Fällbart Skötbord: Fällbord För Nyfödda Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fällbart Skötbord: Fällbord För Nyfödda Och Recensioner

Video: Fällbart Skötbord: Fällbord För Nyfödda Och Recensioner
Video: Bebisar på skötbordet 17 april 2012 2024, April
Fällbart Skötbord: Fällbord För Nyfödda Och Recensioner
Fällbart Skötbord: Fällbord För Nyfödda Och Recensioner
Anonim

Utseendet på ett nyfött barn i huset är alltid en stor glädje, men samtidigt har nya föräldrar mycket oro för att ta hand om en bebis. Ett skötbord kan vara en bra hjälpare i denna svåra uppgift.

Förutom huvudfunktionen (byte av barn) är det bekvämt att massera på skötbordet, utföra alla hygienprocedurer och byta blöjor.

Bland det stora utbudet av barnmöbler kan du vända din uppmärksamhet till ett hopfällbart skötbord.

Olika sorter

Som alla möbler finns skötbord i plast, metall, trä, spånskiva eller en kombination av alla eller några av materialen. Huvudskillnaden mellan dessa bord är vikningsmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikbord

Oftast är det här en bänkskiva i plast som är fäst på metall- eller träben, och det finns vanligtvis en eller två hyllor under bänkskivan. Det finns sådana modeller komplett med ett badkar. Produkten viks snabbt och tar inte mycket plats; den kan enkelt transporteras till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig för rum med begränsat utrymme. Det finns mycket budgetmodeller (till exempel kostar den inhemska "Fairy" cirka 1700 rubel, och produkterna från de europeiska företagen CAM och Geuther kommer att kosta cirka 10 000 rubel).

Nackdelarna med denna modell inkluderar:

  1. Litet förvaringsutrymme för tillbehör.
  2. Fällbara fötter kan svänga på ojämna golv.

Vägg

Vidare är det värt att prata om fällbara skötbord i form av en hylla eller ett skåp, som är upphängda från väggen, och själva bordsskivan går ner och upp (det finns något som liknar en sekreterare). Ibland kallas en sådan swaddler väggmonterad eller hopfällbar. Precis som den tidigare versionen är denna modell ett utmärkt alternativ för små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland bristerna noterar vi följande:

  1. Vanligtvis har väggmonterade swaddlers inte tillräckligt med utrymme för extra föremål.
  2. Frånvaron av sådana produkter från ryska tillverkare. Genomsnittspriset för sådana bord av utländska märken varierar mellan 10 000-20 000 rubel, undantaget var en billig modell av en väggmonterad swaddler från Ikea, men den finns endast till försäljning från händer.

Byte av byrå

Den växlande byrån kan endast tillskrivas fällbara bord villkorligt. Det är trots allt bara bordsskivan som utvecklas, resten av strukturen förvandlas inte. Om utrymme i rummet tillåter, kommer en sådan byrå att vara det mest praktiska alternativet för föräldrar. Den solida konstruktionen är mycket pålitlig och stabil, välter aldrig eller välter. Lådor låter dig placera ett stort utbud av användbara föremål för en nyfödd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När din lilla är äldre kan du enkelt ta bort den fällbara bordsskivan, och byrån kommer att tjäna dig och ditt barn i många år. Det är värt att notera att en mängd olika former och modeller låter dig välja det alternativ som passar bäst för din interiör. Prisklassen är också mycket bred, låt oss bara nämna den nedre gränsen - från 3000 rubel, sedan beror allt på materialet (spånskiva, spånskiva, MDF, massivt trä), tillverkare och modell.

På grund av sin funktionalitet är den hopfällbara växlande byrån mycket populär bland konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

När du köper en produkt för barn, inklusive ett hopfällbart skötbord, du måste vara uppmärksam på följande faktorer:

  • Materialrenhet. Råvarorna från vilka produkter för barn tillverkas måste vara miljövänliga och säkra. Alla beläggningar (lacker, färger, PVC-filmer) måste vara giftfria. Produkterna ska inte ha en uttalad skarp lukt.
  • Praktiskhet. Skötbordets yta måste vara vattentät (detta gäller plastytor) eller täckt med en vattentät babymadrass (för träytor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Geometriska dimensioner. Skötbordet bör vara bekvämt först och främst för den som oftast bryr sig om barnet. Var uppmärksam på bordets höjd - det ska vara sådant att du inte behöver böja dig (annars gör din rygg ont, för under de första sex månaderna måste du byta blöjor ganska ofta). Ju större bänkskivans yta desto bekvämare blir barnet.
  • Säkerhet. Bordsskivans design bör ha höga sidor (men även om de är tillgängliga kan du inte lämna barnet utan uppsikt!). Om produkten är utrustad med hjul måste de ha stopp. I allmänhet bör blöjan vara fri från vassa hörn och skåror. Var uppmärksam på alla rörliga delar och mekanismer: de får inte knarka eller gå utan svårigheter.
  • Estetik. Det är bättre att ge upp ljusa, prickiga nyanser i barnkammaren, föredra mjuka pasteller och neutrala.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Innan du köper, försök leta efter recensioner av modellen du gillar på tillverkarens webbplats eller på speciella webbplatser, fråga vänner.

Sammanfattningsvis ska det sägas att om du är osäker på om du behöver ett skötbord eller inte, då är fällningsmodellen den perfekta lösningen för ditt barns dagis.

Rekommenderad: