Loftmatbord (54 Foton): Runda Och Andra Loftstil-bord, Vita Och Modeller I Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Loftmatbord (54 Foton): Runda Och Andra Loftstil-bord, Vita Och Modeller I Andra Färger

Video: Loftmatbord (54 Foton): Runda Och Andra Loftstil-bord, Vita Och Modeller I Andra Färger
Video: Nastya and Eva are learning the Summer Alphabet 2024, Maj
Loftmatbord (54 Foton): Runda Och Andra Loftstil-bord, Vita Och Modeller I Andra Färger
Loftmatbord (54 Foton): Runda Och Andra Loftstil-bord, Vita Och Modeller I Andra Färger
Anonim

Kombinationen av lyx och avslappnadhet är ett av de mest fashionabla inredningstricken nuförtiden. Mest öppet är det förkroppsligat i loftstil. I denna riktning kan du ordna både hela lägenheten och bara ett rum. Idag kommer vi att prata om kök i loftstil och deras huvudelement - matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I början av förra seklet var det en ekonomisk kris i USA, under vilken fattigdom och arbetslöshet blomstrade. Verkstäder och fabriker förföll, och de enorma lediga lokalerna i dessa byggnader såldes för nästan slantar till vanliga människor . Naturligtvis var sådana lokaler inredda med primitiva möbler som försökte skapa mys, men ändå, byggnadens syfte "klättrade ur alla sprickor". Detta är frånvaron av skiljeväggar och gigantiska fönster utan gardiner och ett överflöd av betong och sten.

Kanske hade loftet med tiden glömts bort om några inte såg en speciell charm i det . Många gillade rummen, och de började dekorera dem i urban stil och trodde att rummets stora storlek, ljusströmmarna från de oavslutade fönstren, högt i tak ger en känsla av frihet.

Mycket snabbt slog denna inredningsstil rot, och den märktes i europeiska länder. Nu var det inte längre nödvändigt att köpa lagerlokaler, så människor började utrusta sina hem och gjorde ombyggnationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva stilen har flera huvudfunktioner:

  • Plats;
  • användning av naturmaterial;
  • ett överflöd av ljus;
  • enkla linjer;
  • urbana och industriella motiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftet är komplext i utförandet, det har mycket att ta hänsyn till. Möbler av denna stil kan inte sticka ut från det allmänna konceptet. Om vi pratar om matbord, bör deras huvudfunktioner noteras.

  • Pålitlighet . Sådana bord är oftast robusta, stabila och praktiska mönster som har tjänat sina ägare i årtionden.
  • Minimal inredning . Det finns inredning i loftstil, men det här är alla typer av tillbehör, affischer. Bordet ska vara fritt från krusiduller.
  • Olika former . Det finns ingen enda standard här, så du kan välja en modell i form av en kvadrat, en rektangel eller en produkt av en ovanlig och unik design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ska det sägas att loftet i sig har flera konsekvenser, så möblerna kan se olika ut

  • Ett industriellt eller industriellt loft är en tung träkonstruktion, grovt bearbetad. Färger ska vara neutrala.
  • Boho loftet dök upp lite senare, och det finns mycket valfrihet. Tabeller kan ha dekorativa element som snidade ben eller ett mönster på ytan.
  • På ett glamoröst loft går trenden gradvis bort från att använda uteslutande trä och metall. Här ges företräde åt lättare och mer raffinerade material: glas, epoxi och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och material

Först och främst är loftmatbord delade efter typ av design. Dessa är hopfällbara och stationära modeller. De förra är lämpliga för små kök, där varje centimeter är värdefull. De läggs ut endast under måltiderna. Stationära bord finns alltid på ett ställe.

Loftstil matsal modeller kan göras i flera former:

  • rektangel - den mest populära och klassiska formen, lämplig i alla kök;
  • ovala - stora bord, det är bäst att välja dem för rymliga rum;
  • en cirkel är en vacker och elegant design, men den passar inte heller små kök;
  • fyrkantiga - produkter med denna form kommer att vara lämpliga överallt, det är bäst att placera dem nära fönstret;
  • alla andra former, för vilka det bara finns tillräckligt med fantasi, görs strikt på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns också olika vikningsmekanismer:

  • skjutbord;
  • svinga ut;
  • bord-bok;
  • transformator.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu lista de material från vilka loftmodellerna är tillverkade

Trä . Trä är ett starkt och vackert material som möter begreppet stil. Ofta är trädet artificiellt åldrat. Det rekommenderas att använda dyra arter som lönn eller ek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Metallkonstruktioner är mycket pålitliga; det här är produkter som kan tjäna länge. Sådana bord behöver dock inte se tunga ut - det finns många lätta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Som regel är glas ett extra element - det finns inga solida bord av detta material i loftstil. Kombinera den med trä eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epoxiharts . Detta är en ganska sällsynt variant av materialet, men det kan också hittas. Frysta element ser väldigt vackra ut i epoxi: grässtrån, lövverk, skal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Om vi pratar om utformningen av bord, bör man notera ett sådant ögonblick som antalet ben. Tabeller med ett ben är mycket praktiska - som regel är det runda modeller. De ser vackra ut inuti, lossar det, men de rymmer inte mer än 4 personer . Produkter med två ben ser inte mindre lätta ut, du kan passa bakom dem på båda sidor. Det finns också alternativ med 3 ben, de korsade ser särskilt intressanta ut.

Rymmer flera personer beroende på storlek. Den vanligaste designen är 4 ben. Dessa är rektangulära eller fyrkantiga mönster som lämpar sig för stora fester och middagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan också markera flera intressanta designidéer som definitivt kommer att tilltala alla anhängare av den beskrivna stilen

Flodbord . Det är en långsträckt träkonstruktion med en konstgjord "flod" gjord av epoxiharts. Modellen ser fantastisk ut, eftersom du kan inkludera allt i epoxihartset: små bubblor, alger, små plastfiskar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stångmodeller . Robust, grovt virke är ett utmärkt alternativ för ett loft. Det förmedlar perfekt atmosfären i fabriker och växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med ben av järn eller rör . Järnben motsvarar helt stilbegreppet, de ser strikta och tunga ut. Modeller gjorda av rör väcker omedelbart associationer till produktionen. Dessutom är sådana bord enkla att göra med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platt- eller stenbord . En platta är en massiv träbit, bord gjorda av den förmedlar träets struktur, varje repa och fläck är synlig på dem. Stenmodeller ser monumentala ut, men loftstilen strävar sällan efter lätthet. Sådana produkter är mycket dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja ett matbord i loftstil innebär vanligtvis flera regler. Först och främst är det viktigt att överväga rummets storlek. Om köket är litet, leta efter fällbara bord eller små fyrkantiga modeller . I stora rum är det lämpligt att installera ett rektangulärt massivt bord. Det är sant att allt är individuellt här, eftersom du också måste ta hänsyn till antalet hushållsmedlemmar. Om ett ungt par bor i en lägenhet, så behövs det inte ett stort bord även i ett stort kök.

Det är viktigt att bordet är säkert och inte håller fast vid det varje gång du rör dig . Om det finns barn i huset är det bättre att hålla sig i en rund eller oval form så att det inte finns några skarpa hörn. Av samma anledning rekommenderas att välja ett lättskött material.

Man ska inte heller glömma stolarna: de ska inte skapa dissonans med bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om paletten av produkter. I allmänhet är loftstilen inte alltför kräsen när det gäller färgschemat, men några av huvudfärgerna kan fortfarande särskiljas.

  • Alla träfärger . Om bordet är av trä spelar det ingen roll vilken färg det kommer att vara: mörkt eller ljust. Det viktigaste är att produkten passar in i resten av interiören.
  • Grå . Det är denna nyans som oftast kommer ihåg när det gäller fabriker. Det är industrins färg, stad, betong, asfalt. Det är perfekt för ett loft.
  • Svart . En mörk färg är alltid vacker och attraktiv. Tabeller i liknande färger finns ofta i loftets riktning, men man får inte glömma att en sådan miljö måste spädas med ljusa tillbehör.

Val av modeller i andra färgvarianter, inklusive mättade, är möjligt. Men den bär med sig vissa svårigheter och kräver i de flesta fall hjälp av erfarna designers.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Och nu är det värt att överväga några foton av inredningen i lokalerna i loftstil med ett matbord

Ett enkelt träbord utan krusiduller

Bild
Bild

Lång rektangulär version med ovanliga lila ben i en studiolägenhet

Bild
Bild

Kombinerad lösning av trä och glas

Bild
Bild

Hög modell med järnben. Stolar med olika designalternativ tillför ovanlighet här

Bild
Bild

Ett mycket lätt, elegant bord i loftstil med nästan viktlösa stolar

Bild
Bild

Bordets vita färg kompletterar kökets träiga nyanser perfekt

Rekommenderad: