Sträcktak Och Garderob (42 Bilder): Vad Man Ska Göra Först, En Inteckning För En Inbyggd Garderob, Installation Av En Modell I En Hall Med Falskt Tak

Innehållsförteckning:

Video: Sträcktak Och Garderob (42 Bilder): Vad Man Ska Göra Först, En Inteckning För En Inbyggd Garderob, Installation Av En Modell I En Hall Med Falskt Tak

Video: Sträcktak Och Garderob (42 Bilder): Vad Man Ska Göra Först, En Inteckning För En Inbyggd Garderob, Installation Av En Modell I En Hall Med Falskt Tak
Video: МИРРО - Snedkapade skjutdörrar & valfri färg 2024, April
Sträcktak Och Garderob (42 Bilder): Vad Man Ska Göra Först, En Inteckning För En Inbyggd Garderob, Installation Av En Modell I En Hall Med Falskt Tak
Sträcktak Och Garderob (42 Bilder): Vad Man Ska Göra Först, En Inteckning För En Inbyggd Garderob, Installation Av En Modell I En Hall Med Falskt Tak
Anonim

Problemet med arbetsordningen utförde nästan alla som gjorde reparationer i deras lägenhet. Om du vill installera i ett rum eller en hall i ett skåp med sträcktak, uppstår alltid frågan: var ska man börja?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra först?

Installation av ett sträcktak kan utföras både före och efter installationen av garderoben . Men tvärtom fungerar systemet inte längre. En av de viktigaste punkterna är den exakta definitionen av platsen för det framtida skåpet. I framtiden kommer detta först och främst att hjälpa dig när du markerar platsen för lamporna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att utföra installationen med en grundbalk, såväl som utan den . De flesta reparatörer säger till dig att göra taket först och först sedan installera dörrarna. Byggare har fyra dockningsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dockningsalternativ

Det finns flera sätt att montera en glidande garderob och en spänningsduk, som skiljer sig åt i sättet att fixa, närvaron av en inteckning.

Metod 1

Du behöver: en träbalk, guider, speciella aluminiumfästen - en väggbaguette eller ett harpunsystem för att installera ett takark . Ett av de mest praktiska, praktiska och mångsidiga sätten är att installera två fästsystem som inte beror på vare sig taket eller dörrarna. I denna variant kan sträcktaket installeras när som helst.

Installationsprocess: dörrskenorna är fästa vid huvudtaket . Nästa steg: en balk installeras längs taket, som håller profilen. På den från skåpets sida installeras speciella fästelement för det framtida stretchmaterialet. Som ett resultat kommer spännbanan att täcka stången helt och installationen av garderoben kan utföras både i det första arbetsskedet och i det sista.

Det är viktigt att veta att när du installerar detta system måste du veta de exakta måtten på djupet på det framtida skåpet. På grund av denna parameters noggrannhet blir det lättare för dig att beräkna avståndet för att fästa träet. En annan viktig punkt - ta hänsyn till förekomsten av lampor, eftersom det beror på hur mycket stretchduken måste sänkas.

Takplåten måste sänkas med minst 4 centimeter. Höjden kan ökas vid installation av icke-standardarmaturer eller närvaron av stora skillnader. Avståndet på vilket baren kommer att fästas direkt beror på platsen för stretchväven.

Bild
Bild

Metod 2

Du behöver: timmer, dekorativ panel, takfästen med stretch, dörrledare . Först kommer installationen av skåpet. För att göra detta behöver du en ram (helst för att matcha skåpet), ett träblock, dörrledare. Först och främst installerar den en dekorativ remsa eller ram. I framtiden kommer vi att fästa takplåten på den. För att stången ska bli mer stabil måste den förstärkas genom att träet fästs i huvudtaket. Vi monterar guiderna för dörrarna till virket.

I det här alternativet bör installationen av planken utföras strikt enligt nivån, eftersom själva taket också är monterat längs det i framtiden. Arbetet måste utföras så att taket och ramen är parallella med varandra. Höjden på ramen beror direkt på hur mycket du sänker taket.

En falsk panel eller dekorativ tejp snäpper in i vägglisten efter sträcktaket. Användning av lim är inte nödvändigt i denna utföringsform.

Bild
Bild

Metod 3

Du behöver: träbjälkar, dörrledare, plastinsatser . Först måste du installera takplåten och sedan möblerna. Virket måste fästas i huvudtaket. Sedan måste du installera takplåten. Balken förblir mellan huvud- och sträcktaket. Därefter sätts speciella plastinsatser in i duken på träets installationsplats och sedan monteras styrningarna för dörrarna.

Innan installationen, besluta var du ska ha timret. Det är detta avstånd som blir djupet på din vägg.

I denna version installeras stretchväven runt omkretsen av hela rummet. Att byta det med tiden kommer att bli problematiskt, eftersom du måste demontera de inbyggda dörrarna.

Bild
Bild

Metod 4

Du behöver: ett skåp med topplock . Att lämna ett gap är en av de enklaste installationsmetoderna, eftersom både skåp och tak är följaktligen oberoende av varandra. Först måste du installera ett tak. Därefter en garderob med topplock. I denna variant måste arbetet utföras extremt noggrant. Till exempel, när du installerar ett skåp, kan du haka i taket och riva det. Denna metod kommer också att fungera i en hall med falskt tak. En speciell plastplatta kommer att placeras mellan tak- och skåpdörrarna. Det måste limmas så att takplåten inte rivs eller sträcker sig i framtiden.

Denna parning är mer lämplig när möblerna fungerar som garderob eller skafferi.

Bild
Bild

Montering

Om du redan har ett sträcktak i ett rum utan inteckning, är installationen av en skjutbar garderob begränsad till bara ett alternativ - du kan bara installera ett skåp med ett topplock. Om gapet mellan taket och möblerna är mindre än 5-10 centimeter, måste installationen av skåpet övervakas noggrant, eftersom en besvärlig rörelse av filmen kan deformeras.

Om du har en inteckning för en inbyggd garderob kan du använda flera alternativ för att installera filmen samtidigt. Det är viktigt att komma ihåg att i detta fall krävs speciella plastinsatser, när det installeras kommer taket inte att skadas vid montering av dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mezzanine stör

Att installera ett takplåt med mezzanine är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Om mezzanindörrarna berör huvudtaket i höjd, måste mezzaninen göras om så att den övre panelen visas. För att göra detta måste du såga av 8-10 centimeter från toppen av mezzanindörrarna. I stället för dörrens övre del är det nödvändigt att fästa spånskiva eller "plywood".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elarbeten utförs i fasen för att montera inteckningen . Detta gäller också märkningen av lampornas plats på det framtida taket och deras installation i skåpet. För lampor i garderoben, välj LED- eller halogenlampamodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

En av de viktigaste rekommendationerna är att beräkna i förväg var garderoben kommer att vara i lägenheten, om den kommer att vara inbyggd eller bara nå taket Om du väljer att installera en garderob i en nisch väljer du det inbyggda alternativet.

Bild
Bild

Ring kompetenta mätare som gör rätt ritning av det framtida skåpet och ange platsen för inteckningen . I det här fallet installeras skåpet först och sedan sträcker hantverkarna taket.

Bild
Bild

Inbyggda möbler låter dig minska kostnaden för garderoben själv - du behöver inte köpa en hel garderob i butiken, du behöver bara köpa skjutdörrar, en ram, guider och en bar . Under installationen av dörrar till det redan färdiga taket kommer reparationen av det senare att bli mycket svårt i framtiden, eftersom både duken och skåpet är starkt sammankopplade. Om du vill byta ut taket måste du demontera skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dölja det lilla gapet mellan taket och dörrarna kan du använda en golvlist . Som ett resultat uppnår du skapandet av strukturell integritet.

Byggare rekommenderar inte att du installerar skåpet på ett färdigt sträcktak av flera skäl: skada på filmen när skåpet fästs på duken; inga besparingar - du betalar för ett fullt skåp och för taket, och för inbyggda modeller måste du betala för skåpdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar ett ramskåp måste du först installera duken . Arbetet måste utföras på en nivå för att ta hänsyn till avståndet från golvet och till taket. Fördelarna med fristående möbler är att de i framtiden kan demonteras och transporteras till ett nytt hem utan att det påverkar din egen plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt under installationsarbetet är förhållandet mellan möbler och takplåt i nivå . Sträcktaklinjen ska löpa parallellt med skåplinjen och fönstret. Om skåpet eller fönstret inte är plant, är det bättre att dra duken parallellt med dessa element. Som ett resultat kommer du att se till att praktiskt taget inga avvikelser kommer att synas visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Designers och byggare tror att klassikern att para ihop skåp och tak är den oberoende installationen av takpanelen från dörrarna. Med det här alternativet kan du bli av med eventuella restriktioner för omorganisation av möbler i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbara garderober är oftast installerade i sovrummet eller korridoren. I ett enkelt ljusrum kommer modellerna att kombineras med valfritt tak. Dessutom kan skåpdörrarna själva vara gjorda av olika material: glas, PVC, trä. Deras kombination ger dig möjligheten att skapa ett obegränsat antal interiöralternativ.

Bild
Bild

Hittills har designers hittat sätt att vackert passa stora garderober i ett vardagsrum utan att kompromissa med designen - flytande tak i flera plan passar spegeldörrar. För att uppnå en visuell ökning i rummet kan du använda blanka PVC -tak. Du kan komplettera designen med ett skåp med inre belysning.

Rekommenderad: