Väggen I Vardagsrummet (79 Bilder): Vi Väljer Vackra Möbelalternativ Från Gips Och Inbyggda Modeller Med Byrå För Hallen

Innehållsförteckning:

Video: Väggen I Vardagsrummet (79 Bilder): Vi Väljer Vackra Möbelalternativ Från Gips Och Inbyggda Modeller Med Byrå För Hallen

Video: Väggen I Vardagsrummet (79 Bilder): Vi Väljer Vackra Möbelalternativ Från Gips Och Inbyggda Modeller Med Byrå För Hallen
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Väggen I Vardagsrummet (79 Bilder): Vi Väljer Vackra Möbelalternativ Från Gips Och Inbyggda Modeller Med Byrå För Hallen
Väggen I Vardagsrummet (79 Bilder): Vi Väljer Vackra Möbelalternativ Från Gips Och Inbyggda Modeller Med Byrå För Hallen
Anonim

Att sätta upp ditt vardagsrum är en mycket viktig del av heminredningsplaneringen. Hela interiören i rummet och dess funktionalitet beror på hur möblerna kommer att placeras. Väggen är det största elementet i interiören i alla vardagsrum. Bekvämligheten i vardagsrummet, dess estetik och snygghet beror på rätt val av sådana möbler. Väggar är inte mindre populära nu än förr eftersom de är multifunktionella möbler. Det är därför det är viktigt att veta hur man väljer ett bekvämt och praktiskt alternativ för ett modernt vardagsrum.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vardagsrumsväggarna är rymliga och funktionella möbler. Du kan ta bort och dölja absolut alla saker i dem: från personliga föremål och linne till utrustning och andra dekorativa föremål. Dessutom kan du dölja dem från nyfikna ögon och tvärtom placera dem för allmän visning. Således kommer alla föremål som finns där att finnas till hands och det kommer att vara ganska lätt att hitta dem. Denna möbel anses vara funktionell eftersom det är mycket bekvämt att använda den.

Väggen utför många viktiga funktioner och de nödvändiga sakerna lagras i den. Dessutom används det mycket ofta som ställ för hushållsapparater som en TV, hemmabio, musikcenter. Dessutom kan du placera samlarböcker, tallrikar, skivor och andra föremål på den. Möbelväggar är väldigt snygga nu . Många modeller har mycket vackra fasader och finish. inte alls likna sovjetiska skatter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En stor fördel är också den speciella kvaliteten på sådana inredningsartiklar. Alla dess element utgör en enda helhet, det finns inga utsprång. Hon ser väldigt harmonisk och elegant ut. Som regel köps sådana modeller i många år, därför är de tillverkade av högkvalitativa material.

En annan fördel med sådana modeller är att de kan sammanföra en mängd olika möbler som skapar en harmonisk ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla stora möbler kommer att kompakt monteras i en vägg och kommer att se väldigt enkelt ut. Dessutom tar väggen mycket mindre plats än fristående garderober, hyllor, sängbord, byråer. En modulvägg har ett stort antal fördelar, eftersom ägarna till en sådan möbel oberoende kan bestämma i vilken ordning de ingående elementen ska placeras.

En sådan vägg låter dig när som helst omorganisera och ändra inredningen i vardagsrummet.

Bild
Bild

Väggarna har väldigt få nackdelar. Så, eh denna möbel kan inte installeras i alla rum, utan bara i ett ganska rymligt vardagsrum … Om du har ett litet vardagsrum som redan har andra möbler, som garderober, bokhyllor eller andra stora möbler, kommer det inte alltid vara möjligt att hitta rätt vägg. Dessutom är många av modellerna som presenteras i butikerna ganska stora, så de kommer att ta mycket plats i ett litet rum och störa det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna typer av väggar skiljer sig helt från de som var vanliga under sovjettiden. Nu förändras utseendet på alla modeller till det bättre. Tidigare hade alla väggar ungefär samma utseende, var placerade längs en vägg och var ganska massiva. Moderna mönster kan ha ett annat utseende. Så väggarna är:

  • klassisk linjär;
  • L-formad;
  • U-formad;
  • Modul;
  • Skjut väggar.

Klassiska linjära väggar består vanligtvis av några grundläggande element, som inkluderar en garderob, en byrå, bokhyllor, en entresol, en TV -nisch. Det här är elitskåpsmöbler med sluten eller öppen design. Varje sådan vägg har nödvändigtvis bokhyllor. De kan placeras på sidorna. Vissa lägger souvenirer, tidningar, tidskrifter och annat på dem som ska vara lättillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också väggskåp i konstruktionen av väggarna. De gör rummet ljusare. När det gäller de L-formade och U-formade modellerna skiljer de sig från linjära genom att de inte ligger längs en vägg, utan flera samtidigt. Ovanifrån på planen kommer de att se ut i form av bokstaven "G" eller "P". L-formade modeller upptar två intilliggande väggar, och U-formade är de största, övergripande och skrymmande. De ligger längs omkretsen av tre väggar.

U-formade modeller har det största antalet skåp, hyllor, sängbord, därför är de de mest funktionella och praktiska. Men samtidigt deras dimensioner är mycket imponerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidväggen är en mycket elegant och modern lösning för alla vardagsrum. Den är lämplig för alla inredningar. Som regel innehåller sådana möbler nästan alla samma element som de klassiska, men som regel skiljer sig alla artiklar åt i form och höjd. Således kombinerar den de mest inkongruösa elementen.

Alla delar av sådana möbler är ganska kompakta, så väggen är inte lika stor som andra modeller. Glidväggar ser väldigt eleganta ut både i stora rum och i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära väggar är också populära nu. Det är den mest eleganta sorten och finns vanligtvis i ett mer modernt rum. Denna möbel innehåller flera olika modeller, som involverar skapandet av en mängd olika kombinationer. Du kan självständigt välja i vilken ordning alla strukturella element ska ordnas.

Dessutom är en sådan vägg ganska enkel att installera. För att göra detta behöver du inte ringa specialister, du kan montera det själv. Sådana möbler kommer att vara original och unika på sitt eget sätt. Modulära möbler är de mest kompakta och funktionella.

Som regel har den en minimalistisk stil och är lämplig för alla interiörer och alla rumstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora fördelen med sådana möbler är det om en modul går sönder kan den enkelt bytas ut mot en annan . I det här fallet behöver du inte helt byta ut hela väggen. Om du flyttar eller vill expandera väggen kan du också köpa ytterligare moduler och därigenom förändra utseendet på denna vägg.

Bild
Bild

För arrangemang av små vardagsrum används lättviktiga miniväggar väldigt ofta. Dessa är mycket bekväma och ovanliga modeller som är lämpliga för installation i små vardagsrum. Miniväggar används också ofta för zonindelning i studiolägenheter. De är de mest kompakta och lättaste och representerar bara en hylla för en TV eller andra hushållsapparater och små skåp som omger den.

Det är enkelt och inte särskilt rymligt, men det tillåter funktionell användning av utrymmet i även det minsta rummet. Med hjälp kan du separera rekreationsområdet i studiolägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också andra väggmodeller. Det kan vara en transformatorvägg med en roterande stång, en modell med en skänk, en garderob, radieväggar. Designmodeller med inbyggda eldstäder är populära. Hängande, inbyggda och typinställande modeller köps ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att placera väggen korrekt i vardagsrummet är det nödvändigt att ta hänsyn till dess dimensioner, liksom rummets dimensioner. Det praktiska och funktionella i detta rum beror på rätt plats. Många företag som tillverkar väggar erbjuder en mängd olika mönster. Dessutom kan du välja mycket praktiska modulmodeller genom att välja antal väggar själv och följaktligen variera storleken på en sådan modell. Det finns några standardmått för sådana väggar. Det finns modeller med parametrar:

  • 270x52x2120 cm;
  • 281x56x240 cm;
  • 300x45x220 cm;
  • 360x52x210 cm.

Alla dessa indikatorer är i genomsnitt och beror på antalet väggblock, på designen av denna produkt. Dessa är standardstorlekarna som tillhandahålls av tillverkare. Men om väggens storlek inte passar dig kan du beställa den enligt dina individuella mått. Varje möbelfabrik kommer överens om att göra det åt dig, baserat på de indikatorer som presenteras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är klassiska väggar därför mer massiva än moderna design påverkar också mått … Men man tror att alla väggar är ganska stora möbler. De varierar också i längd. Det kan vara långa möbler för hela väggen, eller liten kompakt, som tar upp en tredjedel av väggen. Väggens höjd kan också vara mycket olika. Det beror på takhöjden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den låga väggen passar perfekt in i ett litet rum med lågt i tak. Alla låga väggar är mer kompakta. I ett rum med högt i tak är det bättre att sätta en stor vägg på väggens fulla höjd, det kommer att se väldigt lyxigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Möbelväggar är gjorda av material som inkluderar trä. Så, alla dessa material är indelade i två stora grupper:

  • array;
  • virke;

Vid tillverkning av massivt trä används en mängd olika arter, såsom ek, bok, ask och andra. De ser smarta ut och är mycket hållbara. Den enda nackdelen med en vägg av naturligt massivt trä är att den har en mycket hög kostnad. Men efter att ha köpt en sådan möbeluppsättning kan du vara säker på att den kommer att tjäna dig i många år och dess tidigare utseende kommer att förbli oförändrat under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller virke kan det vara modeller från MDF, spånskiva, fiberboard. Detta är material som innehåller sågspån i kombination med kemikalier. De är mycket lättare än naturliga modeller. Några av dem kan ha oacceptabla halter av formaldehyd, vilket kan påverka din hälsa negativt. Det är därför när man köper be tillverkaren om kvalitetscertifikat för denna produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade väggmodeller är också ganska populära. I det här fallet är huvudramen för sådana möbler gjord av spånskiva eller fiberboard, och fasaderna och hyllorna är gjorda av naturligt trä. Tack vare naturliga utsökta fasader ser hela väggen som helhet väldigt dyr och elegant ut. Den kombinerade modellen kostar inte mer än en naturlig, men i jämförelse med en onaturlig kommer den att hålla längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

De billigaste är gipsväggar. De är ganska tunna och lätta men inte hållbart . Fanermöbler är också populära. Det är en modell gjord av spånskiva eller fiberboard, täckt med ett tunt lager av naturligt trä. I det här fallet ser modellen ut som en riktig träprodukt, men är faktiskt onaturlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegel, glas, plast, aluminium och många andra material används också som material för väggarna. Glasväggar ser väldigt ljusa och eleganta ut. Som regel har en sådan modell glashyllor och liknande insatser i dörrar och fasader. Detta är en lätt version av väggen som kan fylla ett rum med ljus. Det finns också modeller med fuskrotting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast och aluminium används också ofta vid konstruktion av väggar som beslagsmaterial. Olika fästen och handtag är gjorda av dem. Det är viktigt att dessa element är av hög kvalitet, eftersom de är ansvariga för väggens funktionalitet inte mindre än material för fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära färger

Väggfärgen matchas vanligtvis till den övergripande inredningen. Dessutom väljs modeller i detta fall beroende på det allmänna färgschema där rummet är inrett. Var noga med att överväga färgen på golvet och väggarna.

Under inga omständigheter ska en sådan möbel smälta ihop med väggarnas färg, eftersom den kommer att se väldigt tråkig och ointressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall matchas sådana möbler med färgen på dörrbladet och golvet. Möbler i ljusa färger väljs om det finns andra ljusa föremål i rummet, till exempel en soffa. Tänk på att inte mer än tre olika färger ska användas i det inre av rummet, annars ser det smaklöst ut. Det är bäst att föredra modeller med en naturlig träig nyans, som inkluderar mjölk ek, blekt ek, valnöt färg, wenge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska svarta väggen är också mycket populär. Hon ser väldigt strikt och elegant ut. Den bruna väggen är traditionell. Den ljusbeige modellen ser inte mindre presentabel ut. Men många får färgade väggar. Som regel placeras de i ett rum med en modern inredning. Så en röd, lila, vinröd och mörkgrön vägg passar perfekt in i ett stilfullt inrett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för fasaddesign

Nu erbjuder tillverkarna mycket originella och ovanliga fasader, inklusive eleganta spegelbeläggningar, produkter med en utställning, samt semi-antika snidade fasader. Fasaderna med strass och glas är mycket moderna. Denna kombination fyller rummet med ljus och lätthet. Modeller med spegel utan handtag är också populära. Sådana möbler låter dig leka med ljus och ser väldigt elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare använder ofta belysningsinredning som ett element i fasaddesign. Och för detta använder de flerfärgade lysdioder som fyller rummet med magiska inslag. En blank fasad är efterfrågad nu . Detta alternativ är perfekt för ljusa rum. I detta fall används en kombination av svarta och vita nyanser i väggens design. En sådan kontrasterande kombination kommer att spela i händerna på dem som vill utöka utrymmet i rummet med en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall köper de glansiga möbler i ljusa färger. Det ser ännu mer originellt och ljusare ut än konventionella matta modeller. Laminerade fasader används också för design. Så, matt glasdörrar med en naturlig träram ser väldigt vackra ut. Olika väggmålningar, mönster, glasmålningar och andra metoder används också för att dekorera fasaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller träfasaderna ser de lackerade dörrarna och hyllorna mycket elegant ut. En vägg med en utställningsfasad ser vacker ut. Detta är ett lätt alternativ som är perfekt för alla ljusa rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

De flesta vardagsrum är inredda i klassisk stil … En traditionell modern möbelvägg är också lämplig för ett sådant rum. Som regel är detta möbler med en antik effekt, som oftast är gjorda av naturligt trä. Träfasader kan ha en artificiellt lagrad finish som får dem att se mer vintage och lyxiga ut. Så du kan betona ägarens höga sociala status och uppmärksamma värdet av en sådan möbeluppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast högkvalitativa och naturliga material används för att dekorera klassiska möbler. Träsnideri och målning är mycket populära. Väggarna är också installerade i vardagsrummet, dekorerade lantlig stil … Sådana modeller utmärks av fasader av material som liknar torkat trä.

Bild
Bild

Den här stilen välkomnar endast naturlighet och miljövänlighet, så gamla trämodeller är idealiska för ett sådant vardagsrum. En sådan vägg kan likna antika möbler i ett hus på landet. Nu är möbeluppsättningen installerad i mer moderna rum i design. Dessa kan vara rum i stil modernt, Hi-Tech, loft … Alla har ett icke-standardiserat utseende och intressant design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är de tillverkade av icke-naturliga material som MDF eller spånskiva. Dessutom används plast, glas och andra efterbehandlingsmaterial för tillverkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

Nu är en av de bästa tillverkarna de ledande möbelfabrikerna - "Aurora", "Horizon", "Styling", "Phoenix", "Flora", "Elna", "Concept" och andra. Många av dem erbjuder både budgetvirke och naturliga träprodukter. Vilken möbelfabrik och produkt du ska välja beror bara på dig och dina preferenser, liksom på hur mycket du förväntar dig att spendera på den här produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en vägg, försök att köpa endast högkvalitativa produkter. Nu kan du plocka upp en mycket intressant ungdomsmodell som kommer att fylla sina nödvändiga funktioner och kommer att se vacker ut. Den ska vara mycket kompakt och innehålla alla nödvändiga saker . För en liten modern studiolägenhet kan du köpa en modell som delar rummet.

Bild
Bild

Innan du köper en vägg, försök att bestämma storleken, för detta måste du göra alla mått. När du väljer, se till att ta reda på vilket material modellen är gjord av. Det är bättre om materialet är miljövänligt och hållbart.

Kontrollera alla möbler, alla handtag och fästelement.

Lita också på designen av denna produkt. Det ska harmoniskt passa in i vardagsrummets inre. Det är bättre om väggen kombineras med stora möbler i rummet. För att fylla lägenheten med ljus och lätthet är det bättre att installera en modulvägg där alla de övre fasaderna ska vara gjorda av glas eller speglar och hyllorna ska vara öppna.

Bild
Bild

Intressanta idéer i det inre av lägenheten

Designers föreslår att väcka liv i följande idéer:

Ser väldigt intressant ut ett ljust rum med en mörk vägg . Denna kontrast är ganska original och är perfekt för en modern inredning. Om ditt vardagsrum i klassisk stil har massiva och tunga gardiner, möbler med stuckatur eller annan inredning, är det bättre att föredra stora raffinerade modeller med slutna element. Glasning i utformningen av sådana väggar är också välkommen.

Bild
Bild

För mer modern inredning, mycket väl lämpad modeller gjorda i stil med minimalism . Som regel har de glansiga ogenomskinliga fasader och är gjorda i mörka nyanser. Väggarna ser väldigt elegant ut, vars moduler är vikta till intressanta geometriska former, till exempel en triangel, en trapets eller en cirkel.

Dessa modeller ser väldigt ovanliga ut och kommer att bli en höjdpunkt i alla interiörer.

Rekommenderad: