Runt Glasbord: Glidande Glasskiva Och Vitt Sängbord På Ett Ben

Innehållsförteckning:

Video: Runt Glasbord: Glidande Glasskiva Och Vitt Sängbord På Ett Ben

Video: Runt Glasbord: Glidande Glasskiva Och Vitt Sängbord På Ett Ben
Video: Making a Wooden Spiral Table With Glass Round Top 2024, April
Runt Glasbord: Glidande Glasskiva Och Vitt Sängbord På Ett Ben
Runt Glasbord: Glidande Glasskiva Och Vitt Sängbord På Ett Ben
Anonim

De senaste trenderna inom inredning innebär användning av funktionella, högkvalitativa och snygga möbler som gör att du intelligent kan fördela utrymme i alla rum och skapa en unik stil. Ett runt glasbord kan dekorera många inredningsstilar på ett adekvat sätt.

Bild
Bild

Särdrag

Estetik och ekologi är inte den sista platsen i utformningen av ett hem, därför är naturmaterial, särskilt trä och glas, det mest relevanta idag. Naturligtvis är kostnaden för plast eller laminerade ytor mycket lägre, men du kan inte heller räkna med chic kvalitet.

Trä är en klassiker som används i design i vilken stil som helst, men priset kan förstöra även den mest välbärgade kunden.

De är mycket konkurrenskraftiga med glas, vars kostnad är ganska acceptabel, användningstiden är ganska hög och utseendet kommer att dekorera alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet ägnas åt glasbord, mestadels runda i form, eftersom de förkroppsligar lätthet, ergonomi och till och med en viss viktlöshet.

De är huvudsakligen gjorda av härdat glas, som har hög hållfasthet och gör att du kan placera många dekorativa element och mönster på ytan, men det finns också ett konstgjort material, i synnerhet akryl, polykarbonat och polystyren. De senare ser ut som glas, men deras egenskaper är mycket ljusare. Bänkskivans konsistens varierar från matt till spegelvänd, så det här objektet är lämpligt i vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är möjligt att hitta och köpa lämpligt glas idag utan problem. Det har blivit ett ganska populärt material från vilket glasmöbler började tillverkas. Nu gör de inte bara hyllor för kylskåpet eller något liknande, utan gör också vackra bord.

Först dök mode för glasmöbler upp i väst. Där, med tillkomsten av en ny högteknologisk stil, började designers och tillverkare att göra artiklar av material som tidigare spelat en sekundär roll i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

I form av möbler och interiör ser glas, som tillhör miljövänliga material, originellt och ljust ut, det ger rummet lätthet och uppfyller alla vår tids krav.

Utvecklingen av modern teknik har gjort det möjligt att ta bort det största hindret vid användning av glas - dess bräcklighet. Vid tillverkning av möbler används nu glas som har en tjocklek på mer än 8 mm.

Ett intressant faktum med dess egenskaper är att den med en glasstorlek på en kvadratmeter och en tjocklek på 15 mm tål vikten hos en vuxen.

Bild
Bild

För tillverkning av glasmöbler används en speciell typ av material: triplex, härdat eller pansar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna metoder för att arbeta med glas gör det möjligt att skapa ganska komplexa och intressanta saker. Det kan smältas eller limmas ihop, medan denna design är ganska pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant utseende av sådana produkter erhålls genom olika bearbetningsmetoder:

  1. Sandblästring (sprutning).
  2. Vacker lockig bearbetning av glaskanter (fasning).
  3. Skapande av glasmålningar.
  4. Ger glas med speciella diseffekter eller imitation av spruckna glas (krasch).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera blir glasmöbler mer och mer populära och blir mer prisvärda.

Bland huvudtyperna av glasbord är:

  • vit säng;
  • ovala modeller;
  • halvcirkelformad version etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

De viktigaste sorterna av runda modeller:

Förvandla tabeller

Bekvämligheten med att skjuta och fälla glasbord är ett obestridligt faktum och en stor fördel jämfört med andra modeller. Särskilt relevant är användningen av transformerande bord (upp till 80 cm) i små rum, där varje meter är guld värd, och massiva möbler kan i onödan överbelasta interiören.

Bild
Bild

Själva glaset ser viktlöst ut, och tydliga linjer och praktiska funktioner gör att du kan utöka bordet till önskad storlek när som helst. Detta är praktiskt när du har en stor familj eller på semester, när ett stort sällskap av släktingar och vänner samlas hemma. Vid behov kan sådana möbler lätt flyttas från en plats till en annan.

Glasbord på ett ben

Runda glasbord har ofta bara ett ben, men det här lilla elementet blir det viktigaste och lockar mycket uppmärksamhet. Benet kan vara av glas eller andra material som smide eller trä. I närvaro av stolar i denna stil ekar möblerna och skapar en unik ensemble som sticker ut positivt mot bakgrunden av andra texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runt glasbord med extra bordsskiva

Bland de klassiska modellerna kan du ofta hitta designerbord med en extra bordsskiva som kombinerar skönhet och praktik. Tack vare denna lilla men viktiga detalj är utrymmet under bordet dolt under måltiderna, vilket är estetiskt tilltalande, och en extra hylla dyker upp i köket, vilket avsevärt sparar utrymme och utökar möblernas funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Designers använder ofta bordsben som ett extra dekorativt element, som stöds av olika skär av samma material, men redan i andra möbler, golv och till och med teknisk utrustning i rummet.

Ibland används rotting för att göra benen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus och märkbar accent kan dock inte bara vara det ursprungligen designade bordsbenet, utan också färgschemat som ekar headsetet och den yttre dekorationen av väggar och golv. Samtidigt används ett ljust bord också som en separat färg accent, intar en grundläggande plats i köket mot bakgrunden av inte mindre intressanta möbler.

Moderna metoder för att göra möbler ger gott om möjligheter för konstnärlig dekoration av bänkskivor, inte bara som ett separat element, utan också som ett verkligt konstverk.

Bild
Bild

Det finns många tekniker där ute som kan dekorera ett glasbord och göra det till en kontaktpunkt i köket med fantastiska former, färger, mönster och mönster. Med deras hjälp kan absolut vilken teckning som helst placeras på bordet, till exempel ser yin-yang-symbolen bra ut på det runda bordet, vilket ger lugn och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika stilar

En modern inredning är ett stort antal stilar som har sina egna nackdelar, fördelar och funktioner, vilket gör att du kan använda ett runt glasbord i vilken design som helst:

Bauhaus

Denna stilriktning har sitt ursprung i Tyskland, där form och funktionalitet värderas framför allt annat. Bauhausälskare föredrar ren design, bekvämlighet, rena linjer och former, samt praktiska material av både konstgjort och naturligt ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild

För det mesta är Bauhaus ren geometri med en återhållsam färgpalett, klassiska texturer och tydliga linjer, varför ett runt glasbord är mycket populärt i sådana mönster.

Bild
Bild

Det ger lätthet och en viss luftighet, och expanderar också visuellt utrymmet samtidigt som det inte tar mycket plats.

Modern

I jugendstil är ljusa och tydliga former, kanter, linjer och texturer viktiga, tack vare vilka det runda glasbordet passar perfekt in i interiören och blir både huvudelementet i rummet och en oansenlig möbel som utför sina funktioner och underhåller övergripande harmoni. Stammen kan vara tillverkad av material som sten, trä eller järn, och färgen ligger mestadels i pastellfärgspaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lokaler inredda i jugendstil kan verka något kalla och obekväma på grund av det stora antalet enkla och lakoniska material, i synnerhet glas, järn, sten, samt alltför korrekta geometriska linjer och förekomsten av ovanliga dekorativa element. Även om ordet modern bär med sig något modernt, har det ingenting att göra med den verkliga situationen, eftersom denna stil utvecklas i en annan riktning.

Klassisk

Mjuka flytande linjer, färger som påminner om naturliga färger, fantastisk symmetri och graciöshet - det är det som utmärker klassikerna, som länge har vunnit hjärtan hos tusentals designers runt om i världen. Ett runt glasbord av glas kan bli ett utmärkt inslag i den klassiska stilen och återskapa en ljus och trevlig bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter använder symmetri för att markera skönheten i ett glasbord, till exempel två identiska stolar, soffbord, vackra fåtöljer eller små dekorativa resväskor istället för de vanliga möblerna.

Bild
Bild

Vanligtvis är ett runt bord dekorerat med originalben av smidd metall eller snidat trä, vilket är särskilt viktigt när man inreder ett rum i klassisk stil. Samtidigt förblir ytan på det runda bordet elegant och okomplicerad när det gäller nyanser och mönster.

Glas är ett ganska ädelt material som gör det dyrt och vittnar om god smak.

Bild
Bild

Årgång

Interiörens vintagestil innebär användning av möbler och material som har en rik historia, eller åtminstone ser ut att ha använts i många decennier.

Bild
Bild

Det är otroligt svårt att hitta sådana möbler, och priset är inte överkomligt för alla, men designers utesluter inte möjligheten att använda moderna produkter, i synnerhet ett runt glasbord. Dess yta kan vara antingen vanlig eller spegelvänd, på vilken en gammal vas, dekorativ låda eller till och med en samovar enkelt kan placeras.

Interiören kommer att kompletteras med intressanta speglar med fransiga ramar, kistor med sprucken färg, stolar med skav, byråer med olika repor och bleknad färg och fotoramar av trä eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Användningen av ett runt glasbord i provensalsk stil, som presenterades för världen av romantiska Frankrike, är relevant. Denna rustika design använder levande färger (gul, lila, blå och terrakotta), naturmaterial och klassiska former. Bord med runda toppar placeras ofta på träben, vilket ger interiören fullständighet och massivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska etniker

Asiatiska stilar skiljer sig mycket från europeiska. Japan kännetecknas av enkelhet och koncis, så lediga rum har lite möbler och inredning. Porslinsfat, små och snygga inslag, lugna färger och ett överflöd av texturer betonas väl av härdat glas, mestadels mörkt i färgen, och bordets rundade form tillför exotism och originalitet.

Bild
Bild

Gotiskt

Huvudelementet i den gotiska stilen är glasmålningar, vars nyanser sträcker sig från blåaktig svart till ljusorange med gyllene och silverfärger. Smidesjärn är också relevant, vilket ofta blir materialet för tillverkning av bordsben. Bänkskivor i målat glas inramade med element i smidesjärn ser särskilt vackra ut. Ett sådant bord fångar ögonblicket, eftersom det överskuggar alla möbler och till och med den yttre dekorationen av väggar och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Varje år blir minimalismens popularitet som inredningsstil allt populärare. Det kännetecknas av tydliga linjer och former, enkla och begripliga färger, praktiska möbler och, viktigast av allt, frånvaron av onödiga element. Runda bord med glasskivor är lämpliga för minimalistiska mönster eftersom de motsvarar huvudprinciperna, nämligen: enkelhet, praktisk och visuell lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett runt glasbord är lämpligt i alla interiörer, oavsett rummets storlek, det viktigaste är att välja lämplig storlek på bordsskivan, välja rätt färg och form på benen.

Utseendet på ett sådant bord är enkelt och anspråkslöst, men attraktivt på sitt sätt och ger många idéer för att dekorera ett rum för både vanliga amatörer och professionella designers.

Rekommenderad: