Antikt Bord (31 Bilder): Antika Träbord Med Fosfor, Lagrade Trämodeller Av Massiv Furu

Innehållsförteckning:

Video: Antikt Bord (31 Bilder): Antika Träbord Med Fosfor, Lagrade Trämodeller Av Massiv Furu

Video: Antikt Bord (31 Bilder): Antika Träbord Med Fosfor, Lagrade Trämodeller Av Massiv Furu
Video: Automatiskt transformerande runt bord. design24.se 2024, April
Antikt Bord (31 Bilder): Antika Träbord Med Fosfor, Lagrade Trämodeller Av Massiv Furu
Antikt Bord (31 Bilder): Antika Träbord Med Fosfor, Lagrade Trämodeller Av Massiv Furu
Anonim

Oavsett vilken nyhet och uppfinning framsteg ger, ibland vill du ha något mysigt, uppmätt och väletablerat. Nu på toppen av populariteten finns antikviteter och konstgjorda möbler. Idag kommer vi att prata om antika bord och deras moderna tolkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Antika inredningsartiklar, som bär andan i sin era, lockar med tillförlitlighet och värme. De kan ändra ditt hems utseende utan erkännande eller harmoniskt passa in i rummets design. Antika bord är en snygg lösning.

Vi presenterar dina tidigare populära sorter:

" Toa ". Denna typ av bord var ett gnisslande mode på 1700-talet. Dessa lyxiga runda bord användes för kortspel, och deras ägare kan fortfarande följa sina förfäders exempel idag. Ofta placerades de mot väggen, och ibland till och med i själva hörnet. Nu kan denna möbel bli den centrala detaljen i kompositionen och kommer framgångsrikt att hjälpa till med att zonera ett rymligt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pembroke . Bordets icke-standardiserade design gör dess användning unik. Den vikta bordsskivan låter dig hålla bordet mot väggen, placera lyxiga lampor, vackra blomsterarrangemang och härliga prydnadsföremål på den, men när den är utfälld är den redo att välkomna gäster och servera kaffe eller andra drycker och godis. Den här modellen var efterfrågad tidigare, men den kommer också att vara aktuell nu.

Bild
Bild
  • Pir . Denna modell är utformad enbart för att fylla gapet mellan intilliggande fönster. Den placerades mot väggen och fyllde bara utrymmet. Lyckligtvis har dagens designers uppskattat dess fantastiska utseende. Nu är detta bord med rätta kompositionens centrum i rummet; det pryds av lyxiga vardagsrum.
  • " Gueridon ". Tidigare användes detta lyxiga miniatyrbord uteslutande som hållare för ljusstakar eller kandelabrar. Nu kommer han att klara rollen som ett högt soffbord perfekt för en blomvas, favorit souvenirer eller fotografier i vackra ramar, vilket ger lyx och komfort till hematmosfären.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvätta bord . Det är helt acceptabelt att använda ett antikt bord för tvätt, det viktigaste är att se till att det passar dig. Det är ett nattduksbord eller ett miniatyrbord med en skål inbyggd i det. I vissa modeller är skålen helt dold inuti och stiger inte över ytan, som påminner om ett modernt handfat, i andra ligger den utanför, vilket betonar tvättbordets unika karaktär och uppmärksammar sig själv. Huvudkriteriet när du väljer ett sådant bord är bordsskivans höjd. Se därför till att kontrollera om det passar dig för dina morgonprocedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill dekorera ditt hem med en av ovanstående modeller, men pengarna inte tillåter dig att köpa dyra antikviteter, finns det en väg ut. Moderna mästare kommer enkelt att göra din valda modell och göra den gammal, välsignelse, metoder och material gör att du kan väcka liv i alla dina infall.

Tillverkningsmetoder

Halvantika möbler tillverkas på flera sätt.

Det finns många fler sätt att åldras, men de som beskrivs nedan är de mest spektakulära och populära för att dekorera bord:

  • Patination . Detta är en metod där produktens yta rengörs från beläggningsrester, målas med en speciell färg och lackeras. Därefter slipas ytan på lacket och täcks med en patina. Därefter avlägsnas den med stålull från ytan och förblir bara i sprickor och fördjupningar. Sedan appliceras det sista lacket ovanpå.
  • Förgrening . Inte den enklaste, men kanske den mest effektiva åldringsmetoden, där träets mjuka delar avlägsnas med en grov pensel och sedan appliceras speciella impregneringar, fläckar och lacker, vilket skapar unika övergångar och nyanser på träytan produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsprinciper

Huvudkriteriet när man väljer antika möbler är först och främst dess storlek. När du väljer ett bord, se till att det passar in i parametrarna i ditt vardagsrum, inte kommer att vara för miniatyr, lågt eller för skrymmande och därmed inte skapa disharmoni i rummet. När du väljer ett bord för en rymlig matsal, välj en lyxig massiv träkonstruktion, som framgångsrikt kommer att rymma hela din familj och vänner.

Bild
Bild

Försök att inte stoppa ditt val på produkter som har en väsentlig skillnad i färg med din inredning, bara om detta inte är en designidé, eller om du inte planerar att zonera rummet med hjälp av ett kontrastbord och några ytterligare detaljer av liknande färg.

Om du köper moderna men konstgjorda möbler är detta det bästa alternativet. Det kommer att vara svårt för dig att störa den allmänna stilistiska inriktningen av ditt hem, eftersom sådana möbler passar perfekt in i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga?

Ett rektangulärt eller ovalt bord, åldrat av patination eller blekning, passar perfekt in i ett kök eller matsal inrett i provensalsk stil, liksom i en shabby chic. Ett bord dekorerat med decoupage kommer också att vara en bra lösning. Ljusa färger och skav kommer att skapa en unik atmosfär av romantik och chic. Dessa åldringsmetoder är enkla och originella, och matchande gardiner och stolar kommer att skapa en söt charm och en touch av antiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett grovt, massivt bord, åldrat enligt förgreningsmetoden, kommer perfekt att komplettera interiören i ett personligt kontor eller ett privat bibliotek. Det här objektet kommer också att vara lämpligt i vardagsrummet, där det kommer att vara rumets huvuddetalj, omgivet av lämpliga fåtöljer och stolar med armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lakoniskt bord av massiv furu med skav och sprickor kommer att dekorera en klassisk inredning, eftersom värmen och konsistensen av naturligt trä alltid är lämpligt. Det är bra om element av konststen läggs till i detta rum, till exempel en dekorativ öppen spis. Lika effektivt kombinerat med lagrat trä kommer en vägg, helt färdig med sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inkluderar lumpiga möbler i en futuristisk design, kommer det att vara lämpligt att tillsätta lite fosfor i hartset och behandla sprickor med denna komposition vid åldrande. Detta kommer att skapa effekten av ett litet sken av bordet i skymningen. Denna metod är också effektiv för trädgårdsmöbler.

Smutsiga gråtoner, rått trä, metall - den perfekta kombinationen för industriell design. I en industriell miljö kommer en kombination av grova lampor och obehandlade trämassiv att vara snygg. Bordet i ett sådant rum ska vara utan lack, åldras genom förgrening och impregnering.

En annan version av bordet i loftstil är en produkt täckt med det maximala antalet kontrasterande färglager som sticker ut från varandra. Vid åldrande måste skikten avlägsnas så mycket som möjligt och de lägre blottläggas, medan spåren efter de efterföljande lämnas. Dessutom kan du spela bra med kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett grått rum med synliga murverk och golvbjälkar kommer ett elegant halvantikt bord, smidigt och jämnt, medvetet polerat och glansigt, att bli en vacker accent. Komplett med matchande stolar i design och färg, kommer det att markera matsalen och bli motpol för industriell oaktsamhet.

Den rustika stilen är särskilt populär inom inredning. Grovt, medvetet saknar nåd och någon inredning, det skapar en känsla av värme och komfort, liksom romantik och komfort. Ljusa trätoner och lakonisk design är de mest lämpliga för mysiga matbord, vars partner kommer att vara köksuppsättningar och alla typer av hyllor för redskap, valda i samma stil.

En ganska djärv idé och en ljus utföringsform kommer att vara ett modernt kök med kromade arbetsytor, ett kylskåp, en modern ugn och en huva, kompletterad med en gammal skänk, ett vitkalkat bord och ett par arkaiska stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vackert bord på graciösa böjda ben, rikt dekorerade med sniderier, kommer att bli en värdig dekoration av ett lyxigt vardagsrum i empirestil. Förutom carving är det tillåtet att använda förgyllning och inlägg. Bordsskivan i sig kan antingen vara lackad, trä eller gjord av marmor, om insidan tillåter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning skulle vara att dekorera din trädgård eller lusthus med gamla möbler. Kombinationen av shabby wood och färskt grönska förtrollar och fängslar med sin naturlighet. När du dekorerar en sittgrupp i trädgården med ett bord, lägg en duk eller servetter med ett blommigt tryck, lägg till ett par kuddar i soffor och fåtöljer. Detta kommer att kombinera kompositionen i en enda uppsättning.

Rekommenderad: