Skötbord Från Ikea (34 Bilder): Ett Hopfällbart Väggbord För Nyfödda Och En Hopfällbar Design På Väggen, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Skötbord Från Ikea (34 Bilder): Ett Hopfällbart Väggbord För Nyfödda Och En Hopfällbar Design På Väggen, Recensioner

Video: Skötbord Från Ikea (34 Bilder): Ett Hopfällbart Väggbord För Nyfödda Och En Hopfällbar Design På Väggen, Recensioner
Video: SPACE SAVING BABY CHANGING TABLE || WALL MOUNTED 2024, Maj
Skötbord Från Ikea (34 Bilder): Ett Hopfällbart Väggbord För Nyfödda Och En Hopfällbar Design På Väggen, Recensioner
Skötbord Från Ikea (34 Bilder): Ett Hopfällbart Väggbord För Nyfödda Och En Hopfällbar Design På Väggen, Recensioner
Anonim

Skötbord, som nyligen aktivt har vunnit sympati för föräldrar till spädbarn, beror främst på deras användarvänlighet och mångsidighet. Det är tack vare dessa egenskaper som dessa anpassningar utvärderades av olika kategorier av föräldrar, från mycket rika människor till unga familjer med genomsnittliga inkomster.

När de väljer en blöja till sitt barn försöker moderna konsumenter ta hänsyn till alla fördelar och nackdelar med ett skötbord. Mycket ofta stannar deras val vid modeller från Ikea.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Ikea erbjuder ett brett utbud av skiftande ytinredning som varierar i monteringsstil och storlekar. De kan kategoriseras som skötbord:

  • fällbord som fästs på väggen. För att installera det är det nödvändigt att göra flera hål i överlappningen med hjälp av pålitliga fästelement för att undvika eventuella skador på barnet;
  • vikning, vars funktion är möjligheten till lagring när den är vikt, på grund av vilken ett sådant bord inte tar upp extra utrymme;
  • ett bärbart bord i form av en skötbräda, som kan installeras på en barnsäng, på ett vanligt bord och till och med på en tvättmaskin i badrummet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • byrå med ett avtagbart skötbord, som är stabilt och rymligt;
  • en bordshylla med en bekväm bytesyta och en hylla för förvaring av saker;
  • konvertibla swaddles, oftast en del av ett omklädningsskåp eller kombinerat med en babysäng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Hittills finns följande modeller i Ikea -kataloger, som har mycket bra recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antilop

Denna modell tillhör de vägghängande borden för nyfödda. Den är gjord av en stålrörsram, på vilken ett lock av tätt tyg (polyester) sätts på. Den övre delen av strukturen har flera polyetenfickor, lämpliga för förvaring av alla typer av små föremål. Direkt blöjan är utrustad med stötfångare , som är täckta med ett mjukt lock och utrustade med en madrass av polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med ett sådant hängbord är dess kompaktitet, eftersom det nästan inte tar plats när det är upphöjt. Det är också bekvämt att du kan hänga en sådan struktur i vilken höjd som helst, så för varje kvinna kommer det att vara möjligt att välja den mest bekväma platsen. Nackdelarna inkluderar den korta livslängden för ett sådant bord, eftersom spädbarn snabbt går upp i vikt, blir därför aktiva att placera dem på en sådan enhet blir osäkert … Som regel används ett sådant bord tills barnet är sex månader gammalt.

Storleken på "Antilope" -modellen: bredd 74 cm, djup: 78 cm. Kostnaden är 3800 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spaling

Fällmodellen för skötbordet Spoling är gjord av en metallram på vilken en polyestermarkis är utsträckt. Denna bärbara blöja är som en liten hängmatta med behållarfickor på sidorna för förvaring av babyartiklar. Fördelen med detta fällbara bord är enbart i sin kompakthet, enkelhet i transport och låg prislapp, men nackdelen är den extrema instabiliteten hos en sådan design, hängande förändringsyta och bytesplatsens lilla storlek.

Spoling -modellens mått: bredd: 60 cm, djup: 80 cm, höjd: 94 cm. Kostnaden är 2700 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Henswick

Detta är ett bord som också fungerar som ett skåp. När barnet växer upp förvandlas en sådan struktur till ett stativ, för vilket du bara behöver demontera den föränderliga ytan. Produkten är tillverkad av spånskiva, målad med akrylemalj, och själva bytningsytan är gjord av MDF belagd med melaminfilm. Detta skötbord har en bekväm storlek och en solid och solid bas bidrar till en korrekt bildning av barnets hållning.

Nackdelen med sådana möbler kan kallas dess instabilitet när du trycker på blöjans kanter. Tillverkaren föreslår att kompensera för denna nackdel genom att fästa strukturen på väggen med hjälp av gångjärnen som ingår i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Henswick -skötbordets mått: bredd 75 cm, djup 76 cm, höjd 161 cm. Kostnaden är 9 799 rubel.

Lexwick och Sundwick

Modellerna "Lexwick" och "Sundwick" representerar ett bord kombinerat med en byrå, eller, som tillverkaren ofta skriver, med ett skåp. De är på höga, stabila ben och har, förutom ett skötbord, två lådor och en hylla.

Dessa strukturer är stabila, utrustade med en stor blöja, som är inhägnad med säkerhetsstötfångare. Fördelarna med detta alternativ inkluderar strukturens tillförlitlighet och säkerhet, som tål även vikten av ett äldre barn och en bekväm höjd vid vilken det är bekvämt för modern att byta barnets kläder. En viktig fördel är möjlighet till långvarig användning , vilket säkerställs tack vare närvaron av lådor och förvaringshyllor i modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare en bekvämlighet är att utrusta byråerna Leksvik och Sundvik med lådor som har stopp som skyddar dem från full förlängning.

Produkterna är gjorda av naturligt trä. Detta är en serie tall, behandlad med fläck och färglös lack. Mått på Lesquik -modellen: bredd 86 cm, djup 78 cm, höjd 94 cm. Kostnaden är 11 999 rubel.

En garderob med Sundvik -skiftande yta är mer varierande i storlek: 79 cm bred, 51 cm djup (även om du kan beställa en mer voluminös version med ett djup av 87 cm), minsta höjd 99 cm, maximalt 108 cm. Kostnad för ett bröst lådor med ett Sundvik skötbord Är 11 999 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sniglar

Denna modell är ett bokhylla som innehåller en omklädningsyta, inhägnad på alla sidor av stötfångare och en hylla där du kan lägga ut barns garderobartiklar och skötselprodukter. Detta bord är tillverkat av massiv bok täckt med ett färglöst lack som bevarar träets attraktiva naturliga färg. Växlingsytan och den nedre hyllan är gjorda av en fiberplåt, målad med akrylfärg.

Bekvämligheten med ett sådant bord är strukturens stabilitet, i kombination med dess låga vikt och lätthet i rörelse … Nackdelarna inkluderar det faktum att föremål för barnomsorg när de förvaras på Sniglar -hyllan ligger på en öppen yta och damm kan samlas på dem. Med tanke på detta föreslår tillverkaren att köpa plastbehållare för förvaring av barns saker när man köper ett Sniglar -skötbord, som antingen kan läggas på hyllan på hyllan eller fixeras på sidorna.

Bild
Bild

Nackdelen med denna modell kan också kallas inte särskilt hög maximal tillåten belastning, vilket är 11 kg. Du kan klä ett barn på ett sådant bord bara upp till sex månader. Dimensionerna på Sniglar -skötbordet: längd 72 cm, bredd 53 cm, höjd 87 cm. Kostnaden är 1 999 rubel.

Gulliver

Gulliver-modellen är också ett stående skötbord. Till skillnad från den blygsamma Sniglar, som bara har en hylla, är Gulliver -växlingsversionen utrustad med tre hyllor och snygga sidoväggar. Produktens ram och sidoväggar är gjorda av naturligt trä (massiv björk täckt med vit akrylemalj). Utbytesytan är gjord av fuktbeständig MDF, även vitmålad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med denna modell är nästan desamma som för Sniglar -modellen: behovet av att placera barns saker på en öppen yta och extra kostnader för inköp av behållare för förvaring. Fördelen kan kallas ett större antal hyllor, vilket ökar kapaciteten och något större stabilitet, vilket är förknippat med närvaron av tvärgående strukturelement.

Mått på Gulliver -skötbord: bredd 82 cm, djup 54 cm, höjd 93 cm. Kostnaden är 3 199 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stuva

Denna modell är en fullvärdig transformerande växlande byrå utrustad med en omklädningsyta i form av ett bord. Den är tillräckligt stor, har tre volymetriska lådor och tre hyllor, höga sidor som skyddar barnet från att falla under välter och två positioner för bordsskivans höjd. Stabil konstruktion och olika bordshöjder tillåter användning av denna modell tills barnet når ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

I framtiden, när barnet växer upp, byter Stuva byrå kan omvandlas till ett skrivbord för en student , för vilka ägarna bara behöver följa de bifogade instruktionerna. Av bristerna kan man notera de skarpa hörnen på sidorna, som måste hängas med någon form av mjuka överlägg för att undvika skador på barnet.

Mått på en byrå med skötbord "Stuva": bredd 90 cm, djup 79 cm, höjd 102 cm. Kostnaden är 10 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vedra

Detta är en bärbar växlingsyta gjord av plast. Den har medelhöga sidor och är utformad för att installeras på alla stabila ytor. Fördelen med ett sådant bord är dess rörlighet och låga kostnad. Nackdelarna inkluderar det faktum att en sådan blöja inte har en fast fixering på basen på vilken den är installerad, och en aktiv baby kan falla till golvet tillsammans med en sådan anordning.

För att uppnå maximal komfort för barnet är det lämpligt att köpa ett speciellt mjukt lock som täcker bordets plastyta. Nackdelarna inkluderar också små och inte särskilt bekväma storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått på det bärbara askskötbordet "Vedra": längd 74 cm, bredd 48 cm. Kostnaden är 1 200 rubel.

Rekommenderad: