Fällbara Stolar Från Ikea: Fällbara Träterrierstrukturer Och Vita Plastmodeller Med Rygg Från Ikea, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Stolar Från Ikea: Fällbara Träterrierstrukturer Och Vita Plastmodeller Med Rygg Från Ikea, Recensioner

Video: Fällbara Stolar Från Ikea: Fällbara Träterrierstrukturer Och Vita Plastmodeller Med Rygg Från Ikea, Recensioner
Video: Kursi lipat, Ikea NISSE & GUNDE 2024, April
Fällbara Stolar Från Ikea: Fällbara Träterrierstrukturer Och Vita Plastmodeller Med Rygg Från Ikea, Recensioner
Fällbara Stolar Från Ikea: Fällbara Träterrierstrukturer Och Vita Plastmodeller Med Rygg Från Ikea, Recensioner
Anonim

I den moderna världen uppskattas särskilt ergonomi, enkelhet och kompakthet av de saker som används. Allt detta gäller fullt ut för möbler. Ett utmärkt exempel på detta är Ikeas fällbara stolar, som växer i popularitet dag för dag.

Bild
Bild

Hopfällbara stolar Ikea - moderna ergonomiska och kompakta möbler

Till skillnad från vanliga stolar är utfällbara alternativ inte nödvändigtvis en integrerad del av ett rum eller köksdesign. Detta beror på det faktum att de läggs i regel bara vid behov, och efter användning tas de bort. Oftast är sådana modeller neutrala och kan passa in i nästan alla interiörer. Fördelarna med fällbara stolar är följande:

  • Sparar utrymme . Mellan måltiderna eller mellan besök på gäster kan fällbara stolar enkelt tas bort i garderoben och inte störa utrymmet i rummet, vilket är särskilt viktigt för rum med ett litet område. För ökad bekvämlighet är vissa modeller utrustade med speciella hål på ryggen så att stolen kan hängas på en krok;
  • Lätt att använda . För att montera eller fälla stolen behöver du inte använda några specialverktyg - inte ens ett barn klarar denna uppgift. Att ta hand om dem är också elementärt: det räcker att torka dem regelbundet med en fuktig eller torr trasa;
  • Enkel transport . På grund av sin kompakthet och låga vikt kan fällbara stolar transporteras och transporteras från plats till plats (till exempel från rum till rum eller från hus till sommarstuga).
Bild
Bild

Samtidigt har hopfällbara stolar från Ikea inte mindre styrka än sina stationära motsvarigheter och är helt säkra för människor och miljö. Dessutom, trots den till synes instabilitet, står de ganska stadigt. Trots det senare faktum rekommenderas det inte att stå på eller använda fällstolarna för överviktiga.

Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna hopfällbara stolar är huvudsakligen gjorda av:

Trä . Den hopfällbara trästolen anses vara det mest eleganta och mångsidiga alternativet. Det hjälper till att skapa en riktigt hemtrevlig, mysig atmosfär, samtidigt som produkten kombineras harmoniskt med vilken inredning som helst och kan tjäna ägarna länge. Dessutom kan den bära betydande vikt. Produkterna kan vara helt av trä eller kompletteras med mjuka dynor för att sitta bekvämt. För att förlänga livslängden kan trämodeller beläggas med speciella föreningar eller lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Metallmodellen är den mest hållbara och klarar en vikt på upp till 150 kg. Dessutom är det mycket mer kompakt än trä, när det fälls tar det mycket mindre plats. Vikten av en metallstol blir också lättare än en stol av massivt trä. Dessutom är han inte rädd för hög luftfuktighet, ånga och extrema temperaturer. För att göra det bekvämt att sitta på metallstolar är de utrustade med mjuka element på sätet och ryggen. För klädsel används naturligt eller konstläder, som vid behov enkelt kan rengöras inte bara från damm, utan också från olika fläckar och fett;

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . En hopfällbar plaststol är det mest budgetmässiga alternativet, som dock praktiskt taget inte är sämre i sina egenskaper än modeller av andra material. Dessutom har plastytor den största variationen av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikeas sortiment innehåller produkter från alla dessa material samt kombinerade alternativ.

Räckvidd

Ikea -stolar skiljer sig åt inte bara i tillverkningsmaterialet.

Företagets sortiment innehåller modeller:

  • med eller utan ryggstöd (avföring);
  • med rektangulära, rundade och vinklade ryggar och säten;
  • stöds av två parallella eller fyra ben;
  • olika färger - från vitt till mörkbrunt och svart;
  • kök, bar, dacha och picknick.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av dem är utrustade med en mekanism för justering av höjden, vilket gör det enkelt att använda stolar för personer i olika höjder. Dessutom har några av produkterna ett inbyggt fotstöd.

Populära modeller

Bland de mest populära alternativen för hopfällbara stolar från Ikea är följande modeller:

" Terje ". Designen utvecklades av Lars Norinder. Produkten är tillverkad av massiv bok täckt med transparent akryllack. Produkten behandlas dessutom med antiseptiska och andra ämnen som ökar dess säkerhet och förbättrar prestandan. Baksidan av stolen har ett hål genom vilket den kan hängas på en krok för förvaring. För att förhindra att produktens ben repar golvet kan speciella mjuka dynor limmas på dem. Modellen är 77 cm hög, 38 cm bred och 33 cm djup och kan enkelt bära upp till 100 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Gunde ". Ramen är tillverkad av galvaniserat stål, medan sätet och ryggstödet är av polypropen. Samtidigt har ett hål skurits i ryggen, som kan användas som handtag vid bärning eller som en ögla för upphängning under förvaring. Modellen har en utfälld låsmekanism som förhindrar obehörig fällning av stolen. Höjden på "Gunde" är 45 cm, sittbredden är 37 cm och djupet är 34 cm. Författarna till modellen är formgivarna K. och M. Hagberg.

Bild
Bild

" Oswald ". Bokprodukt, lätt att använda och underhålla. Fläckar från den kan enkelt tas bort med ett vanligt suddgummi eller med ett tunt fint sandpapper. Det rekommenderas att installera liknande alternativ i vardagsrummet eller köket. På grund av sitt estetiska utseende kommer det perfekt att matcha alla bord och i allmänhet alla möbler. Sitsen är 35 cm bred, 44 cm djup och 45 cm hög. Stolen klarar en viktbelastning på 100 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nisse . Glansig vit kromstol. Det bekväma ryggstödet gör att du kan luta dig tillbaka och slappna av, medan stålramen på ett tillförlitligt sätt hindrar strukturen från att välta. Stolens totala höjd är 76 cm, sätet är 45 cm från golvet. Den optimalt justerade sitsbredden och djupet gör modellen ännu bekvämare. Vikar och fäller ut "Nisse" i en rörelse, vilket gör att du snabbt kan ge flera "platser" vid gästernas ankomst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frode . Designer modell av Magnus Ervonen. Det ursprungliga provet med den mest bekväma formen på rygg och sits. För ökad komfort är stolens baksida utrustad med dekorativa ventilationshål. Det senare är särskilt bekvämt under den varma årstiden. Stolen tar väldigt lite plats under förvaring. Tack vare det starka stål som det är tillverkat tål "Frode" enkelt en belastning på upp till 110 kg.

Bild
Bild

" Franklin ". Barstol med ryggstöd och fotstöd. Modellen är utrustad med speciella fotlock som förhindrar repor på golvbeläggningarna. Konsoler som sitter under sätet gör det enkelt att flytta stolen även när den fälls ut. Dessutom har den en speciell låsanordning för att förhindra oavsiktlig vikning. Produktens höjd är 95 cm, medan sätet är på en höjd av 63 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Saltholmen . En trädgårdstol där du kan sitta bekvämt både på en balkong eller en öppen veranda, och precis utanför, i skuggan av träd eller vid en damm. Modellen kräver inte montering, vilket gör den lätt att bära och använda på en lämplig plats. Samtidigt är den ganska hållbar och slitstark, eftersom den är tillverkad av pulverlackerat stål av hög kvalitet. För maximal komfort kan produkten kompletteras med små, mjuka kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvröd . En stol utan rygg eller pall av massiv bok - ett slitstarkt, naturligt och miljövänligt material. Den kan användas både i köket och på bakgården eller på en vandring. Lätt vikt, användarvänlighet och kompaktitet gör att du snabbt kan flytta den från plats till plats eller lägga den i en garderob så att den inte tar upp användbart utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje modell finns i flera färgalternativ, så att du kan välja en stol enligt din miljö och preferenser.

Urvalsregler

Alla vikbara modeller från Ikea är lika funktionella och kompakta, men alla vill välja det bästa alternativet.

För att inte misstas i valet rekommenderar experter dig att vara uppmärksam på följande punkter:

  • Material . Allt här kommer att bero på köparens preferenser. Man bör komma ihåg att trä ser mer estetiskt tilltalande, men samtidigt stål är mycket starkare och mer motståndskraftiga mot aggressiva ämnen och mekaniska skador;
  • Form . Detta kriterium är särskilt viktigt när du väljer stolar för köket, och det bör bero på köksbordets form. Om bordet är rundat bör stolarna matchas med det. Om bordsskivan är rektangulär kan formen på stolen vara kantig;
  • Sittplats . När du väljer ett säte är det värt att avgöra vilket som är bekvämare att sitta på. Någon föredrar mjukare säten, medan någon är bekvämare att sitta på en hård yta;
  • Färg . Trots det faktum att hopfällbara stolar anses vara mångsidiga och kan kombineras med nästan alla möbler, bör du fortfarande ta hänsyn till det allmänna färgschemat för köket eller något annat rum när du väljer modellens färg. Det är inte värt att försöka uppnå en fullständig tillfällighet av nyanser, men det är nödvändigt att välja de mest harmoniskt kombinerade färgerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kvaliteten är det viktigt att kontrollera vikningsmekanismen innan du köper. Det ska gå snabbt och smidigt utan att fastna.

Recensioner

Ikea fällstolar används redan av hundratusentals köpare, och de flesta av dem lämnar bara positiva recensioner om deras köp och noterar massan av bekvämligheter som dessa produkter är utrustade med. Först och främst uppskattar konsumenterna det faktum att fällbara produkter möjliggör mer rationell användning av köket eller rummet. De rör inte upp i rummet och stör inte den fria rörligheten även i ett litet rum: stolarna i en garderob eller garderob blir helt osynliga. Samtidigt kan de vid behov snabbt installeras runt bordet.

Bild
Bild

En annan kvalitet som företagets produkter värderas för är en ganska lång livslängd. Även vid frekvent användning misslyckas viknings- och utfällningsmekanismen inte under lång tid och fastnar inte. Dessutom noterar de den bekväma och estetiska designen av modellerna och deras överkomliga kostnad för alla kategorier av köpare.

Rekommenderad: