Toalettbord (55 Foton): Vad Det är Och Hur Man Väljer En Vacker Hörnmodell, Ett Vitt Klädbord Med Spegel Och Belysning

Innehållsförteckning:

Video: Toalettbord (55 Foton): Vad Det är Och Hur Man Väljer En Vacker Hörnmodell, Ett Vitt Klädbord Med Spegel Och Belysning

Video: Toalettbord (55 Foton): Vad Det är Och Hur Man Väljer En Vacker Hörnmodell, Ett Vitt Klädbord Med Spegel Och Belysning
Video: Sminkbord med 3-i-1 spegel och pall 2 lådor vit hos Fyndpris 2024, April
Toalettbord (55 Foton): Vad Det är Och Hur Man Väljer En Vacker Hörnmodell, Ett Vitt Klädbord Med Spegel Och Belysning
Toalettbord (55 Foton): Vad Det är Och Hur Man Väljer En Vacker Hörnmodell, Ett Vitt Klädbord Med Spegel Och Belysning
Anonim

Varje kvinna som respekterar sig själv tar hand om sitt utseende, tar hand om hennes hud, sminkar sig. Att ha ett separat hörn i huset för kvinnors små saker är därför allas dröm. Ett praktiskt och samtidigt bekvämt sätt att genomföra det kan kallas köp av ett toalettbord, vars designalternativ och stillösningar det finns många idag.

Bild
Bild

Utnämning

Idag vet säkert varje skönhet vad ett pirglas är och hur det ser ut. Ett pirglas är en spegel, ofta ganska stor, som vanligtvis kompletteras med ett bekvämt bord med lådor för kosmetika och andra vårdprodukter.

Historien om utseendet på dambordet går tillbaka till 1700 -talet .när damerna tillbringade mer än en timme i sina boudoirrum och förberedde sig för ett socialt evenemang. På den tiden var spegeln aktivt inkluderad i det sekulära samhällets vardag, så rika damer kunde ordna till och med två meter kopior i sitt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av sådana möbler i damens rum indikerade hennes ekonomiska välbefinnande, eftersom dyra träslag användes för tillverkningen. Det höga priset på borden berodde också på designens komplexitet och den rika design som krävde betydande materialutgifter och mästarens noggranna arbete.

Fram till nyligen fungerade pirglaset som en plats för tjejer att tvätta och sminka i boudoirrummet . Numera kan kvinnor ofta inte tilldela ett separat rum åt sig själva, så de ordnar själva ett hörn i sovrummet. Där är det mest bekvämt för henne att styra skönheten på morgonen och ta hand om sig själv innan hon lägger sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna toalettbord överraskar med sin variation, vilket gör det enkelt att välja en modell för varje smak och färg. Närvaron av denna möbel i rummet gör den mer romantisk och snygg, hjälper till att skapa en individuell stämning.

Pierglaset är en mycket funktionell möbel . Förutom en ganska stor yta på bordet är det ofta utrustat med ett stort antal rymliga lådor. En sådan lösning gör att du inte kan tvinga sängbord, badrumshyllor och andra ytor med burkar med krämer och skrubber. Allt du behöver kommer alltid att finnas till hands.

Bild
Bild

När det inte finns några andra ytor i rummet kan byrån användas till så användbara små saker som en väckarklocka, mobiltelefon, bok eller tidning. Morgonkaffe finns också vid bordet. Innan du går och lägger dig kan du svara på ett brådskande mejl med din bärbara dator eller kontrollera ditt e -postschema för morgondagen i ditt sovrum.

Bild
Bild

Beroende på avsedd användning väljer varje tjej en eller annan modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och mönster

När du funderar på att välja en lämplig modell av toalettbord från en stor variation som presenteras idag på möbelmarknaden, bör du först och främst ta hänsyn till rummets egenskaper. En viktig roll spelas av området i rummet där dessa möbler kommer att stå. Andra inredningsdetaljer, färgschemat i sovrummet eller väggarna i vardagsrummet påverkar också valet. Utseendet på denna enkla toalettanordning i huset bör inte kränka dess harmoni och designidéer.

För ett rymligt rum är ett imponerande toalettbord ganska lämpligt ., som vagt liknar en byrå. En sådan rymlig enhet kan enkelt ersätta en garderob i sovrummet, eftersom du förutom kosmetika och krämer kan placera sängkläder eller kläder i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta typer av dambord passar perfekt in i designen av ett litet rum. Trots sin blygsamma storlek kommer ett sådant bord inte att förlora sin mångsidighet. Ett pirglas med små men djupa sängbord på sidorna gör att du kan placera alla nödvändiga småsaker, och den minimalistiska designen gör det knappt märkbart i den allmänna interiören. Vid akut brist på utrymme kan du utan problem köpa ett toalettbord där en stol eller pall gömmer sig i en nisch för benen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnpirglaset kan kallas intressant och samtidigt praktiskt. Till skillnad från klassiska rektangulära modeller, kan denna typ, med ett ganska kompakt arrangemang, rymma mycket fler föremål. Sådana exemplar kan ha en fällbar spegel som smart gömmer sig i bänkskivan. Detta gör att skrivbordet kan användas för andra ändamål, till exempel ett arbets- eller matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket populär och samtidigt bekväm modell idag är en makeupartists pir. Huvuddragen i sådana exemplar är närvaron av lampor runt spegelns omkrets, vilket gör att du kan sminka så exakt och jämnt som möjligt och maskera även små brister i ansiktet.

Pierglas som kallas spaljé eller "fotoalbum " har en imponerande tredelad spegel i sin design. Tack vare denna lösning kan en person titta på sig själv i spegeln från olika vinklar, vilket är särskilt bekvämt innan man lämnar huset. En tjej kan utvärdera sin frisyr eller den valda outfiten från sidan, vilket ger henne självförtroende. Nackdelarna med sådana modeller från matrisen inkluderar deras imponerande dimensioner, vilket kräver mycket utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar och designalternativ

Stillösningen för denna möbel väljs vanligtvis i enlighet med utformningen av andra möbler och hela rummet som helhet. Det bästa alternativet i detta fall skulle vara att köpa alla möbler tillsammans, du kan också göra ett toalettbord av lämplig färg och storlek på beställning.

Färgschemat på toalettbord är ganska varierat ., men oftast kan du hitta ett vitt toalettbord i sovrummen. Ett vintage antikt sminkbord i vit eller mjölkaktig nyans med en smidd bas och utsmyckade metallbeslag kommer att se mild och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ för ett ljust rum skulle vara ett dambord i pastell eller ljusrosa nyanser. Till skillnad från röda möbler kommer ett toalettbord i lugnande färger inte att aggressivt agera på sin ägare. Det lilla utrymmet i rummet kommer också att framgångsrikt komplettera det moderna svarta toalettbordet i stil med minimalism. Det kommer inte bara att se spektakulärt ut, men smutsen på den syns inte lika bra som på ljusa möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett rum i klassisk stil är ett gammalt toalettbord perfekt ., som är mer än ett dussin år gammal. Om det behövs kan den återställas, men själva möbelns design måste förbli intakt. Det bästa alternativet, om möjligt, skulle vara att köpa ett antikt toalettbord. Överflödet av utsmyckade element eller vridna ben med en relativt okomplicerad design av ett antikt toalettbord gör det också lämpligt för barockrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en plats för denna möbel bara hittades i en liten korridor, bör du vara uppmärksam på det hängande pirglaset. Utvändigt är det en väggspegel komplett med en liten hängande hylla, som ofta är utrustad med en eller två lådor. Den otvivelaktiga fördelen med denna modell är maximal platsbesparing samtidigt som de flesta funktioner bibehålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av möbler för ett barnrum kräver särskild uppmärksamhet. Små prinsessor, som antagligen redan vet mycket om skönhet, kommer definitivt att vilja ha ett eget toalettbord. Du kan välja ett alternativ för en tjej från budget och modeller speciellt utformade för barn. Så det känsliga och romantiska toalettbordet "Alice" av rosa färg och med en fasad dekorerad med rosor kommer att tilltala små fashionistas. Ett glatt bord "Daisy" med en spegel dekorerad i form av en blomma och ett stort antal hyllor är perfekt för små fidgets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Man tror att sovrummet är det perfekta stället att placera ett toalettbord på idag. Det finns en viss sanning i detta, eftersom det är mer bekvämt för en tjej att ta hand om sig själv på morgonen och på kvällen, i sitt intima utrymme. För detta rum skulle ett toalettbord med en tredelad spegel eller spaljé vara idealiskt. Denna modell låter dig beundra dig själv från alla vinklar, samtidigt kan en av dörrarna utrustas med en förstoringsspegel. Modeller med inbyggda lampor eller en lampa för maximal belysning av utrymmet är också välkomna. Det är dock inte alltid möjligt att sätta toalettbordet i sovrummet, så du måste leta efter alternativa alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är denna möbel en av få i lägenheten, som är utrustad med en spegel. Därför är det för många logiskt och bekvämt att installera ett toalettbord eller spaljé i korridoren. Med tillräckligt utrymme i hallen är platsen för golvklädningsbordet tillåten, vilket också kan fungera som en plats för förvaring av andra saker - hattar, handskar, tofflor. Om området vid ytterdörren inte tillåter installation av överdimensionerade möbler, är det värt att välja en modell med en upphängd struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av ett toalettbord i korridoren gör att du kan kontrollera ditt utseende omedelbart innan du lämnar till gatan eller för att fixa håret när du kommer på besök. Du kan också lämna din väska eller handskar på bordet, lägga ditt hus och dina bilnycklar, lägga din favorit parfym. Närvaron av en ottoman kommer att skapa ytterligare komfort när du skorar.

När du väljer ett toalettbord i vardagsrummet, glöm inte att det alltid kommer att vara i sikte. Därför kommer det att vara rätt att välja en attraktiv modell med ett stort antal lådor, för att inte störa bänkskivan med små saker. Det bästa stället för ett toalettbord i ett gemensamt rum är ett litet utrymme vid fönstret så att dagsljuset belyser det valda hörnet så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen, när man utvecklar designen av lägenheter med ett stort område eller stugor, föreslår experter att man installerar ett toalettbord med en spegel i badrummet. Naturligtvis är detta alternativ inte möjligt för lägenheter med små toaletter, men för ett rymligt rum med badrum är det ganska acceptabelt.

Till badrummet kan du välja modeller med inbyggt handfat , som också låter dig lösa rymdproblem. Glöm inte det specifika i rummet - med hög luftfuktighet kommer produkter av natursten och konstgjord sten samt plast att vara idealiska. Om badrummet har bra ventilation och det finns ett fönster, kan du välja en trämodell. Närvaron av ett fönster ger också bättre belysning. Men på kvällstid kommer det huvudsakliga artificiella ljuset fortfarande inte att räcka, så det är bättre att utrusta toalettbordet med belysning med fuktskydd. Om du har vissa färdigheter kan du göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Moderna möbelbutiker är fulla av olika modeller av toalettbord för varje smak och budget.

För att inte misstas med valet och köpa en lämplig möbel bör du ta hänsyn till några av nyanserna

  • Innan du köper bör du bestämma i vilket rum bryggglaset ska installeras. Dessutom måste du omedelbart ange bordets funktionalitet. Modellens prioritetsparametrar beror på detta.
  • För att ungefär beräkna antalet lådor som behövs för kosmetika kan du ta flera lådor för tydlighetens skull och lägga alla dina små saker i dem.
  • Toalettbordets dimensioner måste motsvara rummets parametrar. Det är bättre att i förväg mäta det lediga utrymmet som tilldelats denna möbel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många tjejer vill kunna beundra sig själva i full tillväxt. I det här fallet bör du titta närmare på modellerna med en hög väggspegel.
  • Vissa tror felaktigt att pirglaset inte ska placeras i små rum. Vissa modeller tar dock ett minimum av utrymme, och spegeln låter dig visuellt utöka rummet. Även i små rum är det att föredra att använda en vägg nära fönstret för ett toalettbord, men om det är omöjligt kommer inbyggd konstgjord belysning att rädda.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är bäst att välja modeller med en liten och elegant ottoman ingår. Detta gör att du bekvämt kan sitta framför spegeln och, om det behövs, skjuta ottomanen under bordet och därmed frigöra utrymme.
  • Ett toalettbord blir en välkomstgåva inte bara för en fru, utan också för barn. Det kommer att hjälpa små fashionistas att hålla sina personliga tillhörigheter på plats, vänja sig vid beställning och egenvård från en mycket ung ålder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Enkelt och samtidigt smakfullt utseende i inredningen på ett elfenben sminkbord. Ett stort antal lådor och en tredelad spegel gör den funktionell. En bekväm stol med rygg gör att du kan koppla av så mycket som möjligt under procedurer efter en hård dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning för en blygsam lägenhet är ett bord med en fällbar spegel. Ett sådant toalettbord gör att du inte bara kan ta hand om dig själv utan också omvandlas till en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt badrum kan enkelt dekoreras med ett delikat toalettbord med en lång bordsskiva som gör att du kan integrera ett handfat. Tack vare spegelns praktiska design kan en kvinna enkelt sminka sig framför en spegel, medan en man rakar sig vid diskbänken framför en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettbordet för korridoren i klassiska nyanser kombinerar framgångsrikt ett rymligt skåp där du kan gömma flera par skor, en spegel av den ursprungliga formen och flera asymmetriskt arrangerade hyllor för små föremål.

Rekommenderad: