Gör-det-själv-hörnsoffa (28 Bilder): Hur Man Gör En Fällbar Soffa Hemma Steg-för-steg-instruktioner, Banner, Video

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-hörnsoffa (28 Bilder): Hur Man Gör En Fällbar Soffa Hemma Steg-för-steg-instruktioner, Banner, Video

Video: Gör-det-själv-hörnsoffa (28 Bilder): Hur Man Gör En Fällbar Soffa Hemma Steg-för-steg-instruktioner, Banner, Video
Video: Brizley Hudson Montering 2024, April
Gör-det-själv-hörnsoffa (28 Bilder): Hur Man Gör En Fällbar Soffa Hemma Steg-för-steg-instruktioner, Banner, Video
Gör-det-själv-hörnsoffa (28 Bilder): Hur Man Gör En Fällbar Soffa Hemma Steg-för-steg-instruktioner, Banner, Video
Anonim

En hörnsoffa är alltid efterfrågad. Det är rymligt och tar inte mycket plats. Det är inte för ingenting som sådana soffor kallas familjesoffor, eftersom du kan rymma hela familjen på den. Handgjorda möbler är relevanta idag, och soffor är inget undantag.

Bild
Bild

Fördelar med egen tillverkning

Exekveringens originalitet och oberoende val av former och färger är de främsta fördelarna med egenproduktion. Samtidigt styr du själv prisklassen genom att välja material till din plånbok . Ett annat plus är kvalitetskontroll. Allt beror bara på dig, och därför finns det ingen risk att bli lurad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det trevligaste är estetiskt nöje och en känsla av stolthet över det utförda arbetet . Andras glädje och respektfulla synpunkter på ditt hjärnskap kommer bara att stärka detta tillstånd. Därför kan du säkert ta på dig implementeringen av soffan för ditt hems komfort och mys.

Bild
Bild

Materialval

Valet av material bör tas på största allvar, du måste tänka över ordningen på soffan i förväg. Efter att ha sammanställt en detaljerad lista över allt du behöver kan du gå till järnaffären. Tjockleken och mängden på allt du behöver beror bara på dina preferenser och önskemål.

Bild
Bild

Soffans bas är oftast gjord av trä, barrträ. Vanligtvis ges företräde åt tallvirke, eftersom det är starkare än sina "bröder". Följande viktiga material kan särskiljas:

  • Fiberboard - botten för soffan och lådorna.
  • Spånskiva - laminerad, tjänar till möbelskivan (soffans bas och armstöd).
  • Plywood - överdrag för soffans ram. Björk anses vara den bästa.
  • Skumgummi, syntetisk vinterisator - material för vaddering av soffans baksida, kuddar.
  • Klädselstyg är en dekorativ del av soffan som tjänar till att sträcka och skapa den slutliga bilden.
  • Fästelement - skruvar, självgängande skruvar, hörn, spikar och allt med hjälp av vilka elementen kommer att monteras.
  • Infällbar mekanism - typ av mekanism, valet beror på din önskan, liksom på färdigheter.
  • Möbelben - kan vara stabila eller på hjul.
  • Lim, trådar - användbart vid anslutning av bitar av skumgummi och arbete på midjan.

Nödvändiga verktyg

Så du måste förbereda följande:

  • Skruvmejsel med olika fästen - för att skruva in fästelement eller göra hål.
  • Cirkelsåg - för skärning av stora element som kräver precision (eller sticksåg).
  • En hacksåg (handsåg) och en geringslåda - för att klippa exakta vinklar.
  • Skumkniv och sax.
  • En symaskin - för ett lock och en sammandragning.
  • Möbelklammer - för att fixa saken.
  • Garn eller garn - för att ge en intressant form åt ryggen och olika element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en modell själv hemma?

Så förberedelse behövs. För att göra en soffa måste du göra en ritning med alla dimensioner och element. Om du har problem med att skära kan du beställa det från butiken där materialet kommer att köpas.

Bild
Bild

Numrera alla detaljer (i enlighet med ritningen) och ordna allt noggrant efter vikt: det mest nödvändiga - ovanpå eller bredvid det, då - mindre element. Det är viktigt att börja montera med stora delar, sedan måste du gradvis "bygga upp" på ramen allt annat. Fästelement kan endast vara skruvar . För hållbarhet kan du först limma och sedan fixa resultatet med skruvar.

Bild
Bild

Tillverkning

Med tanke på det faktum att soffan är kantig, bör du inte förväxla detaljerna på de korta och långa sidorna. Exekveringsorder:

Sätt först upp två sidoväggar och använd fästelement för att ansluta dem till den horisontella stången och de vertikala stolparna. Det bör finnas minst fyra fästpunkter för varje rack . Ramen på ena sidan är klar. Nu måste den mantlas. Ett plywoodskikt är fäst på toppen av ramen. Spånskiva måste fästas på baksidan.

Bild
Bild

Därefter måste du gå till monteringen av den andra delen - kort. Det kommer också att finnas en tvättlåda här. På sidorna måste du fästa längsgående tvärgående stänger. Skydda den färdiga ramen och sätet med spånskiva och plywood. Stäng fiberplattans botten

Bild
Bild

Om lådan är avtagbar kan den vara tillverkad av fiberboard. För hissen, borra bulthålen och säkra

Armstöden till soffan kan vara avtagbara, tyg eller kopplade till ramen. För att göra detta, skruva en stång som upprepar armstödets form till ramen. Allt detta är mantlat med spånskiva

Om armstöden har en ovanlig form, med böjningar, använd sedan fiberboard och en massa små spikar. Vassa kanter måste slätas ut så att manteln inte slits ut

Bild
Bild

Lim den färdiga trästrukturen med skumgummi - för sätena, ta fasta täta bitar på vänster och höger del, och baksidan kan göras en prefabricerad, av flera element. Den rekommenderade skumgummitjockleken är över 100 millimeter . Om det inte finns någon sådan tjocklek kan tunna element limmas ihop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra ett intressant ryggstöd med böjningar, använd sedan garn och resterna av skumgummibitar, vilket ger en vacker form. För armstöd är det bättre att använda batting. I detta skede är monteringen av basen klar

Gå vidare till klädseln. Så att tyget inte slits ut, skumgummit inte slits ut, är det bättre att dra åt med agrotextil mellan dem. För sammandragning, välj täta, slitstarka tyger - gobeläng, thermohacquard eller chenille .

Bild
Bild

För noggrannhet och skönhet behövs ett mönster eller mönster. Du kan också hålla tyget mot soffan och krita ut var du ska klippa. I det här fallet, glöm inte att lämna tyget för utsläppsrätter - 2-3 centimeter vardera. När du skär ut ryggen, ta hänsyn till dess form och skapa lämpliga element. Vaddering kan vara med syade element

Använd garn och en häftapparat för att skapa bakstötarna. På baksidan, gör hål i förväg för spänning. Dra en ögla i hålen - och det är till det du fäster garnet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att spänningen är jämn när du gör klädsel. Ritningen måste matcha. För att göra ditt arbete enklare, använd vanliga tyger eller mönster som inte kräver precision

Om du är en älskare av mjuka soffor kan du sy kuddar i storlek och lägga till ramen. Om det behövs kan de enkelt tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör det på balkongen eller i lusthuset

Med en hörnsoffa på balkongen och i lusthuset är du säker på komfort. På varma sommarkvällar kommer det att vara mycket trevligt att träffas med hela familjen eller bjuda in vänner.

En sådan soffa kan skapas av vanliga och bekanta pallar. Ett annat namn är pallar.

Allt arbete består i att bygga den nödvändiga strukturen av lådor och fixa dem. För estetik måste du dock förbehandla pallarna på ett lämpligt och lämpligt sätt för inredningen - slipning, målning, lackering, skapa en åldrande eller glanseffekt, decoupage, ritning. Allt du tänker kommer att göra och kommer att kombineras med tyget.

Bild
Bild

Då måste du göra en plats. Stapla flera pallar ovanpå varandra tills du når önskad höjd och längd. Fäst dem tillsammans med självgängande skruvar. Du kan lägga massiva plywoodskivor mellan lådorna och få ytterligare hyllor för förvaring av saker.

Då ska du ta itu med ryggen. Placera pallarna vertikalt i förhållande till sätet så att bokstaven”L” skapas.

Bild
Bild

Mantla den resulterande ramen med plywood eller spånskivor. Sedan kan du limma elementen med skumgummi eller göra avtagbara säten - utan att fästa plywood på pallar, mantla det med skumgummi och tyg. Om det behövs kan de enkelt tas bort. Sy sedan de nödvändiga elementen - kuddar av olika storlekar, armstöd. För ett lusthus är sådana soffor relevanta; i regnigt väder och under den kalla årstiden kan kuddar tas bort.

En hörnsoffa är en gåva för en stor familj och ett litet utrymme. Det skapar en atmosfär av komfort i alla rum - vare sig det är en lägenhet eller ett lusthus. Tack vare den stora sittgruppen kan den fungera som både säng och viloplats för ett stort företag.

Rekommenderad: