Rött Och Vitt Kök (48 Bilder): Köksdesign Med Röd Botten Och Vit Topp, Köksfunktioner I Röd Och Vit Färg, Vackra Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Rött Och Vitt Kök (48 Bilder): Köksdesign Med Röd Botten Och Vit Topp, Köksfunktioner I Röd Och Vit Färg, Vackra Exempel I Interiören

Video: Rött Och Vitt Kök (48 Bilder): Köksdesign Med Röd Botten Och Vit Topp, Köksfunktioner I Röd Och Vit Färg, Vackra Exempel I Interiören
Video: Såhär stylar du sommarens bästa kjolar 2024, April
Rött Och Vitt Kök (48 Bilder): Köksdesign Med Röd Botten Och Vit Topp, Köksfunktioner I Röd Och Vit Färg, Vackra Exempel I Interiören
Rött Och Vitt Kök (48 Bilder): Köksdesign Med Röd Botten Och Vit Topp, Köksfunktioner I Röd Och Vit Färg, Vackra Exempel I Interiören
Anonim

För att ordentligt ordna kökets inredning är det värt att korrekt välja färglösningar. Rött är en knepig färg och bör användas med försiktighet när du dekorerar ditt kök. Den ska användas tillsammans med andra färger som minskar dess "aggression". Vitt är ett bra tillskott. Denna kombination används ofta för att dekorera köksuppsättningar. De ser bra ut i en mängd olika stilar . Det är värt att överväga mer detaljerat funktionerna i det röda och vita köket i inredningen, liksom de finesser som valts och snygga exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett rött och vitt kök är en ganska intressant lösning, även om det vid första anblicken är få som gillar denna tandem. Vitt kännetecknas av lugn, så det hjälper till att balansera det röda. Dessutom ger vitt rött intensitet och ljusstyrka. Vanligtvis, när du dekorerar ett kök, råder en av nyanserna, medan du ställer in den allmänna bakgrunden, och den andra används för att förkroppsliga accenter.

Vilken färg som kommer att vara dominerande bestämmer var och en själv. Du kan välja ett vitt kök, där endast botten eller ovansidan kommer att ha en röd nyans, eller omvänt ge röda toner, och vitt är det bästa komplementet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant kök har följande fördelar:

  • sådana möbler låter dig förkroppsliga en elegant ultramodern interiör i verkligheten, det ser väldigt vackert ut och fungerar som en dekoration av rummet;
  • idag finns det ett brett utbud av kök i sådana färger, vilket gör att alla kan välja det bästa alternativet, med hänsyn till personliga preferenser;
  • röd färg hänvisar till varm, därför uppmuntrar sådana möbler perfekt, ger förtroende och är också den optimala lösningen för hypotensiva patienter, eftersom det höjer blodtrycket;
  • denna kombination av toner är väl lämpad för små kök, eftersom en sådan tandem låter dig visuellt förstora rummet.

Viktig! För att korrekt skapa en balans av färger är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till kökets proportioner och dimensioner, utan också andra faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det röda och vita köket har följande nackdelar:

  • det är nödvändigt att hålla sig till färgbalansen, eftersom närvaron av ett stort antal röda element kanske inte har den bästa effekten på en persons allmänna tillstånd, det orsakar irritation och blir snart uttråkad;
  • om en stor mängd vitt råder i köket, måste värdinnan noggrant ta hand om produkten, eftersom vitt är ett opraktiskt val.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Kök i vita och röda nyanser kan bli en utsökt dekoration av många stiltrender. Det är värt att titta närmare på de mest framgångsrika lösningarna.

Klassisk, japansk eller ekostil . För att förkroppsliga köksdesignen i dessa stilriktningar är det värt att ge matte möbler företräde, medan det ska vara svagt. Röda toner kan användas för köksfasader, och det måste också användas i accenter - klädsel av stolar, fat, ett förkläde eller kakel på väggen. Vita nyanser är ett utmärkt val för att dekorera arbetsytor, tak och väggar och gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . För att skapa en trendig design i den här riktningen är det nödvändigt att den röda råder. Glans kommer att vara det bästa valet. Till exempel kan fronterna på köksskåp, liksom gardiner och olika dekorativa element presenteras i vinröd färg. Glaslampor är lämpliga som accenter. Det tillåter till och med användning av vinröda väggar, men i det här fallet ska vit användas på fasaderna på köksuppsättningen.

För att förkroppsligar jugendstilen bör dyra material användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . För många är just denna stilriktning förknippad med lugn och komfort. Det vita och röda köket är också en bra lösning för utförandet av Provence -stilen. Det är bättre att omedelbart ge upp lila nyanser, det idealiska valet är vitt. När du väljer köksredskap, gardiner och dukar på bordet kan du ge röda nyanser företräde.

En stor lampa kompletterad med en röd lampskärm kommer att bli en utsökt dekoration av interiören i Provence -stil. Du kan göra ett vitt förkläde med röda prickar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech och minimalism . Dessa stilar anses vara ganska strikta, men kontraster kan spelas med dem. Tyngdpunkten bör läggas på möbler med en innovativ vision, och det är bättre om de är gjorda av onaturliga material. Utmärkta val är metall, icke-natursten, plast och glas.

Huvudrollen bör tilldelas vit, medan dess "följeslagare" låter dig kompetent placera accenter. Till exempel kommer den skarletröda nyansstekniken att bli ett snyggt tillskott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Ett kök i rött och vitt är det bästa valet. Naturlighet är i trend; möbler av naturligt trä, eller åtminstone dess imitation, är ett bra val. Det är bättre att göra en köksuppsättning i vitt, även om en naturlig nyans också kan användas, som har ett trämönster. Det är värt att ge företräde åt ett vitt tak och väggar. Men rött är perfekt för textilelement, till exempel gardiner, en duk, en matta nära bordet. Du kan använda köksredskap och köksredskap i vinrött eller rött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

För att det röda och vita köket ska bli en inredning är det värt att närma sig proportionerna av färger korrekt och placera accenter korrekt. Det är värt att överväga de möjliga alternativen mer detaljerat.

Röd botten och vit topp . Om du använder den röda botten i köket kan du komplettera detta med matchande golv. Detta alternativ ser bra ut i högteknologisk eller modern stil. En vacker kombination av röd glans och matt vitt.

För att ge köksuppsättningen lyx och höga kostnader är det värt att använda vinrött, men det är bättre att vägra ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röd topp och vit botten . En sådan tandem är uteslutande lämplig för ett stort rum med högt i tak, eftersom den röda färgen döljer utrymmet och vitt bara betonar denna funktion.

Som i den tidigare versionen är det värt att välja dämpade nyanser. Mattfasader är perfekta, men det är bättre att vägra glansiga fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt set med ett rödfärgat förkläde . Denna färgutförande kommer att se bra ut i olika stilar. Ett mosaikförkläde i en ljus nyans eller som ett schackbräde ser ganska imponerande ut. Även om den enfärgade beläggningen också ser snygg och vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snövit uppsättning med kontrasterande bordsskiva . Denna kombination är idealisk för att inreda ett rum i högteknologi, art deco, minimalism eller moderna stilar. När du väljer ett bordsskivmaterial bör du föredra plast, sten eller härdat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett skarpt vitt kök zonerat med rött . Detta val används ofta när arbets- och matplatserna kombineras. I det här fallet kan du använda en vinröd eller rödbrun bardisk eller flera nivåer av ett falskt tak för zonindelning. Ljusa inredningselement måste vara närvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner

Köks textildesign spelar alltid en av huvudrollerna. Om du väljer rätt gardiner kommer rummet att förändras avsevärt, det blir mysigt och snyggt. Valet av gardiner bör bero på färgen på köksuppsättningen. Om köket har en stor mängd rött, är det bättre att välja textil som redan är vit. Det är bättre att vägra ljusa gardiner när du inreder ett litet rum, eftersom vita gardiner kommer att visuellt expandera rummet, göra det lättare.

Om du använder skarlet textilier på fönstren, så i ton bör han plocka upp olika dekorativa element, en duk, stoppning av stolar, kökshanddukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Valet av tapeter i närvaro av ett vitt och rött köksset förtjänar särskild uppmärksamhet. Naturligtvis fungerar inte röda väggar i alla rum. Här är det värt att ta hänsyn till rummets stilriktning och andra faktorer. Till exempel är det bättre att komma bort från röd tapet om rummet är litet. Det är värt att måla väggarna i en snövit färg, men inredningsdetaljerna kan redan användas i en skarlagen nyans. Tapeter i röda nyanser är idealiska för att förkroppsligar interiören i stil med lantlig eller högteknologisk. Grundregeln är ett stort utrymme.

För ett kök i lantlig stil är mönstrade tapeter idealiska, och för andra monokroma tapeter. Klockor, olika målningar och andra element är idealiska för att dekorera vanliga väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak och golvbeläggning

Designers rekommenderar inte att använda taket för köket uteslutande i rött. Ett tak med flera nivåer bör göras, där flera nivåer kan presenteras i en vinröd nyans. Men du bör fortfarande vara uppmärksam på rummets dimensioner, eftersom det här alternativet bara är möjligt för rymliga kök. För små rum är det bättre att göra ett vinrött golv och lämna taket vitt.

För utförandet av golvet kan du använda olika golvbeläggningar - trä, keramiska plattor, laminat och andra. För att ta bort "aggression" rekommenderas att använda färgen burgunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vitt och rött köksuppsättning ser utsökt ut inom inredning. Den blanka vita toppen matchar perfekt med den röda undersidan. Ett lyxigt tillskott är ett pennfodral som matchar köksbotten. Färgspelet fortsätter i inredningsdetaljerna - vita lampor, bord, stolar och väggar, en lyxig matta med rött tryck.

Bild
Bild

Följande exempel är den optimala lösningen för att kombinera en arbetsyta och en matplats. Röda och vita nyanser appliceras på både undersidan och toppen av headsetet. Ett ljusrött bord ser bra ut tillsammans med snövit stolar. Eftersom möblerna mestadels är röda är väggarna, taket och golvet alla vita. En kompetent färgkombination skapar komfort och harmoni.

Bild
Bild

Ett blankt vinrött kök ser fantastiskt ut i ett stort rum. Den kompletteras med en snövit bänkskiva för att lätt späda ut fasadernas ljusstyrka. Metallisk teknik är ett bra tillskott. Tapeter med ljusa ornament ger rummet originalitet i kombination med korta gardiner, matchade med tapeten.

Rekommenderad: