Barbord (42 Bilder): Stöd Och Ställ För Ett Barbord, Bord På Hjul Med Stolar För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Barbord (42 Bilder): Stöd Och Ställ För Ett Barbord, Bord På Hjul Med Stolar För Hemmet

Video: Barbord (42 Bilder): Stöd Och Ställ För Ett Barbord, Bord På Hjul Med Stolar För Hemmet
Video: Sobuy Barbord | Matgrupp | Matgrupp 4 stolar | Matbord och stolar | Bar köksbord | OGT11-N 2024, Maj
Barbord (42 Bilder): Stöd Och Ställ För Ett Barbord, Bord På Hjul Med Stolar För Hemmet
Barbord (42 Bilder): Stöd Och Ställ För Ett Barbord, Bord På Hjul Med Stolar För Hemmet
Anonim

De dagar då barbord bara kunde hittas på ett kafé, en bar eller en klubb är länge borta. Idag kan sådana intressanta och attraktiva möbler enkelt placeras i vanliga bostadshus och lägenheter. Sådana modeller har många användbara funktioner och egenskaper som gör dem vansinnigt populära och efterfrågade.

Särdrag

Barbord finns i många köksinredningar idag. Denna vackra och fashionabla möbel används inte bara för sitt huvudsakliga syfte, utan utför också ofta rymdzonens funktion. Oftast vänder sig ägare till studiolägenheter till sådana designlösningar. Med hjälp av ett väl valt barbord kan du snyggt och organiskt dela upp vardagsrummet och köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera att barbordet gör det möjligt för ägarna att avsevärt spara ledigt utrymme i rummet. Sådana möbler, komplett med korrekt utvalda stolar, tar vanligtvis lite plats, vilket inte gör det mindre rymligt och rymligt. Även ett stort företag kan ta emot vid ett sådant bord.

Barbord har inga betydande nackdelar. Det bör bara noteras att för vissa användare verkar sådana mönster inte särskilt bekväma, eftersom de kompletteras med barnstolar.

Bild
Bild

I regel gillar inte äldre eller gravida kvinnor sådana lösningar, eftersom det kan vara ganska svårt för dem att sitta på sådana produkter.

Visningar

Det finns flera populära modifieringar av barbord. Varje individuell modell har sina egna särdrag, fördelar och nackdelar. Låt oss titta närmare på de mest populära alternativen för sådana originaltabeller:

Klassisk . Sådana produkter har den mest enkla och okomplicerade designen. De går nästan inte att skilja från vanliga matbord. Oftast är dessa modeller smala och väggmonterade. De matchas med speciella barnstolar. Klassiska barbord kan användas både för vänliga sammankomster och för familjekvällar;

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ö ". Idag finns bekväma och funktionella bord, kallade "öar", i många hem. Som regel används de i rymligare rum, eftersom de inte är de minsta i storlek. Öbordet är en speciell prefabricerad struktur som består av flera funktionella delar. Förutom den traditionella bänkskivan har sådana system ibland en liten diskbänk och till och med en kokplatta;

Bild
Bild

Transformator . Funktionella omvandlingsbord är inte mindre populära idag. Sådana mönster är idealiska för små utrymmen. Det finns flera typer av transformerbara barbord: fällbara, fällbara eller mobila system på hjul. Både den hopfällbara modellen, som blir till ett stort bord, och den designade vikningsstrukturen kommer att se bra ut i små rum utan att ta upp mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna barbord finns i en mängd olika höjder och bredder. Detta innebär att det blir möjligt att välja den optimala designen för nästan vilken layout och område som helst.

Som regel är sådana möbler höga. Deras standardhöjd är ungefär en meter. När det gäller indikatorerna för barbordens bredd finns det inga strikta standarder här. Oftast finns det produkter, vars bredd varierar från 80-100 cm. För små utrymmen rekommenderas att välja smala modeller. Större och rymligare bord tar mycket ledigt utrymme i rummet, vilket gör dem inte de mest praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordets längd beror till stor del på de företag där du oftast träffar kvällar. Den långa övergripande versionen, till exempel, kommer att vara den bästa lösningen för älskare av stora vänliga sammankomster. Men små, snygga bord är perfekta för människor som gillar att umgås med sina familjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Moderna barbord finns i en mängd olika former:

  • De mest populära är modellerna fyrkantig form … Sådana mönster finns ofta inte bara i köket, utan också i vardagsrummet. Fyrkantiga bord anses vara de mest praktiska, eftersom många människor kan passa bakom dem. Rektangulära alternativ kan skryta med liknande egenskaper;
  • Om du letar efter fler originaldelar bör du titta närmare på borden. med rundad topp … De liknar mycket traditionella cafeteria- eller barbord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Kostnaden för ett barbord påverkas främst av materialet från vilket det är gjort. Vid tillverkning av sådana inredningsartiklar används en mängd olika material idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Träbord är bland de mest populära och attraktiva. Sådana möbler fungerar mycket länge och orsakar inga problem under driften. Oftast är dessa strukturer gjorda av tall, ek, björk, al eller valnöt. Plattbord ser särskilt ljusa och attraktiva ut.

Bord av naturligt trä kräver dock särskild omsorg i form av skyddande impregneringar. Utan dem kan materialet spricka eller torka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter ett träbord, men det verkar för dyrt för dig, kan du klara dig med en mer prisvärd modell av MDF eller spånskiva. Sådana strukturer är också hållbara och slitstarka. De ser dock ganska enkla ut. Dessutom innehåller spånskiva farliga formaldehyder som är skadliga för människors hälsa. Du kan skydda dig från deras effekter om du köper en modell av E-1-material eller ett fanerat bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallstångsbord är de mest pålitliga, starka och hållbara. De ser original ut och är mycket svåra att skada. Men sådana strukturer har som regel en imponerande vikt, vilket gör dem inte till de mest mobila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Idag kan du i många butiker hitta barbord med en snygg glasskiva. Sådana möbler ser väldigt snygga och fräscha ut. Det rekommenderas att placera det i högteknologiska eller minimalistiska interiörer.

Vid tillverkning av sådana modeller används hållbart härdat glas, vilket är mycket svårare att skada än vanliga bräckliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Det mest prisvärda, men inte mindre attraktiva är barbord av plast. De främsta fördelarna med sådana produkter är att de tjänar under mycket lång tid och kan målas i absolut vilken färg som helst.

Plastmodeller har sina nackdelar:

  • plast är inte det mest miljövänliga materialet. När du köper sådana möbler måste du kräva av säljaren ett kvalitetscertifikat för produkten, som inte bör innehålla giftiga föreningar (i kompositionen);
  • plastmöbler är mycket lätt att skada eller bryta;
  • detta billiga material får inte placeras i närheten av värmesystem eller i direkt solljus. Detta kan leda till deformation av strukturen och förlust av dess rika färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Stenbord har en verkligt unik design. Om möblerna är gjorda av naturmaterial kommer de att hålla mycket länge och kommer att glädja dig med ett presentabelt utseende. I sig tål stenen lätt tung belastning och är inte rädd för temperaturförändringar. Dessutom är det mycket hållbart, det är mycket svårt att skada det.

Det är dock värt att notera att stenbord av hög kvalitet är mycket dyra. För sådana möbler i interiören är det dessutom nödvändigt att välja lämpliga (dyra) detaljer för att skapa en organisk ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Moderna tillverkare producerar barbord i olika färger. Designers rekommenderar att du köper mönster i lugna och neutrala toner. Det kan till exempel vara vitt, grått, brunt eller svart. Sådana bord kommer att se harmoniska ut i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var försiktig med mycket ljusa och färgglada modeller. Sådana bord kommer att se organiska ut endast mot en neutral bakgrund.

Stilar

Ett bekvämt barbord kan väljas för vilken inredning som helst. Till exempel:

  • Klassisk . I en klassisk ensemble kommer en modell av naturligt trä av en värdefull art att se bäst ut. Sådana inredningsartiklar kan också användas i en mer genomarbetad barock interiör. Det är lämpligt att köpa mer massiva och fasta strukturer med böjda ben;
  • Loft . I denna populära "garage" -stil kommer ett barbord av natur- eller konststen att se bra ut, liksom en trämodell med en grov åldrad yta;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minimalism . För en minimalistisk ensemble är ett klassiskt bord lämpligt, inte tyngd med dekorativa element eller snidade detaljer;
  • Högteknologisk . I denna moderna riktning är det värt att placera ett modernt metall-, glas- eller plastbord i klassiska färger (vitt, svart, grått). Förekomsten av förkromade delar i möblerna är tillåten;
  • Land . I rustik lantlig stil rekommenderas att placera barbord av naturligt och lätt bearbetat trä med grova ytor.

Bord och räknare i ett

Några av de mest funktionella och praktiska att använda är transformerande bord i kombination med ett ställ. Sådana modeller kan vara stora och stationära, eller de kan ha en speciell design där vikningsstativet är förlängt eller vikbart.

Ofta i den nedre delen av sådana möbler finns bekväma skåp med lådor för köksredskap. Sådana modeller är dyrare än klassiska och stationära, men de är praktiska och användbara i ett kök eller en matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man välja?

Om du väljer ett lämpligt bord för ditt hem måste du lita på följande enkla rekommendationer:

  • Var uppmärksam på kvaliteten på dina möbler . Stöden, oavsett vad de är (ben eller hjul), måste vara så pålitliga och stabila som möjligt. Bordet ska inte vicka eller vingla på en plan yta. Var uppmärksam på underramen. Om repor eller skav är synliga på det, är det bättre att vägra att köpa ett sådant bord;
  • Du bör också inspektera bänkskivan . Ytan måste vara i perfekt skick. Eventuella defekter och misstänkta spår kan få dig att tänka på produktens kvalitet.
Bild
Bild
  • Bestäm bordets design . Till exempel kan en fyrkantig eller rektangulär version användas som en vägg-till-vägg-alternativ och spara ledigt utrymme i rummet. Om området tillåter kan du välja en mer solid avrundad struktur, som kräver mer lediga kvadratmeter;
  • När du väljer rätt bord, lita på interiören kök eller vardagsrum. Stångmodellen ska helst passa in i ensemblen och överlappa den i färg och stil.

Hur ska man ordna?

Barbordet är ofta placerat på en genomgångsplats. Sådana möbler är nästan aldrig placerade i den centrala delen av rummet. Oftast placeras de nära fönsterbrädan eller skjuts till en fri vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har stora och breda fönsterbrädor, kan bordet placeras nära dem, vilket kommer att öka ytan på barstrukturen avsevärt. Som regel placeras sådana möbler mot väggen om filmens bilder inte är för stora.

Interiör alternativ

Ett lakoniskt barbord i form av bokstaven "P" i svart kan kompletteras med förkromade tunna stolar med vita säten och förkromade långsträckta lampor på kablar kan hängas över denna möbel. Denna uppsättning kommer organiskt att passa in i en lägenhet med vit väggdekoration, accentområden, tapeterade med tapeter i tegel och ett ljust golv.

Bild
Bild

Den ovanliga U-formade modellen med en extra bordsskiva av glas kommer att kompletteras med transparenta mörka stolar på kromstöd. Placera denna uppsättning i ett kök med ljusa och grå väggar och svart parkettgolv.

Bild
Bild

I modern interiör kommer ett bakgrundsbelyst bord att se harmoniskt ut. Det är bättre att komplettera det med stolar på ett metallstöd med lädersäten.

Rekommenderad: