Soffbord Med Marmorskiva: Runda Bord I Imitationsmarmor Och Andra Modeller, Skötseltips

Innehållsförteckning:

Video: Soffbord Med Marmorskiva: Runda Bord I Imitationsmarmor Och Andra Modeller, Skötseltips

Video: Soffbord Med Marmorskiva: Runda Bord I Imitationsmarmor Och Andra Modeller, Skötseltips
Video: HOW TO | Round Coffee Table 2024, Maj
Soffbord Med Marmorskiva: Runda Bord I Imitationsmarmor Och Andra Modeller, Skötseltips
Soffbord Med Marmorskiva: Runda Bord I Imitationsmarmor Och Andra Modeller, Skötseltips
Anonim

En av de senaste trenderna inom inredning är soffbord och bord med marmorskiva. Idag ökar populariteten för användningen av miljövänliga material på alla livsområden stadigt, och allt tack vare deras naturliga ursprung. Dessutom är en sådan bordsskiva naturligtvis en lyxartikel och hög status för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I inställningen av alla vardagsrum, hall, kök-matsal, kommer soffbord med marmorskiva alltid att vara lämpliga. Sådana utsökta produkter kommer att bli "höjdpunkten" i interiören, dessutom kan bordsytan kombineras, till exempel med en fönsterbräda, trappor eller rumsdekoration. Sidobordet i marmor kan skapa en känsla av lyx i alla utrymmen . De känsliga känslorna från marmor är mycket trevligare än från konstgjorda material.

Och varje bord är unikt, eftersom mönstret på marmorplattan och dess snitt alltid är speciellt och originellt. Du kan vara säker på att ingen annan har exakt samma bord.

Bild
Bild

Viktiga egenskaper hos bänkskivor i marmor är dess styrka och varaktighet … Gav ordentlig vård, förstås. Sådant material har nötningsbeständighet, slagmotstånd och värmebeständighet.

Och även han:

  • säker för människors hälsa och miljön, avger inte skadliga ämnen;
  • ganska lätt att rengöra;
  • fuktmotståndig;
  • den har ett unikt naturligt mönster med fascinerande ådror.
Bild
Bild

Olika sorter

Marmorbord kan vara av flera sorter. De kan klassificeras enligt formen:

  • runda;
  • fyrkant;
  • polygonal;
  • fint.

Tillsammans med naturmaterial är det möjligt bänkskivor i konstgjord marmor . Marmorbord kombineras idealiskt med olika stilistiska trender och kan tillverkas i en mängd olika stilar: från klassisk till högteknologisk. Och överallt kommer de att vara på plats. De skiljer sig inte bara i form, utan också i storlek.

Marmor är i perfekt harmoni med en mängd olika material. Så, marmorskiva kan framgångsrikt kombineras i utformningen av ett soffbord med trä, läder, metall … Samtidigt är utformningen av själva möblerna ganska enkel, eftersom marmorplattan alltid kommer att locka uppmärksamhet och vara dekorationen av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Marmorplattor är hållbara och starka, men samtidigt är de mer ömtåliga och hygroskopiska än granit. Därför är korrekt funktion av soffbord i marmorplatta mycket viktigt .… Vi behöver marmor och vård i rätt tid. Annars kan en sådan beläggning förlora sitt presentabla utseende efter ett par månader.

Trots dess hållbarhet utsätts även ett material som marmor för en del slitage, särskilt för bänkskivor. Med tiden tappar bänkskivor i marmor sin lyster, så du måste vara försiktig med det under användning.

Detta material påverkas negativt av olika syror, på grund av vilket marmorytan till och med kan ändra färg.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg två grundläggande regler: regelbunden rengöring av ytan och skydd av stenen från alla slags mekaniska och andra påverkan . Den första punkten handlar om daglig kemtvätt av bänkskivor i marmor från fasta partiklar av skräp med en mjuk borste. Därefter tvättas det med tvålvatten, till vilket det är tillåtet att tillsätta ett icke-frätande tvättmedel med ett neutralt pH. Därefter rengörs bänkskivan med en fuktig mjuk svamp och torkas med en mjuk trasa.

Förutom, bänkskivan bör skyddas från yttre påverkan . Och för detta måste det behandlas med speciell mastik eller annan vaxbaserad impregnering. Således kommer vaxet att skydda soffbordets marmoryta från olika påverkan, inklusive mekaniska, påverkan av aggressiva vätskor som syror.

Ibland händer det också att marmorsoffebordets yta fortfarande är skadad. I det här fallet använder mästarna polering, och polering hjälper ofta.

Rekommenderad: