Högt Barbord: Bord På Ett Långt Ben, Underkorgar För Bardiskar, Modeller Från Ikea

Innehållsförteckning:

Video: Högt Barbord: Bord På Ett Långt Ben, Underkorgar För Bardiskar, Modeller Från Ikea

Video: Högt Barbord: Bord På Ett Långt Ben, Underkorgar För Bardiskar, Modeller Från Ikea
Video: Nastya and Eva are learning the Summer Alphabet 2024, April
Högt Barbord: Bord På Ett Långt Ben, Underkorgar För Bardiskar, Modeller Från Ikea
Högt Barbord: Bord På Ett Långt Ben, Underkorgar För Bardiskar, Modeller Från Ikea
Anonim

Mode för barbord är cykliskt - det upplever en ökning, sedan ytterligare ett fall. Ursprungligen dök denna möbel upp i Europa och hade ett funktionellt värde - det var en plats för ett mellanmål, vilket sparar tid för hektiska och aktiva stadsbor. I Ryssland kom barbordet i bruk relativt nyligen. Den passar perfekt in i små kök, blir den centrala figuren i inredningen och sätter den övergripande stilen.

Bild
Bild

Särdrag

Väljer man ett barbord, strävar alla efter sitt eget mål - att med värme komma ihåg tiden för roligt och sorglös vila, avlasta köksutrymmet, förverkliga djärva designfantasier, skapa en intressant och djärv design.

Experter, som sammanfattar egenskaperna hos barbordsmodeller, markerar ett antal funktioner:

Anpassad höjd. Ett välkänt köksbord är en låg, begriplig och bekant modell. Barbord går utöver dessa gränser. Deras genomsnittliga höjd varierar från 1, 1 till 1, 35 m. För dem måste du köpa fler barnstolar eller pallar

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Flera bordsmodifikationer sticker ut. Ett bord på en nivå är ett vanligt alternativ. Två- och flernivåbord med underkorg är dekorerade med belysning, skåp, hyllor, glasmålningar.
  • Bordets anslutning till köksuppsättningen. Detta är viktigt för stilens integritet och konsekvens. De kan överlappa i struktur, färg, finish.
  • Ett barbord är ett sätt att zonforma ett kök. Med sin hjälp är rummet uppdelat i två delar - matsal och arbete. Populärt i studior och när man kombinerar ett kök med ett vardagsrum.
  • En bra idé för små kök, så att du kan spara så mycket ledigt utrymme som möjligt, gör köket kompakt och effektivt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns många bordsmodeller på möbelmarknaden. Tänk på de populära:

Klassisk. Dessa bardiskar är installerade på kaféer, barer, restauranger och hem. De har en enkel design - bordsskiva och stödkonstruktioner upp till 115 cm. Hög pall, stolar, fåtöljer placeras nära bordet. Lämplig för stora kök, det ser lakoniskt och intressant ut, vilket kräver en lämplig design av hela utrymmet. Ett känt exempel på en klassiker är Ikeas Bilst -modell. Bordsskivor finns i runda, fyrkantiga och rektangulära former. De två första är utrustade med ett högt tunt ben, det sista - med två ben sammankopplade med en tvärstång för strukturell tillförlitlighet

En annan modell från Ikea är Sturnes. Miljövänliga möbler av massiv furu, lackerade. Den kan placeras mot väggen eller placeras mitt i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minibord. Små kök i typiska bostadshus är utrustade med sådana möbler. Den utför samtidigt tre funktioner - den används för att äta, laga mat och använda den som en bardisk. Glas och vinglas hängs på disken

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kombinerat med matsal. Det kommer att tilltala finsmakare av funktionella möbler. Den består av två nivåer, den första av dem är ett högt barbord, den andra är ett matbord. Sparar utrymme i köket, gör en snygg accent på design.
  • Island - för gigantiska kök. Ett bord är placerat i mitten av rummet, en spis, handfat, hyllor, skåp kan monteras i det, stolar är placerade på motsatt sida.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Material för att göra bord är varierande. Det dyraste men raffinerade materialet är naturligt trä. Den största fördelen med trä är dess hållbarhet och miljövänlighet. Bland nackdelarna är en hög känslighet för skador.

Prisvärt material - spånskiva, bättre känd som spånskiva . Arken är tryckta med ett träimiterande mönster, och beläggningen ger hållbarhet och enkel skötsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa i popularitet är plast. Det är hållbart och motståndskraftigt mot skador. Plast är lätt att måla i vilken färg som helst, därför används den ofta vid tillverkning av möbler.

Konstgjord sten har alla nödvändiga egenskaper - hållbarhet, skademotstånd, fuktbeständighet, enkel rengöring. Det ser snyggt och aktuellt ut i interiören. Ett bord med härdat glaselement kommer att vara ett elegant komplement till köksdesignen. Sådant glas är transparent och har en glansig behaglig lyster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta tillverkar tillverkare kombinerade bord för att kombinera fördelarna med alla material.

Urvalstips

Experter noterar att i förståelsen av majoriteten är ett barbord tråkigt och obegripligt. Bardisken är dock mångfacetterad och original; den kan göra ett intressant designprojekt av ett typiskt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar när du köper denna möbel att uppmärksamma ett antal punkter:

  • Racket på flera nivåer kommer att göra det ljust och ovanligt. Olika hyllor, fästelement och andra lagringssystem kommer att lägga till funktionalitet. Men alternativet på flera nivåer är endast lämpligt för stora områden.
  • Ötypen används i ganska stora kök. Rummet bör tillåta en stor ö från stället att placeras i mitten. Det är tillåtet att bädda in utrustning i den. Perfekt för mellanmål eller te.
  • Bordet fälls i utförande, där matytan och disken kombineras. Men bakom denna funktionella struktur kommer en stor familj att passa.
  • Bordet bör väljas i enlighet med stilen, designfunktionerna i köket och personliga preferenser. Särskild uppmärksamhet ägnas åt dess höjd och storlek. Detta gör att du kan välja ett bekvämt och attraktivt bord som kommer att tilltala varje familjemedlem.

Rekommenderad: