Transformatorbord (68 Foton): Ett Ovalt Bord Och Möbler Med En Transformatormekanism Och En Vit Wenge -stol

Innehållsförteckning:

Video: Transformatorbord (68 Foton): Ett Ovalt Bord Och Möbler Med En Transformatormekanism Och En Vit Wenge -stol

Video: Transformatorbord (68 Foton): Ett Ovalt Bord Och Möbler Med En Transformatormekanism Och En Vit Wenge -stol
Video: Möbler och andra saker hemma 2024, April
Transformatorbord (68 Foton): Ett Ovalt Bord Och Möbler Med En Transformatormekanism Och En Vit Wenge -stol
Transformatorbord (68 Foton): Ett Ovalt Bord Och Möbler Med En Transformatormekanism Och En Vit Wenge -stol
Anonim

På grund av den existerande rytmen i livet har lugn i härden upphört att vara vanligt. Bostadens omfattning begränsas många gånger, eftersom det är lönsamt och praktiskt att bo i en liten lägenhet med ett eller två rum. Ofta utförs i en sådan bostad en kombination av ett kök och ett rum för ben, ett sovrum och en studie. Ägarna till sådana lägenheter försöker spara utrymme så mycket som möjligt. För detta ändamål reduceras vanligtvis hushållsartiklar, inklusive möbler, till ett minimum.

Bild
Bild

På grund av teknikutvecklingen de senaste åren har problemet delvis lösts . För att möta marknadens behov har designers skapat möbler som kan förändras. På grund av denna lösning visas mycket mer ledigt utrymme i rummen. De mest populära och mest använda möblerna är omvandlingsbord. När mer utrymme krävs förblir bordet nedfälld. När en stor yta behövs, till exempel om ett stort företag ska till ett hus, läggs det ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Denna modifiering kännetecknas av ökad funktionalitet, men ett högre pris. Transformationsbordet är en speciell modell som utmärks av förmågan att transformera i enlighet med ägarens behov. Till exempel kan vissa alternativ ändras i höjd, lutas i önskad vinkel och på annat sätt ändras parametrarna i enlighet med ägarnas önskemål.

Således är ett kompakt och mobilt konvertibelt sängbord en riktigt användbar möbel . Den kan levereras med ett modulärt rack och en ottoman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designerna som övervägs presenteras på marknaden i ett stort antal varianter: med ben eller hjul, glidande eller lutande, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Beroende på tillverkningsmaterialet skiljer sig följande typer av transformeringsbord:

Metallmöbler . Designen som skapats av detta material kännetecknas av svårighetsgrad och viss sofistikering i utseende. Eftersom det är ett transformerande bord kan det också beskrivas som en möbel som låter dig spara ledigt utrymme, vilket tyder på produktion i olika former och storlekar. Metallstrukturen kräver inte heller särskilt underhåll. Sådana modeller har också en nackdel - strukturen väger mycket, därför kommer det att vara svårt eller nästan omöjligt att flytta dem vid rengöring eller omorganisation.

Bild
Bild

Vinstock eller rotting . Bordet kan också ha en korgstruktur, men sådana modeller tillverkas endast på beställning. Detta är ett ytterligare plus när det gäller val av former och storlekar, men deras kostnad kommer att bli något högre. Samtidigt kommer möbler av vinstockar eller rotting att kännetecknas av originalitet och anspråkslöshet i vården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastvarianter . Nackdelen med denna design är bräcklighet. Vid en störning är det dessutom inte möjligt att återställa det; det kommer till och med att vara omöjligt att byta ut de trasiga delarna. Därför är livslängden för plastomvandlingsbord kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva . Sådana modeller är de billigaste, därför är de ganska vanliga bland köpare. Materialets sammansättning inkluderar en viss mängd komprimerad spån med harts. Spånskivans struktur är inte tillförlitlig, därför är den också ganska ömtålig och ömtålig.

Bild
Bild

Naturliga träprodukter . Denna modell är perfekt för dem som föredrar den klassiska stilen - det naturliga trämönstret passar perfekt in i det. Ett wenge -träbord ser väldigt snyggt ut. En trämöbel kommer att ha ett dyrt och massivt utseende. Med dess hjälp kan du dekorera alla rum. Men det som är viktigt är det faktum att det måste hanteras mycket försiktigt och tas om hand med kemikaliefria produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasförvandlingsbord . Modifiering är dyrt och nyckfullt att underhålla. Det är möjligt att kompensera för sådana brister på grund av charm, sofistikering och magnifikt utseende. Om det är transparent, kommer det också att vara möjligt att expandera rummet visuellt med hjälp av det. I detta fall kan frostat, transparent eller färgat glas användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När det gäller dimensioner bör det noteras att dimensioner inte är fördefinierade. Tillverkaren, som insåg att varje kund har individuella behov, gav möjlighet att självständigt välja storlek. I genomsnitt krävs cirka 0,6 meter yta när man använder ett transformerande bord för en person. Du kan välja ett längre alternativ.

Bild
Bild

Det finns många arter som skiljer sig från varandra i storlek . Det finns transformerande bord, vars design ger möjlighet att ändra höjd genom att ändra längden på benen. Detta alternativ kan med rätta betraktas som multifunktionellt. Men om du inte behöver ändra höjden är det inte nödvändigt att köpa ett bord med denna parameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Modeller för transformeringsbord kan också skilja sig åt i sina färger. När du väljer en variant av en lämplig ton måste du komma ihåg harmonin mellan rummets allmänna utseende och enskilda möbler. Det vill säga att möblerna ska kombineras med den allmänna inredningen i rummet. I detta avseende föreslås att du stoppar ditt val på kontrasterande nyanser, eller vice versa, att göra allt i en färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om rummet domineras av kalla färger, kan bordet göras i ljusa färger - blå, röda, svarta eller vinröda nyanser är lämpliga. Tack vare detta val kommer rummet att "gnista". De mest populära färgerna inkluderar dock nyanser av vitt, svart, valnöt och kaffe. Och eftersom ofta ett transformerande bord görs på beställning, återstår det bara att beställa en möbel med önskad färg.

Bild
Bild

Form

Transformeringstabeller kan också göras i olika former.

En populär sort presenteras i form av en oval.

Det här alternativet kan fungera om det finns tillräckligt med ledigt utrymme i rummet. Modifieringen kommer också att vara användbar i närvaro av små barn, eftersom risken för att träffa ett av de vassa hörnen kommer att minska. Fördelen med det ovala transformeringsbordet är närvaron av ett utsökt utseende och lite charm, kombinerat med statlighet och enkelhet.

Bild
Bild

En annan sort är inte heller standard - det är ett transformerande bord i form av en cirkel. Dess fördelar liknar de som beskrivs ovan. Det utmärks också av elegans och enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer standardformat transformeringsbord kommer att vara kvadratiskt eller rektangulärt . Utseendet på en sådan ändring är ganska bra och kombinerar kraft och höga kostnader. Och det kommer att vara möjligt att placera det i hörnen av till och med ett litet rum, till exempel i köket. Därför kommer dess fördel utan tvekan att spara ledigt utrymme i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Vanligtvis är satsen standard: bas, ben, skenor och fästelement. Bland tillbehören kan det också finnas hjul. Det är upp till dig att välja möbler med eller utan hjul.

Som regel krävs hjul om du planerar att flytta möbler från ett ställe till ett annat, från ett rum till ett annat. Därför måste du bestämma om du behöver denna funktion eller inte baserat på förekomsten av motsvarande behov. Om så önskas kan hjul läggas till den färdiga satsen. Detta kommer dock att medföra ytterligare kontantkostnader. Vid behov, i hjulen och om de finns tillgängliga, utförs fästning på basen av varje ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Stillösningen på transformeringsbordet ska motsvara rummets stil.

Om minimalism finns i allt är det bättre att välja metall- eller plastprodukter . Rottingbord är också väl lämpade för minimalism stil. Om du använder ljusa färger när du dekorerar kommer det att vara möjligt att skapa en mysig atmosfär, och ett ordentligt utvalt transformeringsbord kommer organiskt att passa in i interiören och blir en bekväm och funktionell möbel.

Bild
Bild

Interiören i lantlig stil är ganska populär. Viss variation i det gör att du kan lägga till ett transformerande bord av naturmaterial. Detta material kan till exempel vara trä, rotting, sten eller metall. Samtidigt är det önskvärt att strukturen är massiv, eftersom luftighet och sofistikering kommer att ge rummet ett absurt utseende.

Bild
Bild

Om designen använder engelsk, japansk, fransk eller italiensk stil, väljer ett transformerande bord, är det bättre att följa den allmänna stilriktningen, tillämpa designlösningarna i det valda landet. Till exempel kännetecknas Japan och Frankrike oftast av förfining av former och linjer. Och England och Italien kännetecknas vanligtvis av mer massiva och statiska strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen verkar vara minst anspråkslös. Man tror att nästan alla förvandlingsbord kan organiskt passa in i det, så länge det kombineras med andra möbler som kommer att finnas i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även moderna och loftstilar är populära idag. Möbler för dem ska vara original, utan pretentiöshet, till exempel i glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Förvandlingsbord med dekorativa ytor eller detaljer ser mycket mer imponerande ut. Ett av sätten att dekorera är att använda decoupage. Detta är dekoration av ytor med ritningar på papper eller tyg. Du kan också skapa en originaldesign med mosaik - målningar som består av små bitar. Också populärt är ett sådant alternativ som craquelure - konstgjord åldring av ytan. För detta finns det craquelure -lacker, vars huvudkomponenter är äggvitor eller lim. Ytan är målad och före torkning appliceras en lack ovanpå som kan ersättas med ättika eller gelatin. Resultatet är en sprucken yta med en åldrande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat kan bordets design visa sig vara ganska original . Detta kommer att påverka rummets övergripande utseende. Allmän överensstämmelse med stilen och närvaron av dekorativa element kommer att skapa harmoni. Soffbord, bokbord med lådor, fjärilsbord med vridbara, skjutbara och hopfällbara mekanismer kommer att se bra ut. Det är bäst att välja ett infällbart alternativ som ett väggbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer ett transformerande bord måste du mäta rummets dimensioner. I det här fallet är det bättre att subtrahera det redan ockuperade området från det totala området. I enlighet med dessa beräkningar måste du välja en transformerande tabell av en eller annan storlek. Valet bör relateras till egenskaperna hos skönhet och praktiska egenskaper. Dessutom måste båda dessa egenskaper kombineras. Det är viktigt att komma ihåg att ett attraktivt utseende inte alltid garanterar användarvänlighet.

Var uppmärksam på kvalitet, tillverkare, tillverkningsmaterial och bordets form . Dessutom kan möjligheten att justera höjden, närvaron av hjul, fotstöd och så vidare vara viktig. En viktig punkt kommer att vara designens tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga när du väljer det avsedda syftet. Så, bord kan vara soffbord, skrivbord, matbord. Du kan inte göra utan att ta hänsyn till transformationsmekanismen.

Med hänsyn till önskemål och behov, ekonomisk kapacitet och tillgängligt ledigt utrymme kommer i allmänhet att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Positiva och negativa egenskaper är karakteristiska för transformeringstabeller.

Fördelarna med bord är obestridliga och det finns en hel del av dem, varför transformeringsbord blir mer och mer populära. Som den första fördelen skulle jag vilja nämna egenskapen hos liten storlek - möjligheten att installera i rum av nästan vilken storlek som helst. Kostnaden beror också helt på köparens önskemål och behov. Det vill säga, om det behövs kan du hitta ett ganska budgetalternativ. Beroende på antalet personer kan omvandlingsbordet göras större eller mindre. När den är hopfälld tar den inte extra utrymme. Transformeringstabeller är också multifunktionella, kompakta, skapar möjlighet till obegränsad kreativ implementering när det gäller design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformeringstabeller har emellertid nackdelar. Dessa inkluderar det faktum att vikningsmekanismer går sönder ganska ofta. Och det är nästan omöjligt att reparera dem, som regel.

Kända tillverkare och kundrecensioner

I den moderna perioden kan man inte annat än uppmärksamma tillverkarna av möbelartiklar när man köper dem. Låt oss försöka överväga flera tillverkningsföretag.

En välkänd tillverkare är företag från Italien Clei vars produkter utmärks av skönhet och elegans, de har förmågan att skapa lite estetik i det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa företag - Ommi tillverkning av möbler av naturmaterial. I synnerhet producerar företaget ortopediska transformerande skrivbord för skolelever.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska välkänd på marknaden också " ASM -möbler", "Dolphin", "Leader Array", "Levmar", Calligaris, "Demi", "Mycket möbler " … Idag blir tyska transformatorer mer och mer populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja betrodda tillverkare med kvalitetscertifikat. Du kan också läsa recensioner av dem som redan har köpt och använder transformeringstabeller.

Många kunder säger att de gillade det moderna utseendet och den lakoniska designen av moderna produkter. Du kan köpa ett ganska stort bord. Vi är också nöjda med tillgången på en garanti, detaljerade monteringsanvisningar samt bruksanvisningar. Setet innehåller metalldelar. Det är möjligt att göra ett litet bord till ett stort matbord. Moderna produkter visar sig vara enkla att montera, transformera och ganska pålitliga att använda.

Bild
Bild

Unika alternativ i interiören

Ett av de intressanta alternativen är ett bord med infällbara bänkar i strukturen. Detta är ett av de mer praktiska alternativen att ta med dig när du reser på landsbygden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant variant. En sådan design kommer inte bara att skapa en unik inredning, utan också bli en behållare för olika hushållsartiklar och saker. Ovanliga mönster är mest lämpliga för loftstil.

En annan unik lösning blir ett transformerande bord med hyllor. Den speciella designen gör att hyllorna kan dras ut från själva bordets yta, om det behövs. Den tveklösa fördelen är användarvänlighet. Detta alternativ är idealiskt för hörnplacering.

Rekommenderad: