpet, beroende på modell, inkluderar:

En eller flera stavar . Produkter med skivstång är enkla att använda. De kan användas för att hänga upp klänningar och ytterkläder på galgar. Vissa modeller har en bar för kjolar, blusar eller jackor. Vissa skåp (vanligtvis höga) är gjorda med en strömavtagare. Detta är en speciell mekanism som gör att du kan sänka ribban till den optimala nivån för användaren.

Bild
Bild
  • Stationära eller utdragbara hyllor . Deras djup beror direkt på möbelns djup (storlekar varierar från 45 till 90 cm). Produkter med stationära hyllor är bekväma och prisvärda. Djupa skåp är oftast utrustade med utdragbara element. Hyllor av denna typ gör det lättare att hitta rätt kläder och städa omklädningsrummet.
  • Lådor . De är oumbärliga för förvaring av underkläder, strumpor, olika klädtillbehör eller smycken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Korgar . Skåp med utdragbara korgar är utrustade med en rullmekanism. De är utformade för att lagra ullartiklar och produkter som inte kräver strykning. Vanligtvis har dessa korgar en nätbas av plast eller metall. De är lätta att blanda med parfym för linne.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängare . Med garderober med galgar kan du placera byxor och jeans korrekt.
  • Hyllor för förvaring av skor . Oftast är de placerade längst ner i skåpet. Det finns lutande eller infällbar typ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets inre väljs individuellt, med hänsyn till skåpets syfte (entré, sovrum, barnkammare, vardagsrum), den erforderliga volymen (hur många saker som ska lagras), samt köparens preferenser angående bekvämligheten med att använda möblerna. Vissa tycker att det är obekvämt att lägga kläder i byråer, medan andra tvärtom hänger dem på galgar och förvarar dem i lock, så skåpets inre fyllning är en mycket viktig indikator efter utseende och tillverkningsmaterial.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper ett skåp, för att inte göra ett misstag med valet, måste du följa dessa rekommendationer:

  1. Besluta i förväg om skåpets syfte och dimensioner . För att göra detta, mäta det utrymme som kommer att tilldelas för de köpta möblerna. Var noga med att ta med diagrammet till affären. Det är också bättre att i förväg bestämma färgschemat och stilen för det framtida skåpet.
  2. Intern fyllning . Tänk på hur saker och ting kommer att placeras i garderoben, om det behövs ett stort antal hyllor, eller är det bättre att titta på modeller med skivstång och lådor. Om valet är svårt är det bättre att föredra multifunktionella modeller som kombinerar flera populära lagringssystem.
  3. Tillverkningsmaterial . Valet av skåpdesignalternativ beror främst på köparens budget, liksom på önskemål. Om miljösäkerhet och ett klassiskt utseende är viktigt, är det bättre att föredra trämöbler. Det är dock dyrt och därför konkurrerar skåp av mer budgetmaterial (laminerad spånskiva, MDF) framgångsrikt med det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var också uppmärksam på tillverkaren. Om möbler för förvaring inte köps på ett eller två år, är det vettigt att titta närmare på fabriker som redan har gjort sig ett namn. Vanligtvis värderar de sitt rykte och kunder, därför erbjuder de en obligatorisk garanti, certifikat och möblerna är gjorda av kvalitetsmaterial och pålitliga komponenter. Kampanjer och rabatter i möbelbutiker kommer att spara pengar avsevärt, men det påverkar inte kvaliteten på det köpta skåpet.

Bild
Bild

Beslag

Högkvalitativa komponenter kan förvandla möbler inte bara externt utan också förenkla driften.

Moderna skåpmodeller kan utrustas med:

  • stängare;
  • lås för möbler;
  • rullgardiner;
  • handtag;
  • innehavare.

Möbeldörrar med stängare gör att du enkelt kan öppna dörren utan problem och enkelt stänga den. Det är särskilt värdefullt att strukturen i det öppna tillståndet inte kräver att den hålls för hand, det vill säga att den kan användas utan onödig ansträngning. Vanligtvis är stängare utrustade med möbler i mitt- och premiumsegmentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar med lås är särskilt relevanta i kontorslokaler och i lägenheter med små barn. Tack vare nyckeln är skåpet säkert låst och innehållet förblir otillgängligt. Ett skåp med lås kommer vanligtvis med flera låselement.

Möbler utrustade med rullgardiner är kompakta och sparar utrymme i rummet på grund av bristen på standarddörrar. Guiderna kan, beroende på modell, installeras både utanför och inuti möblerna. Fyllningen av skåpet kan vara vad som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelhandtag är gjorda av olika material: stål, brons, koppar, krom, aluminium, plast med och utan dammning, trä. Olika färger, former och typer av dessa tillbehör gör det enkelt att välja rätt modell. I vissa garderober är det handtagen som är den viktigaste designdetaljen.

Möbler med hållare är brett representerade både i möbelbutiker och i enskilda produktionsverkstäder. Vanligtvis kompletteras dessa beslag med den inre fyllningen av garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på kvaliteten på tillbehören. För strukturens hållbarhet bör du göra ett val till förmån för metall, överge plast.

Design

Ovanliga garderober kan ge en unik och oändlig stil till det inre av rummet. Sådana modeller finns i möbelbutiker, liksom i designstudior och utställningslokaler. Möbler för förvaring av saker kan vara bakgrundsbelysta, målade, speglar och andra ljusa element. Designlösningar i en modern inredning innebär djärva lösningar och en kombination av till synes inkongruösa stilar och material.

En särskild plats intas av skåp, kompletterade med utrullningsdörrar med fotoutskrift. Tack vare modern teknik kan alla teckningar eller fotografier appliceras på ytan. Bildkvaliteten är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av ljusa färger och svartvit ser original ut. Färgade element kan betona möblernas ovanliga form, samt placera ljusa accenter i rummet.

Möbeldesign ska vara i harmoni med hallens allmänna interiör. Det är lämpligt att inte kombinera mer än 4 färger och deras nyanser i ett rum. Annars blir rummet överbelastat och det blir svårt att stanna kvar i det länge.

Var att placera: alternativ i interiören

Att installera ett förvaringsskåp är ett viktigt steg. Det är nödvändigt att tänka på layouten och platsen för vilken möblerna köps i förväg. Olika modeller gör att du kan välja en intressant plats för dem, till exempel under trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpet som installeras på detta sätt möjliggör maximal användning av utrymmet under trappan.

I ett privat hus kan du installera följande modeller som kommer att se fräscha och originella ut.

Skåpet installerat i en nisch ser intressant ut.

Monokroma modeller med klistermärken låter dig ändra utseendet på skåpet så ofta du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob är en nödvändig möbel som kan underlätta och förenkla uppgiften att lagra kläder och andra föremål. Moderna modeller är varierade i färg, material, multifunktionella, vilket gör det enkelt att välja en bekväm garderob för alla rum och för alla ändamål.

Rekommenderad: