Väggmonterat Skötbord: Fällbart Bord På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Väggmonterat Skötbord: Fällbart Bord På Väggen

Video: Väggmonterat Skötbord: Fällbart Bord På Väggen
Video: How I Built A Wall Mounted Change Table - part 1 2024, April
Väggmonterat Skötbord: Fällbart Bord På Väggen
Väggmonterat Skötbord: Fällbart Bord På Väggen
Anonim

När ett nyfött barn dyker upp i huset är hans föräldrar upptagna med många frågor om vården av sitt älskade barn, vad han bär, vad han leker och naturligtvis vad han sover på, vad hans känsliga hud kommer i kontakt med. Skötbordet för moderna mammor och pappor har blivit en oumbärlig assistent. Det är bra när rummets storlek gör att du kan installera en fullvärdig möbel, men i fallet med en liten film kommer väggalternativet att spara. Väggmonterat skötbord-platsbesparande i ett barnrum, ett kompakt tillbehör som förenklar livet för en ung familj.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det väggmonterade skötbordet är en av de specifika barnmöblerna. Detta är en enkel struktur gjord av en ram och en hopfällbar bordsskiva. När den är stängd är denna enhet praktiskt taget osynlig, den tar minst ett användbart utrymme. Ett sådant bord har vanligtvis ett visst antal hyllor för förvaring av kosmetika och mjuka skyddssidor för att förhindra att barnet faller. Trots alla skyddande element är det oacceptabelt att lämna barnet ensam, du måste alltid vara i närheten.

Ett väggbord är en oumbärlig sak i en liten lägenhet, eftersom det är kompakt i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har möbelsystemet många andra fördelar:

  • Den kan installeras på vilken höjd som helst;
  • Fästning och borttagning tar inte mycket tid och ansträngning, allt beskrivs helt enkelt i instruktionerna;
  • Bordet kan fästas på olika ytor (tegel, betong, spånskiva);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Systemet har inga begränsningar för installationsplatsen. Det kan fixas i barnkammaren, i föräldrarnas sovrum, i vardagsrummet eller till och med i badrummet;
  • Hyllorna låter dig förvara en viss mängd viktiga saker (krämer, pulver, våtservetter, blöjor). Tack vare detta kan föräldrar inte distraheras från barnet, letar efter rätt tillbehör, allt är nära till hands;
  • Bordets design, trots dess ömtåliga utseende, är stark och pålitlig. Du behöver inte oroa dig för att bordet välter eller böjer sig under barnets vikt;
  • Stort utbud av. Väggbord finns i olika färger och material (trä, plast, metall). På grund av detta är det inte svårt att välja ett bord för en redan skapad inredning.
Bild
Bild

Brister

Samtidigt har det hopfällbara väggbordet några brister:

  • Närvaron av hyllor tillåter inte att absolut lagra alla önskade föremål på dem, så det är bättre att installera bordet nära skåpet eller montera en extra hylla nära det;
  • Efter att ha tagit bort strukturen finns det synliga spår på väggen i form av hål från fästelement och bleka tapeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Att välja och köpa möbler för de minsta hushållen är en ganska svår uppgift. Det är inte mindre ansvarigt att närma sig valet av bord för att byta barnets kläder. När du köper en struktur måste du vara uppmärksam på sådana nyanser.

Tillverkningsmaterial . Varje detalj från vilken skötbordet är gjord måste vara säker för den nyfödda. Du måste välja miljövänliga, giftfria material, inklusive trä, MDF. Trä är en dyrare råvara, men samtidigt är det mer pålitligt i jämförelse med billig MDF. Du kan köpa en produkt tillverkad av spånskiva, men innan du köper måste du se till att den är säker (vars bevis är kvalitetscertifikatet). Unga föräldrar väljer också ofta metallstrukturer, eftersom de är säkra på sin styrka och hållbarhet.

Priserna på plastprodukter är ännu lägre än alla tidigare alternativ, men sådana konstruktioner är sämre i kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mått . Det är bättre att köpa en struktur med en bred bordsskiva. Ett sådant föremål blir mer praktiskt och bekvämt, särskilt när barnet växer upp. Moderna produkter har bordsstorlekar på 60-100 cm. Det är optimalt att välja en längd på 70 cm.
  • Praktiskhet . Vissa modeller har en madrass, vilket sparar föräldrar från att leta efter en lämplig storlek och ytterligare ekonomiska kostnader. Byggmaterialet ska vara andningsbart, fuktbeständigt och lätt att använda och underhålla.
Bild
Bild
  • Skyddande stötfångare . Höjden på dessa element bör inte vara lägre än 5 cm. Detta är det optimala värdet för att förhindra att barnet faller.
  • Hyllor . Desto mer desto bättre. På sådana faciliteter kan du lagra personliga hygienartiklar för ett barn, så hyllornas bredd bör vara bekväm för föräldrar så att de kan lägga allt de behöver för att ta hand om barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktdesign

Färgning och design är en av de viktiga punkterna i valet av barnmöbler. Dessa kriterier bör vara i harmoni med det inre av rummet.

Det är inte alls nödvändigt att köpa blå modeller för pojkar och rosa för tjejer. Det finns neutrala färger som passar för varje kön, och produktens design är också annorlunda.

Färgen på ett väggbord av trä kan vara mycket annorlunda: från de lättaste träarterna (asp, lind) till de mörkaste (mossek, wenge), medan produktens yta från den synliga sidan kan ha en originalritning eller bilder av sagor och seriefigurer …

Bild
Bild
Bild
Bild

När bordet är öppet är en sådan designidé svår att urskilja, men när den är stängd kan bordet likna riktig konst. Plastprodukter kan ha en mängd olika färger från lugn, dämpad till ljus, "sur".

Du kan dekorera bordet själv, du behöver bara ta hänsyn till hur det kommer att användas i framtiden.

Om designen behövs för att förvara saker i sovrummen för vuxna, bör du inte dekorera den med barnritningar, en sådan design kommer att vara olämplig i ett hus där barn redan har vuxit upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfria tillbehör

När bordet är köpt måste föräldrarna tänka på ytterligare tillbehör som en madrass, en liten filt, engångs- eller återanvändbara blöjor som barnet kommer att ligga på. Vissa tillverkare säljer alla dessa saker som ett set med ett bord. Detta är mycket bekvämt, för för första gången kommer föräldrar och deras barn att få allt de behöver.

Om designen ger höga sidor kan du köpa ytterligare dynor som skyddar barnet från oavsiktliga blåmärken.

Rekommenderad: