Väggar Med Garderob: Möbelväggar I Vardagsrummet, Hall, "techno" -rumskonstruktioner Med Ett Pennfodral

Innehållsförteckning:

Video: Väggar Med Garderob: Möbelväggar I Vardagsrummet, Hall, "techno" -rumskonstruktioner Med Ett Pennfodral

Video: Väggar Med Garderob: Möbelväggar I Vardagsrummet, Hall,
Video: How to Paint Stripes on Your Walls - Sherwin-Williams 2024, Maj
Väggar Med Garderob: Möbelväggar I Vardagsrummet, Hall, "techno" -rumskonstruktioner Med Ett Pennfodral
Väggar Med Garderob: Möbelväggar I Vardagsrummet, Hall, "techno" -rumskonstruktioner Med Ett Pennfodral
Anonim

Vardagsrummet i alla moderna lägenheter är drottningen av rum och kännetecknet för vårt hem. Här tillbringar vi större delen av vår fritid med att titta på TV, koppla av eller träffa gäster. I små lägenheter och studior kombinerar vardagsrummet rollen som sovrum eller matsal. Det är därför skåpmöbler är av stor vikt, som ska vara estetiska, överdimensionerade och så funktionella som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ofta finns det i ettrumslägenheter ett problem med fördelning av bostadsutrymme, för någonstans måste du korrekt placera kläder, dokument, böcker och dekorativa element. En utmärkt lösning skulle vara en möbelvägg med en garderob. Det är ett misstag att tro att denna möbel är en levnad från det förflutna. Moderna tillverkare erbjuder oss en mängd olika former, modeller och stilar som passar perfekt in i inredningen i även den minsta lägenheten.

Idag är möblerna för hallen rymliga , men liten i storlek. Glidbanor, modulväggar, som bär ett antal funktionella funktioner, är på modet nu. Förutom en garderob finns det hyllor för böcker, inomhusblommor och små inredningsartiklar, samt lådor för linne, sektioner för ljud- och videoutrustning, förvaringsfodral. Allt detta gör att du kan använda möblerna för sitt avsedda ändamål, vilket sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer rätt uppsättning i en möbelbutik eller beställer dem enligt individuella mått är det viktigt att vara uppmärksam på kvaliteten och materialet på möbler och inredning.

Den moderna marknaden erbjuder många alternativ för alla plånböcker: det finns väggar av billiga material, till exempel spånskiva eller MDF, medan andra modeller kan vara gjorda av massivt trä, vars pris är en storleksordning högre. Beslagen kan vara gjorda av plast eller metall. Tonat eller frostat glas kan förekomma i utformningen av dörren till ett pennfodral eller skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Inredningen i vardagsrummet bör tas på största allvar: tänk på stilen i förväg, välj material, färg och belysning. När du väljer en vägg med en garderob är det nödvändigt att ta hänsyn till dess dimensioner, allmänna design och kombination med andra inredningsartiklar. Under processen med att ordna hallen bör du i förväg bestämma vilken typ av möbler som kan vara skåp eller modulära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kroppsvägg kännetecknas av en enda integrerad komposition, där garderoben är en integrerad del av systemet. Fördelen med denna typ är möjligheten att justera rummets storlek och form (till exempel att göra ett långsträckt vardagsrum visuellt mer kvadratiskt, zonindelning av utrymmet).
  • Modulär vägg är en komposition med ett stort antal element gjorda i samma stil. I detta fall är skåpet ett separat, oberoende segment. När du leker med modulerna har du möjlighet att forma interiören efter eget tycke och skapa en unik och unik design. Genom att flytta, lägga till eller utesluta vissa moduler (väggskåp, hyllor, pennfodral, skåp) kan du uppdatera interiören så ofta som ditt humör kräver.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Möbelväggar för vardagsrummet målar och livar upp interiören, och har också ett estetiskt utseende. De kan installeras både längs väggarna och som ett delande element i rummet. Det finns hörn- och modulära sektioner som kan bytas ut och därigenom skapa nya unika inredningslösningar varje gång. Som nämnts ovan har väggarna inga begränsningar i deras funktioner, varierande med ett stort antal moduler och blinda sektioner för varje smak och budget.

Moderna modeller representeras av en varierad kombination av låga och höga komponenter, öppna och stängda sektioner samt hörnelement. En välplacerad möbeluppsättning kommer att dölja några av bristerna i rummets layout. Idag representeras vardagsrumsmöbler av olika färdiga lösningar vad gäller design och funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ditt vardagsrum är tillräckligt rymligt bör möblerna också passa rumets storlek. Det finns hörnversioner av väggarna och andra strukturer som består av flera sektioner, skillnaden är att de är olinjära. De kommer att vara en lönsam lösning för en rymlig hall. Sådana möbler inkluderar en bekväm byrå för förvaring av kläder och linne, flera lådor, moduler med blinddörrar, där du kan gömma fula saker och hushållsartiklar, samt moduler dekorerade med glas.

Skåpet kan dessutom utrustas med en spegel (om det är en garderob med skjutdörrar), vilket ytterligare kommer att öka utrymmet i rummet. Således kan du enkelt placera alla dina tillhörigheter, presenter, souvenirer, husgeråd och böcker.

Stativ för TV och annan utrustning måste ha en solid yta och stabila sidoväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra sektioner, ställningar, pennfodral, hyllor och lådor lägger till funktionalitet och bekvämlighet.

Om vardagsrummet är relativt litet, är möbler lämpliga för det, i vars konfiguration det finns en garderob, som dessutom kan utrustas med hörnhyllor. Hyllor kommer att lägga till funktionalitet, eftersom du kan placera små souvenirer, fotografier, rikliga inomhusväxter på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets bas finns i två typer - stationära (på benen) eller på hjul.

Modellen på hjul är mobil, lätt att flytta, men inte tillräckligt stabil.

Hängande sektioner fästs på väggen med konsoler. Fördelen med sådana strukturer är deras enkelhet och tillförlitlighet, men de är inte praktiska för frekvent omläggning av möbler och andra inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En lämplig vägg med en garderob bör harmoniskt överlappa med interiörens övergripande stil. Låt oss överväga detaljerna i vissa alternativ.

  • Klassisk stil betraktas som ett tecken på god smak och rikedom. Väggen i denna design är gjord av konstgjord eller naturligt trä, beroende på budget. Ett utmärkt val skulle vara ek, tall, ask. Skåpets fasader, ytterligare sektioner och lådor kan huggas, med en tydlig kontur av linjer.
  • Minimalism stil lämplig för dig som ser framtiden. Denna riktning ger utrymme till rummet, eftersom det saknar ytterligare detaljer. Väggdesignen här kommer att kännetecknas av den minsta kombinationen av färger och former. Det dominerande färgschemat är kontrasten mellan ljusa och mörka nyanser på en blank yta, den nuvarande formen är strömlinjeformad eller rektangulär.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Techno -stil är att visa en urban livsstil, en demonstration av teknisk utrustning. Väggen i denna vena innehåller en mängd olika sektioner för högtalare, ett TV -stativ. Materialen domineras av metall- och plastdelar och ytor. Kalla färger - grå, svart, metallisk. Modulernas former är tydliga, jämna, med strikta linjer.
  • Mycket lik den föregående högteknologisk stil , som väljs av kreativa människor som hänger med i tiden och följer de senaste innovationerna inom teknikområdet. Väggen i denna riktning kommer att vara gjord av moduler, hyllorna och skåpen är dolda, dörrarna är utrustade med dörrstängare och handtagen i vanlig bemärkelse kan vara helt frånvarande, vilket ger plats för ett nytt tryck för att öppna öppningsmekanismen. Förvaringsytorna är monterade på ett sådant sätt att det är svårt att föreställa sig vilken av de smala och plana ytorna som också döljer en extra hylla bakom den. Materialen domineras av metall, glas och plast. Ytorna är välpolerade, linjerna är släta och tydliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Europeisk stil kombinerar många riktningar: grekiska, skandinaviska och franska (Provence). Designers skiljer dessa alternativ till en stor grupp på grund av likheten mellan texturer och material. Den öppna planen har flyttat från kategorin innovation till status som ett obligatoriskt element i inredningen. Studiolägenheter och stugor zonerade med skiljeväggar är dagens trend. Nyckelbetydelsen i den europeiska stilen är enkelhet och öppenhet för världen, varför väggen i denna stil saknar ytterligare komplexa element: dessa är raka hängande hyllor och en garderob, gjorda i ett enda koncept. Ljusa nyanser (elfenben, mjölk ek), plastbeslag. Ett minimum av saker och lätthet i rymden.
  • Östlig stil kombinerar också flera riktningar: arabiska, indiska, asiatiska. Denna design kännetecknas av frånvaron av monotoni, små element, ljusa färger, ett överflöd av sniderier och prydnader. I sådana ensembler finns det bara trämöbler och vägghyllorna är fyllda med många tillbehör. Färgschemat är fyllt med varma nyanser: rik röd, gyllene, honung, hallon, lila, smaragd. Väggpaketet innehåller en målad garderob, gångjärnshuggade hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler bör helst passa in i den stilistiska inriktningen av interiören där den är belägen.

Det rekommenderas inte att blanda flera motstridiga stilar i en ensemble. Till exempel, i en elegant klassisk uppsättning, kommer möbler som innehåller glas- eller metalldelar relaterade till mer moderna trender att se inharmoniska ut.

Rekommenderad: