Art Deco -bord: Mat- Och Tidningsbord, Skriv- Och Soffbord, Runda, Konsol- Och Toalettmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Art Deco -bord: Mat- Och Tidningsbord, Skriv- Och Soffbord, Runda, Konsol- Och Toalettmodeller

Video: Art Deco -bord: Mat- Och Tidningsbord, Skriv- Och Soffbord, Runda, Konsol- Och Toalettmodeller
Video: Top 100 Modern coffee table design ideas for living room interiors 2021 2024, Maj
Art Deco -bord: Mat- Och Tidningsbord, Skriv- Och Soffbord, Runda, Konsol- Och Toalettmodeller
Art Deco -bord: Mat- Och Tidningsbord, Skriv- Och Soffbord, Runda, Konsol- Och Toalettmodeller
Anonim

Art Deco -stilen dök upp i Paris på 1920 -talet. Det ersatte den lite irriterande modernistiska stilen. Det utmärktes av lyx, prakt och ljushet i interiörer, exklusiva möbler, dyra antikviteter. Andra världskriget, efterkrigstiden ändrade människors preferenser för denna stil, men vid tvåhundratalets början växte intresset för denna riktning igen. Denna artikel kommer att diskutera funktionerna i Art Deco -bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Eftersom stilen på franska låter som "dekorativ konst", väljs inte bara själva inredningen utan alla möbler utifrån detta koncept. Detta är ett dyrbart trä, graciös silhuett, polerad yta, inlägg, författarens målning . Men en modern tolkning av stilen har också lagt till sådana interiörkomponenter som imitation av lyx: användningen av moderna material som kopierar dyra och naturliga material - konstläder, träfaner med färgning för dyra arter.

Bild
Bild

Ett Art Deco -bord ska se snyggt ut, förvåna fantasin - detta är den största skillnaden i denna stil. Om ett träd, så är detta önskvärda exotiska sorter, till exempel wenge.

Bild
Bild

Ofta är trädet dekorerat med inlägg: från pärlemor, från inlägg av dyrbara träslag, från elfenben . De kan ge ädelmetaller glans genom att försilva eller förgylla enskilda element eller hela strukturen. Glans läggs också till med kristallinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket glas används i denna stil, så glasbord och bord med en bas av förkromade material och ädla träslag är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av undervagnen används också ben, dekorativa element, aluminium och rostfritt stål.

Bild
Bild

Ben och underramar av ovanlig form fångar omedelbart ögonen som konstverk . Böjda, graciösa eller sammansatta av geometriska former, de skiljer sig påfallande från de klassiska raka bordsbenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag är också exotiskt med afrikanska motiv.

Bild
Bild

Tillsammans med sicksack används geometriska mönster, linjer, ovaler, orientaliska prydnader och djurtryck i stor utsträckning i dekoration. Det finns ingen plats för blygsamhet, enkla former av möbler, blommönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ofta en bild av solen i dekorationen . Även i underramen kan du se en gyllene armatur med många strålar av olika längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfärgerna i denna stil är kontrasterande svart och vitt, samt beige, grå, silver . Skuggan av aristokrati ges av sådana djupa och rika färger som vinrött, rött, grönt, blått, gyllene. Men vanligtvis läggs dessa färger till i små fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Art Deco -stilen är tillämplig i alla rum, därför skiljer sig borden i denna designriktning åt i en så stor variation, beroende på funktionaliteten. Produkter som tillverkas i den här stilen är för mat, kaffe, tidskrifter, skrivning och klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbordet kännetecknas av sin höjd . Vanligtvis är den inte högre än 60 centimeter. Ett populärt bord med glasskiva och kromben. Och du kan också ofta se en modell med en marmorskiva.

Bild
Bild

Sovrummet har ett specialformat toalettbord.

Bild
Bild

Matbordet kan vara av glas, ofta med en ovanlig konstnärlig ram . Eller så kan den vara gjord av dyrt trä eller dekorerad med inlägg. Den har ibland en polerad, blank bänkskiva.

Bild
Bild

En intressant teknik för att dekorera ett matbord i köket är en upprepning av ett mönster på bordet och på köksplattan. Dessutom kombinerar denna stil organiskt antika mönster med afrikanska och orientaliska motiv.

Bild
Bild

Ofta används förgyllning i möbler. Köket använder vitt med förgyllda enskilda delar eller förgylld kant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matbordet är vanligtvis starkt upplyst av en vacker eller ovanlig ljuskrona ovanför och ibland upplyst av en LED -remsa underifrån.

Bild
Bild

I ett litet kök kan du sätta ett öppet matbord.

Bild
Bild

De använder den favorit Art Deco -kontrasten i svart och vitt.

Bild
Bild

Ett skrivbord för bekvämt arbete är vanligtvis 70-80 centimeter högt . I sin form är ett sådant bord mer som en elegant byrå, ofta på tunna böjda ben, med en låda under bordsskivan. Om piedestaler används för arbete i ett sådant bord, ser de också mer elegant ut än funktionella på grund av efterbehandling, kontrasterande färger och original grafisk och symmetrisk prydnad.

Bild
Bild

Former och storlekar

Storlekar och former är inte särdrag hos denna stil. Allt beror på rummets yta och funktionens nödvändighet. Bord och bord har alltid ett användbart syfte och är utformade inte bara för att dekorera interiören, utan också för att hjälpa till att organisera det rationellt.

Bild
Bild

Den runda formen är perfekt för ett stort matbord. Dess storlek beror på parametrarna i vardagsrummet eller köket, på antalet gäster som samlas in.

Matbord har oftast en imponerande diameter . Kaffe, soffbord är vanligtvis produkter med en liten bordsskiva, elegant utsmyckade och med en elegant underram.

Konsolbord används ofta som ett nattduksbord för entrégruppen och som ett toalettbord i sovrummet. De kännetecknas av bordsskivans grunda djup. Ett sådant bord är placerat nära väggen, ofta under en spegel som hänger på väggen.

Bild
Bild

Material (redigera)

Art Deco -stilen kan särskiljas genom att använda kombinationer av blanka stål- eller mässingsytor med mörka träslag. Benen och bordsskivan kan stå i kontrast med varandra på grund av den polerade sten- och glasduken.

Glansiga ytor kan ofta ses. Dessa är naturlig marmor på bordsskivan och i dekorationen av underramen, lackerat trä, förkromad metall och förgylld bordskant eller ben.

Bild
Bild

Materialen som används ska skapa en känsla av lyx och exklusivitet. Till exempel kan ett soffbord i mahogny dekoreras med pärlemorinlägg.

I Art Deco -stil är huvudmaterialen trä, metall, glas, sten . Bordet kan vara helt och hållet tillverkat av ett material, eller det kan finnas kombinationer av flera, och oftast är det kontrasterande kombinationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Låt oss beundra hur fantastiska och sofistikerade Art Deco -bord kan vara:

matbord med en blank vit skiva, eleganta ben, med silverpläterade trimelement

Bild
Bild

ett soffbord med en bas i form av huvudelementet i Art Deco - solen

Bild
Bild

ett konsolbord i korridoren som används som toalettbord

Bild
Bild

elegant skrivbord

Bild
Bild

elegant massivt skrivbord för kontoret

Bild
Bild

alternativ för soffbord

Rekommenderad: