Hörnkök Med Ett Pennfodral (28 Bilder): Funktioner I Ett Kök Med En Skänk I Hörnet. Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Hörnkök Med Ett Pennfodral (28 Bilder): Funktioner I Ett Kök Med En Skänk I Hörnet. Fördelar Och Nackdelar

Video: Hörnkök Med Ett Pennfodral (28 Bilder): Funktioner I Ett Kök Med En Skänk I Hörnet. Fördelar Och Nackdelar
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Hörnkök Med Ett Pennfodral (28 Bilder): Funktioner I Ett Kök Med En Skänk I Hörnet. Fördelar Och Nackdelar
Hörnkök Med Ett Pennfodral (28 Bilder): Funktioner I Ett Kök Med En Skänk I Hörnet. Fördelar Och Nackdelar
Anonim

L-format kök anses vara mångsidigt och absolut win-win. Det är optimalt genom att det låter dig använda två väggar och ett hörnutrymme på en gång, ger ett effektivt och rationellt arbetsområde, organiserar ett system för lagring av mat och inventarier. Många kompletterar sådana hörn med ett pennfodral - dess användning har sina egna egenskaper, som kommer att diskuteras i vår artikel.

Vad är ett pennfodral

Ett pennfodral ingår ofta i ett köksset: det används för att förvara textilier, köksredskap och ugnar och andra hushållsapparater är ofta inbyggda i väskan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I den klassiska designen är ett pennfodral en ganska smal möbel gjord i form av en hög kolumn. Den är gjord som en separat modul eller ingår i en färdig köksuppsättning. Trots sin kompakta storlek är pennafodralets funktionalitet ganska bred, den kan enkelt förvaras i den:

  • rätter, liksom porslin, som sällan används på gården;
  • kökshanddukar, dukar och andra textilier;
  • hushållskemikalier avsedda att diska, rengöra kaminen och andra köksytor;
  • stora apparater, till exempel en diskmaskin eller till och med en tvättmaskin;
  • ugn inbyggd 1-1,5 meter från golvet;
  • Mikrovågsugn och andra små apparater.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du lämnar pennfodralets bakväggar öppna kan du effektivt dölja oestetiska rör, mätare och andra fula strukturella element i rummet, och om du lämnar den främre delen öppen kan du säkert placera inredningsartiklar på hyllorna.

Vad är bättre

Den moderna möbelindustrin producerar pennfodral av olika former, storlekar och mönster så att alla värdinnor bekvämt kan placera alla nödvändiga föremål i förhållandena i det tillgängliga utrymmet. Följande alternativ är mest efterfrågade:

  • smal kolumn;
  • för teknik;
  • infällbart pennfodral;
  • vinkel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära alternativen är ett pelarskåp och ett hörnpenna . Var och en av alternativen har sina egna fördelar och nackdelar.

Så, kolumnen är mycket rymlig, innehåller många interna hyllor, tack vare vilken den låter dig lagra många föremål av de mest olika i sin funktionalitet. Fasaderna på ett sådant skåp är vanligtvis döva, så du kan fylla det maximalt: det kommer inte att förstöra kökets övergripande utseende och dölja tillförlitligt innehållet från nyfikna ögon.

För att göra pelarna mer dekorativa är de tillverkade med frostade glasögon på fasaden, målade glasdörrar eller dekorerade med dekorativa inlägg - detta gör interiören ljusare och luftigare.

Bild
Bild

Många anser att hörnpenna är ett riktigt fynd för att planera ett litet kök. Detta modulsystem har många fördelar:

  • låter dig dölja spetsiga hörn, vilket ökar ledigt utrymme i ett redan litet rum;
  • har vanligtvis ett större djup och därmed kapacitet än ett vanligt pennfodral;
  • i de flesta fall innehåller den flera moduler: för inbyggda apparater och för förvaring, tack vare vilket området används så effektivt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av ett hörnskåp kan du effektivt dela upp utrymmet i en arbets- och matplats; om så önskas kan du till och med installera en liten TV i det övre facket eller lägga till dekorativ belysning för att göra rummet mer mysigt och snyggt.

Designers rekommenderar att du använder hörnmoduler för små utrymmen med begränsat ledigt utrymme.

Typer hörnpennfodral

Det finns flera typer av hörnskåp beroende på fodralets form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trapezformad

Sådana mönster kombineras mycket effektivt med resten av inredningsartiklarna, vanligtvis finns skåp med den mest varierade konfigurationen intill sidodelarna i ett sådant pennfodral.

Den största fördelen med en sådan modell är dess ganska stora inre utrymme . Samtidigt tar sådana skåp mycket plats och skåpet ser väldigt skrymmande ut, därför rekommenderas inte sådana lösningar för små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dockning

Det här är enklare hörnpennfodral. Deras fasader består av två delar: en är som regel tom och den andra är öppen, av hylltyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för sådana modeller är mycket lägre än trapetsformade, men samtidigt finns det ett minus: att komma till det inre innehållet dolt bakom en tom frontpanel kan vara ganska problematisk, därför används vanligtvis sådana skåp i kombination med installationen ergonomiska förvaringssystem - roterande eller glidande.

Stationär

Dessa är fristående hörnskåp. Ett sådant pennfodral tenderar att böja sig runt hörnet av rummet och upptar ett ganska begränsat område. I de flesta fall består strukturen av en kombination av flera öppna och stängda hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagringssystem

Med alla fördelar med hörnpenna har de en betydande nackdel: det är ganska svårt att få de nödvändiga köksattributen från hyllorna. Olika ergonomiska lagringsmekanismer har utvecklats för att optimera denna process. De mest populära är:

  • karusell;
  • gångjärnshyllor;
  • smarta hörn.

Karuseller är flera halvcirkelformade hyllor som är fixerade på ett vertikalt ställ. Hela installationen är utrustad med svängbara mekanismer, tack vare vilka hyllorna roterar runt axeln. Sektionerna innehåller en hörnutskärning, vilket säkerställer en tät stängning av höljet.

Bild
Bild

Den gångjärniga mekanismen gör att två sektioner kan roteras och synkroniseras samtidigt, för detta behöver du bara dra på en hylla.

Bild
Bild

Smartkorner (från engelska smart - smart, hörn - hörn) kallas "magiskt hörn ". Funktionsprincipen bygger på användning av utdragbara moduler. En hylla av lätt metallnät sitter fast på dörrarnas inre yta och ett antal utdragbara lådor placeras inuti. Hyllorna är fixerade på ett sådant sätt att när de öppnas öppnas lagringsutrymmena efter varandra gradvis, liknande den typ av vagnar i en spårvagn.

Bild
Bild
Bild
Bild

En köksuppsättning med en hörnskänk kan vara den optimala lösningen för ett litet kök, för i detta fall omvandlas hörnet till en bekväm behållare för förvaring av köksredskap, tillbehör och hushållsapparater. Modern industri erbjuder ett stort urval av modeller av moderna hörnfodral, så att alla kan välja det bästa alternativet, med hänsyn till parametrarna i deras rum och personliga preferenser.

Rekommenderad: