Köksbord På Ett Ben: Glidande Köksbord På Ett Ben, Runda, Ovala Och Rektangulära Matbord På Ett Ben

Innehållsförteckning:

Video: Köksbord På Ett Ben: Glidande Köksbord På Ett Ben, Runda, Ovala Och Rektangulära Matbord På Ett Ben

Video: Köksbord På Ett Ben: Glidande Köksbord På Ett Ben, Runda, Ovala Och Rektangulära Matbord På Ett Ben
Video: matbord 2024, April
Köksbord På Ett Ben: Glidande Köksbord På Ett Ben, Runda, Ovala Och Rektangulära Matbord På Ett Ben
Köksbord På Ett Ben: Glidande Köksbord På Ett Ben, Runda, Ovala Och Rektangulära Matbord På Ett Ben
Anonim

Allt oftare visas möbler av ovanlig form i inredningen i ett modernt kök. Ta åtminstone ett köksbord på ett ben: det är kreativt, ser väldigt intressant ut och är också funktionellt. Materialet i den här artikeln kommer att bekanta läsaren med egenskaperna och sorterna av sådana produkter, prata om fördelarna och nackdelarna med bord med ett stöd och också hjälpa dig att välja det bästa alternativet, med hänsyn till de grundläggande urvalskriterierna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett köksbord på ett ben anses inte bara vara praktiskt, utan också ett funktionellt möbel. Den är original, ser imponerande ut och kan töja vilken inredning som helst. Detta är möbler som lockar uppmärksamhet, det spelar en stor roll för att organisera köket. I detta fall kan produktens design vara annorlunda.

Fördelen med ett stödben över fyra är att det sparar utrymme mellan användare . Dessutom kan avföring tas bort under bordet, stolar kan flyttas nära det. Dessutom kan bordets enda stöd vara mycket olika. Idag tillverkas sådana bord i en mängd olika designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa sorter utmärks av ergonomi, andra lockar uppmärksamhet med sin ovanliga design. Stödbenet för sådana produkter är betydligt tjockare i jämförelse med analoger av klassisk typ. Under drift har sådana bord bevisat sin praktiska och praktiska. Stödet har tillförlitliga fästen mellan delarna. Formen på modellerna kan vara olika, liksom finishen. Andra har läderklädselstoppar, medan vissa inte alls behöver bordsdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler är rymliga: på grund av bristen på flera stöd kan fler stolar fästas vid bordet. Samtidigt kommer hushållens ben inte att vara begränsade, vilket innebär att dessa möbler bidrar till ökad komfort.

Sådana möbler kan köpas för vanliga och studiolayouter. Tillsammans med stolar skapar det en harmonisk uppsättning för matplatsen. Dessutom kan det vara både ett självständigt element i möbler och en integrerad del av det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

Köksbordet med ett ben har många fördelar.

  • Det är vackert och blir ofta det centrala designelementet som sätter tonen för hela interiören.
  • En sådan produkt låter dig ta med nyheten i köksarrangemanget, lägga till en del elegans eller omvänt kreativitet.
  • Bordets konfiguration kan vara mycket varierande, vilket gör att du kan välja en produkt med hänvisning till en specifik inredningsstil.
  • Matbordet på ena benet kan användas som en rymddelare i ett trångt kök, som delar upp det i separata funktionella områden.
  • Möbler kan tillverkas av olika råvaror, vilket är viktigt för en modern inställning till köksinredning.
  • Modellerna varierar i valet av form och design, och därför kommer även en häftig köpare att kunna välja ett alternativ, med hänsyn till sina egna preferenser.
  • Sådana tabeller kännetecknas av en annan priskategori, vilket gör det möjligt för varje köpare att köpa ett alternativ, med hänsyn till möjligheterna i deras budget.
  • Modifieringar kan ha olika transformationssystem, vilket gör dem inte bara bekväma i köket, utan också funktionella.
  • Färgintervallet för modifieringar är omfattande. Därför kan du välja ett eller annat alternativ, med hänsyn till de möbler som redan finns i köket.
  • Förutom att produkten kan köpas i en butik kan du beställa den enligt en individuell skiss eller till och med göra den själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Som med alla möbler har köksbord med ena ben sina nackdelar.

  • Ytan under stödet ska vara så plan som möjligt, annars påverkar detta stabiliteten.
  • Inte alla designidéer är framgångsrika, detta påverkar också praktiska och hållbara.
  • Valet av sådana inre element är inte så enkelt. Vi måste ta hänsyn till många kriterier så att bordet inte bara passar bra in i den specifika stilen i interiören, utan också, tillsammans med stolarna, inte stör rörelser i köket.
  • Det är inte möjligt att installera ett sådant bord i varje kök: det är ganska problematiskt i rum med sluttande perspektiv och ibland omöjligt i ett kök med utgång till balkongen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera kriterier för att klassificera tabeller på ett stöd.

Efter form

Modellernas konfiguration kan vara olika: tillverkare tillverkar rektangulära, runda, ovala och fyrkantiga modeller, olika i storlek och höjd. På grund av detta kan vissa sorter användas för köket, andra som en viktig del av gästutrymmet i köket-vardagsrummet. Till exempel kan en produkt ersätta en bardisk (till exempel ett alternativ i form av en U-formad ergonomisk modell med ett stöd som är identiskt med bordsskivans form).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkantiga eller rektangulära modeller kan placeras framför headsetet, om det finns tillräckligt med film i köket kan de placeras i mitten av rummet. Sådana produkter kan placeras nära soffan, installerade mot väggen. Således kan du organisera ett gästvänligt hörn i köket, där familjemedlemmar och gäster kan koppla av medan de har samtal över en kopp te.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda och ovala bord är bra för rymliga kök. Denna form innebär närvaro av stolar med höga ryggar, placerade runt bordet. En sådan matplats ser harmonisk ut; det kan antingen vara ett zonhörn i studioutrymmet eller ett ensemble-matkök uppdelat i separata funktionella delar.

Du kan placera ett sådant bord i karnappfönstret, om det finns ett. Sådana ändringar är bra för interiörer med icke-standardiserade layouter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter materialtyp

Olika råvaror används vid framställning av sådana bord. Dessa är hållbart trä av olika arter, träprodukter, glas, metall, sten eller till och med speciell slagfast plast. Beroende på designidén är produkten gjord av ett material eller två olika typer av råvaror kombineras. Trämöbler anses vara det bästa valet för köket: ett sådant bord kommer att vara både hållbart och praktiskt. Men dessa möbler ser massiva ut, de är lämpliga i ett rymligt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träspånskivor är tillverkade av naturligt trä med tillsats av bindemedel. När det gäller kvalitet är sådana produkter billigare, men deras livslängd är märkbart sämre än tidigare tabeller. Glasmodifieringar är kombinerade produkter: som regel är det ett trä-, stenstöd och en bordsskiva av glas. Sådana modeller ser vackra ut, men att ta hand om ett sådant bord är ganska problematiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenbord ser massiva ut. Deras nackdel är vikten, som i vissa fall med tiden pressar golvbeklädnaden. Respekterbara köpare har råd med sådana produkter, eftersom natursten är dyrt. Ett alternativ till det är en konstgjord analog: sådana produkter är billigare och lättare.

Bild
Bild

Metall i modeller används främst som finish (det kan till exempel vara smideelement i ett ben). I modern stil kan detta vara ett stöd, beslag, en glidmekanism. Metall är ett obligatoriskt attribut för möbler i sådana riktningar som minimalism, högteknologisk och modern . Här kombineras metall ofta med tonat eller målat glas.

När det gäller plast kan ett sådant bord inte kallas praktiskt: plast är inte resistent mot repor, det brinner ut under drift, det är också rädd för mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom designfunktioner

Valet av modeller är slående: teknologier går framåt, och detta gör att du kan skapa modeller inte bara av den vanliga traditionella typen, utan också mycket icke-standardiserade, utrustade med glidmekanismer. Detta betyder dock inte alls att traditionella produkter är enkla: de kan inte bara vara enlagda. Vissa modifieringar har en upphöjd del i mitten, vilket gör det möjligt att avgränsa en plats för gemensamma rätter och en personlig uppsättning rätter för varje användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stödet kan vara koniskt, trapetsformat, cylindriskt, avsmalnande i mitten. I vissa sorter kan den förgrena sig till tre eller fyra ben, samtidigt som den har en stabil mittaxel. Detta ger produkten stabilitet och ser särskilt vackert ut när bordet är av trä och dekorerat med sniderier. Vissa alternativ har ett vridet ben, men trots det snygga och ibland även kreativa utseendet kan sådana modeller inte kallas stabila. I andra ser stödbenet ut som en frukt (till exempel en gigantisk ananas).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller med ett stöd är också transformerbara. Till exempel kan ett bord ha en liten bordsskiva med flera sektioner, som vid behov kan byggas ut till en fullfjädrad yta. Andra alternativ inkluderar en glidmekanism. Denna bordsskiva kan fördubblas när du behöver placera både familjemedlemmar och gäster vid bordet. Antalet sektioner för sådana modeller är vanligtvis 2-3.

Om du behöver en sådan modell, när du köper den, måste du ta hänsyn till benets maximala stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av ett matbord på ett stöd består av olika faktorer: det här är både estetiskt tilltalande och färgernas sammanträffande och med hänsyn till formen på de befintliga möblerna.

Dessutom är ett av de avgörande kriterierna bilderna på ett visst kök: tillsammans med stolarna ska bordet inte sticka ut från den övergripande bilden av interiören, även en antydan till skrymmande är utesluten. Dessutom borde bordets form vara i harmoni med linjerna i resten av möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten ska vara praktisk och bekväm: även om du vill köpa en kreativ version ska den vara stabil och pålitlig . Annars kommer ett sådant bord inte att kunna fungera som matsal. Med tanke på att det måste vara hållbart kan du titta på alternativ med en glasskyddsyta. Det kommer att skydda både trä och sten från mekaniska skador, samtidigt som det inte minskar den estetiska attraktionen. Dessutom ser det förstärkta glaset bra ut i alla interiörer.

Vi får inte glömma storleken: modellens höjd ska motsvara personens höjd, sittande vid bordet, användaren ska inte uppleva obehag . Standardhöjden är 75 cm, den kommer inte att vara tillräckligt hög, och därför är det vettigt att köpa ett alternativ med en indikator på 80 cm. När det gäller minsta bredd bör det inte vara mindre än 75 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper måste du inspektera fästena på stödet och bänkskivorna. Tänk på att om de redan är lösa i butiken kommer inga garantier för att allt går att justera att fungera. Oavsett hur ofta fästelementen dras åt kommer anslutningen inte att vara stel. I detta fall kan bordsskivan svaja vid beröring, vilket i sin tur förr eller senare kommer att leda till att kupor och tallrikar välter.

Bordets stöd bör vara brett, det är från sitt område som stabiliteten beror på. Dessutom måste du ta hänsyn till bordets vikt vid köp: lätta modeller är mindre stabila. När det gäller material kommer budgeten att vara den avgörande faktorn här. Det skulle dock vara användbart att tänka på om det köpta bordet kan kombineras med resten av möblerna om det är tillverkat av ett annat material.

Om du är van vid att uppdatera möbler ofta kan du titta närmare på ett billigt alternativ, vilket gör det till en accent på stilen i vilken kökets inredning är gjord. För harmoni måste han dock välja stolar som är exemplariska i designen.

Rekommenderad: