En Klocka Från Vinylskivor (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Med Stenciler Och Layouter? Tillverkning Med Hjälp Av Decoupage Och Craquelure -teknik

Innehållsförteckning:

Video: En Klocka Från Vinylskivor (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Med Stenciler Och Layouter? Tillverkning Med Hjälp Av Decoupage Och Craquelure -teknik

Video: En Klocka Från Vinylskivor (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Med Stenciler Och Layouter? Tillverkning Med Hjälp Av Decoupage Och Craquelure -teknik
Video: Pysselproffsen gör bildöverföring till canvas och trä 2024, April
En Klocka Från Vinylskivor (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Med Stenciler Och Layouter? Tillverkning Med Hjälp Av Decoupage Och Craquelure -teknik
En Klocka Från Vinylskivor (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Med Stenciler Och Layouter? Tillverkning Med Hjälp Av Decoupage Och Craquelure -teknik
Anonim

Många familjer har bevarat vinylskivor, som var ett måste för musikälskare under förra seklet. Ägarna räcker inte upp handen för att slänga bort dessa vittnesmål från det förflutna. De gjorde trots allt inspelningar av din favorit klassiska och populära musik. För att lyssna på skivor på vinyl behöver du en lämplig skivspelare, som inte alla har bevarat. Så dessa skivor samlar damm, gömda i garderober eller på mezzaninerna. Även om de är skickliga händer förvandlas de till ursprungliga inredningsartiklar.

Gör-det-själv vinylklockor är ett ganska populärt hantverk av designers och älskare av handarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionerna hos plattorna som basmaterial

Skivorna är gjorda av vinylklorid med några tillsatser. Många användbara hushållsartiklar har skapats av detta material, eftersom det är säkert för människor. Vinyl är flexibel och krossfast. Vid uppvärmning får den egenskaper hos plasticin. Uppvärmd vinyl kan enkelt formas till vilken form som helst , samtidigt som säkerhetsföreskrifterna följs. Du måste arbeta med handskar så att dina händer inte bränns.

Och även detta material lämpar sig för att klippa med sax eller en sticksåg. Produkter av olika former skärs av den. På grund av dessa egenskaper älskar designers att arbeta med vinylskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av material och verktyg

Innan du börjar arbeta med att skapa ett hantverk från en vinylskiva måste du bestämma vilken teknik produkten ska skapas. Men i alla fall kommer ett urverk med ett batteri och händer att behövas. Uppringningsnummer säljs i hantverksbutiker.

Vinylskivor producerades i två storlekar, så händerna anpassas till storleken på den tillgängliga skivan.

För att skära från en skiva med önskad form, använd den:

  • sax;
  • kontursåg;
  • borra;
  • schabloner av ritningar eller layouter för skärning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage -tekniken eller craquelure -tekniken innebär användning av andra verktyg och material.

Ofta, när de gör klockor från en vinylskiva, kombinerar de decoupage med craquelure med egna händer.

Därför kommer det att behövas mycket mer material och verktyg än när du skär ut en urtavla för en klocka.

Innan arbetet påbörjas måste du förbereda följande material:

  • primer;
  • två alternativ för akrylfärg;
  • penslar för lack och färg;
  • PVA -lim;
  • decoupageservett;
  • craquelure lack;
  • efterbehandling lack;
  • stencil för dekoration.
Bild
Bild

Naturligtvis kan du klara dig på ett enkelt sätt. Till exempel, sätt in klockmekanismen i hålet i mitten av plattan, ställ in händerna, rita eller limma urtavlan - så är väggklockan klar. Men en klocka gjord av en vinylskiva, gjord för hand med en komplex teknik, ser mycket mer spektakulär ut.

Tillverkning

Vinyl är ett material som enkelt kan bearbetas. När man arbetar med plattan används olika designtekniker. Färgen läggs enkelt och jämnt på plattan. En decoupageservett fäster bra på tallriken. Därför använder de oftast craquelure -tekniken och decoupage -tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage teknik

Decoupage är limning av en pappersservett på basen. Plattan som bas är idealisk för tillverkning av klockor.

Låt oss föreställa oss en etappvis produktion

Plattan är avfettad, täckt med en vit primer … När marken är torr börjar vi huvudarbetet med tillverkning av klockor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en servett för limning … Ett stort antal ritningar på decoupagekort och servetter, tomter på rispapper för limning hjälper dig enkelt att välja rätt alternativ för dekoration. Blommotiv väljs ofta. Temateckningar av landskap eller djur är lämpliga för att göra presentartiklar. Vattenbaserat PVA-lim används för limning av servetten. Det översta lagret med mönstret avlägsnas från treskiktsbindan och appliceras på klockbasen. Applicera lim ovanpå servetten med en pensel. Vid fuktning sträcker servetten sig något, så limet appliceras med maximal noggrannhet. Ibland applicerar hantverkare lim med fingrarna för att inte riva servetten.

När limmet torkat kan du dekorera skivan med den limmade servetten med en stencil. En stencil appliceras på en servett och färg av önskad färg appliceras med en svamp eller pensel. Metallisk akrylfärg används för att lysa bilden. För effekt markeras konturerna på servetten och mönstret med ett kontrastmönster.

Bild
Bild

Dial är installerat … I det här skedet av att skapa en klocka känner omfattningen av kreativ fantasi inga gränser. Antal tillverkade av trä, plast eller metall säljs i hantverksbutiker. Du kan klippa siffror ur papper. De ursprungliga siffrorna erhålls från dominoer. Ett kreativt alternativ är att använda siffror från ett gammalt tangentbord. Ibland läggs figurer ut från glänsande strass eller pärlor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urverket skruvas in från tallrikens sömlösa sida … Hålet i mitten av skivan är dimensionerat för att passa klockan. Efter fixering av mekanismen installeras pilarna. Pilarna finns i en mängd olika färger och former. För köksklockor är händer i form av en sked med en gaffel lämpliga. Lacy -pilarna motsvarar blommönstret. Det finns en speciell krok på klockmekanismlådan för att hänga föremålet på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest tidskrävande processen är att dekorera med craquelure-tekniken.

Craquelure -teknik

Ordet "spricka" i översättning från franska betyder "sprickor". Denna teknik är perfekt för att dekorera ytor. För att göra en klocka från en vinylskiva med denna teknik måste du utföra följande manipulationer.

  • Avfetta plattan och applicera en vit primer.
  • För att göra sprickorna uttrycksfulla bör akrylfärg med en ljus ton, som kontrasterar med huvudfärgen, appliceras på den torkade basen.
  • Efter att färgen har torkat, applicera 2-3 lager craquelure-lack. Då blir sprickorna mer märkbara.
  • Applicera färg av huvudfärgen på något torkat lack och torka sedan med en hårtork.
  • Efter 4 timmar, täck med en matt akryl topplack.

Sprickorna har färgen på det första färgskiktet - det står i kontrast till skivans huvudfärg. Därefter måste du fortsätta inredningen med en stencil. Fäst den på klockan och applicera ritningen med en pensel.

Sprickor kan isoleras med kopparpulver. Gnugga in den med en torr trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När färgen har torkat installerar du urverket, urtavlan och händerna. Klockan, tillverkad enligt craquelure -tekniken, är klar att använda.

Produkten är mycket mer intressant om decoupage -tekniken och craquelure -tekniken kombineras. Ett av alternativen är när den centrala delen av skivan på skivan, på vilken titeln på verket är skriven, dekoreras med decoupage -teknik. Och huvuddelen av skivan är gjord enligt craquelure -tekniken.

Du kan helt åldra skivan på skivan på vilken servetten är limmad med hjälp av craquelure -lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Abstrakt form

Den abstrakta formen på en vinylskiva ges genom uppvärmning i en ugn. Om vinylen värms upp något blir den mjuk som plasticine. Varje form ges med hjälp av händer.

Plattans form ändras beroende på inredningsidén. Den kan vara rund eller vilken som helst annan. Ibland ger de en vågig form. Den övre kanten kan böjas och klockan kan hängas av denna kant på valfritt fästelement.

Bild
Bild

Med ram och tom mitten

Ett knepigt sätt att arbeta med vinylskivor är att såga formen med en sticksåg eller andra verktyg. Denna metod kräver erfarenhet av sågning . Du kan öva på vilket annat material som helst och sedan hämta skivan. Men resultatet av arbetet blir stort.

Oftast skärs teman av klockor ut för en present. Det kan vara båtar, tekannor, paraplyer, hundar. Klockans spektakulära form erhålls när ramen skärs ut från plattan. Mitten förblir inte tom - den är fylld med ett elegant öppet mönster eller snidat mönster. Allt beror på skärarens skicklighet.

För att få det önskade mönstret från plattan skapas en modell av formen som måste skäras. Modellen appliceras på plattan och en ritning av önskad form skärs ut längs dess linjer. En sticksåg eller borr passar bäst för arbete.

Bild
Bild

Dekorationsnyanser

Vinylskivor går inte sönder om de släpps. Men det är fortfarande ett skört material. Därför måste du vara försiktig när du arbetar. Den minsta felaktiga rörelsen leder till att plattan förstörs. De skurna kanterna på vinylen är tillräckligt skarpa. För att inte skära dig själv måste du smälta kanterna lätt med en öppen låga och hålla den på ett avstånd av 2-3 cm.

När du arbetar med craquelure -tekniken måste du komma ihåg - ju tjockare lagret av craquelure -lack, desto större och vackrare blir sprickorna. Det är nödvändigt att applicera färg på ett lager av craquelure -lack när det inte är helt torrt ännu.

För att få en sprickbildning i form av ett rutnät appliceras spraklacket och topplacket vinkelrätt mot varandra. Om lacken appliceras horisontellt placeras färgen vertikalt. När båda skikten målas i samma riktning kommer sprickorna att vara i parallella rader.

Rekommenderad: