Fatbord: Modeller Från Järn- Och Träfat Med En Kapacitet På 200 Liter. Hur Man Gör Ett Soffbord Från En Metallfat Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Fatbord: Modeller Från Järn- Och Träfat Med En Kapacitet På 200 Liter. Hur Man Gör Ett Soffbord Från En Metallfat Med Egna Händer?

Video: Fatbord: Modeller Från Järn- Och Träfat Med En Kapacitet På 200 Liter. Hur Man Gör Ett Soffbord Från En Metallfat Med Egna Händer?
Video: Flippin and Sippin! | Games | Fun | Q&A | 5 Item Sale! 2024, Maj
Fatbord: Modeller Från Järn- Och Träfat Med En Kapacitet På 200 Liter. Hur Man Gör Ett Soffbord Från En Metallfat Med Egna Händer?
Fatbord: Modeller Från Järn- Och Träfat Med En Kapacitet På 200 Liter. Hur Man Gör Ett Soffbord Från En Metallfat Med Egna Händer?
Anonim

Om du hittar en gammal fat i landet ska du inte kasta den direkt. När allt kommer omkring kan du göra olika möbler av det. Så tankar tas ofta som grund för tillverkning av bord. Idag kommer vi att titta på hur du kan göra en sådan struktur med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alla fat kan användas för att skapa bordet. Modeller med en sådan träbas kommer att se vackra ut inuti . Men ofta tas både metall- och plastbehållare.

Möbler tillverkade av sådana behållare ser alltid extraordinära och vackra ut i inredningen. Dessa strukturer blir ofta en ovanlig accent i den övergripande designen av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

För närvarande finns det ett stort utbud av idéer om hur man utformar ett sådant bord. Med en gammal fat kan du bygga ett soffbord, barmöbler, små strukturer för ett sommarresidens.

Det kommer att bli intressant att titta på ett sådant soffbord, inrett i mörka färger i rummet (svart, grå, mörkblå, brun). Samtidigt kan den också kompletteras med olika element av trä eller metall, och bilder kan appliceras i form av inskriptioner. Sådana alternativ kan perfekt passa in i moderna designalternativ.

Ett litet barbord av träbehållare kommer att se ovanligt ut . I detta fall är det möjligt att bygga fack inuti produkten för förvaring av flaskor och glas. Strukturens yta kan beläggas med färg, eller så kan du skapa en antik design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Tänk på det enklaste sättet att göra ett bord från en gammal tank. Först måste du förbereda allt material som är nödvändigt för detta:

  • järn fat;
  • träplankor;
  • sandpapper (med olika grader av grus);
  • konstruktion lim massa;
  • bågsåg för metall;
  • färga;
  • skyddslack.

När allt du behöver för att göra sådana möbler är klart kan du börja skapa. Först måste du ta en fat, som rengörs noggrant och torkas.

Därefter skärs den onödiga delen av - det gör att strukturen får önskad höjd.

Bild
Bild

Sedan ska konturen slipas, detta kan göras med sandpapper. Denna procedur kommer att bli av med oegentligheter på ytan. Den är belagd med akrylfärg och en skyddande förening.

Samtidigt tas träskivor. Bordsskivan på det framtida bordet kommer att bildas av dem. Till att börja med justeras de till önskade dimensioner. Detta görs med en såg eller en speciell bågfil för trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivans form kan vara fyrkantig eller rund. Brädorna är fästa på fatet. Det är bättre att fästa det med ett speciellt bygglim för trä. Sedan slipas den resulterande ytan också noggrant.

Om så önskas är det täckt med färg. Det rekommenderas också att applicera en skyddande beläggning.

När alla applicerade kompositioner är helt torra kan du om så önskas dekorera det färdiga bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överväg ett annat alternativ för att skapa ett bord från en fat. I det här fallet behöver du följande material:

  • vin fat;
  • träplankor;
  • roulett;
  • enkel penna;
  • fläck eller annan beläggning;
  • självgängande skruvar;
  • bultar;
  • sandpapper;
  • elektrisk borr;
  • en cirkelsåg;
  • kontursåg.

Först måste du bearbeta en vinfat i trä (det bästa alternativet är en kapacitet på 200 liter). Den slipas och sedan är den jämna bearbetade ytan täckt med skyddande ämnen. Efter det skärs det i två lika delar längs riktningen. Det är bättre att göra detta med en cirkelsåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att det finns några viktiga säkerhetsregler att följa när du arbetar med ett sådant verktyg.

Det är värt att arbeta med sågen endast i speciella skyddsglasögon och handskar . Det rekommenderas också att använda andningsskydd. Båda delarna av den sågade tunnan omarbetas vid behov. Och det gäller inte bara trädelar utan även metallkanten. Samma del är täckt med en speciell komposition för skydd. Det bör appliceras i flera lager.

Sedan kan du börja göra fästet för fatet. För detta tas träskivor. Böjda linjer är markerade på deras yta, vilket bör sammanfalla med värdet på vinfatets diameter . Senare skärs delar längs de markerade linjerna. Gör detta med en elektrisk sticksåg.

Bild
Bild

För det för att säkerställa korrekt stabilitet för det framtida bordet är det värt att bilda en solid skiljevägg från en träskiva . Det måste placeras vinkelrätt mot benen gjorda i förväg. Allt detta fixas med självgängande skruvar och en skruvmejsel.

Mät därefter pipans längd med ett måttband och fixa en annan träskiva vid basen, den måste ansluta strukturens ben till varandra. Du måste fixa delen strikt i mitten.

När brädet är ordentligt fixat slipas allt detta noggrant . Denna procedur utförs i flera steg, som var och en använder sandpapper med varierande grad av kornighet. Du bör börja med den största.

Bild
Bild

Efter denna behandling är träet belagt med olja speciellt utformad för detta material. I den sista tillverkningsfasen formas bordsskivan . För att skapa det tas brädor och en cirkelsåg, med vilken de får önskade dimensioner. Därefter limmas brädorna fast med ett speciellt lim och kläms fast med klämmor. Vänta tills ämnet är helt torrt och tillräckligt härdat. För att säkerställa tillförlitlighet och bättre stabilitet fästes träbjälkar på konstruktionens nedre del.

En ram bör göras för soffbordet . I detta fall måste brädans snitt placeras i en vinkel på 45 grader, detta är nödvändigt för skarvar med andra delar. Kom ihåg att ramens dimensioner måste matcha måtten på bordsskivan. I slutet kan träet ges en vacker konsistens så att strukturen ser så imponerande och ovanlig ut som möjligt i interiören. För att göra detta kan du använda en slipmaskin. När alla delar har bearbetats kan du börja montera.

Själva pipan placeras vid basen, en bordsskiva är fäst vid den och till benen . Således bör en bekväm och praktisk design erhållas. Det kommer att vara möjligt att förvara små saker i samma behållare. Sådana möbler kan perfekt passa in i olika typer av interiörer.

Rekommenderad: