Hur Gör Man Ett Skötbord Med Egna Händer? 43 Foton Bordsmodeller Från En Byrå För Nyfödda

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man Ett Skötbord Med Egna Händer? 43 Foton Bordsmodeller Från En Byrå För Nyfödda

Video: Hur Gör Man Ett Skötbord Med Egna Händer? 43 Foton Bordsmodeller Från En Byrå För Nyfödda
Video: Skötunderlägg - när du ska byta blöja utan skötbord 2024, Maj
Hur Gör Man Ett Skötbord Med Egna Händer? 43 Foton Bordsmodeller Från En Byrå För Nyfödda
Hur Gör Man Ett Skötbord Med Egna Händer? 43 Foton Bordsmodeller Från En Byrå För Nyfödda
Anonim

Innan ett barn föds måste föräldrarna förbereda många saker som är nödvändiga för de första månaderna av ett barns liv. För vissa familjer är det första handlingen att köpa en babysäng, en barnvagn, ett badkar, kläder och ett första hjälpenpaket. Ibland fylls denna lista med ett skötbord. Och det är inte alltid klart vad det är till för och om det är möjligt att göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyx eller nödvändighet?

Innan du börjar bygga ett skötbord måste du förstå om dess närvaro verkligen är så nödvändigt för ett barn. Å ena sidan är detta en ganska bekväm sak, men å andra sidan kan många unga föräldrar klara sig utan det.

Bild
Bild

Huvudfördelarna med skötbordet inkluderar:

  • Bekvämlighet för mamma . Ibland måste en baby bytas många gånger - han burp, då kissar han själv, blir sedan smutsig, sedan måste han samlas in för en promenad och sedan klä av sig. Om modern ständigt byter barnets kläder, står över soffan eller sängen, kommer hon hela tiden att spänna ryggen. Och den här delen av en ung mammas kropp är redan utsatt för konstant stress. Blöjan är på optimal höjd, vilket gör att föräldern inte kan böja sig.
  • Säkerhet för barnet . Som regel är ett skötbord eller byrå utrustat med olika lådor och hyllor som innehåller allt du behöver för små barn. Därför har föräldern bytt barnets kläder tillgång till alla tillbehör han behöver, vilket gör det möjligt att inte lämna barnet ensam. Detta ger honom ytterligare säkerhet, eftersom han några månader efter födseln kommer att lära sig att välta, vilket innebär att han kan falla.
  • Hälsa för barnet . Ofta behöver en liten familjemedlem terapeutisk massage eller gymnastik. Dessa behandlingar hjälper till att utveckla muskler och flexibilitet. För korrekt genomförande av behandlingsåtgärder krävs en plan yta, som blöjan har.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha studerat alla de positiva egenskaperna hos denna möbel kan du se till att det är nödvändigt för barnets tidiga utveckling. Men det är inte nödvändigt att köpa det i butiken, eftersom kostnaden avsevärt överstiger kostnaden för vanliga bord och byråer. Dessutom blir ett hemlagat bord en höjdpunkt i barnrummet.

Dimensioner

Swaddler -tillverkare hävdar att dessa produkter är avsedda för spädbarn under ett år. Men i praktiken är detta påstående inte alltid sant. Det är viktigt att korrelera barnets ålder med bordets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om skötbordet har en längd på 70 cm är det bara bekvämt för ett barn som är drygt sex månader gammalt. Allt beror på barnets individuella egenskaper. Men ytlängden på 90-100 cm kan användas av föräldrar tills barnet når ett år eller ännu mer.

Olika sorter

Innan du skapar en ritning av ett skötbord för en bebis behöver du inte bara fylla på med verktyg och material, utan också att bestämma vilken typ av framtida design.

Det lättaste alternativet är en mjuk bräda som kan läggas på vilken bekväm yta som helst. Denna produkt har skyddande sidor på sidorna och på toppen har den en vattentät kudde.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan design som du kan göra själv är vad du vill. Den kan placeras på en trä-, metall- eller till och med plastram och ha flera hyllor. Ovanpå bokhyllan finns en skötbräda, som kan ha antingen en hård eller en mjuk bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest bekväma är en byrå med föränderlig yta. Dess främsta skillnader är bekvämlighet, stabilitet och rymlighet. I detta fall kan skötbordet vara hopfällbart eller avtagbart, beroende på modell.

Bild
Bild

Hängande, det är också ett väggmonterat bord, ser väldigt ergonomiskt ut. Strukturen fästs på väggen och fälls ut vid behov. Bekvämt har den speciella fickor för förvaring av hygienartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svårt för handgjord tillverkning är en transformerande blöja. Fördelen med en sådan produkt är att den efter ett tag kan modifieras och förvandlas till ett vanligt barnbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

När du väljer ett material för att göra ett bord bör föräldrarna lita på dess säkerhet. Så produktens ram kan bestå av trä, MDF eller spånskiva. Om det finns en ekonomisk möjlighet är det naturligtvis bättre att bo med ett naturligt träd. Och för ett budgetalternativ är MDF och spånskiva lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skötbrädan kan också bestå av MDF eller spånskiva, plus den är utrustad med ett mjukt fyllmedel och vattentätt tyg. För fyllning kan du köpa skumgummi, holofiber och till och med en frottéhandduk. Allt beror på mästarens önskan.

Experter rekommenderar att du köper allergivänligt material, eftersom ett litet barn är mest mottagligt för allergiska reaktioner.

Om strukturen kommer att målas eller lackeras i framtiden är det absolut nödvändigt att dessa produkter har kvalitetscertifiering. De ska inte innehålla giftiga ämnen. I bästa fall bör en speciell inskription finnas på färg- och lackprodukten, så att den kan användas i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla beslag ska användas till ett minimum och hållas dolda. Således kan du maximalt skydda det vuxna barnet från skador från bultar och infällbara mekanismer.

Bild
Bild

Byggmetoder

Monteringsprincipen för olika modeller av skötbord är annorlunda.

Vikbar vägg

Det väggmonterade skötbordet är nästan osynligt när det fälls ihop. På grund av bristen på stöd är det nödvändigt att göra vissa ansträngningar för att skapa en stabil struktur.

Bild
Bild

Du måste montera väggbordet på en solid och pålitlig vägg.

Detta är nödvändigt så att hon tål en vikt på upp till 10 kg. Produktens gångjärnsskydd måste installeras på gasliftar, vilket gör att den inte kan stänga spontant. Det skulle vara trevligt att bygga flera hyllor i blöjans väggdel. Således kan du inte bara organisera lagringssystemet, utan också ge ytterligare stabilitet för basen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Suspension

Designen av ett hängande skötbord består av en bräda, sidor och stödhörn. Alla dessa element måste skäras ur spånskivor och anslutas med självgängande skruvar. För bättre fixering fylls hålen för de självgängande skruvarna bäst med lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

Den bärbara skötbrädan är bra för sin rörlighet. För tillverkningen behöver du spånskivor, en elektrisk sticksåg, självgängande skruvar, en primer och färger och lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens grund består av en bräda, vars längd är 90-100 cm och bredden är 60 cm. Sidorna har en längd lika med brädans längd och deras höjd får inte överstiga 10 cm. Du kan bygga en extra sida vid huvudets struktur. I detta fall bör dess längd vara lika med 60 cm.

Delarna är anslutna med skruvar eller självgängande skruvar, och i slutet av arbetet grundas och målas hela bordet.

Mjuk

Ett mjukt bord kan göras av en 3-4 cm tjock skumdynan. Ovanifrån bör det vara mantlat med ett vattentätt material, till exempel en blöja. Separat för produkten är det nödvändigt att sy ett omslag av naturligt tyg med en dragkedja på sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byrå

För att montera denna typ av struktur är det lämpligt att ha yrkesmässiga snickerikunskaper. Det är absolut nödvändigt att använda detaljerade ritningar som anger alla mätningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskivor ska skäras så exakt som möjligt. Förutom de brädor som följer med satsen måste du kontrollera om det finns guider för rullning av lådor, handtag, ben, hörn, skruvar och skruvar. Från verktygen behöver du en skruvmejsel, en elektrisk borr, ett måttband och borrar.

Monteringsprocessen är ganska komplex, så det är viktigt att följa ritningarna exakt och göra allt i följd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken modell av skötbordet som väljs, måste du förnuftigt bedöma dina egna förmågor. Med lite tålamod och lite ledig tid är den anpassade nyfödda swaddlen klar.

Rekommenderad: