Skjul Från OSB (19 Bilder): Hur Man Bygger Från En Platta Med Egna Händer, Ritningar Av Lätta Gårdsbyggnader Och Steg-för-steg-instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Skjul Från OSB (19 Bilder): Hur Man Bygger Från En Platta Med Egna Händer, Ritningar Av Lätta Gårdsbyggnader Och Steg-för-steg-instruktioner

Video: Skjul Från OSB (19 Bilder): Hur Man Bygger Från En Platta Med Egna Händer, Ritningar Av Lätta Gårdsbyggnader Och Steg-för-steg-instruktioner
Video: How To Build A Shed By Yourself All STEPS 10x16 2024, April
Skjul Från OSB (19 Bilder): Hur Man Bygger Från En Platta Med Egna Händer, Ritningar Av Lätta Gårdsbyggnader Och Steg-för-steg-instruktioner
Skjul Från OSB (19 Bilder): Hur Man Bygger Från En Platta Med Egna Händer, Ritningar Av Lätta Gårdsbyggnader Och Steg-för-steg-instruktioner
Anonim

Att komplettera huset med olika byggnader är en mycket viktig komponent när man anordnar något land eller dotterbolag. Men hjälpstrukturer har länge krävt inte bara tillförlitlighet och styrka, estetiska parametrar är nu av avgörande betydelse vid bedömningen. Detta krav gäller fullt ut för bodar och hushållsblock.

Bild
Bild

Särdrag

Allt fler utvecklare, som skapar ett skjul med egna händer, täcker det med OSB -plattor. Klumpig ombordstigning och målad plåt ser redan gammal ut mot denna bakgrund. Den orienterade plattan är prisvärd och lätt att använda. Väggsvarvning utförs först när takets efterbehandling är klar. Dessutom är det bara efter att väggarna har slutförts kommer det att installera dörrar, fönster och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och placering

Först och främst måste du bestämma om skjulet kommer att stå isär, eller om det kommer att börja ansluta sig till huset.

Det kan byggas i båda fallen ungefär samtidigt, men det finns andra överväganden:

  • för att bygga är det värt att ge den minst värdefulla marken för odling av frukt och prydnadsväxter;
  • det är bäst om det blir möjligt att inte bara närma sig hjälpbyggnaden, utan också att köra upp med bil;
  • det rekommenderas att välja den punkt där det är lättast att komma till huset och till vilken plats som helst i grönsaksgården (trädgården) och till porten samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den verkliga enkelheten i arbetet framöver bör du inte göra lätta uthus utan ritningar . Det är inte bara att det kan finnas dåliga bilder. Det är en ritning eller åtminstone en skiss som är oerhört viktig för att välja rätt plats och för att bedöma lämpliga dimensioner, samt för att beräkna det totala materialbehovet.

Viktigt: du bör först upprätta en allmän plan för territoriet, befintlig och planerad utveckling, och först sedan börja utarbeta fler privata projekt.

Detta kommer att undvika många löjliga incidenter som ofta överträffar oerfarna byggare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utförande av arbeten

Steg-för-steg-instruktionerna instruerar dig i alla fall att först rensa området och jämna ut det till den idealiska avläsningen av hydraulnivån. Det är kategoriskt oacceptabelt att lämna buskar och till och med gräs eller enstaka rötter. Det enklaste sättet att göra grunden själv är att använda färdiga block. De läggs ut runt omkretsen. Alternativet är en pelare, här måste du gräva hål och efter att ha fyllt sanddynan, sätt samma strukturer vertikalt inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan metod är att hälla betongbruk, som vid stelning blir en utmärkt bas.

Nästa steg under konstruktionen blir:

  • montering av nedströms rör;
  • bearbeta det med ett antiseptiskt medel;
  • golv från brädor som är skyddade mot ruttning;
  • installation av det ursprungliga ramstället och fixering av det i ett metallhörn;
  • fästa en tillfällig distans för större styvhet;
  • fixering av OSB -bladet;
  • upprepa samma manipulation med andra ståndpunkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När allt detta är klart behöver du bara måla väggarna och göra en tröskel . Det rekommenderas att fästa arken på ramens nedre rad med en strecksats på 50 mm. Det uppnås genom att lägga till en stång med önskad höjd till den ursprungliga remmen. Efter att arket som ligger mot denna del har fixerats kan det överföras till en annan plats och proceduren upprepas. De mest rationella dimensionerna för en ladugård är 3x6 m; mindre är opraktiskt, och inte alla behöver utöka området ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om grunden hälls med formning räcker det med att den sticker ut 20-30 cm. Förstärkning bör sättas in i dynan gjord av en blandning av sand och grus innan man häller betong. Taket är nästan alltid enfasat; mer komplexa alternativ behövs i extremt sällsynta situationer.

Avståndet mellan delarna av spärrkomplexet är idealiskt 60-80 cm, enligt detta beräknas antalet takbjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att täcka taket med galvaniserat stål eliminerar behovet av svarv . Layout av ark bör göras med en överlappning. Om det är beslutat att inte mantla väggarna med ytterkant utan att använda en kantad bräda är den rekommenderade överlappningen 2,5 cm. Detta undviker sprickbildning vid efterföljande torkning och krympning av materialet; färg appliceras oftast på efterbehandlingselement före beklädnad. Vid design får vi inte glömma standardavståndet till andra byggnader, till angränsande staket och till allmänna vägar. För golvbildning används brädor med en tjocklek av 4 cm eller mer som inte har spår.

Golvisolering görs oftast med mineralull. Fyllningen utförs från väggen till entrén. Om möjligt, placera ett skjul i din bakgård där det inte förstör utsikten. Ingångens läge bör vara så fritt och lättillgängligt som möjligt för att använda det lugnt. De bästa platserna ligger i förhöjda områden, och genom att höja ladan ovanför marken kan du dessutom skydda den mot korrosion och förfall; det är lämpligt att omedelbart designa allt så att det inte behövs någon förlängning.

Rekommenderad: