Glasbord (97 Bilder): Ovalt Bord Med Glasskiva, Skjut- Och Design -TV För Vardagsrum, Svartvitt

Innehållsförteckning:

Video: Glasbord (97 Bilder): Ovalt Bord Med Glasskiva, Skjut- Och Design -TV För Vardagsrum, Svartvitt

Video: Glasbord (97 Bilder): Ovalt Bord Med Glasskiva, Skjut- Och Design -TV För Vardagsrum, Svartvitt
Video: Nidouillet 3 Tier Tempered Glass Table Installation Video | AB026 2024, Maj
Glasbord (97 Bilder): Ovalt Bord Med Glasskiva, Skjut- Och Design -TV För Vardagsrum, Svartvitt
Glasbord (97 Bilder): Ovalt Bord Med Glasskiva, Skjut- Och Design -TV För Vardagsrum, Svartvitt
Anonim

Nyligen blir möbler av glas allt populärare. Transparenta bord och stolar ger inredning av elegans, lätthet och nåd. Även om de är stora, rör inte glaset visuellt upp utrymmet. Idag är de ledande inom försäljning bland glasmöbler bord.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med glasbord inkluderar följande:

  • Praktiskhet. Glas är lätt att rengöra.
  • Hygien. Materialet är motståndskraftigt mot fukt, extrema temperaturer, föroreningar, därför är det inte mottagligt för sönderfall, mögel och insekter.
  • Skönhet och estetiskt utseende.
  • Möjligheten att visuellt förstora rummet.
  • Styrka och hållbarhet uppnås genom härdning.
  • Säkerhet och tillförlitlighet. Glas är ett miljövänligt material för människor, eftersom det inte avger allergener och toxiner.
  • Mångsidighet. Glasstrukturer kan användas i vilken inredning som helst: från köket till vardagsrummet och kontoret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta orsakerna till tvivel vid köp av glasbord är följande:

  • Rädsla för att träffa kanterna själv eller barn.
  • Rädsla för att bryta bänkskivan.
  • Känns kallt.
  • Handmärken på glaset.
  • Vissa människor tycker inte om skramlande tallrikar på glasytan.

Faktum är att många av dem kan lösas helt enkelt. För att inte vara rädd för att slå, måste du utrusta hörnen och kanterna med silikonunderlägg. Byt vanligt genomskinligt glas mot frostat eller tonat glas för att skapa komfort och värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om servetter läggs under diskarna hörs inte knackningen. När det gäller fläckar måste du torka alla bord, och du kan eliminera utskrifter från glasytan med en mikrofiberduk.

Bild
Bild

Vad är dem?

Glasbord kan klassificeras enligt flera kriterier.

Efter konstruktionstyp

Oftast väljs bordet utifrån dess funktionella användning, vilket avgör dess design.

  • Konventionella stationära strukturer populär i alla interiörer. Elitmodeller ser bra ut i vardagsrum. Designer soffbord helt i glas passar in i moderna rum. I barnrum föredras ett modulsystem, så skrivbordet är antingen hopfällbart eller fäst.
  • Skjutbord vanligtvis utrustad med element som gör att du kan byta plats utan större ansträngning. Konsolversionen används ofta i vardagsrum, bibliotek, kontor. Soffbordet på hjul är mycket kompakt och populärt genom åren bland olika delar av befolkningen.
  • Fällbara strukturer kan ändra mått, både i höjd och bredd. De är praktiska i små lägenheter, eftersom de inte tar mycket plats när de är vikta. Ett skjutbart glasbord används ofta i det inre av ett litet kök. Transformatorernas skjutsystem är enkla och gör att du kan öka matplatsen vid behov. Tillverkare erbjuder utdragbara mekanismer för att förlänga ytan och lyftmekanismer för att ändra höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter bänkskivans form

De viktigaste, mest populära formerna inkluderar rektangulära och fyrkantiga, runda och ovala, triangulära och andra komplexa mönster. Valet av geometri för den övre delen beror till stor del på rummets storlek och kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av glas som används i konstruktionen

Olika typer av glas används vid tillverkning av bord.

  • Tempererad genomgår en bearbetningsprocess för att öka styrkan. Det är vanligtvis klart och färglöst.
  • Triplex - treskiktsglas, mellan vilka skikten limmas en skyddsfilm. Det ger stötsäkra egenskaper som förhindrar att fragment sprids vid stötar.
  • Matt och tonad utföra dekorativa funktioner.
  • Lakobel erhålls genom att tillsätta ett färgämne till smält glas, vilket garanterar stabiliteten hos nyanserna. Som ett resultat har materialet ett ogenomskinligt färgat utseende.
  • Förstärkt tillverkas genom sammansmältning av ett tunt metallnät, vilket ger ökad produktstyrka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter bordsmaterial

Vanligtvis är borden inte helt glas, men kombinerade. Därför kan de delas in i grupper beroende på vilken typ av material som används för underrede och ben.

Konstgjorda rottingalternativ är populära på verandor och loggior. En uppsättning köps vanligtvis med bord och stolar. En bordsskiva i glas med en korgstomme ser naturlig och estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bord på en metallram med en glasyta är ett klassiskt alternativ som används i köket, vardagsrummet, matsalen. Stålkromelement passar perfekt in i högteknologiska, techno-, loftinteriörer. Dessutom tillåter metallbasen att bygga in glidmekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kombinerat dekorativt bord kan innehålla olika element. Marmor och smide med glas kommer att ge brutalitet och prestige till inredningen. Den skandinaviska stilen låter dig använda massivt trä eller trä som bas och ram. Det ekonomiska alternativet är laminerad spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom ytterligare element

Förutom de grundläggande elementen kan utformningen av glasbord innehålla andra.

  • Dubbel bordsskiva. Alternativ med en hylla längst ner, när dess dimensioner sammanfaller med måtten på bordsytan. Illusionen om fördubbling uppstår.
  • Ett skrivbord för en dator kan ha många hyllor och fack för förvaring av små tillbehör.
  • Enbenta soffbord är ofta utrustade med en extra bas för stabilitet.
  • Motljus.
  • Dekorativa beslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Bordets form bestäms av bordsskivans geometri.

  • Rektangulär alternativet anses vara det mest praktiska. Sådana bord kan placeras var som helst: i mitten, mot väggen, i hörnet. Modeller av denna form är särskilt bra för långa rum. Ett rektangulärt smalt bord kan installeras längs väggen genom att matcha en långsträckt soffa, stolar eller en bekväm bänk.
  • Fyrkant ett dekorativt glasbord passar bra in i vardagsrummet. Dessutom kommer det att se bra ut i ett kompakt kök.
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda glasbord ser imponerande och snygga ut, men denna form anses vara mindre praktisk. Vanligtvis är dessa modeller placerade i mitten, så de behöver plats. Ett ovalt bord med glasskiva kan användas på loggior, verandor. Det bör dock noteras att det är bättre att använda modeller med tre eller fyra ben, eftersom produkten på ett stöd är instabil.

Runda stora glasbord är relevanta i rymliga vardagsrum och matsalar, vilket ger dem elegans.

Andra komplexa former . Modern teknik gör det möjligt att förkroppsliga de mest vågade designidéerna, så glasbord kan ha olika former, icke-standardiserade och ovanliga. Triangulär, stjärnliknande, i form av ett vattenfall - du kan fantisera inom ramen för din egen inkomst, eftersom kostnaden för enskilda beställningar är hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Bordets längd, bredd eller diameter beror vanligtvis på användningsfunktionen.

Middag . Enligt reglerna ska en person som sitter vid bordet ges ett avstånd på cirka 60 centimeter. Matbordet ska rymma alla familjemedlemmar. Baserat på dessa två kriterier beräknas dess dimensioner. Till exempel, för en familj på 4-6 personer, är standardbredden på ett rektangulärt bord 90 cm och längden är från 150 cm. Ett runt bord med en diameter på 110 cm rymmer högst fyra personer, med en ökar i storlek till 130 cm, sex kommer att sitta ner.

Ett stort matbord för tio eller fler är installerat i matsalar eller hallar för officiella mottagningar.

Bild
Bild

Tidskrift . Små bord är inte begränsade av storlek, eftersom de vanligtvis görs på beställning. Som standard överstiger deras mått inte en meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetare . Standardstorlekar varierar från 65 till 90 cm breda och 90 till 150 cm långa. Arbetsytans höjd regleras av standarder och väljs beroende på höjd och ålder.

Bild
Bild

Bänkskivans tjocklek beror på typen av glas. Som regel härdat från 6 mm, triplex - från 8 mm. I genomsnitt når en kvalitetsprodukt 10-12 mm.

Material (redigera)

Modern teknik gör det möjligt att förvandla glas från ett ömtåligt material till ett tillräckligt starkt, pålitligt och säkert.

Tabeller i härdat silikatglas har följande egenskaper:

  • Slagfasthet - tål en belastning på mer än 100 kg.
  • Värmebeständighet - motstånd mot uppvärmning upp till 300 grader Celsius.

Populärt material övervägs triplex , som är ett treskiktsglas med en skyddsfilm som mellanskikt. Detta garanterar säkerheten, eftersom fragment inte flyger iväg när de bryts.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant metod för att skaffa material Lacobel … I själva verket är detta en färgningsmetod, vars särart är tillsatsen av ett färgämne till varmt flytande glas. Experter försäkrar att detta förbättrar färgbeständigheten, samtidigt som du kan få ovanliga färger. Materialet som erhålls med denna metod är ogenomskinligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av transparenta bord finns det analoger som ofta används av tillverkare. Till exempel plastglas, i synnerhet dess sorter plexiglas och akryl.

Plexiglasytor har en mjuk struktur, därför repas de snabbt, täcks av spån och skalliga fläckar från heta föremål. Men deras kostnad är tillgänglig för alla.

Akryl är ett polymert plastmaterial med låg värmeledningsförmåga. Huvudskillnaden mellan akrylglas och organiskt glas är bättre slitstyrka och lätthet. Produkterna bleknar eller deformeras inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon Det används i stor utsträckning när man arbetar med glas och utför främst skyddsfunktioner. Om bordets design innefattar några stängningselement installeras begränsare från den. Den ramlösa bordsskivans silikonram skyddar ägaren från stötar och produkten från flis.

Designers föreslår att utrusta ytan med en speciell tunn platta för att eliminera "glasringen" när du flyttar disk. Det är praktiskt taget osynligt, eftersom det är transparent, och ger också glaset en konsistens som är behaglig att röra vid.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för dekorativt material är satenglas … Det erhålls genom kemisk etsning av en slät yta med speciella ämnesföreningar. Designers älskar sådant glas för sin satinstruktur, användare - för dess motståndskraft mot mekanisk påfrestning, brist på tryck.

Bild
Bild

Vi tillverkar inte bara bord, utan också stolar av böjt silikatmaterial. Som regel används en tjock skyddande beläggning vid tillverkningen. Något av alternativen som beskrivs är dessutom förstärkt med ett metallnät för att öka styrkan.

Bild
Bild

Färger

När du väljer färg på bordet bör du utgå från det allmänna konceptet för rummet. Vanligtvis är svart, vitt och transparent de klassiska alternativen.

Moderna stilar, som art deco och avantgarde, använder hela färgpaletten: röd och gul, lila och ljusorange, harmoniskt kombinerad eller trotsigt framhäver uppmärksamhet i en svartvit inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modest pastellfärger är typiska för Provence. Bänkskivans beige eller lila färg, inramad med förgyllda element i koppar eller mässing, kommer att se sofistikerad och sofistikerad ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett massivt soffbord med en ram och ben av wengeträ ger vardagsrummet ett respektabelt utseende. Den bruna färgen på den härdade tonade glasskivan kommer att framhäva elegansen.

Bild
Bild

Design

När du väljer ett material för en bordsskiva av glas bör du komma ihåg att matt alltid ser lite grönaktig ut, eftersom det beror på särdragen i produktionen. Om målet är att minska transparensnivån är det bättre att välja en tonad.

Den senaste tekniken gör det möjligt att inte bara göra glas hållbart och pålitligt, utan också öka möjligheterna för efterbehandling av produkter.

Förutom de redan beskrivna och allmänt använda metoderna för mattning och toning används olika typer av sprutning, tänkt skärning, användning av airbrushing, satinfinish, alternativ med fotoutskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avantgarde-konstnärer dekorerar bord med glasmålningar eller kraschelement med effekten av krossat glas.

Tillverkarna erbjuder originalbord av kristall, krokodilskinn eller ekoläder.

Produkter med dekoration i rymdstil är populära, där frostat glas och transparent, färgat och tonat glas varierar. Dessa modeller kombineras enkelt med belysning och kromben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fancyfärgade element med glans är populära på moderna kaféer och små restauranger.

I mottagningsrummen på respektabla institutioner, på ministrar och direktörers kontor, kommer en hedersplats att intas av ett lackerat bord av värdefulla träslag med en bordsskiva av tjockt pansarglas med mörk nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti den skandinaviska stilen med inslag av slottsarkitektur kommer glasbord med smidda ben eller en stockfot att se bra ut.

Förutom välkända stilar skapar designers unika kreativa tabeller som inte klart kan hänföras till någon av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Valet av ett glasbord beror på interiörets övergripande stil.

  • Traditionell klassisk kräver, tillsammans med glas, användning av värdefullt trä, huggen sten och smide. Exempelvis är föremål med förgylld bronskant typiska för rokoko.
  • Gotiskt bänkskivans svarta färg är lämplig. Trästolar passar snyggt in i matplatser eller klassiska skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild

De "älskar" glasprodukter mycket hi-tech och techno … Typiska alternativ har en kromfot och glasskiva. Ytterligare dekorativa element är vanligtvis gjorda av aluminium, bakgrundsbelysning används aktivt. Bordet kan kompletteras med stolar av plexiglas på en metallram.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stil loft förutsätter ett minimum av detaljer. Dessutom kan glasskivan ligga på en stenbotten eller placeras på ben av rör.
  • Veranda stil provence kommer att dekorera ett bord med en matt yta och smidesjärnben. Den snygga stylingen har liknande ryggstöd och mjuka sitsklädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Åldrat eller grovt trä är lämpligt för glasmöbler Land … Dessutom kommer korgens underram lakoniskt att passa in i den rustika stilen. Italienska designers kombinerar skickligt glas med läder.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Moderna riktningar avantgarde, art deco, popkonst glas med ljusa nyanser av olika grader av mörkare används ofta i ramen av guld-, brons- och kopparelement. Fans av dessa stilar dekorerar bänkskivor med fotoutskrifter och bilder som erhållits för triplex.
  • Orientalisk stilen kombinerar glas med en metallbas i form av fåglar och djur, både verkliga och mytiska.

Designers rekommenderar att man fokuserar på underredets material när man väljer stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Producerande länder

Italien har varit känt för sina glasmästare sedan antiken. Nu tillverkar de mest kända italienska tillverkarna Fiam och Tonelli bord och stolar av glas i extra klass. Vissa modeller är unika, de fascinerar med kanternas plasticitet och ljusspel. Kostnaden för produkterna är hög, men det motiveras av den exklusiva kvaliteten.

Det finns mer prisvärda märken på marknaden, till exempel Calligaris och Cattelan. De är kända för utdragbara, hopfällbara och barbord, som kännetecknas av högkvalitativt utförande och en mängd olika designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kina är en av de största tillverkarna av glas, inklusive plåtglas. USA, Indien, Ryssland och Mellanöstern finns på köparlistorna. Västeuropeiska möbeltillverkare använder stora mängder kinesiskt glas. Tillverkare från Kina har hållit priset på glasbord till ett minimum på en ganska normal kvalitetsnivå.

Bild
Bild

Turkiskt glas har länge varit populärt över hela världen. På den moderna marknaden är Turkiet huvudleverantören av mönstrat glas och fasade speglar kännetecknas av en speciell filigranbearbetning. Landet importerar inte bara råvaror utan även glasprodukter till Mellanöstern och den europeiska marknaden. Separata kaffe-, te- och soffbord samt uppsättningar med stolar från Turkiet ligger mitt i prisklassen på liknande produkter.

I Ryssland har tillverkningen av glasmöbler bara börjat utvecklas. Men under de senaste 10 åren har kvaliteten nått en viss nivå. När du köper standardmodeller av glasbord kan du redan fokusera på den ryska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper ett glasbord måste du följa experternas råd för att inte bli besviken senare.

  • Säkerhet är ett av huvudkriterierna. Vid köpet är det viktigt att utvärdera utseendet för att utesluta marker, inre bubblor och tomrum, sprickor. Kanterna måste slipas, inbäddas i ramen eller täckas med ett isolerande silikonskikt. Det är bättre att föredra produkter gjorda av förstärkt och härdat glas eller triplex.
  • Understellet måste ha en hög grad av stabilitet. Professionella rekommenderar att du väljer modeller med icke avtagbara ben, eftersom designen med dem är mer pålitlig.
Bild
Bild

Uppmärksamhet bör fästas vid fogarna, särskilt om bordsstrukturen består av olika material.

  • Bordets tjocklek väljs beroende på användningsförhållandena. TV -möbler och andra möbler som kräver att tunga föremål placeras på den måste ha en bordsskiva med en tjocklek på minst 10 mm. Kaffe och dekorativa bord för vardagsrummet eller i hallen är utrustade med en glasyta från 6 till 8 mm. Konsoler för sovrummet eller arbetsborden på kontoret är gjorda av glas över 8-9 mm.
  • För små lägenheter bör du överväga alternativ för att omvandla bord.
  • När du väljer ett matbord är det lämpligt att överväga alternativ som passar alla familjemedlemmar.
  • Glans är inte för alla. Det är mer praktiskt att använda matt finish eftersom handavtryck, ränder och annan smuts är mindre märkbar på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för ett glasbord är en indikator på kvalitet. Du ska inte "jaga" billigheten. Det är lämpligt att bekanta dig med produktlinjen och de företag som tillverkar den innan du köper.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Reglerna för att ta hand om glasmöbler är enkla. Om de utförs regelbundet och produkterna används med omsorg kommer livslängden att bli lång.

Primära krav

  • Torka av glaset regelbundet med valfri fönsterputs.
  • Använd speciella servetter. Till exempel för autoglas.
  • Polering bör utföras minst en gång var sjätte månad för profylax.
  • Det är bättre att lägga bambuunderlägg eller mattor under tallrikarna.
  • Att tappa metallapparater på en bordsskiva av glas är kontraindicerat.
  • Om sprickor uppstår måste bordet returneras för reparation, eftersom de kan "krypa" över hela ytan.
Bild
Bild

Tips för användning

Om glasbordet ligger i ett starkt upplyst område, till exempel nära ett fönster, gör dig redo för konstant gnidning av bordsskivan, eftersom alla fläckar och ränder kommer att vara tydligt synliga.

Vid servering, använd olika underlägg och enskilda mattor för att undvika repor och buller.

Bild
Bild

I familjer med små barn är det bättre att täcka ytan med en transparent silikonplatta. Det kommer att skydda bänkskivan från tappade porslin, underlätta dess skötsel, men kommer samtidigt inte att dölja strukturens lätthet och viktlöshet.

Bild
Bild

Alla fästelement, hörn och kanter på glasmöbler måste slipas noggrant och täckas med speciella skyddskåpor. Detta kommer att rädda ägarna från skador och produkterna från chips och sprickor.

Om de minsta sprickorna uppstår på glaset, kontakta omedelbart verkstäderna för borttagning.

Repor på plexiglas kan slipas med fint sandpapper.

Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Glas är ett spektakulärt material som reflekterar ljus beroende på bearbetningen. Luftighet, viktlöshet är inneboende i modeller av transparent glas. De gör det omgivande rummet visuellt ljusare. Opaka bord är mer solida, vilket gör att du kan uppnå högtidlighet i en atmosfär.

Glasets mångsidighet är absolut, eftersom det inte finns en enda stil i inredningen där det skulle vara omöjligt att använda det. Stilar definierar materialet och hur underrede och stolar är gjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett standardbord med glasskiva och hylla under kan du enkelt ändra stil.

  • Om vi täcker den med en dekorativ servett och ordnar snäckskal, havsstenar, produkter från "pärlpärlor" får vi en marin design.
  • En blommig eller fruktig komposition ger en rustik smak.
  • Handgjorda sammetservetter broderade i guld, figurer av mytiska djur - och bordet kommer att förvandlas till ett element i den orientaliska inredningen.

Rekommenderad: